monika2821 07.02.05, 18:43 wiec czy to forum tez mnie dotyczy?Jestemw 6 tygodniu kuracji Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maszrumka Re: a ja mam candie albicans w jelitach 07.02.05, 18:50 Wiesz co, w sumie chyba nie ma forum dotyczącego także innego rodzaju grzybic, a grzybki, to grzybki:) więc za momencik rozszerzę nazwę forum. Ja niestety wiedzę jako-taką posiadam jedynie o grzybicy pochwy, ale miejmy nadzieję, że pojawią się osoby, które będą miały wiedzę na ten temat:) Odpowiedz Link
dixi pytanie do Moniki 08.02.05, 18:17 mozesz napisac jak te grzyby zostały zdiagnozowane? jakie miałaś objawy?? też podejrzewam u siebie, moj przewód pokarmowy jakoś dziwnie funkcjonyje od jakiegoś czasu; pozdrawiam D. Odpowiedz Link
monika2821 Re: pytanie do Moniki 08.02.05, 18:37 badan nie robilam, moj lekarz stwierdzil to na podstawie rocznej obserwacji mnie, a takze na podstawie wywiadu.Czare goryczy przelal bialawy jezyk i grzybicze zapalenie ucha zewnetrznego. Inne objawy to: wzdecia, tycie w okolicy brzucha(czyli zla przemiana materii), wypadajace wlosy, problemy z cera, brak koncentracji, problemy z pamiecia, wyslowieniem sie, czesta nerwowosc, rozregulowanie hormonow...wymieniac jeszcze?;-)))))) Odpowiedz Link
leoncjo1 Re: pytanie do Moniki 09.02.05, 12:25 Ja mam chyba coś podobnego. Walczę od kilku lat z róznymi dolegliwościami, zrobiłem wszystkie możliwe badania, wsio dobrze i dotarłem do inforamacji o grzybicy-drożdżycy jelit. Zaczęło mi sie wszystko zazębiać. Nie pisze nigdzie jakie trzeba zrobic badania w kierunku wykrycia tego dziadostwa i potwierdzenia że to jest to i należy wtedy wdrożyc leczenie ukierunkowane na zagłądę tych grzybów. U Ciebie Moniko lekarz zrobił to troche na czuja. I czym Cie leczy ??? Moi lekarze stawiają na zespół jelita nadwrazliwego ale ja chciałbym to jeszcze sprawdzić. W laboratorium bakteriologicznym przy szpitalu powiedziano mi że moga zrobic badania kału na okoliczność różnych bakterii (np. salmonella) ale czy wyjdą tam także grzyby ?? Najlepiej by wząć wymaz ale z jelit to się nie da. Kto zatem ma jakies doświadczenia w tym temacie to prosze o info. Odpowiedz Link
ssawka2 lekarz który mi też pomogł 09.05.06, 20:39 > Kto zatem ma jakies doświadczenia w tym temacie to prosze o info. Chorowałam na to samo przez kilka lat. Zaliczyłam chyba wszystkich gastroenterologów i sławy profesorskie w Warszawie i bez rezultatu. Tony leków i w końcu delikatna sugestia że powinnam się udać do psychiatry. Byłam juz w rozpaczy Znalazłam w końcu na forum taki link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=18898712&a=19195602 Postanowiłam dotrzeć do tego lekarza. Mnie też zdiagnozował mnie bezbłędnie i włączył kurację. Po 3 miesiącach wszystkie dolegliwości z jelitem minęły. Co ciekawe przeszło mi też łojotokowe zapalenie skóry. Mam spokój od roku. Jem wszystko, żyje normalnie. Dr Borowicz to specjalista chorób wewnętrznych i przyjmuje w Centrum Medycznym Damiana w Warszawie przy ul. Wałbrzyskiej 46. Trochę trudno sie do niego dostać bo ma zawsze duzo pacjentów i na wizyty trzeba sie umawiac telefoniczne ale warto poczekać ze 2 tygodnie na miejsce. Odpowiedz Link
very_martini Re: a ja mam candie albicans w jelitach 09.02.05, 13:20 Może się przyda forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=12805327&a=12805327 16%VOL 22%VAT takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
monika2821 Re: a ja mam candie albicans w jelitach 09.02.05, 18:31 hej!ja nie mialam badan w tym kierunku zrobionych- lekarz to stwierdzil na podstawie wywiadu- i trzeba byc slepym zeby nie stwierdzic tego ze mam przerost candidy!;-)))))) A jaki masz jezyk- ja np. lekko bialy...to juz pierwszy symptom!Pytasz czym sie lecze-haaa po pierwsze drastyczna dieta ktora wspomagam lekami homeopatycznymi(ok 200zl kuracja 6 tyg)+ pozytywnym nastawieniem.A efekty...coz juz sa!!pozdrawiam! monika Odpowiedz Link
maszrumka Kilka słów:) 11.02.05, 00:57 Niestety, nie wiem kompletnie nic o innych grzybicach, poza tymi 'dowcipnymi':) więc nie mogę się wypowiedzieć, jedyne co mogę zrobić, to poszukać czegoś w necie, ale to nie dzisiaj (mam jeszcze troszkę pracy;/ ) Natomiast cieszę się, że ktoś na to forum zagląda, piszmy i współtwórzmy je razem. To dopiero początki, a te są najtrudniejsze, no ale od czegoś trzeba zacząć:))) Chciałabym, aby to forum się w miarę rozwinęło i rozbudowało, sama, niestety, nie jestem w stanie tego osiągnąć, chociaż będę się starać, aby jak najwięcej info na nasze tematy tutaj trafiało. Dlatego cieszę się z każdej osoby, która zostawi tutaj jakiś 'ślad' po sobie. To forum nigdy nie będzie tak często odwiedzane i nie będzie tak aktywne, jak jakieś fora towarzyskie, ale może być doskonałym źródłem informacji dla osób takich, jak my, więc nie chciałabym, aby umarło:) Wiem, że podobne pytania, wątki mogą pojawiać się na innych forach o zdrowiu, jednakże uważam, iż problem jest dość szeroki i w natłoku innych problemów zdrowotnych, te nasze mogą po prostu znikać. Zresztą z tego, co się zorientowałam na forum 'zdrowie kobiety'- co któryś wątek dotyczy właśnie grzybicy i niektórym forumowiczkom już po prostu nie chce się po raz setny odpowiadać- zresztą doskonale to rozumiem. Dlatego uznałam, że forum 'grzybica' jest bardzo trafionym pomysłem, ale tak, jak wspomniałam- sama nie jestem w stanie go prowadzić, bo tutaj wiele zależy od dyskusji, od wymieniania się doświadczeniami, opiniami... Cóż mogę dodać, po prostu zapraszam:) Odpowiedz Link
maszrumka Moniko:) 11.02.05, 01:19 Może będziesz w stanie pomóc? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=20391363 Odpowiedz Link
leoncjo1 Re: Moniko:) 11.02.05, 10:32 kochane Leo i leoncjo to ja. Dotałem na Wasze forum i będę tutaj zaglądał. Wczoraj zrobiłem badania na bakterie i drożdze w kale. W poniedziałek wyniki okaże sie co tam mam - wtedy sie odezwę. O grzybicy-drożdzycy jest niezły link : naturemed.w.interia.pl/inni_o_candida.htm Pozdrawiam L. Odpowiedz Link
btk11 Re: a ja mam candie albicans w jelitach 30.11.05, 15:53 ja mam kandidę i mam depresje z tego powodu. traktuję to jak wyrok śmierci, jeśli możesz to pomóż mi. nie wiem jakie leki brać, jakie badania zrobić, co jeść a czego nie. pomóż Odpowiedz Link
misiek1960 Re: a ja mam candie albicans w jelitach 19.01.06, 15:41 Wyobraź sobie, że SREBRNA WODA BAKTERIOBÓJCZA może Ci pomóć !!!!!!!!!!!!!! Jest taka firma, która oferuje ją w sprzedaży !!!! Zajżyj na stronę www.nano- tech.pl Może pod nazwą Silver Cloth do płukania tkanin, ale nie ma w niej żadnej chemii. Ja spróbowałem i .... wyleczyłem sobie wrzody żołądka !!!!!!! Zresztą miałem problem, też problem z grzybicą stóp. I wiesz, co mają taki preparat Miedzianą wodę Grzyb Out. Jest super !!! pomogła i to skutecznie. To polskie produkty i nie są drogie, choć czy w przypadku zdrowia cena odgrywa rolę ??? Pozdrawiam Cię i życzę zdrowia Odpowiedz Link
misiek1960 Re: a ja mam candie albicans w jelitach 19.01.06, 15:43 Tak przy okazji, spoóbuj też na forum koloidy srebra, miedzi etc. Heyka Odpowiedz Link