23.02.06, 19:27
czy ktoś widział ten film? dzisiaj go oglądałam i jestem ciekawa wrażeń
innych osób...
Obserwuj wątek
    • parapluie Re: ESD 23.02.06, 21:52
      pamiętam kawałek jak przez mgłę...śpiewający na moście młody Krzysztof Ibisz
      jako Pyziak:)
    • jhbsk Re: ESD 24.02.06, 10:18
      Świetna byłą wścibska sąsiadka. A Pyziaka grał Marek Gierszał.
      www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=1&nrf=1790&start=1
      • nchyb Re: ESD 24.02.06, 11:12
        ale Ibisz też gdzieś się tam kręcił jak pamiętam.
        Tyle, ze dla mnie ten film nie był najlepszy. Zdecydowanie bardziej wolę
        oryginał. Kłamczucha filmowo zdecydowanie bardziej mi odpowiadała...
    • tippi Re: ESD 24.02.06, 14:02
      Mi film średnio się podobał, choć połączenie "Kwiata Kalafiora" i "Idy
      Sierpniowej" z paroma przeróbkami okazało się całkiem znośne. Tak, sąsiadka
      naprawdę była super, dokładnie jakby wyjęta z mojej wyobraźni, no i Ida mi
      pasowała do roli. Ojciec Borejko i dwie młodsze siostry grały dobrze, choć-
      dziwnym trafem- włosy wszyscy mieli ciemne, co zupełnie zaburzało mi klimat.
      natomiast Gabrysia była fatalna, i wygląd nie ten, i charakter, jakoś tak
      zupełnie...
      • juleg Re: ESD 24.02.06, 17:56
        Gdzie oglądałas? Proszę o info:-)
        • tippi Re: ESD 24.02.06, 20:47
          film oglądałam w poznańskim CK Zamek w ramach programu "Zima w Zamku",
          organizowanego co roku w ferie zimowe. Codziennie puszczano stare filmy,
          głównie dla dzieci, ale nie tylko.
    • the_dzidka Re: ESD 24.02.06, 20:59
      Film był kilka razy w TV. Już pisałam tu o tym w podobnym wątku (rada:
      przejrzyj starsze wątki, dużo tematów się powtarza) - film jest BEZNADZIEJNY.
      Zrobiono z niego połaczenie KK i IS, pomieszano wątki, wstawiono jakies durne
      śpiewy (bo jak młodzież, to musi sobie pośpiewać), no i przede wszystkim
      dokonano gwałtu na postaciach - np. Gabrysia jest wyniosłą, długowłosą laską :-
      / Polecam natomiast film "Kłamczucha" - tez niedoskonały, ale przynajmniej
      zgodny ze scenariuszem, a bohaterowie są podobni do siebie.
      • baba67 Re: ESD 25.02.06, 19:17
        Fakt, Klamczucha oddala klimat-bardzo udany casting-Mamertowie byli
        super,przekonywujaca jak na 16 letnia amatorke Klamczucha, Moj ulubiony Gryn
        jako ojciec, niezgorsza mama Pawelka, choc sam Pawelek akurat mi sie nie podobal.
        W ESD tez byly dobre decyzje obsadowe- Ida, ojciec Borejko, sasiadka, Lisiecka,
        Mila tez calkiem niezla, ale film generalnie nieudany, nie ma nic z atmosfery
        Jezycjady.To troche jak ciasto albo wyrosnie, albo zakalec.
        • piotr7777 Re: ESD 26.02.06, 11:29
          Zdaje się, że w filmie połączono panią Szczepańską i Basię z "Idy sierpniowej"
          co było o tyle bez sensu, że ta druga postać była raczej pozytywna, ta pierwsza
          raczej negatywna.

• tippi Re: ESD 26.02.06, 14:44
            no, połączyli, i z pani Basi uczynili marudną pomoc domową miewającą swoje
            humory. ale postać ta była super zagrana i wcale nie raziła w stosunku do
            całości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka