Dodaj do ulubionych

Kursy w Bukareszcie;)

10.01.06, 16:19
Witam,

Pewna dziewczyna;) poprosiła mnie zebym poszukał dla niej kursów/warsztatów dziennikarskich w Bukareszcie. Ona jest z Bukaresztu;) Czy znacie własnie takie kursy? czy jakies miejsca gdzie można się dowiedzieć na temat warsztatów czy praktyk? Jeżeli nie to czy możecie mi przetumaczyć na Rumuńskie:

- kurs przygotowawczy dla dziennikarzy
- warsztaty dziennikarskie
- praktyki dziennikarskie

Potrzebny tani lub darmowy;) Ona chciałaby studiować dziennikarstwo na Uniwersytecie w Bukareszcie.

Próbuję znaleźć w tej chwili pod hasłami: curs jurnalist bucuresti i jak narazie mi nie wychodzi;P

Pozdrawiam
Lukasz
Obserwuj wątek
    • avroml Re: Kursy w Bukareszcie;) 11.01.06, 12:35
      - curs pregatitor pentru ziaristi
      - workshop-uri ziaristice
      - practica ziaristica

to mniej-wiecej tak... niestety, nie mam zadnych informacji na temat takich imprez...
    • wiktorka99 Re: Kursy w Bukareszcie;) 13.01.06, 13:02
      witam
      od znajomego rumuna wiem ze to jest podobnie jak u nas ,takie praktyki mozna
      odbyc w tv,radiu lub prasie tylko ze tzreba chodzic skladac podania i oni
      przyjmuja na staze sa to glownie staze bezplatne , bo z tego co on mi mowil
      kursow dziennikarskich nie ma ale facet za bardzo sie nie orientowal w tematyce
      dziennikarskiej
      • aq404 Re: Kursy w Bukareszcie;) 13.01.06, 18:40
        hmm.. Dziewczyna, opowiadała że mając 11 lat była na takim kursie;P poźniej prowadziła program w TV dla dzieci. Oczywiście dziękuje za pomoc w poszukiwaniach;) Ja jej wysłałem to co ja znalazłem w internecie;) Czekam na odpowiedz czy w ogóle to coś jest czy tylko same "śmieci";P

Jeszcze raz dziękuje za "aż" dwie odpowiedzi.. myślałem, że nic nie będzie;P A teraz mam chociaż nadzieję na następne odpowiedzi do tego wątku;PP

Lukasz
        • szpulkaa Re: Kursy w Bukareszcie;) 15.01.06, 22:38
          moze niech wspomniana przyszla dziennikarka popyta na uniwerystecie? dobrze
          wyslac swoje cv do stacji radiowych i tv...
          tak sobie mysle, ze na miejscu ma duzo wieksze mozliwosci zdobycia informacji.
          w koncu dziennikarz to taki ktos, kto musi sie sporo nachodzic wokol
          interesujacego go tematu;)
          • avroml Re: Kursy w Bukareszcie;) 16.01.06, 02:57
            mylisz si szpulko:) ten, ktorego opisalas, to kapuscinski. a dziennikarz to ktos, kto jak najszybciej zrobi material nachodzac sie jak najmniej. a dziennikarka to ta, ktora do tego wykorzysta faceta:)
            • aq404 Re: Kursy w Bukareszcie;) 16.01.06, 11:30
              lol;P Mowilem jej ze dziennikarz duzo pisze;P no i tak jak napisaliscie.. zdobywa informacje..;P

odpowiedziala:
              "Ja nie lubie pisac, ja chce miec program w TV;P"

Pozdrawiam
              Lukasz

• avroml Re: Kursy w Bukareszcie;) 16.01.06, 15:39
                :)) to ja życzę pani powodzenia:))) to jej powiedz, ze stanowisko prezenterki w "surprize, surprize" jest juz zajete:)))

poszukaj moze jakiejs bystrzejszej osoby, ktorej moglbys pomagac...;)
                • szpulkaa Re: Kursy w Bukareszcie;) 16.01.06, 21:09
                  Avroml, faktycznie... przesadziłam! taki chodzący dziennikarz to albo
                  Kapuściński albo młody jeszcze-nie-dziennikarz idealista;)... oba typy są
                  raczej nieczęste;)
                  a co do tej przyszłej właścicielki programu TV to może być ciężko. tutaj raczej
                  przyda sie poparcie dużych pieniędzy na "zakup" jakiegoś progamu;))))
                  • aq404 Re: Kursy w Bukareszcie;) 18.01.06, 22:20
                    eee... Mysle ze sobie poradzi;) Moze nie wie jeszcze czego chce dokladnie;P ale da sobie rade;) Jak bedzie studentka.. to pewnie bedzie szukala praktyk.. teraz pewnie chce sie uczyc jak zostac dziennikarka... No ale nie wazne.. dalem jej kursy z internetu;)

Moze jak wygram totka to bedzie wtedy miala stacje TV i nie bedzie problemu;PPP
                    • aq404 Re: Kursy w Bukareszcie;) 18.01.06, 22:22
                      Albo powiem jej zeby wybrala inne studia;P Ja tam kiedys chcialem zostac prawnikiem, a jestem na informatyce lol;P
                      • szpulkaa Re: Kursy w Bukareszcie;) 20.01.06, 18:22
                        to może zaproponuj jej informatyke - będziecie mieli więcej wspólnych tematów;)
                        a wygrana w totka zawsze może sie przydać... nie tylko na własny show w tv;)
                        • aq404 Re: Kursy w Bukareszcie;) 20.01.06, 20:16
                          ta.. w EuroMilion bylo/jest do wygrania 100mln euro; P Wystarczyloby mi; P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka