robert919
15.09.10, 13:16
Witam, przepraszam jeśli jakieś pytanie już się pojawiło, ale bardzo ciężko czyta się to forum, zwłaszcza, że nie ma dostępu do starszych postów.
1. Czy BP może dotyczyć sp. z o.o.?
2. Czy BP może przewidywać zatrudnienie mnie jako pomysłodawcy na etat? W ten sposób nie musiałbym się zajmować niczym innym, ale nie wiem jak to jest widziane przez komisję.
3. Prowadzę już DG w pewnym sektorze, ale niestety tylko "z doskoku". Widzę wartościową niszę w konkretnym typie klientów i konkretnej usłudze dla nich, ale dotyczy to tego samego sektora w którym prowadzę działalność. PKD tej usługi będzie ta sama. Czy mogę zgłosić taki biznesplan? W jaki sposób jest to wykluczane, przez PKD?
4. Czy koszty założenia sp. z o.o. również mam wpisywać w BP? Z tego co zrozumiałem, najpierw musiałbym założyć sp. z o.o., a dopiero otrzymałbym nagrodę, wobec czego nie wiem w jaki sposób miałoby to być potem rozliczone.
5. Czy nie będzie żadnego problemu z oddaniem jednego udziału w spółce bratu, aby spółka nie była jednoosobowa i nie było tyle formalności?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
pozdrawiam,
Robert