Dodaj do ulubionych

Założenie fundacji; Chory koń

24.04.15, 11:30
Witam,
koń pewnej mojej znajomej ze względu na stan swojego zdrowia nie nadaje się do żadnej pracy, ani do użytku pod siodłem. Jest to dla niego wyrok. Zdecydowałam się go wziąć, ponieważ zależy mi aby nie skończył jako mięso. W tej sytuacji podjęłam się utrzymania go przez myślę ok. 17 lat i pozwolenia mu żyć na zasłużonej emeryturze.
Jestem osobą młodą, mieszkam z rodzicami i wydając tylko na to co konieczne uda mi się go bardzo skromnie utrzymać, jednak pewnego dnia będę musiała odejść od rodziców i co dalej...
Proszę o poradę czy założenie fundacji, której celem będzie utrzymanie tego konia jest dobrym pomysłem. Nie chcę czerpać z niej korzyści jednak czy prowadzenie jej będzie bardzo czasochłonne i będzie wymagać zatrudnionej na stałe osoby?
Czy może wyniknąć sytuacja, w której fundacja nie tylko nie przyniesie żadnych dochodów, ale również będę musiała ponieść dodatkowe koszty z tytułu prowadzenia jej?
Jeżeli fundacja okaże się nie przynosić korzyści można ją bez ponoszenia żadnych konsekwencji po prostu zlikwidować?
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka