Dodaj do ulubionych

Schadenfreude

17.12.12, 09:34
Jak pisałem chyba 4-5 lat temu, że strefa nie pomoże na problemy z parkowaniem mieszkańców, to wielu tu mnie chciało zakrzyczeć, że bronię przybłęd z Lublina i paskudnych pracowników biur

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13061314,Koniec_parkowania_na_slepych_uliczkach__Kasuja_miejsca.html
Obserwuj wątek
    • pani-ulka Re: Schadenfreude 17.12.12, 12:32
      "przy okazji stawiania parkomatów urzędnicy postanowili uporządkować parkowanie. Stawiają zakazy zatrzymywania, likwidują możliwość zostawiania samochodów na przejściach, chodnikach i blisko skrzyżowań"
      jestem za - naprawdę mój przejazd samochodem przez Muranów to bardzo niebezpieczna sprawa, przede wszytkim dla pieszych (i nie dlatego, że słabo jeżdzę) - każde przejście i skrzyżowanie są zastawione samochodami, które ograniczają widocznośc. i nie ma znaczenia, czy to samochody lokalsów czy przyjezdnych....

naprawdę nie trzeba chyba podjeżdzac pod same drzwi - oczywiście takie mozliwości powinny pozostać dla osób uprzywilejowanych.
      dzielnice centralne to tez wszystkie tego konsekwencje, takze ogranczenia w wykorzystaniu przestrzeni.

• koszatek Re: Schadenfreude 17.12.12, 14:16
        W szczególności te samochody w ślepych uliczkach to zagrażają bezpieczeństwu jak cholera.
        • pani-ulka Re: Schadenfreude 17.12.12, 16:45
          Każda ślepa uliczka gdzieś się kończy, że tak się wypowiem filozoficznie...
    • kropkaa Re: Schadenfreude 26.12.12, 23:46
      Pamiętam, bo też byłam po przeciwnej stronie barykady...
      A teraz sobie myślę: chcieliście - to macie. Bokiem i nosem wszystkim już to wychodzi (vide zasłupkowana Stawki), ale "innym" nosa utarli i nie będą nam tu z innych dzielnic biurowi parkować, o nie!...
      • konradbryw Re: Schadenfreude 26.12.12, 23:51
        kropkaa napisała:

> Pamiętam, bo też byłam po przeciwnej stronie barykady...
        > A teraz sobie myślę: chcieliście - to macie. Bokiem i nosem wszystkim już to wy
        > chodzi (vide zasłupkowana Stawki), ale "innym" nosa utarli i nie będą nam tu z
        > innych dzielnic biurowi parkować, o nie!...

Jak wtedy pisałem - zaraz pewnie pojawią się głosy, żeby strefę rozszerzyć o Żoliborz Podoficerski i Przemysłowy, bo dojeżdżają pociągiem lub metrem do Gdańskiego i uliczki zastawiają. Potem będzie WSM, Oficerski, Dziennikarski, Sady Żoliborskie, a za parę lat strefa się będzie kończyć przed Łomiankami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka