10.03.14, 10:24
Witam. Trzy tygodnie temu miałam urs i nacinanie zwęzenia moczowodu oraz założono mi cewnik DJ i tu zaczyna się mój koszmar . Od tego czasu nie mogę normalnie funkcjonować, mam ciągle parcie na pęcherz , biegam do toalety co 5 minut, gdy stoję lub chodzę zdarza się ze mocz sam leci( chodzę z podkładami urologicznymi) boli mnie cewka przy oddawaniu moczu, zrobiłam wyniki moczu i " nie są złe" nie mogę nigdzie wyjść bo ciągle sikam. Czy ktoś przechodził podobnie czas z DJ? Czy po wyjęciu tego cewnika wszystko wróciło do normy, bo ja mam już dość.
Obserwuj wątek
    • rasinonline Re: Cewnik DJ 03.04.15, 22:09
      Ja miałem 6 tygodni cewnik DJ, miałem podobne objawy ale tylko z początku. Z czasem oddawanie moczu już było rzadsze ale w nocy raz musiałem wstawać. Dłuższe chodzenie sprawiało ból i krwiomocz. Dziś usunięto mi ten cewnik znieczulając tylko żelem, mało przyjemne uczucie ale za o szybko 2 min i cewnik wyjęty. Teraz już jak chodzę jest ok, tylko jak robię siku to strasznie piecze. Pomaga mi tylko robienie siku pod prysznicem z gorącą wodą !!! Lekarz mówi, że pieczenie minie. Oprócz pieczenia przy oddawaniu oczu jest wszystko ok.
      • rasinonline Re: Cewnik DJ 05.04.15, 14:26
        Na następny dzień po wyjęciu cewnika pieczenie ustało i wszystko już jest ok, jakby nigdy nie było żadnego cewnika :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka