omeri 07.12.06, 22:24 www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=3 Może wreszcie powstanie coś sensownego. Ciekawa jestem, jak się bedzie rozwijać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Polska jest kobietą 08.12.06, 00:00 Dlaczego Polska tylko? Świat cały)) K. Odpowiedz Link
maryna04 Re: Polska jest kobietą 08.12.06, 01:37 Omeri, wyjelas mi to z ust, ze tak powiem. Tez o tym czytalam, weszlam na strone tego tworzacego sie ruchu, a nawet kilka dni temu obejrzalam rozmowe prowadzona z Gretkowska i Mandaryna ( czy to jest ta sama osoba, co Doda?). Mysle, ze cos z tym trzeba zrobic, tzn. z ubezwlasnowolnianiem kobiet. Jedyne ruchy, ktore traktowaly kobiete jak czlowieka, to ruchy lewicujace. Jednak nie przypadla mi do gustu ani Mandaryna, ktora podkreslala, ze ona juz dawno wziela swoje sprawy w swoje rece i nie czuje sie dyskryminwana (wierze jej), natomiast Gretkowska niestety dla mnie byla za malo polityczna. Caly czas pitolila, ze nie mozemy pozwolic na to, zeby nasze dzieci byly glodne, na to istniejace partie, w ktorych rzadza glownie mezczyzni, tez nie chca pozwolic. Czy nie wie, czy nie ma szerszych horyzontow w sprawie systemu politycznego w Polsce, czy strategicznie nie chce powiedziec, ze chodzi o zatrzymanie uprzedmiotowienia kobiet. A to juz traci feminizmem, a do partii z echami feminizmu ile sie w Polsce wpisze? A jesli beda walczyc o te dzieci, a nie o rownouprawnienie kobiet i naprawe systemu ( chociaz PiS tez walczy, a tez bedzie w razie czego walczylo PO) to lepiej moze nie powstawac? Odpowiedz Link
josarna Re: Polska jest kobietą 12.12.06, 22:27 Może lepiej byłoby, gdyby taką partią kierowały dziewczyny po politologii? Odpowiedz Link