Dodaj do ulubionych

Bemapol na Dzikiej bedize Biedronką

08.11.08, 08:57
w środę 12.11. najprawdopodobniej zamkną Bemapol, a za jakiś czas otworzą
Biedronkę. Wczorajsze niusy ze sklepu.
Obserwuj wątek
    • aniazm Re: Bemapol na Dzikiej bedize Biedronką 08.12.08, 16:29
      zamknęli 29go list, teraz remont. no i biedronka, potwierdzone w spółdzielni.
      • wolfgang87 Re: Bemapol na Dzikiej bedize Biedronką 05.02.09, 22:34
        Tragedia...Byłem widziałem. 100% Biedrona.
        • warszawianka_jedna Re: Bemapol na Dzikiej bedize Biedronką 06.02.09, 16:31
          wolfgang87 napisał:

> Tragedia...Byłem widziałem. 100% Biedrona.

nie płaczcie, w ciągu ostatnich 2 lat Biedronka bardzo się poprawiła, pewnie
          dlatego pojawia się w dużych miastach.
          • wolfgang87 Re: Bemapol na Dzikiej bedize Biedronką 19.02.09, 23:02
            A nie wiem, czy się poprawila, jak dla mnie osobiscie za maly segment jadalnych
            rzeczy :) Nie chce mi sie isc do sklepu, gdzie bede mial max 1 jogurt do wyboru,
            max jeden sos do wyboru, etc.
            No i niesmiertelny brak placenia karta - i choc rozumiem, to jednak boleje nad
            tym ;)
            Ale za to czesciej odwiedzam dyć drogi sklepik naprzeciwko z wypasionym
            mięskiem, także dyć drogim :/
            • warszawianka_jedna Re: Bemapol na Dzikiej bedize Biedronką 20.02.09, 00:22
              wolfgang87 napisał:

> No i nieśmiertelny brak płacenia kartą

to się jawi jak koszmar senny, mam pełen kosz zakupów 3 karty z 0 gotówki.
              • wolfgang87 Re: Bemapol na Dzikiej bedize Biedronką 20.02.09, 23:34
                Zwłaszcza jak zima jest i nie chce się zmieniać marszruty, żeby zahaczyć o swój
                ulubiony bankomat :)
    • aniazm Patrzcie na producentów! 22.02.09, 22:44
      ja tam nie narzekam:) wyszperałam produkty i te kupuję. patrzę na producentów i
      tyle, zdecydowanie taniej, niż w kerfurze (np. bułeczki śniadaniowe dan cake tu
      5, tam 7, berlinki tu 3,65 tam 4,95, mleko mlekovity pasteryzowane tu 2 tam 3).
      płatność tylko gotówką to minus, ale mam konto w millenium, a bankomat za winklem:)
      • malysiusiak Otwierają 10 lipca 08.07.09, 12:52
        • chenoa1 Re: Otwierają 10 lipca 12.08.09, 23:39
          od kiedy w Bemapolu jest Biedronka, po zakupy jezdze do Bomi do
          Klifa... nie jestem przekonana czy Biedronka to najlepiej dopasowany
          sklep do naszego osiedla:(. Ja nie mam w nim co kupić poza wodą
          mineralną...
          • mamula_to_ja Re: Otwierają 10 lipca 13.08.09, 08:04
            A ja myślę że dobrze że jest.
            Mieszkam obok Klifa ale prowadzam Młodą do przedszkola na Słomińskiego. I
            czasem wstępowałam. No róznica w cenie zakupów jest kolosalna. Za zakupy w
            Klifie(czy mojej osiedlowej Kwirynie) - 100 tu 50 (za co prawda nie to samo a
            odpowiedniki). Ja i tak nie kupuję wyłącznie żywności ekologicznej więc w sumie
            ilość chemii jest tylko ciut wyższa. Fakt że w Biedronce nie ma artykułów
            wysokopółkowych,ani zagranicznych-ale jak się potrzebuje to Kerfur i Klif są
            bliziutko.

To zdanie trochę bucowato zabrzmiało. Co znaczy niedopasowany? Na osiedlu jak na
            każdym są ludzie o róznym stopniu zamozności. Dla niektórych bliskość Biedronki
            to jeszcze lepiej jak Kerfur.

A te produktu made by biedronka nie sa takie tragiczne. I w dużej mierze
            produkowane przez znanych wytwórców (trzeba wczytać się kto wyprodukował dla
            biedronki).

• konradbryw Re: Otwierają 10 lipca 13.08.09, 22:31
            chenoa1 napisała:

> od kiedy w Bemapolu jest Biedronka, po zakupy jezdze do Bomi do
            > Klifa...

Bomi na mnie robi wrażenie coraz gorzej zaopatrzonego. Delikatesowych produktów coraz mniej, za to standardowe w kosmicznych cenach. Bez sensu.

> nie jestem przekonana czy Biedronka to najlepiej dopasowany
            > sklep do naszego osiedla:(.

Z tego co wiem, Biedronki mają różny asortyment w różnych miejscach. Wyroby pod marką sklepu zwykle są przyzwoitej jakości. Np. przetwory owocowe w Biedronce to chyba Łowicz, który ma najwyższą jakość wśród polskich producentów. A markowe produkty - po co przepłacać.

Niemniej nadal wolę robić masowe zakupy w h-markecie, a dobre pieczywo i wędliny na Muranowie chyba nie występują, więc kupuję w sprawdzonych źródłach dalej.
            • malysiusiak Re: Otwierają 10 lipca 13.08.09, 22:41
              Fajnie, że otworzyli Biedronkę. Tanie i dobre pistacje. Berlinki tańsze o 1,50zl
              niż w Kerfurze a ostatnio Coca Cola Zero 2l x 2 była za 7zł. Jak mi potrzeba
              czekolady za 10zł albo wina to idę do Arkadii. Bomi się zdewaluowało a poza tym
              strasznie tam drogo.
            • agnesta Re: Otwierają 10 lipca 18.08.09, 10:59
              > Z tego co wiem, Biedronki mają różny asortyment w różnych
              miejscach. Wyroby pod
              > marką sklepu zwykle są przyzwoitej jakości. Np. przetwory owocowe
              w Biedronce
              > to chyba Łowicz, który ma najwyższą jakość wśród polskich
              producentów. A markow
              > e produkty - po co przepłacać.

Tylko, że produkty z logo Biedronka mogą być gorszej jakości. Jeden
              producent może robić produkty lepszej i gorszej jakości.
              Kiedyś czytałam pewien artykuł, który skutecznie zniechecił mnie do
              kupowania tanich produktów.
              Zauważ, że tylko te produkty z logo biedronki są tańsze a te, które
              są też w innych supermarketach są w podobnych cenach. Np produkty
              Danona czy jajka niespodzianki, czy mleko modyfikowane Bebiko i
              Nestle.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka