Dodaj do ulubionych

alimenty od babci

08.01.19, 07:41
mam pytanie. w przypadku gdy ojciec dziecka nie chce pracować ani płacić alimentów to czy matka dziecka może podać o alimenty matkę ojca dziecka?
Obserwuj wątek
    • gosiawojcik79 Re: alimenty od babci 04.02.19, 12:25
      a miałaś sprawę w sądzie o alimenty? z tego co sięorientuje to można pozwać babcie o alimenty, ale też nie jestem pewna, bo ja nie miałam na szczęscie mój ex się nie wywinal.... najlepiej zadzwońdo prawnika i wypytaj cyz można i jak to zrobić na drogowskazie prawnym wszytsko ci powiedzą a jeszcze pozew napiszą
    • silva09 Re: alimenty od babci 28.06.19, 11:52
      jeżeli ojciec nie płaci zasadzonych alimentów, nie pracuję to można złożyć pozew o alimenty przeciwko dziadkom dziecka
    • paauulaa44 Re: alimenty od babci 11.12.19, 20:29
      W przepisach Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego odnajdziemy możliwość wystąpienia o zasądzenie alimentów od dziadków dziecka. Można o nie wystąpić w sytuacji, gdy rodzice dziecka: nie żyją, lub nie są w stanie uczynić zadość swoim obowiązkom wobec dziecka, lub uzyskanie od nich na czas potrzebnych dziecku środków utrzymania jest niemożliwe lub połączone z nadmiernymi trudnościami. Proszę pamiętać, że dziecko musi znajdować się w niedostatku - jeżeli jesteś w stanie samodzielnie utrzymać dziecko, wówczas sąd nie zasądzi alimentów od dziadków.
      ___
      [url=http://www.kancelaria-koncept.pl/]alimenty Wrocław[/url]

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka