Dodaj do ulubionych

Polska jest kobietą

07.12.06, 22:24
www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=3
Może wreszcie powstanie coś sensownego. Ciekawa jestem, jak się bedzie
rozwijać.
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: Polska jest kobietą 08.12.06, 00:00
      Dlaczego Polska tylko?
      Świat całysmile))
      K.
      • maryna04 Re: Polska jest kobietą 08.12.06, 01:37
        Omeri, wyjelas mi to z ust, ze tak powiem. Tez o tym czytalam, weszlam na
        strone tego tworzacego sie ruchu, a nawet kilka dni temu obejrzalam rozmowe
        prowadzona z Gretkowska i Mandaryna ( czy to jest ta sama osoba, co Doda?).
        Mysle, ze cos z tym trzeba zrobic, tzn. z ubezwlasnowolnianiem kobiet. Jedyne
        ruchy, ktore traktowaly kobiete jak czlowieka, to ruchy lewicujace. Jednak nie
        przypadla mi do gustu ani Mandaryna, ktora podkreslala, ze ona juz dawno wziela
        swoje sprawy w swoje rece i nie czuje sie dyskryminwana (wierze jej), natomiast
        Gretkowska niestety dla mnie byla za malo polityczna. Caly czas pitolila, ze
        nie mozemy pozwolic na to, zeby nasze dzieci byly glodne, na to istniejace
        partie, w ktorych rzadza glownie mezczyzni, tez nie chca pozwolic. Czy nie
        wie, czy nie ma szerszych horyzontow w sprawie systemu politycznego w Polsce,
        czy strategicznie nie chce powiedziec, ze chodzi o zatrzymanie
        uprzedmiotowienia kobiet. A to juz traci feminizmem, a do partii z echami
        feminizmu ile sie w Polsce wpisze? A jesli beda walczyc o te dzieci, a nie o
        rownouprawnienie kobiet i naprawe systemu ( chociaz PiS tez walczy, a tez
        bedzie w razie czego walczylo PO) to lepiej moze nie powstawac?
        • josarna Re: Polska jest kobietą 12.12.06, 22:27
          Może lepiej byłoby, gdyby taką partią kierowały dziewczyny po politologii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka