ella_nl 11.02.14, 19:15 Nabyłam to dzisiaj ale za bardzo nie wiem po co? Myślałam żeby zrobić a'la sos curry i dodać toto. A może coś innego z tym zrobić? Dzięki za rady Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solejrolia Re: Mleczko kokosowe i co dalej? 11.02.14, 19:23 ja przeczytałam tytuł, to właśnie miałam zaproponować kurczaka curry. (ostatnio nakupiłam fajnych przypraw, i mam teraz w domu garam masala, i dosłownie co drugi dzień żremy hinduskie , lub a la hinduskie jedzonko) zerknij sobie tu: www.durszlak.pl/przepisy-kulinarne/dania-z-mleczkiem-kokosowym nalesniki, mięso, warzywa, desery ...no różne potrawy. Odpowiedz Link
ella_nl Re: Mleczko kokosowe i co dalej? 11.02.14, 19:36 Super strona, dzięki Wyczytałam na puszce że można dodawać do kawy. Ciekawe czy będzie dobre. Odpowiedz Link
wilowka LIKIER 11.02.14, 19:52 puszka mleka, pół puszki cukru pudru (po tym mleku puszki) i puszka wódki Cukier z mlekiem podgrzać, jak przestygnie - wlać wódkę - miąchać - spijać Odpowiedz Link
olinka20 Re: LIKIER 11.02.14, 20:05 Taka zupe mozesz: dyja.pl/index.php/blog/przepisy/147-zupa-kokosowa-z-wieprzowina.html W oryginale z cyckiem kurczakowym, ale takowego nie jadamy. Pyszna była! Odpowiedz Link
anetchen2306 Re: LIKIER 11.02.14, 20:13 ... albo zupa z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem i kardamonem .... pychaaaaa Odpowiedz Link
anetchen2306 Re: LIKIER 11.02.14, 20:31 he he ja w sklepach nadal widuje, mam tez jeszcze zapasy w zamrazarce. A od biedy, jak chcica najdzie, to kupuje te breje dla bobasow i przerabiam na zupe Odpowiedz Link
olinka20 Re: LIKIER 11.02.14, 20:34 Ja w tesco widuje jeszcze pizmową, to biore "na zas" ze 3 i mam zapas. Odpowiedz Link
wilowka Re: LIKIER 11.02.14, 20:59 ella_nl napisała: > O ja pierniczę! A ja głupia sos chciałam robić ! No zupełnie bez pojęcia Odpowiedz Link
dlania Re: LIKIER 11.02.14, 21:17 o, taki przepis to rozumiem! Własnie, zima sie kończy, może by sobie domowego bajlejsa zrobić? tylko ile to ma kalorii... Odpowiedz Link