Dodaj do ulubionych

Ludzie pomóżcie

07.12.10, 11:41
Hej mam duzy problem :) zwracam sie z prośbą do osób które mieszkaja w Sharm i mogą coś wiedzieć na ten temat. Mianowicie przeprowadzam się tam na stałe ale chciałabym co trzy miesiące wracac do Polski na tydzień i ty jest ten problem gdyz biura podróży sprzedają bilety powrotne na góra miesiąc. Czy jest jakaś możliwość wykupienia biletu powrotnego będąc w Sharm a jeśli tam to z jakego biura i gdzie . I czy nie wiecie czy istnieje możliwość wykupienia przelotu z POlski tylko w jedna strone? Jak wy sobie radziecie z powrotami?:)
Obserwuj wątek
    • stedo Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 12:09
      Dziecko, gdzie ty się wybierasz mając TAKĄ orientację w świecie???!!
      A jeśli chodzi o ten konkretny problem, to jak zwykle google niezawodne. Proszę, "do wyboru, do koloru":
      www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=bilety+lotnicze&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=Bilety+lotnicze&gs_rfai=
      • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 12:33
        Dla Twojej wiadomości zrobiłam juz rozeznanie i dzwoniłam do wszytskich biur podrózy i niestety ale żadne nie ma w ofercie biletów na dłużej niż miesiąc stad moje pytanie. I nie widze problemu w tym, ze pytam na forym gdyż to wg mnie najlepsza droga do uzyskania odpowiedzi od kogos kto ma z tym do czynienia co jakis czas.
        • irhana Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 14:06
          Nic prostrzego... po co Ci biura skoro rejsowymi liniami można?
          Bilet z Sharm do Kairu kosztuje ok 100 USD, lata linia EgyptAir z tego co wiem lata codziennie. Z Kairu 3x w tygodniu lata LOT (nie wiem jaki jest koszt w jedna strone, ale w obie to ok 1150 zł). Poza tym czarterami chyba moga latać tylko turyści a Ty chcesz tam zamieszkac na stałę więc i tak prawdopodobnie nie mozesz, więc nie mów o rozeznaniu skoro nie wiesz podstawowej informacji ;)

Zgadzam się z przedmówcą ... nie masz pojęcia nawet o tak prostej rzeczy jak poruszanie się samolotami po swiecie a chcesz wyprowadzić się do Egiptu ...
          • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 14:11
            Tak na stałe ale chce wracac co 3 miesiace wiec bede traktowana jako turystka i moge wracac czy tylko mam ochote. Poza tym pytałam jak wracac z Sharm a nie zKairu bo o tym wiem.
            • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 14:13
              Czy zamiast udzielac odpowiedzi na postawione pytania musicie jeszcze dodawac te zalosne komentarze? Ja to nie wiem czy wasze zycie jest aż tak nie udane i jestecie az tak sfrustrowani , ze musicie sie tu wyladowywac :) naprawde wspolczuje wam :)
              • irhana Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 14:21
                A jaki Ty masz problem, zeby dolecieć do Kairu? napisałam Ci trasę i linie lotnicze od Sharm do Warszawy, no chyba nie liczysz na to ze jakieś linie lotnicze będa latały regularnie z Sharm bo Ty tak potrzebujesz i chcesz?

i poczytaj jeszcze to: wiza turystyczna obowiązuje miesiąc i jeśli chciałabyś co miesiąc latac to oki jesteś turystą, ale co trzy miesiące to chyba raczej nie!

Ambasada Egiptu w Warszawie pragnie poinformować, iż loty czarterowe są zarezerwowane tylko dla turystów latających do Egiptu i następnie powracających do kraju wylotu. Egipcjanie nie mogą korzystać z lotów czarterowych, chyba że są rezydentami innego kraju, (posiadają kartę pobytu) i udają się do Egiptu na krótką wizytę. Egipcjanie mogą swobodnie latać lotami rejsowymi z i do Egiptu.
                Prawo do wylotu czarterem przysługuje obywatelom innego kraju niż Egipt jeżeli pobyt na terenie Egiptu nie przekracza 30 dni.
                Z poważaniem,
                Ambasada Egiptu w Warszawie

A jeśli nadal upierasz się, ze jestes turystką to masz linka, pod którym masz wykaz lotów i w jedną i w obie strony... bilety.eccoholiday.com/przelot,16746.html

I jak tu nie dodawać żałosnych (a moze madrych i prawdziwych) komentarzy ...

• meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 14:32
                  Wize turystycza można przedłuzyc do 3 miesiecy wiec chyba jednak nie jestem az tak niedoinformowana.
                • mendunia Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 14:37
                  > A jaki Ty masz problem, zeby dolecieć do Kairu? napisałam Ci trasę i linie lot
                  > nicze od Sharm do Warszawy, no chyba nie liczysz na to ze jakieś linie lotnicze
                  > będa latały regularnie z Sharm bo Ty tak potrzebujesz i chcesz?

Dziewczyna pytała o Sharm więc nie ma o czym dyskutować.

i poczytaj jeszcze to: wiza turystyczna obowiązuje miesiąc i jeśli chciałabyś c
                  > o miesiąc latac to oki jesteś turystą, ale co trzy miesiące to chyba raczej nie
                  > !

Obowiązuje miesiąc, ale zawsze można próbować ją przedłużyć do 3 miesięcy nie mając legalnego zatrudnienia. Uda się lub nie to już nie temat tego wątku.

I jak tu nie dodawać żałosnych (a moze madrych i prawdziwych) komentarzy ...

Nie oceniaj pochopnie ludzi bo Twoje informacje tez nie są jedyne i właściwe.
                  • irhana Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 14:41
                    Oki sprostowanie ... jesteś turysta bez prawa latania czarterami, bo czarterami wg Ambasady mogą latać turyści, którzy na terenie Egiptu przebywaja nie dłużej niż 30 dni - teraz dobrze?

I jak dla mnie to możesz wracać czym i jak chcesz ... podałam Ci najlepszą możliwa alternatywe dla czarterów, przykro mi, ze zakłada ona przesiadke.
                    • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 16:10
                      do 3 miesiecy tez moge latac czarterami ale i tak dzieki za podanie info
    • be.du.inka Egipskie problemy 07.12.10, 15:56
      meg-iii napisała:

> Hej mam duzy problem <

Zgadza sie. Masz problemy a jeszcze nie wylecialas. Wieksze zaczna sie w Egipcie.
      Z Twoja orientacja, sposobem zdobywania informacji zginiesz zupelnie i piasek
      Ciebie przysypie. Jestes naiwna sierotka Marysia ktora nie umie sobie bucikow
      zasznurowac. Po miesiacu odechce sie Tobie Egiptu i wrocisz zaplakana do Polski.
      Napisz w marcu.
      • meg-iii Re: Egipskie problemy 07.12.10, 16:13
        No tak mam problemy przed wylotem a co mam myslec o nich jak juz polece? heheh no coment chyba dobrze , ze probuje sie wszystkiego dowiedziec jak najwczesniej

A forum jest po to zeby pytać jak mam jakiś problem a o to czy jestem sierotka marysia sie nie martw bo to juz nie twoja sprawa :) a zapomnialam ty nie masz ciekawszych
        • be.du.inka Re: Egipskie problemy 07.12.10, 16:19
          Pytaj, pytaj:) Twoje pytania i sposob pytania odniosly juz skutek tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/w,24864,119471643,119471643,Kto_mieszka_w_Sharm_.html
          Mnostwo sie dowiedzialas. Z tym watkiem bedzie podobnie. Czekam na nastepny:)
          • meg-iii Re: Egipskie problemy 07.12.10, 16:27
            śledzisz mnie czy co heheh :) wiem, ze moje życie jest fascynujące ale daj spokój zajmij sie swoim :)
    • anianeczka Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 16:21
      A Ty jesteś tego pewna, że tak za każdym razem jak Ty będziesz chiała to Ci przedłużą wizę na 3 miesiące ? Nio chyba, że jesteś żoną wpływowego Egipcjanina :)
      • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 16:26
        tak jestem pewna :) nie ma z tym najmniejszych problemow , jesli nawet jakims cudem nie przedlużą płace tylko kare w wysokości 150 Le :) także żadne pieniadze
        • be.du.inka Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 17:05
          meg-iii napisała:

> tak jestem pewna :) nie ma z tym najmniejszych problemow , jesli nawet
          jakims cudem nie przedlużą...<

Zabawne sa te Twoje wywody. Takie jak Twoj styl pisania - ubogie.
          Bieda z nedza.
          • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 17:16
            Dziewczyno ty naprawde masz albo problem ze soba albo nie masz co robic :) to ostatni raz kiedy odpisuje na te twoje nedzne prowokoacje, idz sie czyms zajmij :)
            • be.du.inka Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 17:19
              meg-iii napisała:

> prowokoacje<

O wakacjach w Egipcie belkoczesz, sierotko zalosna?
              • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 17:38
                Miałam nie odpisywac ale zrobie wyjątek ostatni raz:) mam wrażenie, że jakiś Egipcjanin miała Cię dosyć ( wcale mu sie nie dziwie ) i teraz tylko siedzisz na tym forum, wyrzywasz sie i atakujesz bez powodu :) nie martw sie jeszcze napewno jakiś Cie tam zechce ( biora co popadnie:) ) papa :) skończyłam z tobą
                • jeza_bell Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 18:50
                  Zdecydowanie nim wyjedziesz powinnaś bardziej zaprzyjaźnić się ze słownikiem ort.

Bez urazy.
                  • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 18:57
                    jestem z nim zaprzyjazniona tylko poprostu pisze dosyc szysbko i nie zwracam uwagi czy dodaje kreseczki czy nie itp gdyz sory ale to jest zwykłe forum i nie musze sie wczowac w pisownie jakby od tego miało zależec moje zycie...

Ja nie rozumiem na forum jest postawione konkretne pytanie a wy takimi bezsensownymi postami tylko je zaśmiecacie. Jak macie jakies prywatne uwagi do mnie do prosze na prv a nie robicie tu balagan . Jesli nie macie mi nic konkretnego do powiedzenia to nie udzielajcie sie :) Dziwi mnie tez , ze administrator w ogole nie reaguje, ze coponiektorzy obrazaja tu innych..
                    • renle Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 19:07
                      Jak byłam w Hurgadzie poznałam dziewczynę z Polski, która od 6 lat mieszka w Egipcie. Co roku, w wakacje, przylatują z mężem do Polski czarterami, tyle że taki lot trzeba tam po prostu "załatwić". Podobno pomagają w tym hotele, w których się pracuje. Zresztą w Egipcie wszystko się "załatwia", na drogę służbową nie ma co wkraczać :-) Zorientujesz się na miejscu, zawsze znajdzie się ktoś, kto zna kogoś ;-) Acha, ta dziewczyna korzysta przeważnie z Ecco Holiday. Może przydadzą Ci się te informacje, innych nie posiadam. PS Odezwij się, jak już tam będziesz :-)
                • dijonka Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 18:56
                  Jasne megi, beduinka NA PEWNO sie nie WYZYWA na Tobie, to Ty niestety pokazujesz jaka wiocha jedziesz. Jak znasz jezyk angielski tak jak polski, to Ty tam zrobisz kariere, ze ho, ho, ho....
                  Jest taka regula, ze ludzie zazwyczaj wyjezdzaja za granice zeby wiecej zarobic, to nie bedzie Cie stac na rejsowy samolot??? To moze zwroc sie do swojego wojta moze pusci jakies busy, byloby taniej!
                  • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 19:01
                    Widzisz ja nie znam takiej reguły, ze za granice sie jedzie zeby wiecej zarbic... Istnieje tez wiele innych powodow niz kasa. Sory ale raczej praca w Egipcie nie dorobie sie szczegolnych kokosów i jade tam z zupelnie innego powodu. Praca jest dodatkiem gdyż nie lubie siedziec cały dzien na tyłu, lubie miec nowe wyzwania . A to czy mnie stac na samolot rejsowy czy nie to nie jest twoja sprawa zawistna babo :)
                    • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 19:02
                      A to forum powiino miec inna nazwe np. Kółko porzuconych , zgorzknialych , zawistnych dewotek :)
                      • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 19:04
                        aż mi teraz zle ze soba , ze daje sie wciagac w ta wasza pyskowke ale jak boga kocham ciezko jest siedziec cicho jak sie ma do czynienia z taka glupota :)
                        • dijonka Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 19:10
                          SORRY, ze jestes debilka;)
                    • dijonka Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 19:15
                      No jak sie pochodzi z wiochy zabitej deskami, to rzeczywiscie Egipt to wyzwanie. Tyle chlopa! Na pewno nie ma ich tylu w Twojej wiosce;)
                    • o.kalamata Z wiochy do Egipta:) 07.12.10, 20:31
                      meg-iii napisała:

> lubie miec nowe wyzwania<

Sprobuj zaprzyjaznic sie z jezykiem polskim zalosny wiejski eksportowy przyglupie.
                • be.du.inka Co popadlo:) 07.12.10, 20:26
                  meg-iii napisała:

> jakiś Egipcjanin miała Cię dosyć ... wyrzywasz sie ... ( biora co popadnie:) )

Ty jestes taki "popadniety" matolek analfabetyczny i niechlujny. Pasujesz na
                  stale do Egiptu, zalosna idiotko. Nie bedziesz musiala raz w miesiacu szarawarow
                  prac, niechluju.
    • renle Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 19:14
      Jak byłam w Hurgadzie poznałam dziewczynę z Polski, która od 6 lat mieszka w Egipcie. Co roku, w wakacje, przylatują z mężem do Polski czarterami, tyle że taki lot trzeba tam po prostu "załatwić". Podobno pomagają w tym hotele, w których się pracuje. Zresztą w Egipcie wszystko się "załatwia", na drogę służbową nie ma co wkraczać :) Zorientujesz się na miejscu, zawsze znajdzie się ktoś, kto zna kogoś ;) Acha, ta dziewczyna korzysta przeważnie z Ecco Holiday. Może przydadzą Ci się te informacje, innych nie posiadam. PS Odezwij się, jak już tam będziesz :)
      • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 19:20
        Ok dzięki wielkie za informacje :)
        • parad221 Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 20:14
          Jak jedziesz z "darami" do brunatnego to świetne przeloty ma .........UPS !!!
          Teraz to się ...RECEPCJA to nazywa ? Nie wiedziałam!
          • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 21:42
            Nie wiem co wy macie z tą wiochą ale skoro tak często o tym wspominacie widocznie same z niej jestescie i bardzo was to boli :)

Poziom agresji w waszych wypowiedziach jest przerażąjący :) nie wiem czy wy naprawde nie macie co robic tylko po ciezkim dniu waszego nedznego zycia musicie stresy wyladowywac tutaj bo jestescie anonimowe a pewnie gdyby tak nie bylo to zadna by sie nie odezwala :)

Szkoda mi was bo naprawde mysle , ze wasze zycie jest smutne :) nie kazdy ma takie cudowne zycie jak ja , ze może sobie pozwolic na zycie w jakim tylko sobie wymarzy miejscu na świecie :)

• meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 07.12.10, 21:44
              Kolejny raz sie pytam gdzie jest moderator?????? nie moża pozwalac na takie zachowanie , te konta powinny byc blokowane, forum jest dla ludzi ktorzy chca sie czegos dowiedziec i nie maja ochoty przy tym na wysluchiwanie wyzwisk jakis prostaczek
              • o.kalamata Glos wolajacej na pustyni 08.12.10, 00:07
                meg-iii napisała:

> Kolejny raz sie pytam ?????? nie moża<

Spadaj przyglupia, Nikiforze stylu i ortografii. Ziarenko piasku ma wiecej inteligencji
                od ciebie, pustaku.
              • parad221 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 10:00
                " nie kazdy ma takie cudowne zycie jak ja , ze może sobie pozwolić na zycie w jakim tylko sobie wymarzy miejscu na świecie " - faktycznie recepcjonistka w egipskim 2* hotelu to szczyt marzeń. Dzieweczko , najgorsze jest to ,że Ty nawet nie masz świadomości , jaka jesteś głupiutka i pusta ! Chciałaś zabłysnąć na forum tym ,że los się do ciebie uśmiechnął i będziesz usługiwać w brudnym hotelu pod dyrektywami jakiegoś śliniącego się Egipcjanina ?? Nie wyszło !!
                Te Twoje posty nie mają ładu , ni składu. Jedziesz na stałe , ale wracać będziesz co 3 m-ce, pojęcia nie masz w jaki sposób przedłużyć wizę, jak latać w te i we wte....... Ty normalnie o niczym nie masz pojęcia. Zginiesz , jak "ciotka w Czechach ".
                A najlepszym dowodem na to , po co jedziesz do Egiptu jest ten Twój tekst : ".... Sory ale raczej praca w Egipcie nie dorobie sie szczegolnych kokosów i jade tam z zupelnie innego powodu. Praca jest dodatkiem gdyż nie lubie siedziec cały dzien na tyłu, lubie miec nowe wyzwania .".................... Nic dodać nic ująć. Więc zadawaj pytania , co i jak " temu innemu powodowi ". Ehhhhh, dziwić się ,że polski turysta jest źle postrzegany w Egipcie. Jak takie miernoty nam wystawiają opinię.
                • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 11:01
                  Ty tępa maso!!! Post jest o bilecie a nie o tym , ze nie mam pojęcia jak przedłuzyc wize cymbale , niby w ktorym miejscu jest napisane , ze nie wiem jak przedłuzyc wize :)

Tak jade na stałe ale mam ochote sobie wracac co 3 miesiące bo mnie stac :)

Stac mnie równiez zeby sobie zamieszkac w jakim tylko chce miejscu na swiecie a wybralam Egipt bo mam swoje powody :) ktorych takiemu imbecylowi jak ty zdradazc nie musze :)

Dla twojej informacji nie w hotelu 2 gwiazdkowym :) ale w hotelu Savoy wiec dla twojej informacji jednym z najlepszych w Egipcie :) nara zazdrosnico buheheh
                  • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 11:08
                    I nie martw sie bo widze , ze juz Ci sie nogi ze strachu trzesa czy oby nie poderwe Twojego recznikowego czy basenowego :) dont worry ja mam wyzsze aspiracje heheheh
                  • parad221 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:20
                    To jak Ty tępoto nie masz pojęcia w zakresie lotów i biletów lotniczych Polska_Egipt to o czym mowa? Ty nawet nie nadajesz się , aby wynosić wielbłądzie łajno z plaży hotelowej , a nie być przedstawicielka hotelu . A tym jest przecież osoba pracująca w recepcji hotelowej.
                    W jakim języku Ty biedulo będziesz witać gości ? Najgorzej będzie powitać turystów z Polski. Bo , jak ta wysławiasz się , jak piszesz to żaden Polak ciebie nie zrozumie. Ale habibi nie musi rozumieć. Wystarczy ,że "na macanego " zrozumie.
                    Ehh , ale dałaś upust swoje głupocie. Dziewczyno, dziewczyno ....puknij się ten durny łeb i zamij się czymś konkretnym w Polsce. Nie rób nam , prawdziwym polskim turystom obory w Egipcie.
                • k_1_0 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 11:08
                  Zawsze jak chce się pośmiać zaglądam na "Faceci z Egiptu" To niesamowite jak potrafią być głupie zakochane kobiety. Na dodotek obiekt ich wielkich westchnień, z reguły nie jest żadnym Bradem Pitem, czy też Tomkiem Zakościelnym. Kwestie inteligencji tych wybranków pominę, bo zresztą nie ma za bardzo oczym pisać. Czesto słychac teksty o tym, że faceci myślą członkiem, a nie móżgiem. Chyba najwyższy czas stwierdzić, że kobiety się z nami zrównały(zamienić członek na wiadomo co), iprzestały używać móżgu :)
                  • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 11:12
                    Ja tam nie widze nic śmiesznego w tym , ze siedza tu same agresywne idiotki , ktore musza tu wyładowywac smutki dnia codziennego na innych .
                    • cccotka Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 11:33
                      meg-iii jak sama pisalas ,,stac ciebie na Egipt i latanie do kraju co 3 miesiace,, wiec jaki problem ???:) jak ciebie stac to kup sobie w Egiptowie ,,apartmałłłł,, i problem z wizą bedziesz miala z glowy jako ,,wlascicielka,, mieszkania w Egiptowie dostaniesz od reki wize na kilka lat :) Popatrzjakie oszczednosci nie dosc ze mieszkanie w Egiptowie kosztuje polowe tego co w jakieisc powiedzmy ,,podwarszawskiej wsi,, to nie musisz sie martwic o ogrzewanie zima:) masz z blond bańki problem z wiza :) i tak dalej i tak dalej specjalnie napisalal ze bedziesz ,,wlascicielka,, w cudzyslowie gdyz prawo wlasnosci Egipskie rozni sie zdecydowanie od tego jakie obowiazuje w Polsce lub innych cywilizowanych krajach:)
                      • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 11:42
                        Hmm to bardzo interesujace co napisałas :)
                        Rzeczywiscie zadzwoniłam do ambasady i powiedzieli, ze jeśli ktos ma zamiar tam nabyc nieruchomość problemu z wizą nie am na długi czas :) dzięki za pomysl :)
                        • be.du.inka Ratunku! 08.12.10, 11:56
                          Jestes glupsza z kazdym postem, matoleczku. Pustka az dzwoni.
                          • meg-iii Re: Ratunku! 08.12.10, 12:00
                            I co w związku z tym?:)

Powtarzasz się sreduinko :) a fakty sa faktami to ja bede sie wygrzewac całymi latami na słoneczku popijajac drineczki a ty dalej bedziesz tu klepac bide z nedza :) Pa
                            • cccotka Re: Ratunku! 08.12.10, 12:05
                              meg-iii napisała:

> I co w związku z tym?:)
                              >
                              > Powtarzasz się sreduinko :) a fakty sa faktami to ja bede sie wygrzewac całymi
                              > latami na słoneczku popijajac drineczki a ty dalej bedziesz tu klepac bide z ne
                              > dza :) Pa

meg-iii z tym masz racje :) tam nawet arabscy zebracy maja z gorki:) moga sie calymi latami wygrzewac w sloncu klepiac slodka arabska bide z nedza:) nie to co ta Polska krajowa siermiezna tutaj nawet zebracy maja pod gorke i zawsze wiatr w oczy:)
                            • be.du.inka Re: Ratunku! 08.12.10, 12:05
                              meg-iii napisała:

> ja bede sie wygrzewac całymi latami na słoneczku popijajac drineczki<

Niekoniecznie:) www.youtube.com/watch?v=WwxIuHaaEMg
                              Na mozg juz ci sie rzucilo.
                              • meg-iii Re: Ratunku! 08.12.10, 12:09
                                No cuz opalac trzeba sie madrze :) czyli najlepsze kremiki z filterkami :) a zreszta na cos trzeba umrzec :)
                                • be.du.inka Re: Ratunku! 08.12.10, 12:22
                                  meg-iii napisała:

> No cuz opalac trzeba sie madrze <

No "cusz" - madrosc jest ci obca, egipska owco.
                            • stedo Re: Ratunku! 08.12.10, 12:52
                              No nie mogę!!!;)) Słoneczko, drineczki, filterki, kremeczki.. ..i co jeszcze..dupeczki, pi...czki...ch...ki.
                              A w ogóle to oborą na kilometr czuć;)))
                              • recznik.frotte Re: Ratunku! 08.12.10, 12:59
                                stedo napisała:

> Słoneczko, drineczki, filterki, kremeczki.. ..i co jeszcze...<

Rozumeczek:)
                • magical_lie Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 12:53
                  Rozpetala sie tutaj niepotrzebna awantura, ktora pokazuje brak klasy u niektorych osob.
                  No coz, niekiedy nerwy puszcza rowniez tym co maja klase.
                  Bez urazy Meg_ii ale powodow moze byc wiele i sama przyczynilas sie tez w duzym stopniu, ze doszlo do takiej wymiany tresci.
                  Po pierwsze czytasz bez zrozumienia, a Twojej gotowosci w pisaniu nie bede komentowal, bo to nie o to tutaj chodzi.
                  Natomiast pierwsi z odpowiadajacych na Twoj post powinni uzyc delikatniejszej formy poinformowania Ciebie, ze Twoja wiedza o wizie do Egiptu i zasadach podrozowania tam, jest nie do konca wlasciwa. Przy wiekszej dozie Twojej tolerancji i taktu, pisanie tutaj na temat Twojego problemu nabraloby innego, bardziej przyjaznego klimatu, a wowczas moze zdobylabys istotne dla Ciebie informacje. Stalo sie inaczej i przysporzylas sobie tylko wrogow.
                  To byly moje drobne uwagi i wroce teraz do pytania ktore zadalas.
                  Praktycznie otrzymalas juz wczesniej informacje co do przelotow.
                  Nie ma bezposredniego polaczenia z Sharm el Sheik z Polski, z wyjatkiem wspomnianych wczesniej lotow czarterowych. A zeby z nich skorzystac, trzeba spelnic okreslone warunki
                  i o nich dowiesz sie najdokladniej w kazdej Ambasadzie Egiptu.
                  Rowniez dowiesz sie tam, jakie warunki musisz spelnic aby otrzymac wize i pozwolenie na prace. No chyba, ze jedziesz tam pracowac bez pozwolenia wiec musisz sie liczyc z wszystkimi konsekwencjami, ktore moga Ciebie spotkac, a wiec z tymi milymi jak i rowniez tymi bardzo bardzo przykrymi, ktore maja miejsce najczesciej w takich przypadkach.
                  Do Sharm el Sheik lataja nieczarterowo Airberlin i Easyjet, zatem lecisz bezposrednio z Berlina albo Wizzairem do Sztockholmu lub Londynu, a pozniej do Sharm el Sheik.
                  To by bylo na tyle.
                  Podpowiem jeszcze jedno. Wiecej pokory i szacunku dla innych respondentow.
                  Pomimo uwag, nieustanne pisanie z masa bledow, wyglada raczej na nonszalancje.
                  Zadne tlumaczenie tu nie ma miejsca.
                  Powodzenia i bon voyage.

• latika101 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 12:24
      Meg-iii bilet z Alfa Star w Hurgadzie , ale na pewno można też z Sharm w jedną stronę to ok 200 USD tylko musisz poprosić kogoś z pracowników . pozdrawiam L
      • parad221 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 12:57
        A co Ty latika tu wyskakujesz z konkretami , jak dziewczę wszystkie rozumy pozjadało. Jest najmądrzejsza na forum . Recepcja, opalanie z "filtrem" drinki, loty , co 3 m-ce .....i...te sprawy.
        Dla mnie to chyba najgłupsza dziewka na tym forum. Zrozumiem te dziewczyny ślepo zakochane. Ale ta inteligentka szpagatowa , co pojęcia nie ma o Egipcie , kreująca się KLEOPATRĘ już zaczyna być męcząca. Weź kobiet jedź już do tej recepcji i daj żyć ludziom. Obadamy , czy w tym podanym hotelu będziesz ...PRACOWAĆ. Bądź pewna, Ty gwiazdo Hollywood. Znalazła się ....Jackie Collins. Żałosna idiotka !!
        • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:11
          Nie sadze , ze obadacie heheh bo takiego plebsu tam nie wpuszczaja soryy :) nie ten poziom słoneczko nie ten poziom :) raczej Cie nie stac :)
          • parad221 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:28
            Dziecino. Przestań się przeceniać. Ja na krajach Maghrebu i Egipcie to "zęby zjadłam" . To taka metafora , jakbyś nie kumała , o co chodzi. A Ty mi mówisz o marnym hoteliku? Idiotko , sama sie pogrążasz.
        • latika101 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:15
          Nie znam dziewczyny , nie oceniam , domniemam ,że jest dorosła i nie jest ubezwłasnowolniona , więc odpowiadam na pytania . :-):-) :-) pozdr L
      • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:11
        Dziekuje bardzo jedna z nielicznych normalna kobieto :)
        • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:12
          Podziekowania były oczywiscie do latiki
          • be.du.inka Podziekowanie 08.12.10, 13:15
            Tobie tez juz dziekujemy dziurawy pustaku.
            • meg-iii Re: Podziekowanie 08.12.10, 13:20
              Nudna jestes i brac Ci argumentow :)

Musze was opuscic na jakis czas gdyz własnie wybieram sie na mega wielkie zakupki przed wyjazdem :) ciao
              • stedo Re: Podziekowanie 08.12.10, 13:25
                za...kupki?? A o kupce nie zapomniałaś??;))) No już dobrze, nie będę jadowita. Jednak uważaj na siebie. Boję się, że przy twojej znajomości świata i twojej inteligencji możesz nie przewidzieć jego zasadzek, dziecko.
              • parad221 Re: Podziekowanie 08.12.10, 13:32
                Szkoda czasu na zakupy ! Rozumu nie sprzedają.
            • latika101 .... 08.12.10, 13:22
              chyba dyskusja wymkneła się spod kontroli :-) :-) :-) proszę mecenasów obu stron do siebie ,
              Sąd zarządza przerwę :))))) Dziewczny czemu z taką determinacją się obrażacie ?
              L
              • meg-iii Re: .... 08.12.10, 13:27
                nie ja zaczełam .. a nawet takiemu spokojnemu człowiekowi jak jak ciezko zachowac kontrole przy takim poziomie innych ludzi
                • parad221 Re: .... 08.12.10, 13:32
                  Nie mylić spokoju z głupota proszę!
          • parad221 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:30
            Nie musisz tłumaczyć. My rozumiemy. Bo u nas mózg pracuje.
            • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:32
              No i prosze bardzo latika tu masz odpowiedz na Twoje pytanie :)

• parad221 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:33
                Nie mieszaj normalnej LATIKI do swoich głupot.
                • meg-iii Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:43
                  parad221 napisała:

> Nie mieszaj normalnej LATIKI do swoich głupot.

Po pierwszy nie bedziesz mi mowic co mam robic :) a po drugie mozesz mi naskoczyc :) dziekuje pozdrawiam
                  • parad221 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 13:50
                    Ty w ogóle to jesz coś , śpisz ??/ Czy tylko na tym forum siedzisz.?
                    Idź już na te zakupy , bo sklepy pozamykają. Powtarzam! Nie szukaj po sklepach ROZUMU , bo nie kupisz ! I szkoda butów na łażenie. Oszczędzaj , bo w Egipcie na "DRINKI" zabraknie.
                    • parad221 Re: Ludzie pomóżcie 08.12.10, 14:38
                      Moi drodzy ! Wiem , wiem jestem czepialska. Ale nie mogę oprzeć się tym cudownym słowom naszej słowiańskiej recepcjonistki w hotelu Savoy. Hotel zobaczyłam i powiem szczerze ,że takowych hoteli w Egipcie jest setki. Wiadomo , 5* to w Europie na 3*. Ale niech dziewczę sie cieszy. I tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Jeżeli na egipskie warunki 5* ma ten hotel to nie zatrudniają tam , w recepcji inteligentnych , egipskich osób z wykształceniem adekwatnym do pracy na takim stanowisku ? Tylko takie barachło z Polski ??? To ja mam obawy o funkcjonowanie tego hotelu przy takich recepcjonistkach - tłukach!!! Może należałoby ostrzec dyrekcje hotelu , że zagrożenie z Polski sie zbliża ? Jak myślicie ?
                      Ta meg-iii to jakiś moralny truteń. Marzenia dziewczęciu z realnym światem pomyliły.
                      A wiec kto żyw na wakacje jechać do tego hotelu. To trzeba zobaczyć.
                • latika101 tak na chwilę o noramlności odbiegając od tematu 08.12.10, 14:35
                  Czasami się nad tym zastanawiam co to znaczy być Normalnym i czy sama jestem Normalna.
                  Czy nasza Normalność zależy od tego jak się postrzegamy czy jak jesteśmy postrzegani .
                  Czy Normalne życie to domek na wsi , maż i dwója dzieci najlepiej chłopiec i dziewczynka i praca ? Czy też Normalność to odpowiednia nasza reakcja na sytuacje jakie spotykają nas w życiu ?
                  Sama czuję się ciągle popychana przez znajomych i rodzinę do tak zwanego NORMALNEGO życia . Ciągle słyszę pytania , Czy nie mogę mieć Normalnego chłopaka ? , Czy nie mogę jak inni jechać na Normalne wakacje zamiast „ szwędać „ się z plecakiem ?
                  Czy nie mogę Normalnie pracować ? Nie mogę .
                  Wiec moja NORMALONOŚĆ ma widać wiele do Życzenia.

A Wy dziewczyny czy uważacie się za NORMALNE ? czy czujecie się akceptowane czy też Ciągle popychane w kierunku NORMALNEGO życia ?
                  • parad221 Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 08.12.10, 14:46
                    Latika - czytałam twoje posty i jesteś , przede wszystkim bardzo grzeczna i niestety .....normalna.
                    Ja jestem także normalna , ale inaczej..... Bo tracę każde pieniadze na wyjazdy turystyczne. Pracuje NORMALNIE , ale potrafię nawet brac urlop bezpłatny , aby zwiedzać.
                    Mam rodzinę , ale już się przyzwyczaili do tej mojej normalności ( ha ha ha ).
                    I nikt z rodziny nie złapał takiego bakcyla , jak ja ..PODRÓŻE!

Więc , reasumując - jestem także mało normalna!
                    Pozdrawiam.
                    • irhana Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 08.12.10, 19:20
                      A ja jestem normalnie nienormalna :D hmmm i zawsze twierdzę, że to te 95% "normalnych" jest nienormalna a nie ja ;)
                      Im więcej lat przybywa tym większe "głupoty i szalaństwa" przychodza mi do głowy, a że w tych szaleństwach nie ma miejsca na domek z ogródkiem, etat w korporacji i gromadkę dzieci ... no cóż, niech każdy będzie normalnie nienormalny po swojemu.

• parad221 Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 08.12.10, 20:45
                        irhana - i takiej wersji się trzymaj kobieto !!!!!
                        Ja mam świadomość ,że jestem normalna -inaczej !! buha ha ha ha
                        I wszyscy moi bliscy, rodzina , znajomi mówią , gdy wybieram się w kolejną podróż ( a zawsze mówię ,że to ostatnia podróż ) , że jestem poj......a ,,,,, " jak lato z radiem ..." . Dzieci mam duże , męża Araba to mogę sobie na to pozwolić.
                        • latika101 Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 09.12.10, 00:34
                          Parada , zazdroszczę Ci tej pewności siebie jaką emanujesz . Ja jestem rozdarta pomiędzy oczekiwaną Normalnością a moją własną . Mam jednak podobnie jak Ty , czasami sprzątam biurko , przekładam spotkania i jade gdzieś doleko , albo bliżej do Egiptu.:-)
                        • panna-niepanna Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 09.12.10, 15:46
                          męża Araba to mogę sob
                          > ie na to pozwolić.

Tiaaaa i mąż Arab bez mrugnięcia zgadza się na szwędanie się po świecie bez burki,albo chociaż chusty na głowie,uśmiałam się:D

• panna-niepanna Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 09.12.10, 15:54
                          męża Araba to mogę sob
                          > ie na to pozwolić.

i może jeszcze powiesz,że samotnie bez męża-jako żona Araba? bredzisz kobieto

• parad221 Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 09.12.10, 18:38
                            > męża Araba to mogę sob
                            > > ie na to pozwolić.

Przecież to była zwykła ...prowokacja . Ale potrzeba trochę inteligencji , aby czytać między wierszami . Mój mąż jest czystej rasy POLAK !!!!
                            Kobieto , Ty znasz się na żartach ????
                            • panna-niepanna Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 09.12.10, 19:43
                              No fakt,na idiotycznych żartach się nie znam,zwłaszcza na tych zjedzonych na podróżach zębach:D
                              • parad221 Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 10.12.10, 11:02
                                A myślałam ,że osoba Twego pokroju tylko na idiotycznych żartach się zna !!
                                Pewnie miałaś do szkoły " pod górkę ?? To Ci nieuku wyjaśnię !!!!

zjeść zęby na (czymś) Słownik: Słownik frazeologiczny - doskonale znać się na czymś, zyskać spore doświadczenie w jakiejś dziedzinie

• panna-niepanna Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 10.12.10, 13:17
                                  Piękna riposta,godna inteligentnej osoby.Jak się nie ma mądrego argumentu,używa się inwektyw i obrażania.Do nie do widzenia Pani.:P
                            • stedo Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 10.12.10, 10:40
                              Aaa, to wszystko wyjaśnia. Polacy "czystej rasy" i ich żony, jeżdżą najczęściej do Egiptu. Kaczyńscy im to obiecali;))
                              • parad221 Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 10.12.10, 11:05
                                A zgryźliwe , sfrustrowane "mieszańce" siedzą w domach i wylewają na forach swoje znudzenie życiem.
                                • latika101 Re: tak na chwilę o noramlności odbiegając od t 10.12.10, 18:19
                                  I znowu pyskówka . Niewinny żart „ że się ma męża Araba ‘ wywołuje od razu fale nienawiści . Czy Parad ma męża czy go też nie ma , no to było istotą Jej wypowiedzi to chyba oczywiste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka