fajnyrobal 17.01.15, 19:02 Jakich perfum drogie maglownice używacie, czy tylko i wyłącznie firmowe ąę czy zdarza wam zakup no nejm bo zapach wam się spodobał? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prigi Re: pytanko mam 17.01.15, 19:16 od 18 lat Charli white (no name) od 2 Kenzo L'eau 2 Odpowiedz Link
mathiola Re: pytanko mam 07.02.15, 22:32 Charlie white - jejciu tak, ja to kiedyś używałam! Nie wiedziałam, że jeszcze jest Odpowiedz Link
maja-02 Re: pytanko mam 17.01.15, 19:48 nołnejmów nie używam chyba bo jakie to? chodzi o takie ze straganu podróby znanych marek czy co? za to używam ives rocher np. czasem również avonów i oriflamów, trafiają się bardzo udane obecnie pewnie mam tylko w odlewkach a nie pełnych flakonach ale za to mam ramyatę faberlica cały flakonik, baaardzo lubie Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: pytanko mam 17.01.15, 19:56 No nejmy to takie w hipermarkecie po kilkanaście zeta. Odpowiedz Link
maja-02 Re: pytanko mam 17.01.15, 20:54 no to nie uzywam bo w supermarketach nie bywam wlasciwie Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: pytanko mam 17.01.15, 22:09 E no, ives rocher miał swego czasu ode a la joie mój ukochany zapach, niestety wycofali to i ja ich wycofałam Odpowiedz Link
maja-02 Re: pytanko mam 18.01.15, 13:59 no niestey, moje ukochane zapachy rozne tez juz nie sa produkowane... sa dostepne jeszcze gdzie-niegdzie ale po kosmicznych cenach poki mam zapasy jest ok ale jak sie skoncza to coz... trzeba bedzie pokochac nowe ale ja znam w sumie pewnie z kilkase, jak nei kilkatysiecy zapachow, jest w czym wybierac z tym ze glownie probkowo/odlewkowo poznaje, czasem jest tak ze zapach piekny na kims a na mnie smierdzi niemozebnie... mam tak z moja ukochaną paczula i wszelkimi oudami... oud na mnie sie "wysmradza" i wali potem co do tego ze na tobie sa nietrwale - to niekoniecznie wina tego ze zapach do bani, niektore osoby tak maja ze na nich malo co dlugo i trwale pachnie... mam takiego kolege w pracy, na nim malo co pachnie dopbrze a zeby bylo trwale to juz w ogole cud smieje sie ze ma "agresywne ph" ktore pozera zapach jak chcesz to napisz na gazetowego, porobie troche roznych probek to sobie potestujesz Odpowiedz Link
solejrolia Re: pytanko mam 17.01.15, 21:00 dobrych marek, na nonejmy szkoda byłoby mi pieniędzy. autentycznie. Odpowiedz Link
kolibeer2 Re: pytanko mam 17.01.15, 21:27 firmowych , ale baardzo rzadko z podróbek dostałam kiedyś do wypróbowania FM - niby że podróbki jakichśtam firmowych , ale dziwne są i nie używam Odpowiedz Link
guderianka Re: pytanko mam 17.01.15, 21:31 skąpię ile mogę Dalissime Salvadora Dali, na co dzień czarny Mexx ale ostatnio wymieniłam punkty plusa na perfumy i przysłali mi zestaw tego. I się zakochałam Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: pytanko mam 17.01.15, 22:19 Pytam dlatego, że parę razy zdarzyło mi się kupić perfumy bardziej znanej firmy i były mocno nietrwałe. Dosłownie po pół godzinie nie pachniałam. Wyglądało to tak jakby były mocno rozcieńczone. Wczoraj dziecię spryskało mnie w lidlu jakimś ichnim psikaczem i okazał się zdumiewająco trwały i całkiem przyjemny. Odpowiedz Link
toffix Re: pytanko mam 17.01.15, 23:00 Mam dilera - kolega mój dobry, z którym widuję się średnio raz do roku obdarowuje mnie testerami zdecydowanie firmowymi - pracuje w jednej z sieci i miewa... Przyjeżdża zatem zawsze z perfumami, chłopu mówię, ze mam randkę z P, zawsze zadowolony bo dla niego też przynoszę Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: pytanko mam 17.01.15, 23:04 Ale nie pachniałaś czy nie czułaś? Bo wiesz, ja miałam kiedyś taką koleżankę w pracy, z którą się nie dało wysiedzieć, bo pachniała jak perfumeria. Kiedyś się przyznała, że ma kłopot z kupieniem dobrych perfum, bo co kupi, to po pół godziny nie pachnie i musi dopsikiwać. Nie wiem w sumie, czy miała problem z węchem, czy się przyzwyczajała do zapachu. Młoda byłam, wstyd mi było pytać. Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: pytanko mam 18.01.15, 01:15 Małż mnie obniuchał i stwierdził, że też nic nie czuje, no może cień zapachu został. To samo stwierdziła kumpela. Osoby niepalące, raczej nie mające problemów z węchem. Kupuje zapachy lekkie bo nie lubię waniać jak cała perfumeria. No te okazały się aż za lekkie Już nie pierwszy raz słyszę, że niektóre bardziej chodliwe zapachy są na polski rynek sprzedawane mocno rozrzedzone. Odpowiedz Link
iziula1 Re: pytanko mam 19.01.15, 17:49 Robalu, widać nie tylko na polski rynek rozcięczają. Ja z mężem przywozimy sobie perfumy z wysp kanaryjskich - tam perfumy są 20-40% tańsze. I niestety Guccu, Davidoff, Dolce G. wszytskie przestają pachnieć po 30 minutach. Za to moje Lancome Midnigth Rose po 2 latach wystarczy kropla i caly dzień je czuć a kupione w Polsce. I nie wiem czy to transport tak wpływa na ich trwałość czy to "inna"jakość Odpowiedz Link
king_of_rats Re: pytanko mam 18.01.15, 11:57 na firmowe mnie nie stać choć czasem kupuję na all malutkie perfumetki z próbkami oryginalnych perfum. zapachy kupuję na wyczucie, kilka razy dobrze trafiłam. na codzień używam no name a ostatnio bi-es kiss of love-zabójczy zapach,długo trzyma i kosztuje całe 23 zł. Odpowiedz Link
aqua48 Re: pytanko mam 18.01.15, 15:18 Nie używam nołnejmów. Tylko ą i ę, prawdziwych perfum Nie ze względu na cenę i snobizm tylko na zapach i piękne buteleczki. Nołnejmy się nie rozwijają na skórze. Odpowiedz Link
kaisha18 Re: pytanko mam 19.01.15, 16:41 A jakie toto Elie Saab ma nuty zapachowe? Buteleczka wygląda zachęcająco Moje ulubione Versace Bright Crystal. Ostatnio skusiłam się na Pret a Porter, ale szału jednak nie robią. Odpowiedz Link
olinka20 Re: pytanko mam 19.01.15, 18:15 wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=48357 Mi sie bardzo podobają, na mnie pachną dosc swiezo, na kolezance ten zapach jest wyjątkowo duszący i męczący. Była zdziwiona, ze na mnie to całkiem inny zapach Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: pytanko mam 05.02.15, 22:40 a wiecie, ja ostatnio od nowa zakochałam się w 5th avenue arden. Odpowiedz Link
olinka20 Re: pytanko mam 06.02.15, 08:07 Ja sobie nabyłam Gucci Envy, staaaaaare ale jakos mi młode lata sie przypominają Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: pytanko mam 06.02.15, 10:24 Armani, Acqua di gioia - juz sie z nimi pozegnalam, zapach bardzo trwaly. Hugo Boss, Orange - bardzo nietrwaly, chyba ze napsikam solidnie wlosy. Burberry, Body Tender - ladny, srednio trwaly No name nie kupuje - rzadko ktory zapach (sama kompozycja i trwalosc) trafia w moj gust. Odpowiedz Link
mathiola Re: pytanko mam 07.02.15, 22:30 Od bardzo dawna perfumy mam tylko wtedy kiedy przyniesie mi je Mikołaj. Mikołaj znający się, zawsze trafia. W tym roku przyniósł Euphorię Calvina Kleina. Odpowiedz Link