29.01.14, 09:17
Czy korzystałyście ? Jakie wrażenia?
Dziś odkryłam że bus ten jeździ zarówno z Pragi jak z Berlina do Wrocławia , bardzo by mi to pasowało.
Bilet mogę zamówić przez net z Oslo ale czy mogę go odebrać na pokładzie busa czy też moja rodzina może odebrać we Wrocławiu i wysłać do mnie?
Będę wdzięczna za infosmile
Obserwuj wątek
    • peonka Re: PolskiBus 29.01.14, 10:34
      Bilet dostajesz przez internet; o ile dobrze pamiętam, najpierw się wyświetla od razu po zakupie, a potem jeszcze przychodzi mailem. Ja nawet nigdy go nie drukowałam, kierowcy wystarczy kod z biletu, możesz też pokazać go tylko w komórce, jeśli masz internet...
    • karra-mia Re: PolskiBus 29.01.14, 20:44
      jechalam polecam, bardzo fajna podróz. kod biletu spisalam sobie w telefonie i przy wejsciu tylko go kierowcy przeczytalam, wsytarczylo
    • maja-02 Re: PolskiBus 29.01.14, 23:04
      jechalam kilkanaście razy na trasie Gdansk - Warszawa, wszystko ok, bilet mozesz wydrukowac z maila albo tylko spisac kod i podac przy wejsciu smile
      • jan.kran Re: PolskiBus 30.01.14, 00:20
        Super , bardzo dziękuję.
      • anecia035 Re: PolskiBus - Panstwo w panstwie 06.03.14, 15:10
        Jesli masz podróz wypadającą nagle to nie ma szans zeby zabrali.Nie masz biletu zakupionego przez internet-WON!Wczoraj dowiedziałam sie ze jadę z Krakowa do Łodzi.Nie ma innych połączen,trafiło na PolskiBus.Ponieważ o wyjezdzie zdecydowałam wieczorem,nie mogłam zapłacic za bilet przez neta-autobus z Krakowa 5.15.Nie jeżdzę często,a prawie w ogole..Nie jestem jakaś dociekliwa baba.Na stronie pisze,ze mozna kupic bilet na Bosackiej-to mozna!A poza tym dla mnie to normalne,ze kupię u kierowcy.Nie!Kierowca na mnie naskoczył,ze co go to obchodzi skąd bilet...Ja mam miec i juz!On nie wie co w takim przypadku.Na wyrazne moje oburzenie słyszę,ze w kasie i...bagazowego.Jasne....
        Kasy czynne od 7ej,a pana bagazowego nikt nie widział i nikt nie wie w jakich godzinach pracuje!!!!
        Pan kierowca zamknął mi drzwi przed nosem i prawie pustym autokarem odjechał.
        Chciałam dzwonic do jakiegos biura,szefa...Nie ma czegos takiego w Polskim Busie!Infolinia 3,6 za minute płatna...No dobra,mysle...Trudno...Nic z tego!!!W godzinach 6-22!!!Co to jest??!!!W ZYCIU JUZ ZNIMI NIGDZIE NIE POJADĘ!!!!!!
        Myslałam,ze nic mnie juz w zyciu nie zaskoczy...POMYLIŁAM SIĘ!!!
        • maja-02 Re: PolskiBus - Panstwo w panstwie 06.03.14, 18:14
          a dlaczego nie moglas wieczorem zaplacic przez neta?
        • dlania Re: PolskiBus - Panstwo w panstwie 06.03.14, 18:46
          Mnie też kiedys spotkała podobna nieprzyjemnośc. Olałam przekonywanie kierowcy, złapałam regionalnego busika i dojechałam na miejsce szybciej niż PB.
          Nie jestem fanką, ale rozumiem, że można być.
        • semihora Re: PolskiBus - Panstwo w panstwie 15.09.14, 18:18
          No wiesz, tu chyba nie zawinił kierowca... Ty sobie coś wymyśliłaś i czepiasz się Bogu ducha winnego człowieka.
          • veni86 Re: PolskiBus - Panstwo w panstwie 25.09.14, 21:01
            Może i Polski bus to państwo w państwie no ale nie ma drugiego takiego przewoźnika, który by miał taką siatkę połączeń. Ostatnio jak jechałam do Krakowa z Warszawy to prościej mi było znaleźć rozkłady jazdy Polskiego Busa niż jakiegokolwiek PKSu, chociaż patrząc na tutaj www.busy-krk.pl/warszawa-krakow/ to jeszcze jakiś PKS Polonus kursuje
        • iwona.3577 Re: PolskiBus - Panstwo w panstwie 11.10.14, 12:59
          Zgadzam się jak najbardziej z anecią035!!! Przykład z wczoraj-Chciałabym bardzo podziękować kierowcy kursu z Warszawy do Katowic w
          dn.11.10.2014 o godz. 00.05 za wykazanie się zrozumieniem i ludzkimi
          uczuciami w stosunku do mojego syna, który po wielkich perturbacjach i
          trwającej prawie dobę podróży dotarł z Londynu do Warszawy, skąd
          musiał odbyć dalszą podróż do Katowic.KIEROWCA
          W/W KURSU NIE ZABRAŁ MOJEGO SYNA , PONIEWAŻ NIE POSIADAŁ ZAKUPIONEGO
          WCZEŚNIEJ BILETU!!!! Syn chciał uiścić opłatę za bilet bezpośrednio u
          kierowcy,jak to się odbywa u większości przewoźników, poinformował jaśnie pana kierowcę, dlaczego nie ma biletu, dlaczego sytuacja tak wyglada i czy mimo wszystko nie mógłby mu pomóc?
          Była to sytuacja nieplanowana więc nie planowany był również zakup
          biletu, co do MÓZGU JAŚNIE PANA KIEROWCY NIE UMIAŁO DOTRZEĆ.Rozumiemy,że
          są procedury,że są jakieś narzucone odgórnie zasady ale jest też
          rozsądek i choćby minimalne poczucie człowieczeństwa. Niestety nie
          wszyscy wyglądający jak ludzie są ludźmi. Jak np JAŚNIE PAN KIEROWCA
          FIRMY POLSKI BUS....
          Być może ten osobnik przemówi ludzkim głosem i wykaże się ludzkimi
          odruchami dopiero w Wigilię bo wtedy podobno nawet zwierzęta przemawiają
          ludzkim głosem.
          Reasumując- mój syn udał się z dworca PKS w Warszawie na Dworzec
          Centralny i tam spędził kolejne pięć godzin w oczekiwaniu na pociąg.
          Bardzo proszę o przekazanie w moim imieniu i w imieniu mojej rodziny
          serdecznych podziękowań i pozdrowień JAŚNIE PANU KIEROWCY. Być może,
          kiedyś zdarzy się okazja podziękowania temu chyba-człowiekowi
          osobiście....ale na pewno nie będziemy wtedy pasażerami tej dziwnej firmy.
          Pociąg z Warszawy do Katowic kosztuje tyle samo i w awaryjnej sytuacji można kupić bilet
          u konduktora...cóż, nie wszystkie nowości sprawdzają się w praktyce.
      • bogusiaa1 Re: PolskiBus 15.09.14, 10:57
        Dla mnie rewelacja - za podróż na trasie Warszawa-Katowice i z powrotem zapłaciłam 42 zł. Najlepsze było to, że do celu dotarliśmy 45min.przed czasem!!! smile
        Jedyne na co można narzekać to toaleta i słaby zasięg Wi-Fi ale to jest do przeżycia.
        Zachęcam wszystkich, warto.
        • yenna_m Re: PolskiBus 18.09.14, 22:06
          wifi i toaleta - fakt, takie sobie
          ale jest całkiem przyjemnie, a i cena bardzo miła smile
    • mideidra Re: PolskiBus 30.01.14, 16:07
      Pamiętaj aby spisać numer REZERWACJI a nie biletu (lub wydrukować rezerwację) - kierowcy podajesz nr rezerwacji, bilet jest do celów np. rozliczenia kosztów podróży, zamiast faktury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka