kanoka 13.05.05, 12:44 Czy jesteśmy przesądni? kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,65371,2704803.html Idę rozwiazywac. Napiszę, co mi wyszło) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanoka Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 12:52 przetestowałam sie na okolicznośc wiary w przesądy: "Twój wynik: 18. Nie należysz do osób zbyt przesądnych, choć czasem odpukasz w niemalowane drewno czy zatrzymasz się, gdy kot przebiegnie ci drogę. Uważasz, że niektóre przesądy (np. przenoszenie przez próg panny młodej) stały się zwyczajami i tych podobnie jak inni przestrzegasz. Lubisz czytać horoskopy, ale nie traktujesz ich zbyt serio. Przepowiednie na temat losów świata czytasz z uwagą, ale najczęściej nie przekonują cię. Zbyt mało w nich naukowych dowodów i zbyt dużo nieuzasadnionej pewności twórców. Wróżby traktujesz jak dobrą zabawę - z przyjemnością lejesz wosk, gdy w andrzejkowy wieczór spotykasz się z przyjaciółmi, ale nie odwiedzasz gabinetów wróżek, by poznać swoją przyszłość. W gruncie rzeczy jesteś bowiem realistką, która szuka w życiu jasnych reguł." Myślałam, że będzie gorzej ) No, to pa - do wieczora) knk realistka??? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 12:56 Mój wynik: kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,65371,2704803.html Ale ja zawsze spluwam przez lewe ramię i siadam jak wracam po coś zapomnianego. Strzeżonego... Kran Odpowiedz Link
jan.kran Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 12:58 Linka mnie oszukała... Al;e mialam 22 punkty czyli jestem średnio przesadna. Kran. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 13:01 jan.kran napisała: > Linka mnie oszukała... > Al;e mialam 22 punkty czyli jestem średnio przesadna. > Kran. Dostałam ten sam test co Kanoka ))))) Kran. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 13:28 Moj wynik : Twój wynik: 17. Nie należysz do osób zbyt przesądnych, choć czasem odpukasz w niemalowane drewno czy zatrzymasz się, gdy kot przebiegnie ci drogę. Uważasz, że niektóre przesądy (np. przenoszenie przez próg panny młodej) stały się zwyczajami i tych podobnie jak inni przestrzegasz. Lubisz czytać horoskopy, ale nie traktujesz ich zbyt serio. Przepowiednie na temat losów świata czytasz z uwagą, ale najczęściej nie przekonują cię. Zbyt mało w nich naukowych dowodów i zbyt dużo nieuzasadnionej pewności twórców. Wróżby traktujesz jak dobrą zabawę - z przyjemnością lejesz wosk, gdy w andrzejkowy wieczór spotykasz się z przyjaciółmi, ale nie odwiedzasz gabinetów wróżek, by poznać swoją przyszłość. W gruncie rzeczy jesteś bowiem realistką, która szuka w życiu jasnych reguł. Zadnych horoskopow juz nie biore powaznie. Raz mialam zrobiony przez profesjonaliste-astrologa taki prawdziwy, tylko dla mnie i nie sprawdzilo sie NIC. Dobrze, ze niezbyt wiele sie po nim spodziewalam. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 17:44 22 punkty - uważam, że to za małó jak przystałoby na prawnuczkę i wnuczkę zabobonnych Zmudzinów ) Chyba pytania nie były zbyt wnikiwie ułożone ) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 19:18 Jak większość forumowa - 21 punktów: Twój wynik: 21. Nie należysz do osób zbyt przesądnych, choć czasem odpukasz w niemalowane drewno czy zatrzymasz się, gdy kot przebiegnie ci drogę. Uważasz, że niektóre przesądy (np. przenoszenie przez próg panny młodej) stały się zwyczajami i tych podobnie jak inni przestrzegasz. Lubisz czytać horoskopy, ale nie traktujesz ich zbyt serio. Przepowiednie na temat losów świata czytasz z uwagą, ale najczęściej nie przekonują cię. Zbyt mało w nich naukowych dowodów i zbyt dużo nieuzasadnionej pewności twórców. Wróżby traktujesz jak dobrą zabawę - z przyjemnością lejesz wosk, gdy w andrzejkowy wieczór spotykasz się z przyjaciółmi, ale nie odwiedzasz gabinetów wróżek, by poznać swoją przyszłość. W gruncie rzeczy jesteś bowiem realistką, która szuka w życiu jasnych reguł Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 20:31 Nawet test jest przeciwko mnie)) Twój wynik: 11. Jesteś sceptykiem. W życiu kierujesz się wyłącznie zdrowym rozsądkiem. Nie znosisz przesądów, a osoby, które w nie wierzą, są w twoich oczach zdyskredytowane. Jasnowidzów, wizjonerów i wróżki masz za szarlatanerię. Nie wierzysz w dobrą i złą energię, tajemniczą moc kolorów, czarodziejskie miejsca. Namówienie cię do wróżenia z wosku w andrzejki lub puszczania wianków na rzece w noc świętojańską - ot, tak dla zabawy - graniczy z cudem. Chyba przydałoby ci się więcej luzu. Spróbuj trochę mniej poważnie i krytycznie popatrzeć na tę tajemniczą stronę naszego życia. Nie uprzedzaj się do ludzi, którzy chcą się nią cieszyć. Magia, zwłaszcza traktowana z przymrużeniem oka, może dodać twojej codzienności nieco uroku... "Nie uprzedzaj się do ludzi, którzy chcą się nią cieszyć"- to, to już wierutna bzdura Akurat nie mam uprzedzeń do nikogo, chyba, że chodzi o współ... ale to inny typ uprzedzenia Odpowiedz Link
mammaja Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 21:58 mam 18, wiec mieszcze sie w forumowej przecietnosci Odpowiedz Link
kanoka Re: Rozwiąż test z GW ;) 13.05.05, 22:00 Tylko Gaja się wyróżnia ) A reszta taka - ni to ni sio - ani wierzymy w te gusła, ani nie..... Odpowiedz Link