Dodaj do ulubionych

podwójna nerka

21.07.06, 16:15
witam. Mój 15 miesięczny synek ma podejrzenie podwójnej nerki. Jeśli diagnoza
sie potwierdzi to lekarz twierdzi, że trzeba usunąc tą zbędną część nerki.
Jednak u mnie budzi to wiele kontrowersji. Czy ktoś moze ma tez taki problem
z nerkami. Bardzo prosze o pomoc!
Obserwuj wątek
    • hania701 Re: podwójna nerka 22.07.06, 17:45
      zajzyj na forum www.uronef.pl tam znajdziesz wiele informacji na temat chorob
      urologicznych i nefrologicznych u dzieci
      • livia23 Re: podwójna nerka 28.07.06, 17:49
        Mój pięcioletni synek ma dwie podwójne nerki. Przeszliśmy juz wiele badań przez
        te pięć lat i zaliczyliśmy wielu różnych lekarzy, prawie wszyscy są zgodni, że
        czegos takiego się nie operuje. Mamy kontakty do dobrych nefrologów, jeśli
        chcesz moę Ci je podać. Na pewno warto przed jakąkolwiek decyzją skonsultowac
        się z różnymi lekarzami.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • candy24 Re: podwójna nerka 27.01.07, 21:05
          ja mam 23 lata, i mam podwójna nerke lewą, dowiedziałam sie o tym dopiero
          3lata temu, żyje normalnie, a wszyscy lekarze powiedzieli mi ze to po prostu
          taka uroda mojej nerki, i to nie jest zadna wada, tylko po prostu tak ona
          wyglada i tyle.
          • marynia37 Re: podwójna nerka 12.02.07, 13:16
            Moja znajoma z Czeladzi ma syna,u którego dopiero w wieku25!! lat
            stwierdzono,ze jego obie nerki są podwójne.Fizycznie funkcjonował
            normalnie,ale niestety od dzieciństwa miewa padaczki.Ale to chyba nie z tego
            powodu.
          • hyha332 Re: podwójna nerka 30.04.07, 22:32
            cześć, ja też mam podwójną lewą nerkę, mam 26 lat i nie miałam z nią problemu,
            nawet nie było mowy o operacji, pozdrawiam wszystkich z podwójnymi nerkami:)
    • morgana_le_fay Re: podwójna nerka 16.02.07, 17:28
      Też znam kogoś z podwójną nerką, kto dowiedział się o tym fakcie zupełnie przypadkiem po... pięćdziesiątce. Ani mu się śni cokolwiek wycinać. Swoją drogą taka to sprawiedliwość na tym świecie. Ktoś ma za dużo, a inny za mało...;))
    • googoo17 Re: podwójna nerka 27.04.07, 21:59
      Też mam podwójną nerkę i byłam już u bardzo wielu lekarzy. Wszyscy byli zgodni, że podżadnym pozorem nie nalezy tego ruszać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka