IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:42
myślicie, że można ją prowadzić samodzielnie, czy lepiej jednak oddać to
biuru rachunkowemu? poradźcie
Obserwuj wątek
    • micra Re: KPiR 02.09.04, 12:50
      Witam,

nie ma złotego środka, musisz się zastanowić, czy podołasz. Są programy do
      prowadzenia KPiR, ale nie są oczywiście wyposażone w logikę, by wiedzieć co
      można odliczać, czego nie. Jednak po przeczytaniu kilku wzorców KPiR i książek o
      prowadzeniu tejże myślę, że jest to do przeskoczenia - nawet ręcznie czy też z
      pomocą arkusza kalkulacyjnego. No i w Internecie są duże zasoby wiedzy, trzeba
      tylko poszukać.

Mając podpisaną umowę z taką firmą prowadzącą KPiR nigdy nie masz pewności, że
      wszystko będzie ok, bo jeżeli Oni się pomylą, to US może Tobie dać karę, nawet
      mimo umowy między Tobą, a firmą prowadzącą KPiR, że w razie kłopotów to Oni
      odpowiadają za problemy. Był taki przypadek w Krakowie bodajże, gdzie US nałożył
      karę na firmę korzystającą z usług prowadzenia księgowości. Firma prowadząca
      księgowość nie składała deklaracji, nie prowadziła ksiąg, słowem - istny
      bałagan. Skończyło się na karze (chyba dosyć poważnej).

Ja prowadzę sam, zawsze istnieje jakieś ryzyko, ale dzięki temu można się więcej
      nauczyć i trochę pieniędzy zawsze pozostaje w kieszeni. Z tym że w moim
      przypadku miesięcznie mam 10 faktur, czasami 5.
    • Gość: szefowa Re: KPiR IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.16, 20:49
      ja prowadzę sama i uwierz nie jest to takie trudne jak się wydaje. Dobrze mieć oczywiście odpowiednie narzędzie, które nam w tym pomoże - czyli dobry program do książki przychodów i rozchodów. Ja korzystam z programu Księga Pakiet Przedsiębiorcy - do prowadzenia samodzielnego księgowości własnej firmy sprawdza się idealnie Zainteresowanym podsyłam link z ktrego można pobrać program pakietprzedsiebiorcy.pl/ksiega

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka