Gość: bibi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:42 myślicie, że można ją prowadzić samodzielnie, czy lepiej jednak oddać to biuru rachunkowemu? poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
micra Re: KPiR 02.09.04, 12:50 Witam, nie ma złotego środka, musisz się zastanowić, czy podołasz. Są programy do prowadzenia KPiR, ale nie są oczywiście wyposażone w logikę, by wiedzieć co można odliczać, czego nie. Jednak po przeczytaniu kilku wzorców KPiR i książek o prowadzeniu tejże myślę, że jest to do przeskoczenia - nawet ręcznie czy też z pomocą arkusza kalkulacyjnego. No i w Internecie są duże zasoby wiedzy, trzeba tylko poszukać. Mając podpisaną umowę z taką firmą prowadzącą KPiR nigdy nie masz pewności, że wszystko będzie ok, bo jeżeli Oni się pomylą, to US może Tobie dać karę, nawet mimo umowy między Tobą, a firmą prowadzącą KPiR, że w razie kłopotów to Oni odpowiadają za problemy. Był taki przypadek w Krakowie bodajże, gdzie US nałożył karę na firmę korzystającą z usług prowadzenia księgowości. Firma prowadząca księgowość nie składała deklaracji, nie prowadziła ksiąg, słowem - istny bałagan. Skończyło się na karze (chyba dosyć poważnej). Ja prowadzę sam, zawsze istnieje jakieś ryzyko, ale dzięki temu można się więcej nauczyć i trochę pieniędzy zawsze pozostaje w kieszeni. Z tym że w moim przypadku miesięcznie mam 10 faktur, czasami 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szefowa Re: KPiR IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.16, 20:49 ja prowadzę sama i uwierz nie jest to takie trudne jak się wydaje. Dobrze mieć oczywiście odpowiednie narzędzie, które nam w tym pomoże - czyli dobry program do książki przychodów i rozchodów. Ja korzystam z programu Księga Pakiet Przedsiębiorcy - do prowadzenia samodzielnego księgowości własnej firmy sprawdza się idealnie Zainteresowanym podsyłam link z ktrego można pobrać program pakietprzedsiebiorcy.pl/ksiega Odpowiedz Link Zgłoś