Dodaj do ulubionych

praca w call center w Cluj

21.03.13, 20:29
Czy jest tu ktoś na forum, kto pracował lub pracuje w call center w Cluj-Napoca dla jakiś linii lotniczych?? Widziałam ofertę, wysłałam CV i mam mieć ostateczną rozmowę... I teraz zastanawiam się jakie są opinie (przyznam, że szukałam w necie ale nic, cisza). Nazwa firmy niewiele mi mówi, więc to pewnie jakiś outsourcing, zastanawiam się czy warto rzucać obecne życie i przyjeżdżać. Ponadto to małe miasto i pewnie nic się tam nie dzieje ciekawego... Będę wdzięczna za wszelkie informację dotyczące firmy, atmosfery pracy, możliwości (są jakieś szanse na awans, chętnie bym została po paru miesiącach TLem:)), no i miasta również.
Obserwuj wątek
    • rumuniatko Re: praca w call center w Cluj 21.03.13, 21:36
      hehehe, Cluj, wielu większych miast w Rumunii nie znajdziesz :) czwarte raptem pod wzgledem wielkosci. O pracy nie powiem Ci nic. A czy masz porzucic dotychczasowy zywot, to tylko Twoj wybor i Twoje motywy...
    • Gość: zzz Re: praca w call center w Cluj IP: 109.166.142.* 21.03.13, 21:47
      Ahoj!

Miasto jest nawet ok natomiast moja opinia o pracy w "tej" firmie (dobrze by bylo gdybys podala o jaka firme ci chodzi co by miec pewnosc) jest dosc mocna. Jezeli chodzi o prace to pozegnaj sie z posiadaniem butelki (nawet zakreconej) z woda na sali, ewentualnie mozesz ja miec ale na podlodze :D Lato jest bardzo upalne wiec woda sie przydaje na kazdym kroku! Problem jest tez z otwieraniem okien czy klimatyzacja. Im jest zimno a my sie dusimy w tej temperaturze. Co wlaczysz klime to ktos inny ja wylaczy i taka to zabawa w kotka i myszke. NIektorzy Rumuni sa clkiem spoko inni... lepiej nie wspominac. Boxy sa dosc male (na innych contact center innych firm sa wieksze) i nie bardzo mozesz rozmawiac z innymi nawet jak nie rozmawiasz z klientami, zapomnij tez o odsunieciu sie od swojego stanowiska pracy... O wielu rzeczach napisac nie moge ze wzgledu na kontrakt ale te to nie sadze aby dotyczyly kontraktu. Co do mieszkania w cluj to zycie jest dosc drogie (zywnosc jest drozsza niz w polsce) a wynajem mieszkania to koszt od 200 euro do nawet 400 euro miesiecznie. Mieszkania sa ok ale nie na jakims super wysokim poziomie. Rumunia sama w sobie jest ladna (szczegolnie gory). Jak bedziesz miec jakies pytania to pytaj.
    • Gość: Mała Mi Re: praca w call center w Cluj IP: *.oracle.co.uk 22.03.13, 10:05
      jeśli chodzi o to call center, co zapewnia support dla pewnych tanich linii lotniczych na literę "R", to nie nazwałabym tego call center, to obóz pracy!! \wymagania i wymagania, dziwne zasady ustalania grafiku, TL masakra, a głowny szef to jakiś Italianiec, na którego lepiej uwazac i nie wierzyc mu na slowo!! Co do kasy, mogłoby byc lepiej, widzialam lepsze oferty...
    • Gość: lubię czosnek Re: praca w call center w Cluj IP: 109.166.131.* 23.03.13, 11:45
      cześć, generalnie jeżeli jest to praca dla tych linii lotniczych to z gory sobie lepiej daruj te pracę. byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej jak otwierali polską linie i przyznam ze warunki są okropne. ludzie siedzą scisnieci jak w klatce, tl chodzą i pilnują jak Gestapo i totalne posłuszeństwo i zero jakiegoś ludzkiego zrozumienia. doświadczenie z call center mam dosyć spore, bo pracowałam jako konsultant przez 4 lata w różnych firmach, w tym w jednym w rumunii. wiem jakie są warunki na cc ale to co tam widziałam to jak obóz pracy, kołchoz wypełniony przestraszonymi Rumunami. mam tam też koleżanki które pracują i potwierdzają moje słowa. miasto świetne, rumunia super kraj, ale te firmę radzę omijać z daleka. pozdrawiam i daj znać jaką decyzja, to może spotkamy się w cj i zjemy sarmale :)
    • Gość: nn Re: praca w call center w Cluj IP: *.rdsnet.ro 06.04.13, 12:13
      na awans to bym raczej nie liczyl,wg mnie to nie ma szans ha , miasto az tak male nie jest, dosyc ciekawe jak dla mnie
    • Gość: tx Re: praca w call center w Cluj IP: 20.133.40.* 05.03.14, 09:00
      Zatem firma jest jednym wielkim zartem, ktos jedzie do pracy, a tu nagle informuja, ze nie potrzebuja bo niby kogos znalezli na szybko. Wiec nie warto sie fatygowac, bonus dostajesz "na czarno" zeby uniknac podatkow, HR jest nieprofesjonalny. Brak szacunku do ludzi, traktowanie jak bydlo. Ciesze sie, ze juz tam nie pracuje bo tak sie nie da pracowac. Tyranie ile sie da, zeby wyjsc na przerwe to trzeba sie niemal bic o to. Dramat. Poszukajcie lepiej innych ofert, chyba kazda inna firma jest leprza niz contact center. Anamaria chyba nie za bardzo zna proces rekrutacji i zarzadzaniem ludzmi. Odradzam
      • Gość: kkk Re: praca w call center w Cluj IP: *.cluj.astral.ro 08.03.14, 19:12
        Pierdolisz farmazony, przyznam moze ze nie jest to praca marzen, ale jesli chodzi o atmosfere w pracy jest ok i mowie to z czystym sercem. Jak nie ma telefonow mozna spokojnie pogadac, tylko zeby nie krzyczec na cale biuro, czasem jedna leaderka dziwnie sie zachowuje jak widzi ze nie mamy nic do roboty, ale to juz inna sprawa. Jesli chodzi o przerwy to ja nie mam zadnego problemu, 2x po 10min i lunch trwajacy godzine, tylko jesli chodzi o te krotsze po prostu nie moze byc sytuacji ze kilkoro agentow wezmie 10min w tym samym czasie a na linii nikt nie zostanie - logiczne. No ale jak ktos wychodzi musi miec przerwe co godzine a 10 min to dla takiej osoby 15 no to pewnie stad pojawiaja sie pozniej takie opinie. Jesli chodzi o szacunek to musi to dzialac w obie strony, jak nie szanuje sie pracodawcy to nie mozna wymagac zeby pracodawca szanowal pracownika prawda? Zastanawiam sie kto moze byc autorem/ka tego postu i przychodzi mi na mysl jedna osoba, ale mozliwe ze jestem w bledzie czyz nie P. K :^)? Praca jak praca, ciezko nie jest, moze troche monotonnie ale jak ktos nazywa odbieranie 80-100 rozmow dziennie obozem pracy to nie mam pytan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka