Dodaj do ulubionych

pytanko mam

17.01.15, 19:02
Jakich perfum drogie maglownice używacie, czy tylko i wyłącznie firmowe ąę czy zdarza wam zakup no nejm bo zapach wam się spodobał?
Obserwuj wątek
    • prigi Re: pytanko mam 17.01.15, 19:16
      od 18 lat Charli white (no name)
      od 2 Kenzo L'eau 2
      • magiczna_marta Re: pytanko mam 18.01.15, 18:55
        Charlie jest z Revlonu wink
      • mathiola Re: pytanko mam 07.02.15, 22:32
        Charlie white - jejciu tak, ja to kiedyś używałam! Nie wiedziałam, że jeszcze jest smile
    • maja-02 Re: pytanko mam 17.01.15, 19:48
      nołnejmów nie używam chyba bo jakie to? chodzi o takie ze straganu podróby znanych marek czy co?
      za to używam ives rocher np. wink czasem również avonów i oriflamów, trafiają się bardzo udane smile obecnie pewnie mam tylko w odlewkach a nie pełnych flakonach ale za to mam ramyatę faberlica cały flakonik, baaardzo lubie smile
      • fajnyrobal Re: pytanko mam 17.01.15, 19:56
        No nejmy to takie w hipermarkecie po kilkanaście zeta.
        • maja-02 Re: pytanko mam 17.01.15, 20:54
          no to nie uzywam bo w supermarketach nie bywam wlasciwie wink
      • fajnyrobal Re: pytanko mam 17.01.15, 22:09
        E no, ives rocher miał swego czasu ode a la joie mój ukochany zapach, niestety wycofali to i ja ich wycofałam wink
        • maja-02 Re: pytanko mam 18.01.15, 13:59
          no niestey, moje ukochane zapachy rozne tez juz nie sa produkowane... sa dostepne jeszcze gdzie-niegdzie ale po kosmicznych cenach sad poki mam zapasy jest ok ale jak sie skoncza to coz... trzeba bedzie pokochac nowe wink ale ja znam w sumie pewnie z kilkase, jak nei kilkatysiecy zapachow, jest w czym wybierac smile z tym ze glownie probkowo/odlewkowo poznaje, czasem jest tak ze zapach piekny na kims a na mnie smierdzi niemozebnie... mam tak z moja ukochaną paczula i wszelkimi oudami... oud na mnie sie "wysmradza" i wali potem big_grin
          co do tego ze na tobie sa nietrwale - to niekoniecznie wina tego ze zapach do bani, niektore osoby tak maja ze na nich malo co dlugo i trwale pachnie... mam takiego kolege w pracy, na nim malo co pachnie dopbrze a zeby bylo trwale to juz w ogole cud wink smieje sie ze ma "agresywne ph" ktore pozera zapach wink
          jak chcesz to napisz na gazetowego, porobie troche roznych probek to sobie potestujesz wink
    • solejrolia Re: pytanko mam 17.01.15, 21:00
      dobrych marek, na nonejmy szkoda byłoby mi pieniędzy. autentycznie.
    • kolibeer2 Re: pytanko mam 17.01.15, 21:27
      firmowych , ale baardzo rzadko
      z podróbek dostałam kiedyś do wypróbowania FM - niby że podróbki jakichśtam firmowych , ale dziwne są i nie używam
    • guderianka Re: pytanko mam 17.01.15, 21:31
      skąpię ile mogę Dalissime Salvadora Dali, na co dzień czarny Mexx ale ostatnio wymieniłam punkty plusa na perfumy i przysłali mi zestaw tego. I się zakochałam
      https://www.sephora.com/images/sku/s795294-main-hero.jpg
      • fajnyrobal Re: pytanko mam 18.01.15, 01:18
        Też lubię jabłuszko smile
    • fajnyrobal Re: pytanko mam 17.01.15, 22:19
      Pytam dlatego, że parę razy zdarzyło mi się kupić perfumy bardziej znanej firmy i były mocno nietrwałe. Dosłownie po pół godzinie nie pachniałam. Wyglądało to tak jakby były mocno rozcieńczone.
      Wczoraj dziecię spryskało mnie w lidlu jakimś ichnim psikaczem i okazał się zdumiewająco trwały i całkiem przyjemny.
      • toffix Re: pytanko mam 17.01.15, 23:00
        Mam dilera - kolega mój dobry, z którym widuję się średnio raz do roku obdarowuje mnie testerami zdecydowanie firmowymi - pracuje w jednej z sieci i miewa... Przyjeżdża zatem zawsze z perfumami, chłopu mówię, ze mam randkę z P, zawsze zadowolony bo dla niego też przynoszę smile
      • kocio-kocio Re: pytanko mam 17.01.15, 23:04
        Ale nie pachniałaś czy nie czułaś?
        Bo wiesz, ja miałam kiedyś taką koleżankę w pracy, z którą się nie dało wysiedzieć, bo pachniała jak perfumeria.
        Kiedyś się przyznała, że ma kłopot z kupieniem dobrych perfum, bo co kupi, to po pół godziny nie pachnie i musi dopsikiwać.
        Nie wiem w sumie, czy miała problem z węchem, czy się przyzwyczajała do zapachu. Młoda byłam, wstyd mi było pytać.
        • fajnyrobal Re: pytanko mam 18.01.15, 01:15
          Małż mnie obniuchał i stwierdził, że też nic nie czuje, no może cień zapachu został. To samo stwierdziła kumpela. Osoby niepalące, raczej nie mające problemów z węchem. Kupuje zapachy lekkie bo nie lubię waniać jak cała perfumeria. No te okazały się aż za lekkie big_grin
          Już nie pierwszy raz słyszę, że niektóre bardziej chodliwe zapachy są na polski rynek sprzedawane mocno rozrzedzone.
          • iziula1 Re: pytanko mam 19.01.15, 17:49
            Robalu, widać nie tylko na polski rynek rozcięczają.
            Ja z mężem przywozimy sobie perfumy z wysp kanaryjskich - tam perfumy są 20-40% tańsze. I niestety Guccu, Davidoff, Dolce G. wszytskie przestają pachnieć po 30 minutach.
            Za to moje Lancome Midnigth Rose po 2 latach wystarczy kropla i caly dzień je czuć a kupione w Polsce.
            I nie wiem czy to transport tak wpływa na ich trwałość czy to "inna"jakość wink
          • maja-02 robalu... 06.02.15, 17:04
            ... maila wyslalam wink
            • fajnyrobal Re: robalu... 07.02.15, 22:17
              gołąb puka w okienko.
    • king_of_rats Re: pytanko mam 18.01.15, 11:57
      na firmowe mnie nie stać choć czasem kupuję na all malutkie perfumetki z próbkami oryginalnych perfum. zapachy kupuję na wyczucie, kilka razy dobrze trafiłam.
      na codzień używam no name a ostatnio bi-es kiss of love-zabójczy zapach,długo trzyma i kosztuje całe 23 zł. big_grin
      • aqua48 Re: pytanko mam 18.01.15, 15:18
        Nie używam nołnejmów. Tylko ą i ę, prawdziwych perfum smile Nie ze względu na cenę i snobizm tylko na zapach i piękne buteleczki. Nołnejmy się nie rozwijają na skórze.
    • olinka20 Re: pytanko mam 19.01.15, 08:12
      Aktualnie wymiennie:
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRyeRFQchmjqVelmrZrwkUBASRIoA5lNbceALg78QyDFiGap_JcIw

https://www.orpe.pl/upload/zbozi/orig/6476_w.jpg
      • kaisha18 Re: pytanko mam 19.01.15, 16:41
        A jakie toto Elie Saab ma nuty zapachowe? Buteleczka wygląda zachęcająco wink Moje ulubione Versace Bright Crystal. Ostatnio skusiłam się na Pret a Porter, ale szału jednak nie robią.
        • olinka20 Re: pytanko mam 19.01.15, 18:15
          wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=48357
          Mi sie bardzo podobają, na mnie pachną dosc swiezo, na kolezance ten zapach jest wyjątkowo duszący i męczący. Była zdziwiona, ze na mnie to całkiem inny zapach smile
          • karme-lowa Re: pytanko mam 03.02.15, 17:38
            Lancome "Hypnose". Uwielbiam.
    • fajnyrobal Re: pytanko mam 05.02.15, 22:40
      a wiecie, ja ostatnio od nowa zakochałam się w 5th avenue arden.
      • olinka20 Re: pytanko mam 06.02.15, 08:07
        Ja sobie nabyłam Gucci Envy, staaaaaare ale jakos mi młode lata sie przypominają wink
    • mme_marsupilami Re: pytanko mam 06.02.15, 10:24
      Armani, Acqua di gioia - juz sie z nimi pozegnalam, zapach bardzo trwaly.
      Hugo Boss, Orange - bardzo nietrwaly, chyba ze napsikam solidnie wlosy.
      Burberry, Body Tender - ladny, srednio trwaly
      No name nie kupuje - rzadko ktory zapach (sama kompozycja i trwalosc) trafia w moj gust.
    • mathiola Re: pytanko mam 07.02.15, 22:30
      Od bardzo dawna perfumy mam tylko wtedy kiedy przyniesie mi je Mikołaj. Mikołaj znający się, zawsze trafia. W tym roku przyniósł Euphorię Calvina Kleina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka