Dodaj do ulubionych

Łamigłówka z ABC

24.09.17, 10:19
forum.gazeta.pl/forum/w,245839,164785680,164785680,test_rozkladu.html
Nikix zamieściła ciekawą łamigłówkę dotyczącą "pary". Powiem szczerze, że jak na parę wyszły bardzo dziwne karty. Myślę, że się nie obrazi, jak też się przyjrzę tym kartom, bo w końcu zamieściła je na forum publicznym. Rozkład ciekawy, choć wytłumaczony nieco pogmatwanie.
Uprośćmy go:

1. Obraz związku- 10 mieczy
2. Kobieta, która pyta- król mieczy, jej stosunek do faceta-9 denarów
3. Facet to królowa pucharów, a jego stosunek do niej to 5 kielichów
6. Predyspozycje do stworzenia związku- diabeł
7.Co może mieć wpływ na zewnątrz na zaistnienie związku- paź mieczy
8.Karta Anioł, niewidzialne siły- 10 monet
9.Niedaleka przyszłość- królowa denarów
10.Rezultat- król buław

Numery zostawiłam jak w oryginalnym rozkładzie, ale niektóre zniknęły, bo je przeniosłam do jednego punktu dla przejrzystego obrazu.
Karty wyszły takie, jakby nigdy w żadnym związku nie byli albo są małżeństwem.
Opcja pierwsza- Diabeł i 10 denarów może mówić, że przynajmniej jedno z nich ma rodzinę, ale bardziej prawdopodobne jest, że oboje, bo diabeł jest kartą wspólną. Często wskazuje problematyczną sytuację, z której trudno wyjść, a bywa, że to karta pułapka. 10 mieczy i paź mieczy może wskazywać, że są mocno w niekomfortowej sytuacji, paź mieczy może ich zaczepiać i prowokować. Jak widać Pani nie darzy go uczuciami, bo jest w kartach chłodnych i nie widać z jej strony zainteresowania nim miłosnego. On natomiast w karcie pucharowej, więc albo się nią rozczarował, albo jakaś pani ich swata siłowo? Jak widać nie ma sił niewidzialnych, przeznaczenia, które wisi nad nimi i nakłania do związku, jest za to 10 denarów, która mówi- dbaj o to, co masz, bo masz już wiele.
Opcja druga- zmęczone małżeństwo (diabeł by wskazywał, że się czują jak w pułapce), ale trzymają ich dzieci i wspólny majątek, ale 10 mieczy też by wskazywało, że związek jest w stanie porażki na chwile obecną. Paź mieczy im pewno życie obrzydza. On może myśli o innej (pucharowej) i cierpi. Ona tkwi w starym porządku, nawet jeśli nie jest przyjemnie, ale jest rozsądna.
I zostaje przyszłość- król buław. Wygląda na osobę trzecią, jakby ktoś miał się zjawić i coś zrobić? Albo to ten pan z rozkładu i podejmie w końcu jakieś decyzje co dalej, a może nie podejmie żadnych, tylko będzie tkwił w stanie wypalenia? Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • tamara567 Re: Łamigłówka z ABC 24.09.17, 10:27
      Tak jeszcze myślę, że jakby to było małżeństwo, to może doszło do zdrady, na co może wskazywać 10 mieczy i diabeł.
    • tamara567 Re: Łamigłówka z ABC 24.09.17, 12:17
      Poleżałam sobie w wannie, co mi zawsze przywraca jasność umysłu i pomyślałam sobie, czemu my tak zawsze gmatwamy sobie życie z tą interpretacją Tarota, jak on mówi bardzo bezpośrednio i jasno.
      Nie zdziwiłabym się, jakby to była znajomość internetowa (10 mieczy to natłok informacji). Kobieta widzi ją jako czysto zawodową znajomość (król mieczy, 9 denarów) i trzyma dystans, bo król mieczy podchodzi do tych spraw profesjonalnie. On ma w głowie królową pucharów, która zawiodła go w przeszłości (5 pucharów), więc prawdopodobnie jest to zupełnie inna kobieta, bo to się nie klei. Jakby ona go znała i sama była pucharową, to by musiała się zorientować i wyjść z tego króla mieczy. Paź mieczy to zawsze nieprawdziwe informacje czyli z zewnątrz płyną prowokacje jakieś, ale oparte na fałszywej ocenie sytuacji. Stąd pojawia się diabeł, bo są uwikłani w coś, czego nie ma, a poza tym diabeł uniemożliwia powstanie związku, bo przecież jest 10 denarów- karta Anioł, która czuwa nad rodziną.
      • rrozsypana80 Re: Łamigłówka z ABC 24.09.17, 13:25
        Mam swój zamysł. Moim zdaniem to znużone małżeństwo. Diabeł bo są między nimi spięcia. Ona chłodna jak nieprzymiezajac Hillary Clinton. On pantoflarz pragnący ciepła. Ona ciągnie korzyści i struga mu kołki nad głową on ogląda się na przeszłość i widzi, że to nie jest ta sama ona co kiedyś. Jest podatny na jej wpływy ale.. coś w nim pęknie w końcu i walnie pięścią w stół
        • tamara567 Re: Łamigłówka z ABC 24.09.17, 14:46
          Jeśli to małżeństwo, to kto wie? smile
        • tamara567 Re: Łamigłówka z ABC 24.09.17, 18:54
          Tak myślę jeszcze nad Twoim bardzo trafnym, jak sądzę, określeniem, że ten pan wychodzi jak pantoflarz. Dlatego nie chce mi się wierzyć, że przemieni się w króla buław. Król buław potrafi być wulkanem emocji, a to do pantoflarza nie pasuje. Poza tym ta karta mówi nie tylko o wyniku, ale jest tez tłem całej sytuacji czyli on cały czas gdzieś w tym uczestniczył, nawet jeśli nie było go widać.
          Może ten pazik mieczy miesza na wszystkie strony? Diabła nie lubię, nigdy mi sie nie sprawdził pozytywnie, zawsze tylko smród, kłopoty, a z 10 mieczy to jeszcze gorzej. I zwykle mi jakieś oszukaństwo pokazuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka