30.03.15, 21:52
Nasza szkoła zorganizowała dyżur w czwartek i piątek oraz wtorek po swiętach. Dzieci uczestniczące: moje jedno i finito.
I po co Ci rodzice tak krzyczą o opiekę w tych dniach jak potem nie korzystają? W lipcu mają być dwa tygodnie półkolonii w szkole. Jak na razie (wiadomo o tym od dwóch miesięcy) też tylko moje zapisane jako jedyne.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Dyżur 30.03.15, 22:54
      Półkolonie (lato w mieście) - w mojej szkole są na prawdę super, dzieci jeżdżą do kina, na basen itp.Z dyżurów nie korzystam, bo nie muszę.
    • olinka20 Re: Dyżur 31.03.15, 08:06
      Wazne, ze zorganizowali dyzur i masz z banki kłopot.
      Przynajmniej młodego dopieszczą smile
      • paciaty Re: Dyżur 31.03.15, 10:13
        Moja tak w wolne przed Bożym Narodzeniem siedziała sama w szkole wink Przeżyła choć mocno wkurzona była bo Pani nie dała jej się pobawić w spokoju tylko wymyślała różne zajęcia.

U mnie niestety nic nie wiadomo o jakichś zajęciach w wakacje, no ale o wolnym od środy do wtorku też się dowiedziałam wczoraj wink
        • beata132 Re: Dyżur 31.03.15, 16:30
          U mnie w szkole zapisano dwoje dzieci których mamy nie pracują.
          One na pewno się cieszą. My mniej wink
          • aqua48 Re: Dyżur 31.03.15, 16:54
            beata132 napisała:

> U mnie w szkole zapisano dwoje dzieci których mamy nie pracują.
            > One na pewno się cieszą. My mniej wink

• jk3377 Re: Dyżur 31.03.15, 21:25
          paciaty napisała:

> Moja tak w wolne przed Bożym Narodzeniem siedziała sama w szkole wink Przeżyła ch
          > oć mocno wkurzona była bo Pani nie dała jej się pobawić w spokoju tylko wymyśla
          > ła różne zajęcia.
          >
          > U mnie niestety nic nie wiadomo o jakichś zajęciach w wakacje, no ale o wolnym
          > od środy do wtorku też się dowiedziałam wczoraj
          wink
          >
          Jak to możliwe? Rok temu świat nie było? Były i wszystko wokol nich bylo takie same wink A na poczatku roku nie podali ogolnie dat przerw wszelkich? Podali, to obowiazek na 1 wywiadowce.
          • andziulec Re: Dyżur 31.03.15, 22:19
            U nas tez na początku roku dostajemy plan dni wolnych od nauki itd. Najpierw na wariata organizacja opieki w święta BN czy tam kiedy była ta afera z jakimś politykiem.
            A na święta wielkanocne ja dostałam info o dyżurze jakieś trzy tygodnie temu więc szybciutko Mendę zapisałam.
    • ez-aw Re: Dyżur 31.03.15, 18:31
      W szkole młodego we wrześniu dali kartkę, kiedy szkoła nie pracuje - oczywiście te 3 dni sa tam wypisane. W zeszłym tygodniu dostałam kartkę, że mam zapewnić dziecku opiekę na ten czas. Na głowie stawałam z dniami wolnymi, aby to zrobić. A dziś po południu w świetlicy pytają mnie czy zapisuję dziecko na zajęcia opiekuńcze. Wściekłam się - to ja do roboty chodzę na 5 rano by się wyrobić z robotą i mieć ten cholerny, wymuszony przez szkołę urlop - a tu nagle dyżur.
      Wcale się nie dziwię że rodzice narzekają i że nie ma rodziców chętnych. Skoro rodzice dowiadują się przypadkiem i w ostatniej chwili, to pewnie że nie ma chętnych.

Wiecie czemu w szkole zrobili dyżur? Wszyscy myśleli, ze będą mieli dodatkowe dni wolne. a tu się okazało, ze muszą wypisać wnioski urlopowe i części się nie opłaca - więc przyjdą do szkoły i będą siedzieć na dyżurze.
      • jk3377 Re: Dyżur 31.03.15, 21:27
        że co? wnioski urlopowe? pierwsze słyszę...gdzie tak jest?
        • ez-aw Re: Dyżur 01.04.15, 20:45
          > że co? wnioski urlopowe? pierwsze słyszę...gdzie tak jest?

W jednej ze szkół warszawskich. Takich słów użyła jedna z nauczycielek, stwierdzając że jak taka jest sytuacja, to ona sporo już odebrała dni urlopowych i jej się nie opłaca teraz brać urlopu. Woli przyjść do pracy.
          • dorcia1234 Re: Dyżur 01.04.15, 22:39
            byłam dzisiaj na dyżurze- dzieci 10- w dni szkolnej nauki świetlicę zaczynamy z około 90, pomału zmniejszająca się bo zamykałam świetlicy. Chłopcy się bawili ( nie przeszkadzałam im smile ), dziewczynki robiły ze mną kurczaki z wełny, potem dołączyli zerówkowicze ( zerówka pracowła normalnie bo są w oddzielnym budynku ) i odmawiali pójścia do domu smile
          • little_fish Re: Dyżur 04.04.15, 10:28
            to chyba szkoła niepubliczna i nauczyciele zatrudnieni są na zasadzie kodeksu pracy a nie karty nauczyciela. Bo nauczyciel zatrudniony na KN żadnego urlopu nie posiada (poza wakacjami i feriami). chyba, że mowa o urlopie bezpłatnym - no ale to też dziwne, że dowiedzieli sie o tym kilka dni przed dniami wolnymi
            • dorcia1234 Re: Dyżur 04.04.15, 11:52
              ja pracuje w niepublicznej i też nie mam urlopu w trakcie roku szkolnego. W sytuacjach awaryjnych ratujemy się bezpłatnym bądź tzw koleżeńskimi podmiankami.
              KN obowiązuje jeśli chodzi o godziny pracy, nie mamy 13 i urlopu dla poratowania zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka