Dodaj do ulubionych

Premier pod palmą

14.04.06, 16:48
Ciekaw jestem waszegon zdania - w zeszlym bodaj tygodniu telewizje masowo
pokazaly Marcinkiewicza kroczacego na czele pielgrzymki. Czy urzednik
panstwowy powinien manifestowac swa religijnosc?
Obserwuj wątek
    • mnie-tu-juz-nie-ma Zbór w ODK przy SM 14.04.06, 19:02
      hansgrubber napisał:

> Ciekaw jestem waszegon zdania - w zeszlym bodaj tygodniu telewizje masowo
      > pokazaly Marcinkiewicza kroczacego na czele pielgrzymki. Czy urzednik
      > panstwowy powinien manifestowac swa religijnosc?

===============================
      Pytaniem na pytanie:

Czy budynek należący do członków SM powinien służyć wyznawcom wiary
      Zielonoświątkowej?

-------------------------------
      "Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator, ale i on, prawdę mówiąc,
      świnia." M.W.Gogol
      • pawlozsiul a co masz do Zielonoświątkowców? 15.04.06, 07:48
        Wbrew temu, co sugerujesz, w ODKu pojawili się jeszcze za poprzedniego zarządu.
        Ale rozumiem, że to zapowiedź, iż kiedy władzę w SM obejmie Twój protegowany
        wylecą na ulicę. Twoja tolerancja, jak widzę, nie obejmuje "drobniejszych"
        mniejszości. Poucz się od Romana - on zachęca wszystkich do zachowania SWOJEJ
        tożsamości - od starozakonnych po Eskimosów.

Wracając do pytania Hansa: Lepsza palma w garści Marcinkiewicza niż zwoje
        palmowych liści, które pełnią u Ciebie funkcję mózgu.
        • mnie-tu-juz-nie-ma To jest chyba jakaś obsesja 15.04.06, 08:48
          Znowu nie jażysz! Więc wyjaśnię jak "w łęb łopatą". Mnie to tam wcale nie
          interesuje kto i co i gdzie robi. Ale była to riposta na to, że prezes
          krytykuje premiera, za to że jako yrzędnik państwowy wziął udział w jakimś
          obrzędzie religijnym. Przecież np.: przed rokiem burmistrz BiPi organizował
          mszę papieską a udział w niej wzięli (chyba wszyscy) lokalni politycy). Po za
          tym jak już polityk wejdzie do kościoła czy do cerkwi, to cały elektorat i
          pozostali powinni na niego rzucić się, że nie może tam być.
          Wiem, że wielu ludziom to nie podoba się, ale dlaczego akurat hansowi
          szczególnie?
          To jest chyba jakaś obsesja.

świnia." M.W.Gogol
          • pawlozsiul z tymi zwojami się nie pomyliłem... 15.04.06, 09:00
            Dla mnie Hansgrubber nie jest prezesem tylko anonimowym nickiem. Dla Ciebie zaś
            wszyscy są prezesami, bywa. Nie obchodzi mnie, kim Hans jest w realu. Pozwolę
            sobie tylko zauwazyć, że wykorzystuje forum w sposób zgodny z jego
            przeznaczeniem, tj. jako platformę wymiany poglądów. To go od Ciebie różni.

mnie-tu-juz-nie-ma napisał:
            > Wiem, że wielu ludziom to nie podoba się, ale dlaczego akurat hansowi
            > szczególnie?
            > To jest chyba jakaś obsesja.

Może nie "obsesja" tylko pewna postawa wobec świata? Liberalizm nie jest
            jeszcze karalny.
        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: a co masz do Zielonoświątkowców? 15.04.06, 08:54
          pawlozsiul napisał:

> Wracając do pytania Hansa: Lepsza palma w garści Marcinkiewicza niż zwoje
          > palmowych liści, które pełnią u Ciebie funkcję mózgu.

Pragnę jeszcze dodać pewne spostrzeżenie:
          Ty i hansgroobber dobraliście jak w korcu maku.

świnia." M.W.Gogol
          • pawlozsiul tylko Ty jeden taki samotny... 15.04.06, 09:01
            Jak myślisz, dlaczego?
            • mnie-tu-juz-nie-ma SuperDuet h. i p. 15.04.06, 09:12
              A dlczego nick hansa piszesz z dużej litery, z szacunku dla swego zwierzchnika?

świnia." M.W.Gogol
              • pawlozsiul "SuperDuet h. i p." - ale dowcip, no, no... 15.04.06, 09:20
                Nie stać Cię na lepszy? Z pisownią nicków mam problem, podobnie jak i ze
                stosowaniem form epistolarnych w odpowiedziach na posty.
                Wszystkie nicki pisuję wielką literą, dużą bukwą zwracam się też do rozmówcy.
                Mam jednak watpliwości, czy takie formy obowiązują na forach dyskusyjnych.
                Jeżeli coś na ten temat wiesz, będę wdzięczny za wskazówki.
    • siwy62 Re: Premier pod palmą 15.04.06, 08:59
      A dlaczego nie?
      • hansgrubber Re: Premier pod palmą 15.04.06, 10:37
        SM to co innego a panstwo to co innego. Sa tacy ktorzy potrafia myslec tylko na
        poziomie SM.
        świnia." M.W.Gogol

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25097
        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Premier pod palmą 15.04.06, 11:29
          Do twego poziomu jeszcze się nie zniżyłem, chociaż dyskusja z tobą nie ma
          żadnego sensu.

Jeżeli prawdą jest to co napisał wlap37 na odchodne, to ciekaw jestem kiedy
          spółdzielcy dobiorą ci się do du... i czy na walnym, członkowie SM rozliczą
          wasz duet za to co robicie w godzinach pracy.

świnia." M.W.Gogol
          • hansgrubber Re: Premier pod palmą 15.04.06, 13:12
            Chyba mnie z kims myslisz... zreszta wszystko Ci sie myli.
            • mnie-tu-juz-nie-ma hansgruber pod palmą 15.04.06, 13:21
              Wlap też ciebie z kimś pomylił?
              A gdzie byłeś w marcu 2004 r.?

świnia." M.W.Gogol
              • hansgrubber Re: hansgruber pod palmą 15.04.06, 17:01
                Jak powiesz mi jakie to ma znaczenie dla tematu watku - to odpowiem. :)
                • mnie-tu-juz-nie-ma Prezes RM na Zielone Świątki u hansagrobbera 15.04.06, 17:16
                  Już nie musisz odpowiadać.
                  Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że do obowiązków premiera, jako
                  prezesa Rady Ministrów należy również reprezentowanie rządu podczas
                  uroczystości kościelnych.
                  Jak masz żal do premiera, że uczestniczy w Palmowej Niedzieli czy czymś takim
                  to zaproś go na "Zielone Świątki" do Czarnej Cerkiewnej, a po drodze odwiedzi
                  Czarną Wielką i Czarną Średnią.

świnia." M.W.Gogol
                  • hansgrubber Re: Prezes RM na Zielone Świątki u hansagrobbera 15.04.06, 19:03
                    Twoje złośliwości są żałosne ale przykład dobry. Czekam kiedy przyjedzie do
                    prawosławnych. Ciebie tez powinno to interesowac - jako mniejszosc
                    intelektualną.
                    • mnie-tu-juz-nie-ma Olewam cię!!! 15.04.06, 20:13
                      Oj gryzie kundel po kostakch gryzie...

świnia." M.W.Gogol
                      • pawlozsiul Mógłbym z Tobą dyskutować... 15.04.06, 21:11
                        Na Rezurekcję nie idę, święta mam za tydzień, jednak przez szacunek dla
                        świętującej części forum się powstrzymam.
                        www.russiantreasure.com/product_info.php?pName=faberge-eggs-animals-on-red&osCsid=a195286f1a46c801569aca8ed45f3047
                        Może i ładne, jednak niejadalne.
                        • mnie-tu-juz-nie-ma Z cyklu - "Mądrości ludów" 16.04.06, 12:25
                          pawlozsiul napisał:

> Na Rezurekcję nie idę, święta mam za tydzień, jednak przez szacunek dla
                          > świętującej części forum się powstrzymam.

I to były najmądrzejsze twoje słowa, jakie kiedykolwiek usłyszałem.

świnia." M.W.Gogol
                        • mnie-tu-juz-nie-ma Tym razem ja nie mogę się powstrzymac... 16.04.06, 12:33
                          ... żeby zwrócić uwagę tobie i temu drugiemu na "h". Zarzucacie innym niski
                          poziom inteligencji. Nie będę dyskutował czy słusznie czy "nie". Powinniście
                          jednak zwrócić uwagę na to, że inteligencja, a uczciwość to dwie różne cechy.
                          Tej drugiej wam chłopaki brakuje.
                          Pozostawiam też bez komentarza odpowiedź na pytanie: dlaczego nie łączycie tych
                          cech dla dobra innych.
                          AMEN
                          i ALLELUJA!!!

świnia." M.W.Gogol
                          • agroturystyczny Re: Tym razem ja nie mogę się powstrzymac... 18.04.06, 23:37
                            Krzysiu co Ty masz do SM przecież mieszkasz w domku z wyminionymi okienkami.
                            Chyba że Ci spółdzielcy do ogródka plują. Ale większej krzywdy mu nie uczynia
                            ponieważ nie ma co krzywdzić:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka