Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowanie

02.02.22, 14:21
Witajcie! Wczoraj zauważyłam u mojej kotki (8 letniej) dziwne zachowanie, myślałam w pierwszej chwili że czym się zadławiła ponieważ wyglądało to tak jakby probowala wyjąć coś z pyszczka. Próbowałam ja złapać ale uciekła pod kanapę, tam siedziała taka dziwnie skulona i jakby wystraszona. Po paru minutkach wyszla i było wszystko ok. Dzisiejszy incydent wygladał tak że zaczęła robic tak samo łapkami przy pyszczku jakby próbowałam coś wyjąć, zaczeła się słaniać tak jakby jej się w głowie kręciło i zrobiła się bardzo luźna, miała problem z koordynacja, z poruszaniem się, chwiała się na łapkach, po 3 minutach zaczęła chodzić a swoje tylne łapki unosiła bardzo wysoko. Wystraszyłam się, wizyta u weta umówiła juz na piątek. Czy ktoś wie co to może być? Caly incydent trwal moze z 5min max.
Obserwuj wątek
    • madziorek1987 Re: Dziwne zachowanie 02.02.22, 20:39
      Pojawił się drugi incydent z tym że tym razem jakby cała się napięła, czy to może być padaczka?
      • mysiulek08 Re: Dziwne zachowanie 07.02.22, 18:47
        i co powiedzial wet?
    • a.kudla5 Re: Dziwne zachowanie 10.03.22, 13:48
      Bylas u weterynarza? Ja bym nie czekala ani chwili.Koniecznie prosze zadbac o kota i leczyc.Nie wiem co to jest , nie jestem wetem , ale z opisu wyglada to niedobrze.
    • babcia47 Re: Dziwne zachowanie 12.03.22, 03:53
      Coś może mieć w pyszczku, jakieś ciało obce. Mi od razu skojarzyło się z zachowaniem moich kotów gdy wypadły im mleczne kły i w ten sposób próbowały usunąć chwiejący się mleczka. Może coś gryzła i wbiło jej się w wewnętrzną stronę mordki?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka