Dodaj do ulubionych

Rozwiąż test z GW ;)

13.05.05, 12:44
Czy jesteśmy przesądni?
kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,65371,2704803.html
Idę rozwiazywac. Napiszę, co mi wyszłowink)
Obserwuj wątek
    • kanoka Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 12:52
      przetestowałam sie na okolicznośc wiary w przesądy:
      "Twój wynik: 18. Nie należysz do osób zbyt przesądnych, choć czasem odpukasz w
      niemalowane drewno czy zatrzymasz się, gdy kot przebiegnie ci drogę. Uważasz, że
      niektóre przesądy (np. przenoszenie przez próg panny młodej) stały się
      zwyczajami i tych podobnie jak inni przestrzegasz. Lubisz czytać horoskopy, ale
      nie traktujesz ich zbyt serio. Przepowiednie na temat losów świata czytasz z
      uwagą, ale najczęściej nie przekonują cię. Zbyt mało w nich naukowych dowodów i
      zbyt dużo nieuzasadnionej pewności twórców. Wróżby traktujesz jak dobrą zabawę -
      z przyjemnością lejesz wosk, gdy w andrzejkowy wieczór spotykasz się z
      przyjaciółmi, ale nie odwiedzasz gabinetów wróżek, by poznać swoją przyszłość. W
      gruncie rzeczy jesteś bowiem realistką, która szuka w życiu jasnych reguł."
      Myślałam, że będzie gorzej wink)
      No, to pa - do wieczorasmile)
      knk realistka???
    • jan.kran Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 12:56
      Mój wynik:

kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,65371,2704803.html
      Ale ja zawsze spluwam przez lewe ramię i siadam jak wracam po coś zapomnianego.
      Strzeżonego...
      Kran
      • jan.kran Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 12:58
        Linka mnie oszukała...
        Al;e mialam 22 punkty czyli jestem średnio przesadna.
        Kran.
        • jan.kran Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 13:01
          jan.kran napisała:

> Linka mnie oszukała...
          > Al;e mialam 22 punkty czyli jestem średnio przesadna.
          > Kran.

Dostałam ten sam test co Kanoka smile)))))
          Kran.
          • mantra1 Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 13:28
            Moj wynik :
            Twój wynik: 17. Nie należysz do osób zbyt przesądnych, choć czasem odpukasz w
            niemalowane drewno czy zatrzymasz się, gdy kot przebiegnie ci drogę. Uważasz, że
            niektóre przesądy (np. przenoszenie przez próg panny młodej) stały się
            zbyt dużo nieuzasadnionej pewności twórców. Wróżby traktujesz jak dobrą zabawę -
            przyjaciółmi, ale nie odwiedzasz gabinetów wróżek, by poznać swoją przyszłość. W
            gruncie rzeczy jesteś bowiem realistką, która szuka w życiu jasnych reguł.

Zadnych horoskopow juz nie biore powaznie. Raz mialam zrobiony przez
            profesjonaliste-astrologa taki prawdziwy, tylko dla mnie i nie sprawdzilo sie
            NIC. Dobrze, ze niezbyt wiele sie po nim spodziewalam. wink
            • alfredka1 Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 17:44
              22 punkty - uważam, że to za małó jak przystałoby na prawnuczkę i wnuczkę
              zabobonnych Zmudzinów smile) Chyba pytania nie były zbyt wnikiwie ułożone smile)
    • wedrowiec2 Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 19:18
      Jak większość forumowa - 21 punktów:
      Twój wynik: 21. Nie należysz do osób zbyt przesądnych, choć czasem odpukasz w
      niemalowane drewno czy zatrzymasz się, gdy kot przebiegnie ci drogę. Uważasz,
      że niektóre przesądy (np. przenoszenie przez próg panny młodej) stały się
      przyjaciółmi, ale nie odwiedzasz gabinetów wróżek, by poznać swoją przyszłość.
      W gruncie rzeczy jesteś bowiem realistką, która szuka w życiu jasnych reguł
    • gaja_1 Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 20:31
      Nawet test jest przeciwko mniewink))

Twój wynik: 11. Jesteś sceptykiem. W życiu kierujesz się wyłącznie zdrowym
      rozsądkiem. Nie znosisz przesądów, a osoby, które w nie wierzą, są w twoich
      oczach zdyskredytowane. Jasnowidzów, wizjonerów i wróżki masz za szarlatanerię.
      Nie wierzysz w dobrą i złą energię, tajemniczą moc kolorów, czarodziejskie
      miejsca. Namówienie cię do wróżenia z wosku w andrzejki lub puszczania wianków
      na rzece w noc świętojańską - ot, tak dla zabawy - graniczy z cudem. Chyba
      przydałoby ci się więcej luzu. Spróbuj trochę mniej poważnie i krytycznie
      popatrzeć na tę tajemniczą stronę naszego życia. Nie uprzedzaj się do ludzi,
      którzy chcą się nią cieszyć. Magia, zwłaszcza traktowana z przymrużeniem oka,
      może dodać twojej codzienności nieco uroku...

"Nie uprzedzaj się do ludzi, którzy chcą się nią cieszyć"- to, to już wierutna
      bzdura smile
      Akurat nie mam uprzedzeń do nikogo, chyba, że chodzi o współ... ale to inny
      typ uprzedzenia smile
      • mammaja Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 21:58
        mam 18, wiec mieszcze sie w forumowej przecietnosci smile
        • kanoka Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 22:00
          Tylko Gaja się wyróżnia wink)
          A reszta taka - ni to ni sio - ani wierzymy w te gusła, ani nie.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka