Dodaj do ulubionych

Sklep spozywczy-jaka inwestycja???

16.01.04, 00:07
Witam
mam zamiar otworzyc sklep spozywczy,mam lokal 70m2,ale nie mam pojecia jaki
jest koszt mebli no i koszt zatowarowania..
moze otwieraliscie ostatnio wlasnie taki sklepik i podacie niecos szczegolow?
bede wdzieczny za kazda rozsadna uwage!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 23:03
      A gdzie masz ten lokal?
      • Gość: Bartek Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? IP: *.client.comcast.net 21.01.04, 05:05
        Myslisz ze wygrasz konkurencje z duzymi sklepami????
        Obawiam sie ze pojdziesz z torbami
    • Gość: luzakar Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 18:37
      pomysł jest dobry, tylko zależy od miejsca i czy masz dobrą koncepcje, bo
      otworzenie samego "spożywczaka" to kiepski ruch.Sklep trzeba czymś wyróżnić.Ile
      to kosztuje? 30000-40000 spokojnie wystarczy-towar na odroczony termmin
      płatności i jazdza!Konkurencja dużych sklepów? Bartek jest w błedzie-BRAK
      WIEDZY!!!! duże sklepy w polsce to 30% sprzedaży, dojdą maksymalnie do 40% i
      stop- małe sklepy mają rację bytu jak najbardziej!!!
      • rafal.dominiak Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? 21.01.04, 19:03
        dzieki za odpowiedz!
        to 30000-40000 o ktorych mowisz to koszt zatowarowania czy samego wyposazenia
        sklapu?
        pozdrawiam
        • Gość: luzakar Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 21:20
          • Gość: luzakar Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 21:25
            Wiesz ja nie wiem czy ty sobie jaja robisz czy naprawde nie znasz sie na tym
            kompletnie?? Jezeli sie nie znasz na tym a mimo wszystko chcesz zainwestowac w
            sklep to przemysl to 10000 razy, bo to za maly kapital aby narazac go na ryzyko
            osoby ktora jest w tym temacie zielona i nie obrazaj sie , ale to dobra
            rada.Jezeli naprawde chcesz zainwestowac w handel a nie masz doswiadczenia
            zastanow sie czy nie wrato lepiej przystapic do jakies sieci??? Wtedy masz cale
            know-how i to oni cie steruja po sznurku, ryzyko bledu naprawde bardzo
            zminimalizowane, i jeszce jedno zalezy w jakim miescie chcesz to robic? jak
            chcesz pogadac to mozemy przez gg 1957618
            • rafal.dominiak Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? 22.01.04, 00:43
              Wiesz,wrocielm wlasnie z pracy zagranica.W zwiazku z tym,ze za darmo tam nie
              pracowalem chcialbym to gdzies ulokowac.Mam do wynajecia lokal w miejscu gdzie
              sklpe jest naprawde potrzebny,bo slyszalem o tym nie raz.Do tego chcialbym
              dowozic ludziom zakupy do domu,jak jest to popularne na zachodzie. Wiem,ze
              ejstem zielony w tym temacie,dlatego szukam jakiejs pomocy na forum.Wsrod
              znajomych tylko jeden kiedys wspolpracowal z Zabka i wiem,ze byl niezbyt
              zadowolony.Teraz niestety nie mam z nim kontaktu,zeby mogl mi pomoc.Jestem z
              kalisza.pozdrawiam
              • Gość: Bartek Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? IP: *.client.comcast.net 22.01.04, 03:33
                Nie zapomnij rowniez odlozyc co miesiac pokaznej sumy dla chlopakow w dresach
                Napewno sie upomna o swoja dzialke
                • Gość: Kajka Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? IP: *.acn.waw.pl 22.01.04, 11:43
                  nieprawda. Wszystko zależy od miejsca i postawy właściciela. Ja mam sklep w
                  takiej dzielnicy Wawy, że każdy mnie o tym uprzedzał. I co? i nic. Raz byli
                  lysi w dresach, ale grzecznie zrobili zakupy i wyszli. Poza tym warto wziąc
                  ochronę, koszt niewielki, a wiem (z doświadczen innych), ze w takich
                  przypadkach są również bardzo skuteczni.
            • Gość: luzakar Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 10:15
              Rafal uparty jestes jak cholera :) sprawdz sobie na stronie
              www.franchising.info.pl/ jakie firmy działaja na rynku i do ktorych
              mozna sie przylaczyc, co żabki-jezeli naprawde masz jakis kapital-to nie
              polecam!! Zabka jest dobra dla kogos kto ma z 3000 i 2 rece do pracy.poczytaj
              na tamtej stronie, no a jezeli jednak zdecydujesz sie otwierac ten sklep, to
              sluze radą, bo nic innego nie pozostaje:)
              • rafal.dominiak Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? 22.01.04, 14:08
                Widze,ze traktujesz mnie jak przypadek kliniczny ostatniej fazy maniakalnego
                wlasciciela sklepu:) Zabke raczej odpuszcze,ale postaram sie ejszcze gdzies
                pogrzebac o innych sieciach:) Ale na swoim zawsze lepiej... Dobra,dobra... juz
                ide...
                Pozdrawiam
                • Gość: Bartek Re: Kajka IP: *.client.comcast.net 22.01.04, 18:35
                  A ty myslisz ze agencja ochrony to kto?
                  Mafia ktorej placisz za ochrone dlatego ciebie sie nie czepiaja
                  • Gość: Kajka Re: Bartek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 20:22
                    Nawet jeżeli masz rację, to:
                    a: oni mi wystawiaja fvat, więc wrzucam ją w koszty
                    b: abonament jest stały, a w przypadku mafii "niezalegalizowanej" gdy raz dasz
                    jakąś kwote, to potem chca więcej i wiecej i coraz więcej
    • baad Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? 17.08.04, 15:27
      Podciągam ten wątek, bo sama mam zamiar otworzyć niewielki (30 - 40 m2)sklep
      spożywczy. Będę wdzięczna za wszelkie rady.
    • kim136 Re: Sklep spozywczy-jaka inwestycja??? 24.08.04, 00:15
      Cześć. Mój tata prowadzi firmę wyposażającą sklepy w całej Polsce. Firma jest
      nieduża, a więc tania. Co nie znaczy że gorsza od molochów (wspólpracuje z
      największymi producentami). Możesz liczyć na wstępną wycenę wyposażenia.
      Zadzwoń 061 2837769. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka