Dodaj do ulubionych

Pieniądze na start

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 28.02.05, 09:27
dlaczego państwo autorzy nie podajecie że te wszystkie fundusze dofinansujące
sa opodatkowane,mienicie się ekspertami a nie posiadacie podstawowej wiedzy o
obcążeniach podatkowych wirtualnych dotacjach.Największe pieniądze zjadają
biurokratyczne systemy rozdziału tychże pieniedzy.Tylko znajomości i
pociotkowe poparcie potrafi wyciągnąć oferowane dotacje:fikcja,fikcja
Obserwuj wątek
    • Gość: marekkkk Re: Pieniądze na start IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 04.05.05, 16:51
      Pieniądze z dotacji nie są opodatkowane, było tak przez chwilę (wprowadzili to
      pewnie po napisaniu artykułu) ale juz takiego podatku nie ma. Natomiast co do
      rozdziału pieniędzy: Małopolska , pierwszy podział pieniędzy z działania 3.4,
      175 wniosków, 17 dostalo dotacje. To samo województwo dizłanie 2.5 1,5 miesiąca
      po ogłoszeniu wyniku przetargu na zorganizowanie szkolenia a firmy szkoleniowe
      praktycznie nie wiedzą czegokolwiek, i nie wiedzą kiedy bedą wiedzieć. Chyba
      biorą ludzi na przetrzymanie :-)
    • Gość: anonim Re: Pieniądze na start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:31
      Bardzo mi przykro ale wszystkie artykuły które są o pieniądzach na start to
      może prawda ale tylko na papierze lub w internecie .
      Wszystkie instytucje które zjmują sie funduszami unijnymi to mam wrażenie iż to
      oszuści ponieważ już od jakiegoś czasu staram się i byłem w wielu instytucjach
      to jedna z nich twierdzi iż nie mają umowy podpisanej na rozpoczęcie wdrażania
      Znowu jeszcze inna udziela informacji iż w końcu nic nie wiadomo.
      Sami korzystają z tych funduszy bo i po co ktoś inny ma z nich skorzystać.
      Jest tak wielkie zakłamanie w tym kraju począwszy od takich instytucji a
      kończąc na naszym pseudo rządzie .
      Ludzie przecież tak nie może być oni wszyscy nas okradają .
      Wszystko załtwisz jeżeli "posmarujesz" czy to o taką Polskę walczyliśmy .
      Obudźmy się z amoku bo będzie za późno.
      Chciałbym kiedyś wyjść na ulicę i przypadkowymi osobami porozmawiać czy są
      zadowoleni z sytuacji w Polsce
    • Gość: radian Re: Pieniądze na start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:49
      Moi drodzy niewiem co się dzieje ale staramy się o dotacje i mianowicie nic z
      tego.
      Firma moja należy do firm średnich i rozwija się w dobrym stopniu .
      Istniejemy już od 10 lat.
      Składaliśmy kilka razy wnioski w poszcególnych terminach o dotację na sprzęt .
      I zawsze decyzja była odmowna.
      Kiedy czytam że mianowicie Polska straciła Parę milionów EURO gdyż poszczególne
      Regiony nie wykorzystały funduszy przeznaczonych między innymi na rozwój
      przedsiębiorczości w POlSCE.
      Mam wrażenie iż albo te Polskie instytucje funduszy unijnych są tak
      niekompetentne i nic nie potrafią albo jest to działanie celowe tak aby
      Polskich przedsiębiorców doprowadzić do upadku.
      Bardzo jest mi przykro iż żyjemy w rzeczywistości w której władzę mają
      złodzieje ,bandyci i oszuści.
      • Gość: Aga Re: Pieniądze na start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:22
        Podpisuję się pod tym obiema rękami. Niestety mimo różnych starań, pisania
        biznesplanu,nic nie uzyskałam. Żeby dostać dotację trzeba by prosić chyba
        wszystkich Świętych. A i tak nie wiem czy to by pomogło.
        • Gość: na temat te dotacje rozdzielaja "sobie" instytucje, ktore IP: *.fbx.proxad.net 14.09.05, 21:22
          decyduja o rozdziale. To co jakims dziwnym trafem nie zdaza rozdzielic na czas
          moze przez przypadek trafic do tego co zlozyl wniosek.
          Przeciez tak zawsze w Polsce bylo. Tacy po prostu jestesmy.
          Wazniejszy jest glupi koles niz praworzadnosc. Kumpel ze szkoly z ktorym sie
          nie widzielismy 15 lat od tego, ktorego nazwisko jest na liscie.
          Wazniejszy jest szwagier od przepisow, narzeczony corki od kogos, kto czeka na
          swoja kolej. Nam to sie tak podoba, narzekamy tylko wtedy gdy jestesmy po
          tej "zlej" stronie gdy tracimy. Nie protestujemy gdy dziala na nasza korzysc.
          Tak bylo w typowaniu ludzi do wyjazdow na prace na zagraniczne kontrakty.
          Konkurs rozpisywano gdy juz wszystkie miejsca byly "przydzielone".
          Wyjezdzal kucharz na miejsce elektryka, ksiegowy na miejsce kucharza.
          Najwazniejsze; wyjezdzali Ci co sie ZNAJA. I tak jest do dzisiaj we wszystkich
          dziedzinach zycia. To gwarantuje "wyrozumialosc" dla niekompetentnych i
          patrzenie przez palce na nieudaczniakow!
          To sa tak zwane atawizmy plemienne najbardziej rozpowszechnione wsrod
          administracji, ale znane tez wsrod roznych korporacji takich jak sedziowska,
          notarialna, lekarska, nauczycielska itd.....
          Nie wspomne o politycznych, mafiach ktore uczynily z nich (tych atawizmow)
          sztuke rzadzenia.
          To, ze dzieki temu zajmujemy pierwsze miejsce na liscie najbardziej
          skorumpowanych krajow europejskich w niczym nam nie przeszkadza tym bardziej,
          ze to na pewno z racji wrogich nam elemntow, ktore ta liste tworzyly.
          Przeciez co niedziela jak jeden maz wszyscy chodzimy zgodnie do kosciola,
          ktory glosem z ambony potepia wszelka "niesprawiedliwosc".
    • Gość: afro Re: Pieniądze na start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:13
      mysle ze te unijne pieniadze jesli wogole sa to rozchodza sie po drodze ana sam
      dol nic nie trafia to bylo wielkie naciaganie polakow praed wejsciem do unii a
      teraz radz sobie biedny iglupi polaku sam
    • Gość: Andre Re: Pieniądze na start IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 15:08
      wszystko ładnie i pięknie napisane jednak trdudniejsze do wykonania. Z jednej
      strony mnówstwo kasy z drugiej wyskie wymogi : wpierw daj własną kasę później
      ją odzyskaj w jakimś %, a jaka będzie porada dla tych, którzy nie posiadają
      własnych oszczędnośći? Zdychaj z głodu?
    • Gość: J. M. Re: Pieniądze na start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 19:09
      Pieniądze , chciałem kredyt zWielkopolskiej Agencji Rozwoju
      Przedsiębiorczości, ale żeby zdobyć tam kredyt to chyba łatwiej wygrać w Lotto,
      tyle formalności , jakieś biznes plany, a ja chciałem otworzyć kiosk z prasą.Te
      pożyczki są tylko dla bogatych, a to jest przecież biedny kraj.
    • Gość: X.L. Re: Pieniądze na start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 19:11
      Pożyczki w tym poje..ym kraju są tylko dla mafi i dla polityków.Czyli dla
      złodziei.
    • Gość: ooooo Peiniądze z UP!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 13:23
      W Czestochowie aby ubiegac sie o dotacje, trzeba miec 2 żyrantów i to o pensji
      1500 brutto....aha trzeci to współmałzonek....a ja nie znam nikogo kto by mi
      podpisal taką dotację!!!!I CO WTEDY!!!!!!!!!!1LUDZIE JA CHCE PRACOWAC I MIEC ZA
      CO JESC!!!Bez dotacji nie bedzie mnie stac na drogie oprogramowanie i komputer
      i drukarke....ktora jest mi niezbedna do podjecia pracy....niestety do dzis nie
      zobaczylam pieniedzy za wiele miesiecy pracy u ,,Pracodawców" (nawet nie
      chcieli rejestrowac)...wiec szansa jest dla mnie samozatrudnienie!!!!!!!!!!!!!a
      tu co????klllllaaaaapppppaaa....ząbki w sciane.....dotacji nie dostane!!!!
      pozdrawiam wszystkich ktorzy wymyslają takie przepisy!!!!!!!1
      • Gość: Jozio Re: Peiniądze z UP!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:30
        Wiem coś o tym też to przechodziłem.
        Żeby dostać dotacje z UP trzeba albo miec tam znajomości albo dać komus w lape.
    • Gość: Maniek Re: Pieniądze na start IP: 195.205.122.* 16.10.05, 13:27
      Wszystko pięknie, ale... Piszecie o firmach, które już istnieją. Ja chciałem
      otworzyć działalność gospodarczą, miałem pomysł i zapał do pracy. I co?-
      absolutnie nic. Pół roku chodzenia od drzwi do drzwi. W banku nie chcieli ze
      mną rozmawiać bo moje dotychczasowe dochody były za niskie na udzielenie
      sensownego kredytu, na sumę 40000 zł mósiałbym mieć kilku żyrantów, z kolei w
      biurze pracy chciano mi udzielić 12000 kredytu. Pytam na co? Na regały do
      sklepu i na procedurę uruchomienia działalności, bo na nic innego to by nie
      starczyło! Byłem w " Inkubatorze przedsiębiorstw" i kilku agencjach zajmujących
      się kredytami. Niestety odsetki i warunki jakie trzeba spełnić przerosły mnie.
      Okazuje się, że w naszym kraju uzyskanie 50000 kredytu przez zwykłego obywatela
      to rzecz prawie nie możliwa! Owszem proponowano mi hipotekę, ale co mam
      zastawić- mieszkanie rodziców? Więc nadal pracuję za najniższą...
    • Gość: Nowa Firma Re: Pieniądze na start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 15:02
      A co z ludzmi ktorzy chca otworzyc wlasna dzialalnosc i posiadaj niewielki wklad
      wlasny i chca zaczac od zera????Czy ktos mysli o tych ludziach??
    • wojo65 Re: Pieniądze na start 16.10.05, 20:59
      Wiadomo że potrzebne są "startowe" pieniądze. Jeśli ktoś może podpowiedziec
      gdzie w Warszawie można takich poszukac, będę bardzo wdzięczny. Niestety mam
      mroczną perspektywę utraty pracy a nie jestem w sytuacji komfortowej do
      szukania kolejnej choc by na wiek.
      • Gość: Jozio Re: Pieniądze na start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:33
        Też bym się chetnie dowiedział gdzie można zdobyc pieniądze na własną firme bo
        zarobic na to w naszym kraju szczególnie w moim wieku (42 lata)jest mało
        prawdopodobne a wręcz niemożliwe.
        Wyjazd za granice nie wchodzi w rachubę.
        • Gość: Tomek Wslij Business Plan do nas IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 31.10.05, 22:40
          Kilka dni temu wpisalem swoj post ale byl usiniety.

A wiec do sp[rawy. Jelsi masz sensowny business paln to wyslij go na adres
          seedcapdroup@yahoo.com.

Jestesmy firma venture capital z USA i szukamy inwestycji w Polsce. Najbardziej
          interesuja nas firmy typu start-up w High-Tech ale rozwazymy inne pomysly.

Pozdrawiam

Tomek
          • Gość: ula_2004@wp.pl Re: Wslij Business Plan do nas IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.06, 13:51
            witam,jedno pytanie.mam dzialke w super miejscowosci nadmorskiej
            NIECHORZE.GM.Rewal.jestem jedym wlascicielem tej nieruchomosci
            pow.dzialki ok 400m chce postawic tam pensjonat z pokojami na wynajm lub inne
            propozycje ,dzialka jest uzbrojona we wszelki media.jezeli jestecie
            zaineresowani to dajcie znac(moze wasi pracownicy nie maja gdzie wyjezdzac na
            wczasy)ja poprostu sam nie dam rady bo nie posiada stalego zrodla dochodu i
            kazdy bank odsyla mnie z kwitkiem.jezeli jestescie zainteresowani to
            odpiszcie.pozdrawiam
    • Gość: ARTUR ŚRODKI Z FUNDUSZU PRACY. IP: *.polanow.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 14:34
      ŚWIADCZE USŁUGI REMONTOWO BUDOWLANE NIE PROWADZĄC FIRMY OD 1.5 ROKU. OBECNIE
      STARAŁEM SIĘ O ŚRODKI Z FUNDUSZU PRACY. PRZYGOTOWAŁEM BIZNES PLAN NA TYLE
      KAPITALNY ŻE KAŻDE JEGO ZDANIE BYŁO ODZWIERCEDLENIEM TEGO CO ROBIŁEM. W GRUDNIU
      2005 ROKU, ZAROBIŁEM NA CZYSTO 4.5 TYS. POJAWIŁ SIĘ JEDEN PROBLEM. OSOBA KTÓRA
      STARA SIĘ O ŚRODKI Z FUNDUSZU PRACY POWINNA MIEĆ PORĘCZYCIELA, NAWET 2-CH
      KTÓRZY OSIĄGNĄ W SUMIE 2.2 TYS. ZŁ BRUTTO MIESIĘCZNIE. WNIOSEK:!!!!!!! JA NIE
      POTRZEBUJE TYCH 10 TYS. BO KASE MAM ALE CO MA ZROBIĆ OSOBA KTÓRA MA DOBRY
      POMYSŁ NA BIZNES A NIE MA KASY I PORĘCZYCIELA??????????????????????????????? ---
      -------PRZYKRE-------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka