andziulec 05.04.14, 18:59 Młody taki ma do zabawy. Stary mu zostawiłam specjalnie. Ostatnio odkryłam, że dodzwania się na numer alarmowy. Zdziwiło mnie to. Czy można mu to jakoś zablokować? Nadmienię, że przestawił język i dojście w ustawieniach do czegokolwiek jest trudne Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Telefon bez SIM 05.04.14, 19:37 Każdy telefon ma opcję dzwonienia na 112 bez karty sim...chyba nie da się tego wyłaczyć Odpowiedz Link
andziulec Re: Telefon bez SIM 05.04.14, 19:40 Sęk w tym, że on sobie wybiera jakiś numer z książki (została w telefonie) albo sam sobie wymyśla i tym własnie sposobem dodzwania się na alarmowy. Odpowiedz Link
kk345 Re: Telefon bez SIM 05.04.14, 19:58 Rozumiem. To dlatego, ze wszystkie telefony bez karty sim pytają, czy połączyć z numerem alarmowym, więc jeśli potwierdzi, to sie dodzwania. Skoro telefon ma być do zabawy, to wejdź do sklepu któregoś z operatorów i zapytaj, czy nie mają jakiejś zbędnej atrapy- takie starsze modele atrap i tak się wyrzuca, więc życzliwy sprzedawca czasem rozdaje je dzieciom Odpowiedz Link
andziulec Re: Telefon bez SIM 05.04.14, 20:07 Na atrapy za bystry. Rzuca w kąt po dwóch sekundach. Lepiej pójdę i spytam jak zablokować takie dzwonienie. Zrobię z siebie idiotkę ale czasem trzeba i warto Odpowiedz Link
kk345 Re: Telefon bez SIM 05.04.14, 20:17 Nie znam sposobu na taka blokadę- ale faktycznie zapytaj. I koniecznie tu napisz, jeśli Ci się to uda, rozszerzę sobie horyzont Odpowiedz Link
andziulec Re: Telefon bez SIM 05.04.14, 20:22 a pewnie, że napiszę jeśli tylko mi pomogą i odnajdą się w telefonie z obcym językiem nawet nie wiem jakim Odpowiedz Link