Dodaj do ulubionych

Ekhm zęby mleczne

28.03.14, 22:10
Młody ciekawy czy jak ruszająca ale jeszcze średnio się trzymająca górna jedynka wyjdzie to przyleci wróżka. Zmęczona matka na to taaak. Za 3 minuty miałam w ręce zęba. Sam sobie wyjął chociaż go troszkę bolało. Nic mu nie będzie? Za wcześnie sobie pociągnął chociaż mocno się ruszała.
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Ekhm zęby mleczne 28.03.14, 22:22
      Nic mu nie będzie, najwyżej o 3 dni dłużej będzie czekał na zęba wink
      Pamiętasz jak moja wybiła jedynkę, za rok drugą, czekaliśmy na zęby ze 2/3 lata, i tak krótko, bo jej szybko wyszły.
      • andziulec Re: Ekhm zęby mleczne 28.03.14, 22:32
        młody górne jedynki ma szerokie jak ja i jak ostatnio jedna mu się biła przez dziąsło to miał 40 stopni gorączki w nocy. A w dzień luz. Więc trochę mi się kwoczyzm odzywa big_grin
    • annabetka Re: Ekhm zęby mleczne 28.03.14, 23:01
      Cwany jest,Wróżka Zębuszka wzięła górę! big_grin Nie zapomnij pod poduszkę włożyć kaskę big_grin Nic mu nie będzie na pewno.
    • esofik Re: Ekhm zęby mleczne 28.03.14, 23:14
      a przy okazji, z ciekwosci..
      w jakim wieku waszym dzieciakom zaczely sie sypac mleczaki??
      moja wlasie skonczyla 6lat I jak a razie wszystkie siedza twardo.
      • andziulec Re: Ekhm zęby mleczne 28.03.14, 23:30
        eso jakiś rok temu czyli przed kalendarzowym szóstym rokiem
      • grave_digger Re: Ekhm zęby mleczne 28.03.14, 23:34
        moje 5,5 zaczęły im iść stałe zęby.
        • esofik Re: Ekhm zęby mleczne 29.03.14, 00:21
          czyli czas odkładac kase na wróżkę zebuszkę.. suspicious
      • melancho_lia Re: Ekhm zęby mleczne 29.03.14, 16:01
        Syn jeszcze w przedszkolu zaczął tracić zęby- chyba miał z 5 lat. Córka ma 5,5 roku i ma dwa stałe zęby (dolne jedynki), górne jedynki ma nieco rozbujane już.
    • annabetka Re: Ekhm zęby mleczne 29.03.14, 03:35
      Mojej bardzo wcześnie zaczęły wypadać ,bo próchnica była masakryczna(nie z mojej winy ale nie będę się rozpisywać) w wieku 3-4 lat zaczęły jej się kruszyć zęby..teraz jest pod stałą opieką stomatologa.A wracając do Wróżki Zębuszkibig_grin Wkładałam jej symbolicznie 2-5 zł pod poduszkę ....pojechała na ferie z babcią ,straciła spróchniałą trójkę(okruch dosłownie) .Rano pod poduszką znalazła 50 zł big_grinbig_grin I weź tu konkuruj z ...Wróżką ...Babcią...? big_grin
    • melancho_lia Re: Ekhm zęby mleczne 29.03.14, 12:38
      A co ma mu być?
      Moi sobie albo sami wyjmowali zęby albo przy mojej pomocy jak im już to rozbujanie przeszkadzało.
      Ja sama sobie też wyrywałam bo takie mocno rozbujane to jednak bolą i przeszkadzają.
    • dziewczyna_bosmana Re: Ekhm zęby mleczne 29.03.14, 14:15
      Niezły jest, ja miałam podobnie tylko mama mi wyrywała te ruchome mleczaki. Zębuszka do mnie nie przychodziła. Nic mu nie będzie smile
    • st_karolka Re: Ekhm zęby mleczne 31.03.14, 11:54
      Mój, 5,5 - wszystkie mleczne w komplecie. Część zaplombowana. Dodatkowo wszystkie 6 i jedynka stała... Rekin kurde - w dwóch rzędach mu rosną ;/ Jak ja bym chciała, żeby ta jedna już wyleciała !!!!!

U nas Zębuszka będzie po 10-20 zł przynosić.
    • one-smutasek Re: Ekhm zęby mleczne 01.04.14, 08:42
      Moja córka zaczęła wymieniać zęby jak miała 5 lat, syn lada moment będzie tyle miał a ząbki świetnie się trzymają. U nas wróżka zębuszka przynosiła już gotowe prezenty wink
      • bei Re: Ekhm zęby mleczne 01.04.14, 23:18
        A prezent masz? W czasie wymiany mlecznych zębow dobrze jest mieć zapas prezencików od wróżki.
        Moj woedział, ze to taka tradycja, ze rodzice bawią się we wróżkę, zęby zbierał i mówił, ze musi przemyśleć, na jakie drobne prezenty zęby wymienić, i tak już kilka lat je trzyma smile i jeszcze pomysłu nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka