Dodaj do ulubionych

ma któraś KURĘ

29.01.14, 14:25
z Ikei ?
https://www.ikea.com/us/en/images/products/kura-reversible-bed__0179751_PE331953_S4.JPG
potrzebuję kilka wymiarów których nie ma na ich stronie a jechać i mierzyć mi się nie opłaca bo daleko
Obserwuj wątek
    • kanna Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 14:55
      Mam.
      Jaki wymiar potrzebujesz?
      • guderianka Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 15:03
        kanna
        jaka jest odległość między szczebelkami
        jaka jest wysokość pod łóżkiem-gdy jest na górze
        jaka jest szpara pod łóżkiem-gdy jest na dole

jak Wam się sprawuje
        • kanna Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 15:13

jaka jest odległość między szczebelkami - 24 cm
          jaka jest wysokość pod łóżkiem-gdy jest na górze - prawie 84 cm
          jaka jest szpara pod łóżkiem-gdy jest na dole - nie wiem

Sprawuje się bardzo dobrze, śpi tam kolejne dziecko. Wysokość jest idealna, żeby się przytulić, zagadać do lezącego dziecka, pod spodem mieszczą się zabawki.
          • guderianka Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 15:44
            dzięki dobra kobieto
            a pamiętasz w jakich paczkach jest, jak jest pakowane ?

dla mnie żadna wysokość poza niemowlęcym nie jest dobra big_grin-mam 153 cm
            Ale faktycznie, jest niższe niż standardowe piętrowe. Chcemy jedną kurę dla Młodszej 8lat-z górą do spania i dla Młodego 1,5 -z dołem
            • kanna Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 17:56
              Moi znajomi tak śpią córki - Starsza na górze, mała na dole.
              Też im się sprawdza smile

Płaskie paczki (chyba jedna, ale głowy nie dam). Wchodzi do kombi
        • jagwek Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 18:30
          U mnie odległość między szczebelkami to ok 23 cm. A ten wymiar gdy spanie jest na dole to chyba to co jest wysokością gdy spanie jest na górze tj jakieś 30 cm. Jeśli ma tak spać 2.5 latek to dolicz jeszcze mniej więcej 10 cm materaca. Nam się sprawuje.
    • stillgrey Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 16:09
      Ja mam troche inny, chyba wczesniejszy model, ze zjezdzalnia. Lozko jest swietne, bezpieczne i bardzo wygodne. Goraco polecam.
      • opium74 Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 16:42
        A ja nie polecam wink mamy Kurę od 3 lat i ma pewne minusy które mnie irytują.
        Pisałam chyba o tym albo na zakupach albo na WDPD.
        • stillgrey Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 20:09
          Moje wyglada tak: Kura ze zjezdzalnia (fotka z netu)
          Sporo sie rozni od obecnej wersji.
        • guderianka Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 20:43
          opium a mogłabyś podać co jest nie tak ?
          • opium74 Re: ma któraś KURĘ 30.01.14, 11:05
            na minus:
            - pod łóżkiem dzieciaki /ani mój ani odwiedzające/ się jakoś nie bawią pomimo zainstalowanych zasłonek. Ogólnie jest tam składzik zabawek i ogólny pierdolnik - ale może to kwestia osobnicza.
            - odradzam baldachim - kurzołap, ogranicza dostęp do dziecka oraz dostep świeżego powietrza
            - jak stoi w wersji "na górze" to nie ma jak się do dziecka przytulić, usiąść razem, poczytac książke - trzeba się wdrapywac na górę lub stać obok łóżka jak dziecko chce chwilę potrzymac za rękę.
            - jak stoi w opcji łóżko na dole to za każdym razem walisz się głową w ta belkę stanowiąca stelaż górny.
            • opium74 Re: ma któraś KURĘ 30.01.14, 12:39
              zapomniałam dodac że to drewno jest miękkie i każde uderzenie resoraka na nim widac i pomimo dobrego skręcenia trzeszczy jak cholera
              • jagwek Re: ma któraś KURĘ 30.01.14, 13:25
                Moja nie trzeszczy ale ma dopiero 6 mc więc może dlatego smile I zgadzam się,że drewno miękkie i trzeba uważać.
    • kanna Re: ma któraś KURĘ 29.01.14, 20:38
      Moje jak z linku, tylko z niebieskimi szczytami
      • zebra51 Re: ma któraś KURĘ 30.01.14, 08:26
        Też odradzam Kure. A już dwie napewno wink Może trafiliśmy na jakieś felerme, ale emalia odpryskiwała, bardzo miękkie drewno - od razu było widac ślady. Po roku drażniło nas to łózko swoją dziecinnością. Pozbylismy się z radością. Dla synów kupiliśmy Mydala - czeka na pomalowanie na czarno.
    • mamaoskarka18 Re: a może coś takiego 30.01.14, 10:23
      Guderianka a może coś takiego:
      tablica.pl/oferta/lozko-pietrowe-z-biurkiem-i-szafa-jysk-CID88-ID3EQ8h.html
      ja się zastanawiam nad tym a to dla tego bo moje dziecko będzie miało bardzo malutki pokoik. A może któraś ma takie łózko i może coś o nim napisać.
      • zebra51 Re: a może coś takiego 30.01.14, 10:26
        Odradzam. Strasznie zagraca, zabiera przestrzeń i powietrze. Takie łóżka w miarę dobrze prezentują się na zdjęciach i w przestronnych halach sklepowych. W pokoiku 3m x3m stają się wielkim zwalistym potworem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka