Dodaj do ulubionych

Gdzie studiować?

21.03.11, 22:37
Witam!
Skończyłam filologię polską. Chciałabym rozpocząć studia podyplomowe z logopedii.
W pobliżu mam Uniwersytet Gdański, Wyższą Szkołę Humanistczną w Gdańsku i uczelnię w Elblągu. Z ich stron niewiele można wyczytac uncertain
Chętnie zapoznam się z opiniami "u źródła" smile
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • marta.krusz Re: Gdzie studiować? 21.03.11, 23:55
      >Z ich stron niewiele można wyczytac uncertain

Oj, chyba jednak słabo zapoznałaś się z ofertą na stronach www.
      UG podaje bardzo dokładny plan zajęć z logopedii, z wyszczególnieniem godzin ćwiczeń i wykładów, nazwiska wykładowców, przedmioty itp. Godziny praktyk, gdzie i z kim. I są to bardzo istotne i szczegółowe informacje.
      Na stronie GWSH wystarczy przecztać jedno zdanie, by wiedzieć na czym się stoi.
      Na stronę Elbląga już nawet nie chce mi się wchodzić, skoro tobie samej się nie chciało dokładnie poczytać.
      • maby-baby Re: Gdzie studiować? 22.03.11, 12:17
        Strony www przeczytałam dokładnie.
        Skoro nie znam dobrze tematu, to nie wiem na co zwrócić szczególną uwagę.
        Dlatego proszę o pomoc!

Czy mogłabyś rozwinąć swą wypowiedź i doradzić?smile
    • maja_sara Re: Gdzie studiować? 22.03.11, 15:56
      Sposród tych trzech uczelni wybierz UG i tylko UG. Właściwie nie ma się nawet nad czym zastanawiać. Sama jestem absolwentką UG i ich program znam bardzo dobrze. Trzeba też przyznać rację Marcie, ich strony www są istną kopalnią wiedzy. Podają wszystko jak na tacy, ilość godzin ogółem, godziny z wyszczególnieniem na poszczególne przedmioty, ćwiczenia, zaliczenia, egzaminy, praktyki-z kim, gdzie i ile godzin, nazwiska wszystkich wykładowców. Mało która uczelnia ma tak pięknie wszystko rozpisane dla swojego studenta.

Poza tym, taka uwaga: GWSH nie kształci logopedów. wink Nie rozumiem więc, czemu bierzesz pod uwagę tę uczelnię?
      • maja_sara Re: Gdzie studiować? 22.03.11, 16:38
        Dodam jeszcze od siebie kilka zdań.
        W innym wątku na tym forum wspomniałam o "uczelniach porażkach". GWSH to właśnie taka uczelnia-porażka. Bez wymagań i bez ambicji. Możecie mnie tu zakrzyczeć, że jak ja tak mogę na forum pisać tak brzydko, ale swoje wiem, znam program uczelni, znam niektórych wykładowców osobiście, wiem co mówią o placówce i "swoich" studentach. I co najgorsze, znam abolwentów tej placówki sad

O Elblągu się nie wypowiadam, bo nie mam żadnej wiedzy nt tamtejszych uczelni.

Wybór więc chyba masz prosty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka