magiczna_marta 24.04.14, 14:31 co tam w garach dzis macie? Uwaga, teraz bedzie lans Zakupilam sobie w IKEA silikonowa stolnice i zrobilam dzis kopytka z sosem serowym ze szpinakiem. Mniam PS Walek sobie tez kupilam i bede sie uczyc robic pierogi kiedys Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moonshana Re: Obiadowo... 24.04.14, 14:37 magiczna szaleje u mnie polędwica wieprzowa w sosie śmietanowym z wczoraj ( ale niedobra, nie wiedzieć czemu). taka niedobra, że nie chce mi się do niej nic robić, z chlebem zjemy. Młoda miała pomidorówkę, będzie miała batata, szpinak oraz jajo. Odpowiedz Link
melancho_lia Re: Obiadowo... 24.04.14, 14:39 u mnie makaron z sosem śmietanowych i wędzonym łososiem. Wczoraj miałam łazanki. Odpowiedz Link
brysia0 Re: Obiadowo... 24.04.14, 15:21 ja mam kanapki ze świąteczną wędliną....ble. Ale nie chce mi się zapiekanki robić. Nic mi sie nie chce robić właściwie. Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Obiadowo... 24.04.14, 17:08 No co, hamerykańckie zolnierze do PL przylecieli, meza trza znalezc Odpowiedz Link
st_karolka Re: Obiadowo... 24.04.14, 15:21 Mielone wczoraj zrobiłam - dużo, i ziemniaki zostały, tylko dorobię mizerii. Na deser mazurki - też wczorajszej produkcji ha ha - poświąteczne takie Odpowiedz Link
atena12345 Re: Obiadowo... 24.04.14, 17:22 sałatka z krewetkami - marny obiad ale ja na diecie jestem z mężem od 3 dni Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Obiadowo... 24.04.14, 17:47 Stolnica sie sprawdza? U mnie ryz z soczewica i salatą. Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Obiadowo... 24.04.14, 19:06 Superowa jest, ze specjalistycznym nozem zeby jej nie pociac. Za 29 zeta. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Obiadowo... 24.04.14, 21:42 klasycznie schabowy, marchewka z groszkiem problem co jutro, Kurde człowiek jeszcze jednego nie zdązy zjeśc, myśli, co na jutro, zeby szybko, żeby dobre itepe Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Obiadowo... 24.04.14, 22:05 Ja dziś miałam duszoną wołowinę, kaszę i szpinak. Mąż mój postawił sobie za punkt honoru podnieść mi tę pieprzoną hemoglobinę co najmniej chyba do 20 Dodam, że przy okazji skutecznie podnosi mi ciśnienie Odpowiedz Link
rudamarta4 Re: Obiadowo... 25.04.14, 01:01 Dziś miałam pierogi z kaszą gryczaną, a na jutro planuję zrobić dorsza w sosie śmietanowym z koperkiem. Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Obiadowo... 25.04.14, 06:47 Nie zrozumiałyście koncepcji wątku, miało być o tym jaka to jestem fantastyczna i że w wieku prawie 30 lat można zacząć gotować Odpowiedz Link
jan.kran Re: Obiadowo... 25.04.14, 07:23 magiczna_marta napisała: > Nie zrozumiałyście koncepcji wątku, miało być o tym jaka to jestem fantastyczna > i że w wieku prawie 30 lat można zacząć gotować ### Ja zrozumiałam i gratuluję oraz podziwiam!!! Zwłaszcza że złozyłam wiele lat temu solennń obietnicę obietnicę ze juz nigdy w życiu nie będę usiłowala zrobić ani pieroga ani kopytka. U mnie dziś na obiad curry z brukwi. Odpowiedz Link
motylka34 Re: Obiadowo... 25.04.14, 07:34 Uwielbiam brukiew ale nigdzie tego nie widzialam u mnie na bazarku wczoraj szparagi zielone z sosem beszamelowym i szynka parmenska. Dzisiaj makaron z krewetkami z biedronki Odpowiedz Link
jan.kran Re: Obiadowo... 25.04.14, 08:27 Ja pierwszy raz brukiew jadłam kilka tygodni temu. Mialo być curry z kalarepką ale nie było więc kupiłam zastępstwo. Tu przepis: www.okuchnia.pl/curry-z-kalarepy-i-ciecierzycy/ Z tym że nie dodaję kolendry i nie używam przypraw w proszku tylko pastę curry ze sloika , tajska lub hinduska co mam akurat pod reką Odpowiedz Link
ostra-papryka Re: Marta!!! 28.04.14, 09:18 Ja też zrozumiałam intencję wątku i już kombinuję kogo z Wawy zatrudnić żeby mie te stolnice zakupił No podziwiam Cię i gratuluję przełamania się w kuchni! Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Marta!!! 28.04.14, 10:04 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00175250/ o tak to to wyglada skad jestes? Odpowiedz Link
ostra-papryka Re: Marta!!! 28.04.14, 10:07 magiczna_marta napisała: > www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00175250/ > o tak to to wyglada > skad jestes? No do najbliższej Ikei mam do Warszawy. Odpowiedz Link
upartamama Re: Marta!!! 28.04.14, 12:25 Jak dla mnie trochę mała. Stosuję dużą, drewnianą. Odpowiedz Link
beata985 Re: Obiadowo... 25.04.14, 16:52 koniec świata panie popiołek, koniec świata...>D u mnie dzisiaj na pierwsze pierogi z kaustą -bo piątek, okraszone boczkiem... a na drugie....pierogi z serem polane masłem i cukrem..... Odpowiedz Link
tetika Re: Obiadowo... 26.04.14, 16:43 Magiczna duza dziewczynka jestes ja tam lubie gotowac i lubie swoje ugotowane zjesc. i chyba najlepiej mi smakuje. dzis mialam placka po wegiersku z mojej koncepcji frykasami na gorze i wyszlo boskie. Syn zalowal ze wiecej juz wepchac w siebie nie moze Odpowiedz Link
mamaoskarka18 Re: Obiadowo... 27.04.14, 12:12 Czwartek kebaba Piatek łazanki sobota młoda kapustka+kotlet z piersi i młode ziemiaki dziś młoda kapustka i kurczak w warzywach Odpowiedz Link
king_of_rats Re: Obiadowo... 27.04.14, 12:57 dziś kluski śląskie, gulasz węgierski i micha sałat Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Obiadowo... 28.04.14, 10:16 No no, Magic, kto by pomyślał ;p Ja dzis nic nie robię, pizzę zamowie ;p a jutro bedzie barania noga z rozmarynem i jablkami w cydrze;p Odpowiedz Link
upartamama Re: Obiadowo... 28.04.14, 12:27 mona_mayfair napisała: barania noga z rozmaryne > m i jablkami w cydrze;p OMG to chyba pracochłonne jest. U mnie dziś rosół, mielone, ziemniaki i brokół jutro koperkowa mielone, ryż z curry i sałata lodowa Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Obiadowo... 28.04.14, 12:44 No co Ty, czemu pracochłonne? noge na noc w przyprawy i część cydru, potem do piekarnika na 2h;p pol godzinki przed koncem pieczenia dorzucam jabłka w cwiartki. No i w trakcie pieczenia podlewam cydrem co jakis czas ;p Odpowiedz Link
upartamama Re: Obiadowo... 28.04.14, 15:57 A to faktycznie tyle pracy co przy kurczaku np. n piwie Jakoś to wszystko : barania noga, cydr, jabłka i piekarnik razem wzięte wywołały u mnie strach )) Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Obiadowo... 28.04.14, 18:13 E, ja sie nie lubie przemeczać, wiec nie mogło byc skomplikowane ;p Odpowiedz Link