szefek1 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 23.05.07, 18:50 Jestes w stanie zarobic nawet kilkanascie tysiecy w miesiac!!! Ta strona zarobi dla Ciebie !!! Zamykając ją "wyrzucasz" kupe pieniedzy. Przeczytaj tę stronę do końca, a gwarantuję, że nie pożałujesz!!! Nie zmarnuj swojej szansy!!! Nie przejmuj się, że tekst jest trochę długi! Warto przeczytać!!! To nie żaden żart!!! Nie wierzysz? To oczywiste, kto da tyle pieniedzy za nic? A jednak. Po pierwsze nie za nic, bo wkład wynosi 5 zł po drugie potrzebujesz troszkę pracy, dosłownie 20 - 30 minut jednorazowo (np. dziś albo jutro!). Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc( jest to kwota wyliczona wg przykladu podanego nizej - ja dokładnie zarobiłem 25435 zł w miesiąc, bo poświęciłem 3 godzinki, a nie 30 minut! Opłacało się.). Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... I tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać, zapisz tą stronę i wróć kiedy będziesz mieć czas :) Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy (co miesiąc 15000 zł lub więcej). To zależy od Ciebie. Gdy opowiedziałem o tym kolegom, wyśmiali mnie... A jednak wziąłem w tym planie udział. Stwierdzilem ze 5 zlotych to nie majatek i zawsze można sprobowac. Moi znajomi wciągnęli się jak zobaczyli moje konto, a mówiłem od razu wejdźcie w to, wiadomo nawet znajomi czasami są nieufni. Hehe, teraz się z tego śmieją. Jak sobie przypomnę ich miny, jak opowiadali o tym gdy zajrzeli na konta. Zresztą mi też gęba opadła jak zobaczyłem konto! A moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie zostanę milionerem z jednego internetowego biznesu - czy jest to możliwe?! Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu, kto wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze po to by włożone - pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000 zł z każdej okazji. Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES!!! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodziną lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie. OK. to zaczynamy, bo się rozgadałem. Ten program działa i nieważne z jakiego kraju jesteś albo w jakim przebywasz. NIE ważne ile masz lat. I na dodatek NIE będziesz potrzebować specjalnej wiedzy lub talentu. NIE będziesz przeglądał stron internetowych, NIE będziesz nigdzie dzwonić, klikać w bannery, lub SPAMować, NIE będziesz także płacić za reklamy itp. Wszystko czego potrzebujesz to: - Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale nie koniecznie), - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! Jeżeli masz chociaż 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz? Proponuję ci mBank. Wejdź na www.mbank.com.pl i znajdź ofertę izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13 lat możesz mieć już własne prawdziwe konto w banku. KROK 1: Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, że żeby zarobić musisz dać coś od siebie! Więc pierwsze, co musisz zrobić, to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jesli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz, tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi! Tak więc, przelej( lub po prostu wplac w banku) 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notką mówiącą (tytułem): "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej." CHCĘ, ŻEBYS WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste!!! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroooko uśmiechnąć :). Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: 1. Nr konta: 68 1020 1097 0000 7802 0132 7857 2. Nr konta: 09 1140 2004 0000 3102 4447 1483 3. Nr konta: 90 1020 4476 0000 8302 0082 1868 4. Nr konta: 50 1020 5558 1111 1589 3460 0067 5. Nr konta: 62 1940 1076 5460 3037 0000 0000 PAMIĘTAJ!!! Wpłać 5 zł na konto nr 1 i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta, to pieniądze i tak dojdą!!! KROK 2: Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!!!), następną rzeczą, którą musisz zrobić, to zrobić kopię tej strony (tekstu na niej zawartego), później konto nr 1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz numer swojego konta, przesuwając konta nr 2, 3, 4, 5 do góry. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA 1. POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). NIE BĄDZ ZACHŁANNY!!! Robisz to wszystko po to, by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW - tak jak ja zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić!!! POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu. "Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl tez mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień!!" Tomasz Watorek, Warszawa "Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o calej tej sprawie bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam!!!!! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych!!! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej!!! Dziękuje jeszcze raz!!!!" Justyna Tojan, Strzelce Opolskie "Byłem zaskoczony kiedy zobaczyłem moje konto!! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9 440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa!!! Nareszcie!!! Dzięki, dzięki, dzięki!!!" Ryszard Bodler, Gdańsk "Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 15000 zł (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!!!!!!!" Marcin Kosztyń, Białystok Kilka miesięcy temu każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo, co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A tutaj troszkę matematyki : Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 13:27 Jestes w stanie zarobic nawet kilkanascie tysiecy w miesiac!!! Ta strona zarobi dla Ciebie !!! Zamykając ją "wyrzucasz" kupe pieniedzy. Przeczytaj tę stronę do końca, a gwarantuję, że nie pożałujesz!!! Nie zmarnuj swojej szansy!!! Nie przejmuj się, że tekst jest trochę długi! Warto przeczytać!!! To nie żaden żart!!! Nie wierzysz? To oczywiste, kto da tyle pieniedzy za nic? A jednak. Po pierwsze nie za nic, bo wkład wynosi 5 zł po drugie potrzebujesz troszkę pracy, dosłownie 20 - 30 minut jednorazowo (np. dziś albo jutro!). Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc( jest to kwota wyliczona wg przykladu podanego nizej - ja dokładnie zarobiłem 25435 zł w miesiąc, bo poświęciłem 3 godzinki, a nie 30 minut! Opłacało się.). Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... I tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać, zapisz tą stronę i wróć kiedy będziesz mieć czas :) Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy (co miesiąc 15000 zł lub więcej). To zależy od Ciebie. Gdy opowiedziałem o tym kolegom, wyśmiali mnie... A jednak wziąłem w tym planie udział. Stwierdzilem ze 5 zlotych to nie majatek i zawsze można sprobowac. Moi znajomi wciągnęli się jak zobaczyli moje konto, a mówiłem od razu wejdźcie w to, wiadomo nawet znajomi czasami są nieufni. Hehe, teraz się z tego śmieją. Jak sobie przypomnę ich miny, jak opowiadali o tym gdy zajrzeli na konta. Zresztą mi też gęba opadła jak zobaczyłem konto! A moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie zostanę milionerem z jednego internetowego biznesu - czy jest to możliwe?! Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu, kto wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze po to by włożone - pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000 zł z każdej okazji. Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES!!! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodziną lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie. OK. to zaczynamy, bo się rozgadałem. Ten program działa i nieważne z jakiego kraju jesteś albo w jakim przebywasz. NIE ważne ile masz lat. I na dodatek NIE będziesz potrzebować specjalnej wiedzy lub talentu. NIE będziesz przeglądał stron internetowych, NIE będziesz nigdzie dzwonić, klikać w bannery, lub SPAMować, NIE będziesz także płacić za reklamy itp. Wszystko czego potrzebujesz to: - Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale nie koniecznie), - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! Jeżeli masz chociaż 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz? Proponuję ci mBank. Wejdź na www.mbank.com.pl i znajdź ofertę izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13 lat możesz mieć już własne prawdziwe konto w banku. KROK 1: Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, że żeby zarobić musisz dać coś od siebie! Więc pierwsze, co musisz zrobić, to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jesli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz, tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi! Tak więc, przelej( lub po prostu wplac w banku) 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notką mówiącą (tytułem): "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej." CHCĘ, ŻEBYS WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste!!! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroooko uśmiechnąć :). Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: 1. Nr konta: 67 1140 2004 0000 3602 4275 8144 2. Nr konta: 09 1140 2004 0000 3102 4447 1483 3. Nr konta: 90 1020 4476 0000 8302 0082 1868 4. Nr konta: 50 1020 5558 1111 1589 3460 0067 5. Nr konta: 62 1940 1076 5460 3037 0000 0000 PAMIĘTAJ!!! Wpłać 5 zł na konto nr 1 i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta, to pieniądze i tak dojdą!!! KROK 2: Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!!!), następną rzeczą, którą musisz zrobić, to zrobić kopię tej strony (tekstu na niej zawartego), później konto nr 1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz numer swojego konta, przesuwając konta nr 2, 3, 4, 5 do góry. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA 1. POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). NIE BĄDZ ZACHŁANNY!!! Robisz to wszystko po to, by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW - tak jak ja zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić!!! POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu. "Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl tez mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień!!" Tomasz Watorek, Warszawa "Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o calej tej sprawie bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam!!!!! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych!!! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej!!! Dziękuje jeszcze raz!!!!" Justyna Tojan, Strzelce Opolskie "Byłem zaskoczony kiedy zobaczyłem moje konto!! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9 440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa!!! Nareszcie!!! Dzięki, dzięki, dzięki!!!" Ryszard Bodler, Gdańsk "Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 15000 zł (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!!!!!!!" Marcin Kosztyń, Białystok Kilka miesięcy temu każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo, co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A tutaj troszkę matematyki : Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sukces Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:24 Jestes w stanie zarobic nawet kilkanascie tysiecy w miesiac!!! Ta strona zarobi dla Ciebie !!! Zamykając ją "wyrzucasz" kupe pieniedzy. Przeczytaj tę stronę do końca, a gwarantuję, że nie pożałujesz!!! Nie zmarnuj swojej szansy!!! Nie przejmuj się, że tekst jest trochę długi! Warto przeczytać!!! To nie żaden żart!!! Nie wierzysz? To oczywiste, kto da tyle pieniedzy za nic? A jednak. Po pierwsze nie za nic, bo wkład wynosi 5 zł po drugie potrzebujesz troszkę pracy, dosłownie 20 - 30 minut jednorazowo (np. dziś albo jutro!). Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc( jest to kwota wyliczona wg przykladu podanego nizej - ja dokładnie zarobiłem 25435 zł w miesiąc, bo poświęciłem 3 godzinki, a nie 30 minut! Opłacało się.). Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... I tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać, zapisz tą stronę i wróć kiedy będziesz mieć czas :) Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy (co miesiąc 15000 zł lub więcej). To zależy od Ciebie. Gdy opowiedziałem o tym kolegom, wyśmiali mnie... A jednak wziąłem w tym planie udział. Stwierdzilem ze 5 zlotych to nie majatek i zawsze można sprobowac. Moi znajomi wciągnęli się jak zobaczyli moje konto, a mówiłem od razu wejdźcie w to, wiadomo nawet znajomi czasami są nieufni. Hehe, teraz się z tego śmieją. Jak sobie przypomnę ich miny, jak opowiadali o tym gdy zajrzeli na konta. Zresztą mi też gęba opadła jak zobaczyłem konto! A moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie zostanę milionerem z jednego internetowego biznesu - czy jest to możliwe?! Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu, kto wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze po to by włożone - pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000 zł z każdej okazji. Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES!!! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodziną lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie. OK. to zaczynamy, bo się rozgadałem. Ten program działa i nieważne z jakiego kraju jesteś albo w jakim przebywasz. NIE ważne ile masz lat. I na dodatek NIE będziesz potrzebować specjalnej wiedzy lub talentu. NIE będziesz przeglądał stron internetowych, NIE będziesz nigdzie dzwonić, klikać w bannery, lub SPAMować, NIE będziesz także płacić za reklamy itp. Wszystko czego potrzebujesz to: - Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale nie koniecznie), - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! Jeżeli masz chociaż 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz? Proponuję ci mBank. Wejdź na www.mbank.com.pl i znajdź ofertę izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13 lat możesz mieć już własne prawdziwe konto w banku. KROK 1: Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, że żeby zarobić musisz dać coś od siebie! Więc pierwsze, co musisz zrobić, to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jesli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz, tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi! Tak więc, przelej( lub po prostu wplac w banku) 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notką mówiącą (tytułem): "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej." CHCĘ, ŻEBYS WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste!!! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroooko uśmiechnąć :). Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: 1. Nr konta: 09 1140 2004 0000 3102 4447 1483 2. Nr konta: 90 1020 4476 0000 8302 0082 1868 3. Nr konta: 50 1020 5558 1111 1589 3460 0067 4. Nr konta: 62 1940 1076 5460 3037 0000 0000 5. Nr konta: 23 1020 1127 0000 1202 0018 7963 PAMIĘTAJ!!! Wpłać 5 zł na konto nr 1 i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta, to pieniądze i tak dojdą!!! KROK 2: Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!!!), następną rzeczą, którą musisz zrobić, to zrobić kopię tej strony (tekstu na niej zawartego), później konto nr 1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz numer swojego konta, przesuwając konta nr 2, 3, 4, 5 do góry. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA 1. POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). NIE BĄDZ ZACHŁANNY!!! Robisz to wszystko po to, by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW - tak jak ja zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić!!! POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu. "Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl tez mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień!!" Tomasz Watorek, Warszawa "Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o calej tej sprawie bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam!!!!! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych!!! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej!!! Dziękuje jeszcze raz!!!!" Justyna Tojan, Strzelce Opolskie "Byłem zaskoczony kiedy zobaczyłem moje konto!! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9 440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa!!! Nareszcie!!! Dzięki, dzięki, dzięki!!!" Ryszard Bodler, Gdańsk "Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 15000 zł (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!!!!!!!" Marcin Kosztyń, Białystok Kilka miesięcy temu każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo, co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A tutaj troszkę matematyki : Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KARA Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 08:33 Drodzy Państwo, Wspólnie z naszą partnerską agencją public relations podjęliśmy decyzję o zaprzestaniu działań związanych z naszą aktywnością na internetowych forach dyskusyjnych pod kątem naszej firmy. Prosimy wszystkich naszych Pracowników, by nie dokonywali nowych wpisów na forum Gazeta.pl oraz innych portalach, które prowadzą podobne dyskusje. Poziom ogólnych – łatwo dostępnych forów, a także poziom wypowiadających się na nich osób dalece odbiega od rzeczowej, merytorycznej debaty. Ze względu na niską wiarygodność zamieszczanych informacji prosimy o nie angażowanie się w tego rodzaju działania. Szkoda Państwa cennego czasu i wiedzy, którą zdobywacie każdego dnia w realnej rzeczywistości. Z pozdrowieniami, Filip Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tru tru Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 11:49 ile jest z tego prawdy to juz druga sprawa. Taki wpis nic nie zmieni a jeszcze pogorszy sytuacje, bo wiarygodnosc bardzo niska. A Efect nie ma szans stac sie powazana firma i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.07, 17:54 a dlaczego nie ma szans? Ty o tym zdecydujesz? nie mam wprawdzie nic wspolnego ani z efexctem ani z inna tego typu firma, ale wkurza mnie jak ktos pisze "nie ma szans". w dodatku ktos kto prawdobodobnie nie ma najmiejszego wplywu czy ma te szanse czy nie...zreszta nevermind Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drreszcz Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:28 mowienie, ze cos nie ma szans jest jedynie prywatna opinia. I drogi przedmowco mozesz miec zupelnie inne zdanie. Luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 27.05.07, 18:46 Panie Filipie kiedy zacznie Pan szkolić tych akwizytorów zeby nie psuli juz rynku? to ze ma pan agencje od baerowania to jedno a to ze poziom wiedzy pana doradcow jest zenująco niski to drugie... caly ten kicz opiera sie na kumplach ktorych trzeba wkrecic w ten biznes... Koniec z klamstwem o analizie, koniec z klamstwami o tym ze mamy doswiadczenie a rynek badany jest przed specjalistow, nie ma specjalistow!!!!!!!!!!NIE MA w EFECIE SPECJALISTOW!!!! akwizytor nie moze doradzac.... moze dzwonic i chodzic po domach a nie doradzac... a to forum jest szczere... juz kilka moich postow merytorycznych znalazlo swoich odbiorcow... oznacza to ze warto!!! warto mowic nie calemu temu zenujacemu kiczowi!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 28.05.07, 10:45 Efect to jakieś nieporozumienie!!! Np. w Szczecinie jakiś ziomuś co się dorebił na efekcie w Wawie otworzył biuro Efekciarskie. Ten kolo nie ma pojęcia o analizie finansowej.Wciska tylko ludziom Skandię i Aegona mówiąc,że z analizy potrzeb klienta wynika,że to najlepszy dla niego produkt finansowy (czyt.-ubezpieczeniowy) Najgorsze jest to,że tak indoktrynują tych młodych ludzi(domokrążców),co chcą zarobić i zrobić karierę,że oni wkręcają w te bzdurne produkty swoich naiwnych znajomych i rodzinę... to powinno być karalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwne Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.07, 12:40 Polacy nie maja pojecia o oszczedzaniu, a Skandia to najlepszy produkt jaki do tej pory zaistnial na rynku. od wielu lat odkladam juz na skandie i nie zalatwialam tego przez efect, tylko provide. to dla tej firmy (efectu) duzy plus ze chca rozpowszechnic tak dobry produkt, a pieniadze wiadomo - im dluzej leza, tym wiejcej procentuja, nie rozumiem wiec o co ten halas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 28.05.07, 13:39 Chodzi o to,że te środki,co są ulokowane na Skandii można ulokować na lepszych warunkach. Jak porzeanalizujesz zwrot % jaki uzyskała Skandia (po potrąceniu wszystkich podatków i opłat) za dany okres np. ostatnie 2 lata to zobaczysz,że jest on dużo mniejszy niż zwrot za ten sam okres wyliczony ze średniej wyników funduszy w jakie Skandia zainwestowała... Więc jak oni "zarządzają"??? Skandia pobiera jakieś opłaty za zarządzanie-a nie zarządza. Poprzez prowizje blokuje swobodę kapitału tłumacząc się,że nie będzie klienta wtedy korciło żeby ruszać kasę-a przecież to jest do cholery kasa klienta!!!I jak zdecyduje,że nie chce już oszczędzać czy zmienić rodzaj oszczędzania czy inwestowania to ma do tego święte prawo. Kwestia w tym,że oszczędzając nie trzeba zawierać tak jednostronnych i niekorzystnych dla siebie umów. A do podpisywania takich właśnie umów nakłaniają właśnie pseudo doradcy,kórzy nie mają tak na obrą sprawę pojęcia o rynku finansowym.Mydlą oczy osobą,kóe chcą oszczędzać czy inwestować bzdurami ze szkoleń dla domokrążców,jak to ma miejsce np. w Efekcie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Curly Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.p.lodz.pl 04.06.07, 17:18 > Chodzi o to,że te środki,co są ulokowane na Skandii można ulokować na lepszych > warunkach. Gdzie?? Konkretnie podaj przykład najlepiej z porównaniem. > Jak porzeanalizujesz zwrot % jaki uzyskała Skandia (po potrąceniu wszystkich > podatków i opłat) za dany okres np. ostatnie 2 lata to zobaczysz,że jest on > dużo mniejszy niż zwrot za ten sam okres wyliczony ze średniej wyników > funduszy Podaj mi dane z których to przeanalizowałeś bo jak nie zobacze to nie uwierzę a brednie wypisujesz ze słów brak... wejdz sobie na www.skandia.pl i na wyniki funduszy... krytykujesz ich zwrot? a co powiesz o zysku programu PM3 w ciągu ostatnich 12m-cy ?? ponad 50% to mało?? i to w przypadku gdy klient sobie siedzi na dupie w domu i o nic sie nie martwi? to MAŁO ?? Zwrot mniejszy niz ze sredniej wynikow funduszy??? a brales pod uwagę koszty przy zmianie funduszy gdy kupujesz je na wlasną rękę i za kazdym razem 19% belki od zysku? a w skandii przeciez mozesz sobie sam przezucac kase miedzy funduszami bezplatnie i w dodatku bez belki... policz co sie lepiej oplaca. > w jakie Skandia zainwestowała... > Więc jak oni "zarządzają"??? Jak dla mnie zarządzają bardzo dobrze... najwazniejsze ze dla kogos kto jest kompletnie zielony w zarzadzaniu na funduszach oferuja godny zysk... czyż nie? 50% to mało? > Skandia pobiera jakieś opłaty za zarządzanie-a nie zarządza. Jak nie zarządza? a 50% w PM3 to z powietrza (oplata na rok 0,7% - Dużo??) ? w dodatku poczytaj sobie kto zarządza w Skandii. > Poprzez prowizje blokuje swobodę kapitału tłumacząc się,że nie będzie klienta > wtedy korciło żeby ruszać kasę-a przecież to jest do cholery kasa klienta!!!I > jak zdecyduje,że nie chce już oszczędzać czy zmienić rodzaj oszczędzania czy > inwestowania to ma do tego święte prawo. Do cholery kasa klienta??? Wogóle wiesz na czym polega inwestowanie?? chcesz inwestowac na miesiąc? no to powodzenia... zainwestuj sobie w lokate... bedziesz mial pewny zysk i sie bedziesz cieszyl :) a wiesz o tym ze jest drugie konto w produktach skandi? i w kazdej chwili mozesz tam wplacic wolne srodki i wypłacić a przy okazji zarobic duzo wiecej niz na dziwnych lokatach bankowych ktore zarabiaja mniej niz 5% mimo iż obligacja dają pewny zysk 5%... to w co te banki wrzucaja kase ze nie dają 5%?? skoro 5% na obligacjach to gwarancja Państwa? > Kwestia w tym,że oszczędzając nie trzeba zawierać tak jednostronnych i > niekorzystnych dla siebie umów. Oszczedzając nie trzeba... inwestując trzeba i tu jest zasadnicza różnica > A do podpisywania takich właśnie umów nakłaniają właśnie pseudo doradcy,kórzy > nie mają tak na obrą sprawę pojęcia o rynku finansowym.Mydlą oczy osobą,kóe > chcą oszczędzać czy inwestować bzdurami ze szkoleń dla domokrążców,jak to ma > miejsce np. w Efekcie. Nie nakłaniają a proponują i każdy czlowiek jest myslącym (przynajmniej tak sie zakłada) i jeśli nie chce to nikt na sile go nie nakloni do inwestycji... caly czas piszesz o jednym a wymieniasz "oszczedzać lub inwestować" zdecyduj sie wreszcie bo to duza roznica... a jak juz połapiesz sie w różnicach to wtedy zastanów sie jakie bzdury wypisujesz na ten temat nie mając na dobrą sprawe o tym pojęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezentacja DEFECT Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 04.06.07, 19:25 Prezentacja firmy 1 str. Ok. 100 złotych. Więc od samego początku widać, o czym będziemy rozmawiać. Jestem doradcą finansowym, więc tematem naszej rozmowy będą oczywiście pieniądze. Słyszał Pan już o naszej firmie? - Nie - To może być dobrze, ale może być też źle… Prezentacja firmy pozwoli nam odpowiedzieć na to pytanie. 2 str. Czas to pieniądz – to wiadomo nie od dzisiaj. Korzystał pan już z doradztwa finansowego? - TAK KORZYSTAŁ - Świetnie! Co to była za firma? - Nazwa, - A w jakiej sytuacji korzystał pan z ich usług? - Kredyt, emerytura, etc. - Czy był pan zadowolony z ich usług? - Tak/Nie; Niezadowolony: - Prawdopodobnie, dlatego, że zarekomendowano panu instrument instytucji, z którą ta firma związana jest kapitałowo(Xelion to Pekso S.A. i UniCredito, Expander to BRE Bank, Open Finance to Getin Bank). Jeśli chodzi o doradcę finansowego, to chyba jedną z najważniejszych cech powinna być niezależność. I też my taką firmą jesteśmy (historia firmy i przekonywanie klienta o naszej wyjątkowości opartej na niezależności).- opisane dalej. Zadowolony: -No widzi Pan., Dlatego, że doradca finansowy to ktoś, kto monitoruje cały rynek, obserwuje wszystkie instrumenty pojawiające się na rynku, bada je i wybiera te z nich, które są w danym momencie dla klienta najlepsze. Wyjątkowo istotne jest, aby był całkowicie niezależny, niezwiązany kapitałowo z żadną instytucją/oferentem na rynku. Ale to tylko jedna z kilku wyjątkowo istotnych cech, jakie powinny charakteryzować firmę zajmującą się doradztwem finansowym. - Jak się panu wydaje, jakie powinny być inne? - NIE KORZYSTAŁ: - Ok. A jak się panu wydaje, czym zajmuje się doradca finansowy? - Doradza w finansach, - Słusznie! Doradzamy w finansach. Spośród ofert, które są na rynku wybieramy te, które są na dany moment najlepsze. Badamy je i dopasowujemy do indywidualnego profilu finansowego klienta. Gdyby miał Pan podać trzy cechy kogoś, kto od dzisiaj miałby pomagać panu w sprawach finansowych, jakie byłyby to cechy? - Wiedza…doświadczenie …profesjonalizm…niezależność…itp. - Ma pan rację. My także uznaliśmy je za esencjalne - Po pierwsze (rozkładamy stronę). 2 otw, NIEZALEŻNOŚĆ! Żeby kompetentnie i obiektywnie ocenić rynek, absolutnie niezbędna jest niezależność. Taką firmą też my jesteśmy. Zaczynaliśmy we wrześniu 2002 w skromnych okolicznościach, od niewielkiego biura ba Starym Rynku w Poznaniu. Korzystając z doświadczenia zdobytego na zachodzie, bo tam doradztwo finansowe to potężny sektor działający od kilkudziesięciu lat, rozpoczęliśmy pracę na polskim rynku, gdzie była to nowość. Dzięki konsekwentnej pracy udało nam się stworzyć w ciągu czterech lat sieć biur na terenie całego kraju. W tym momencie jest ich już trzynaście Wa-wa… Poznań…Gdańsk….Lódź…Katowice….Kraków to tylko niektóre z miast gdzie jest już Efect, ale to jeszcze długo nie koniec. Do końca 2007 roku kancelaria będzie dysponować dwudziestoma pięcioma oddziałami regionalnymi w całym kraju, co w pełni zagwarantuje panu dostęp do naszych doradców, niezależnie od miejsca pana aktualnego pobytu. Tak dynamiczny rozwój jest możliwy tylko dzięki elastycznemu podejściu do klienta. Wiadomo, ze każdy człowiek ma inne potrzeby i jest wyjątkowo ważne, żeby koncepcje, które opracowujemy były dopasowane do profilu finansowego klienta. Do tego niezbędna jest perfekcyjna znajomość rynku. Tym zajmują się panele eksperckie: prawniczy i ekonomiczno-finansowy. W ich ramach na podstawie analiz dokonywany jest wybór rozwiązań dla naszych klientów. Tylko dzięki pracy takich zespołów jesteśmy w stanie wybrać te oferty, które są w danym momencie najlepsze, bo rzeczywiście jest tego dużo. Efect porusza się po pełnym spektrum rynku. Jednakże głównymi dziedzinami są oczywiście te najpopularniejsze w naszym kraju, wymienione tutaj po prawej stronie(z punktu widzenia klienta) Z których z nich korzystał pan do tej pory? A w jaki sposób dokonał pan wyboru? Czym się pan kierował wybierając ten instrument? -Większość ludzi(tak jak pan) wybierając instrument finansowy kieruje się opinią sąsiada, znajomego, członka rodziny albo wiedziona reklamą idzie do banku lub innej instytucji finansowej i po prostu podpisuje umowę.(wersja ambitniejsza wg badań socjologów głównym asumptem przy podejmowaniu szeroko rozumianych decyzji w zakresie finansów jest opinia znajomego … ewentualnie członka rodziny…na 2 miejscu jest reklama…) Opinia znajomego, mimo jego najszczerszych intencji może być nietrafiona – dobrymi chęciami nie skompensuje się braku wiedzy. Z kolei reklama(auć!), no sam pan wie! Wg Reklam kredyty są prawie za darmo, a fundusze inwestycyjne zarabiają po 60%Niestety rzeczywistość jest trochę inna. Te gwiazdki i to co napisane drobnym maczkiem często przesądza o zyskowności danego instrumentu. Jeśli twierdzi,że porównywał to zapytać ….a czy ma Pan pewność wybrał Pan właściwą? Przeciętny człowiek wydaje na nietrafione instrumenty między 400 a 1200 złotych rocznie. Dlatego ważne jest, żeby wybory ,których dokonujemy były profesjonalne i poparte gruntowną analizą. A takie wybory podejmujemy na każdym etapie życia. Oczywiście w zależności od etapu na którym się znajdujemy, dotyczą one różnych dziedzin. No właśnie. A jakie z tych decyzji stoją przed panem? Jakie kroki planuje pan podjąć w bliższej lub dalszej perspektywie? (Przekładamy) 3str. „Jakie decyzje stoją przed Panem?” - Wymienia, zastanawia się… Ok. Tak jak pan widzi my też to uwzględniliśmy. To jest oczywiście coś,o co ludzi w pana wieku pytają najczęściej. Bo w rzeczywistości są to fundamentalne dziedziny, o które każdy człowiek musi zadbać. - Nie myślałem… Świetnie! Może, zatem podczas naszej rozmowy wpadnie panu do głowy jakiś pomysł, w realizacji, którego będziemy mogli pomóc. 3 otw. Dobry wybór wymaga czasu, wiedzy i doświadczenia. W momencie jest na rynku około 6000 różnego rodzaju instrumentów finansowych: akcji, obligacji, funduszy inwestycyjnych, leasingów, ale tez takich jak warranty subskrypcyjne, konosamenty inwestycyjne, kontrakty terminowe, opcje/futures, ale też ubezpieczeń, kredytów , lokat bankowych, kart kredytowych, etc. Jest ponad 3500 ustaw, aktów wykonawczych, OWU, regulaminów itp., które reglamentują obrót tymi instrumentami. Słowem potężny gąszcz informacji, przez który taki przeciętny człowiek, a nawet prawnik czy ekonomista samodzielnie nie jest w stanie się przebić Ile reklam? O reklamach już rozmawialiśmy. Zazwyczaj wprowadzają dezinformację. Np. lokat progresywna 12%(krótkie objaśnienie) lub(wersja dla mniej kumatych) lokata trzymiesięczna 4%. Reklamy są kosztowne, co odbija się na cenie instrumentu. 20-30% wydatków w firmach sektora finansowego przeznaczane jest na reklamę. Niestety bardzo często reklamowane produkty nie trafiają do właściwych odbiorców. Ile reklam leasingów widział pan przez ostatnie 3 lata w TV lub na billboardach? Pamięta pan jakąś? – Nie Odp. No właśnie! A było ich 12;) A jak często czyta pan ulotkę od chłopca w niebieskie kurteczce z napisem AIGO? Tego jest po prostu za dużo. Powiedzmy sobie uczciwie-ludzi renesansu już nie ma, a w finansach(przekładamy kartę) trzeba działać efektywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.D Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 04.06.07, 19:25 4str Nasze zadanie jest tak naprawdę proste. Tak jak na tym statku pana kapitał, który tworzy swoisty żagiel finansowy ustawić optymalnie do wiatru(przekładamy), żeby w pełni wykorzystać możliwości, które oferuje rynek. Do tego niezbędne są oczywiście wszystkie te elementy , o których rozmawialiśmy(przeczytać), ale także Profesjonalizm a czymże jest profesjonalizm jeżeli nie sumą tych 3 rzeczy DOŚWIADCZENIA(bo działamy od 4 lat jesteśmy 1 z pierwszych DF w Polsce), KOMPRETENCJI(która gwarantuje nam nasz zespół ekspertów) no i PRESTIŻ(bo przecież my sami wybieramy naszych klientów). (przekładamy)Gra pan w szachy? 5str, E2-E4 ruch, który najczęściej rozpoczyna partię. Pierwszym ruchem w naszej współpracy będzie osobista analiza finansowa(przekładamy). 5 otw. Celem analizy jest abyśmy z jednej strony zweryfikowali historię umów ,które zawarł pan do tej pory, po przeanalizowaniu tego będziemy w stanie powiedzieć panu które są dla pana dobre, a na które, mówiąc kolokwialnie, ktoś pana naciągnął. Z drugiej strony chodzi o to abyśmy ocenili pana potrzeby i możliwości, bo to są zawsze cechy immanentne. Na podstawie tej analizy zostanie przygotowane indywidualnie dopasowane do pana profilu finansowego rozwiązanie lub pakiet rozwiązań finansowych. I wtedy pojawia się następne pytanie: (przekładamy) 6str, CO DALEJ? Tak jak pan widzi, z naszej strony może się pan spodziewać takiego spadochronu finansowego w postaci regularnego serwisu. Dzięki trójstopniowemu systemowi ARS, czyli Analiza – Rozwiązanie – Serwis, ma Pan zagwarantowane, że tak jak podczas pierwszego ruchu jesteśmy przy Panu w trakcie każdego następnego. Zawód doradcy finansowego jest zawodem fiducjarnym/powierniczym. To jest trochę jak z dobrym lekarzem czy prawnikiem. Jeśli będzie pan zadowolony z naszych usług to w skali kilkunastu najbliższych lat spotkamy się jeszcze nie raz i nie ma co ukrywać, z całą pewnością z pożytkiem dla pana i dla mnie. Serwis dział dwutorowo. Z jednej strony raz w roku ma pan z naszej strony gwarancję, ze sprawdzimy czy pana inwestycja działa tak jak ma działać, czy coś się w pana profilu zmieniło, czy pojawiły się nowe potrzeby no i ewentualnie czy trzeba wtedy nanieść jakieś korekty. Z drugiej strony ma pan cały czas możliwość skontaktowania się z nami i zadawania jakichkolwiek pytań dotyczących finansów, od tak prozaicznych rzeczy jak to gdzie ubezpieczyć samochód, po decyzje życiowe jak kredyt hipoteczny na 30 lat czy zainwestowanie pieniędzy z totolotka (wybór instrumentu emerytalnego). W ramach serwisu ma pan zagwarantowaną stałą opiekę osobistego doradcy finansowego, infolinię, bieżąca analizę pańskiej sytuacji i monitorowanie rynku. Odnośnie monitorowania rynku: To oczywiście nie znaczy, że będziemy dzwonili do Pana o 4 rano z propozycją kupna akcji w Szanghaju, ale przykładowo, jeżeli widzimy, że w profilu pana zainteresowań leżą sprawy emerytalne, i tak na przykład, gdy dwa lata temu wchodziły IKE, a jest to np. instrument, którego my nie rekomendujemy, natomiast gdyby było to skonstruowane tak jak miało to być w projekcie ustawy, na pewno dostałby pan na ten temat odpowiednią informację: maila, telefon, faks lub nawet gołębia pocztowego. (Przekładamy) 7str. Skąd pana korzyści? Na początku prezentacji firmy zapytałem pana czy słyszał pan o nas. Odpowiedział pan, ze nie. Odpowiedziałem, że może to dobrze, a może to źle. No właśnie, – więc skąd pana korzyści? 7otw. Odpowiedź jest prosta, brak zbędnych kosztów. Reklama, drogie placówki, akcje marketingowe, to już znamy. Tak jak zauważyliśmy – w dużej mierze są to zbędne koszty, które sprawiają, że albo jakość usługi jest niższa albo instrument jest mniej efektywny niż mógłby być. My zdecydowaliśmy się na inną strategię. Decydowanie wygodniejszą, tańszą i siłą rzeczy korzystniejszą dla klienta. My wybraliśmy alternatywną strategię obniżania kosztów. Rekomendacje. Na zachodzie za taką analizę musiałby pan zapłacić 30-50 Euro. To ta część, którą musielibyśmy przeznaczyć na marketing. Tu z racji socjologicznego/praktycznego podejścia do rynku analiza jest za darmo. Jedyną gratyfikacją dla mnie, za mój czas i moją pracę jest 14 rekomendacji do potencjalnych klientów. I tak dzięki temu, ze fajnie współpracowało mi się z MARKIEM, ja mogłem spotkać się z panem, tak pana znajomi będą mogli spotkać się ze mną. 8 str., Ok. Reasumując. Z jednej strony analiza finansowa, a z drugiej profesjonalni doradcy finansowi. Dalej możliwości i potrzeby klienta, a równolegle perfekcyjna znajomość rynku. To tylko część elementów, których przeanalizowanie prowadzi do podjęcia jedynej prawidłowej decyzji finansowej. A jak powiedział Eurypides: „SUKCES JEST SUMĄ PRAWIDŁOWYCH DECYZJI” Odpowiedz Link Zgłoś
sputnik_sweetheart Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 23.06.07, 23:37 Poprostu NLP i tyle .... www.go-croatia.eu i proszę klikać w reklamy niech i Ja zarobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NLP Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 25.06.07, 10:20 slyszalem o tym, to jest to nowe jazebiste mydlo antybakteryjne. Normalnie zajebiście czysci......eeee....chlopaki widze ze to forum robi sie poradnicze...Czy wiecie moze w takim razie gdzie mozna dostac rajstopy wyszczuplajace??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 29.05.07, 13:50 No tak,akwizytor to też zawód.Tylko,że jak przychodzi do Ciebie akwizytor i chcąc sprzedać proszek do prania mówi,że to najnowszy aparat cyfrowy to gdzie tu logika??? Bo niech efektowcy sprzedają Skandię i Aegona,ale niech: 1.nie mówią,że to jest najlepsze,bo nie jest (patrz kilka postów wyżej) 2.nie kłamią,że jakaś analiza była robiona,bo oni nie mają pojęcia o analizie finansowej 3.nie nazywają siebie doradcami,bo są domokrążcami Bo tak jak prostytutka prostytutce nie jest równa, tak i akwizytor nie jest równy akwizytorowi. Bo ci z efektu to tacy domokrążcy jak ludzie z tele2- wciskają kłamstwa i próbują nabrać nieświadomych niczego ludzi. I niech mi ktoś powie,że tak nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROSTACZEK Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 29.05.07, 17:13 zgadzam sie z toba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 30.05.07, 09:29 gadacie takie glupoty ze mala bania. Nie ma idealnych produktów finansowych i nie ma tez idealnych ludzi. W Efect tez nie ma idealow, ale obrazac wszystkich i wyzywac od domokrozcow? sluchajcie generalnie fajnie jest siedziec w klimatyzowanych pomieszczeniach i czekac na klienta(frajera), ktory wejdzie z ulicy i powie siemka chce byc naciagniety na produkt nie dla mnie za ktory zaplace 10 X tyle co powinienem). System w jakim dziala Efect jest troszke bardziej znany na swiecie niz w Polsce, wiec moze zbastujcie bo pierdzielicie taki farmazony ze nei warto tego czytac. Maja po prostu inna filozofie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 30.05.07, 14:48 Nie chodzi o filozofię!!! Poczytaj dokładnie co jest wcześniej napisane zanim się zaczniesz niepotrzebnie denerwować. Nie wyzywam nikogo od domokrążców bo to zawód jak każdy inny.Chodzi o to,że pracownicy nie są doradcami finansowymi ani nawet ubezpieczeniowymi... To są właśnie akwizytorzy i nie byłoby w tym nic złego gdyby nie ściemniali,oszukiwali itp. A co do idealnych produktów finansowych to zgadza się,że ich nie ma.Na co wybitnym dowodem jest Skandia i Aegon. Bo to są wręcz słabe produkty UBEZPIECZENIOWE (!!!) a są przedstawiane jako najlepsze na rynku i dopasowane do specyfiki klienta co wykazała analiza (tylko,że w efekcie nie wiedzą co to jest analiza i na finansach też się średnio znają...) Co trochę bardziej inteligentna osoba czytająca te forum zauważyła to fakt,iż jeżeli ktoś broni Efekt bądź sprzedawane przez tą firmę produkty nie potrafi przytoczyć konkretnych argumentów...(bo takie nie istnieją) i pieni się tylko jak małolat z podstawówki gdy go rodzice na imprezę nie chcą puścić. Konkludując - działania efektu powinny być karane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca obuwia Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 18:11 popieram! nie chodzi o odpowiedzialnosc karna w scislym tego slowa znaczeniu, ale odpowiednie organy ochrony konsumentow powinny sie przyjrzec dzialalnosci Efect. udowodnic nieuczciwej praktyki nie bedzie trudno. ale nie bede sie powtarzal. ja w piatek wybieram sie do powiatowego rzecznika praw konsumentow przedstawic mu sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 31.05.07, 08:35 Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 16:18 Witam Nie znam co prawda jeszcze firmy efect, ale moja kolezanka zaczela tam prace jakies 2 miesiace temu, dokladnie w oddziale w Sopocie. Z tego co mowi pracuje jej sie tam zajebiscie, fajna atmosfera, mlodzi ludzie, zadnych problemow z przelozonym i ciekawe szkolenia.W pierwszym miesiacu zarobila ok 2 tys zl. I mnie np jej doswiadczenie przekonuje bardziej niz takie wasze pisanie i psioczenie na ta firme z zewnatrz. Chyba prawda jest taka ze kazdy z oddzialow tej firmy jest inny i pracuje w inny sposob i tak naprawde jedynym pewnym sposobem sprawdzenia tej pracy jest po prostu przekonanie sie na wlasnym przykladzie, co zamierzam zrobic przy okazji ich kolejnej rekrutacji. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Curly Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.p.lodz.pl 04.06.07, 16:58 I jak tam po wizycie u rzecznika?? Jakieś nowości?? ciekawostki na temat efectu?? chętnie poczytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 31.05.07, 23:47 Pomijając sprawę fachowości "sprzedawców" z efectu... czy ktoś może wskazać konkretnie jakiś inny produkt tego samego typu (czyli ubezpieczeniowy) i wypunktować w czym jest lepszy?:) Chciałbym się przekonać że nie warto wchodzić w Skandię (ale mimo wszystko chcę być "zmuszany" do regularnego oszczędzania:)) Ogólne Warunki Ubezpieczenia czytałem i ale nie widzę jakichś specjalnych różnic na korzyść konkurencji. Może mnie ktoś oświeci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram [...] IP: *.chello.pl 31.05.07, 19:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca obuwia Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 21:05 Po wizycie u Rzecznika.... aby wszcząć postępowanie należy zebrać materiały (ulotki, prezentacje, powołać się na świadków) i pisemnie zawiadomić Rzecznika Praw Konsumentowi. szczerze mówiąc trochę mi się nie chce tego samemu robić, bo nie jestem Policją ani Prokuraturą, więc moje możliwości dowodzenia są raczej ograniczone. Ale jeżeli ktoś ma ochotę mi pomóc, to możemy ruszyć! Podaje maila: stopnaciagaczom@o2.pl Przypominam, potrzebne są: materiały info, prezentacje robione klientom, materiały ze szkoleń, zeznania pracowników, klientów, itd. potrzebne jest wszystko, co uzasadnia podejrzenie, ze firma Efect stosuje praktyki nieuczciwej konkurencji lub praktyki naruszające zbiorowy interes konsumentów. Jednym słowem DOWODY. Jeżeli znajdzie sie choćby kilka osób, które rzetelnie potwierdza istniejące w Efect praktyki, to wygramy. Pamiętajcie! Nie walczymy o zemstę, czy karę. Walczymy tylko o powstrzymanie oszustwa i wprowadzania w błąd. Walczymy o zmianę nastawienia do rynku i klienta, o godność zawodu doradcy finansowego i o interes każdego, kto takiego doradcy potrzebuje. Walczymy o nasz rynek i naszą przyszłość, bo to MY ja tworzymy. Nie poddajmy się ludziom, którzy szkodzą innym wykorzystując ich słabość i naiwność, a dzięki temu rosną w siłę! To My jesteśmy silni, bo to My potrafimy krzyknąć NIE!! I jeżeli mnie poprzecie, zapewniam Was, ze ten krzyk usłyszy każdy zadowolony z siebie Efekciarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyLuv Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 01:24 Jest wiele firm, które chętnie wypisują takie bzdury, jak te powyżej. Z czego to wynika? Efect bez dużego kapitału dorównał, a w pewnych kategoriach wyprzedził, takich "kolosów" jak Expander czy Open Finance. W sytuacji braku wykwalifikowanych pracowników, chętnie przejełyby 600 osób, pracujących w Efect. Duże firmy już dawno planowały wprowadzić odpłatność za analizy finansowe, ale firmy jak Efect to psują, pomysł trzeba było porzucić, a to kosztowało. W Efect wystarczy rok, dwa lata, aby ambitny i pracowity, 23 letni student osiągnął wysoki poziom i dobre wyniki w doradztwie, co na to 35 letni konkurent z połową tych ambicji i wysokim mniemaniem o sobie? Co by taki ktoś napisał na tym forum? A tak poza tym to Efect wygrał już jedną sprawę sądową o nieuczciwą konkurencję. A to forum to ani pierwszy, ani ostatni atak na tę firmę. Ale... przez trudy do gwiazd. Damy sobie radę i za rok znów będziemy cztery razy więksi, bo nie jakiś mądrala z forum, a rynek decyduje o jakości wykonanej pracy. Pozdrawiam wszystkich z otwartą głową i samodzielnym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 01:52 No wielce nie zadowoleni... jestem bardzo ciekawy dlaczego na tym forum wypowiadają się głównie wszyscy którzy próbowali sił w efect, tylko im nie wyszło. Poprostu się nie nadawialiście a teraz jedziecie na firme. Szkoda słów... natomiast moge zrozumieć że klienci wypowiadają się tak a nie inaczej. Efect rozwija się w ogromnym tempie. Praktycznie z tygodnia na tydzień przybywają nowi współpracownicy, którzy nie wiedzą jeszcze wszystkiego i nie są jeszcze obyci w tym wszystkim a już idą do klienta. Zgadzam się że taki niedoświadczony człowiek potrafi wszystko popsuć, ale firma dąży już do profesjonalizmu w każdym zakresie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.128.228.* 27.03.08, 09:38 Acha, kolega jest po seminarium startowm ;0 Niezłe pranie mózgów! Powodzenia akwizytorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsensu Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 27.03.08, 13:11 nie no ostra jazda co za sciemy jedna za druga:) doradcy aegon naganiaja sobie niezadowolonych panow po pracy w jakiejs firmie:) dowiedzialem sie ze mozna na tym forum wiele dowiedziec sie o tej firmie, ale paradoksalnie nie dowiedzialam sie nic oprocz tego ze budzi wiele kontrowersji. Co do prestizu, ktorego niby ta firma nie ma to powiem Wam chlopaki ze dla klienta to nie ma znaczenia. Jak kupujesz ciuchy, meble czy samochod czy tez jestes prawdziwym snobem to tak wtedy sie liczy. W wypadku uslug finansowych nie ma to znaczenia kto jakie ma biuro i jaka kanape. co za bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juz wysylam materi Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 05.06.07, 01:25 Juz wysylam maetrialy jakie zgromadzilem po pracy w Defeccie!Mam nawet orginalne przebiegi meetinow jakie daja Runom!!!Noi prezentacje firmy oraz schemat telefoniczny!!! Niech kazdy daje co ma!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:38 jak mozesz to przeslij tez te materialy na adres: defekt77@wp.pl pozdrawiam,buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 05.06.07, 10:49 Do niektórych piszących w tym wątku mam tylko jedną uwagę....Pamiętajcie Kochani, że Wasze słowa są Waszą wizytówką! Polszczyzna jest taka piękna...nie kaleczmy jej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 05.06.07, 17:32 interwencja.interia.pl/archiwum/wiecej_interwencja/news?chinf=900783 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne123 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.hstl5.put.poznan.pl 31.08.07, 00:06 Ale z ciebie nieudacznik masakra co za głupi byłeś do pracy w tej firmie,i co dadzą te materiały nic!!A dlaczego bo nie ma w nich niczego o nieuczciwej konkurencji a materiały szkoleniowe tworzone są na podstawie sznanowanych stron i książęk biznesowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzę co robisz. Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 00:40 Wiem, że praca w PR bywa dobrze płatna, a w czarnym PR nawet bardzo dobrze, ale zastanawiam się ile muszą tobie płacić, że na siłę i po chamsku chcesz skojarzyć Efect z zupełnie niezwiązanym reportażem, co jest niczym innym jak kłamstwem w żywe oczy. I Ty mówisz o etyce, czy mydleniu oczu? Wiem, że pisanie takich oczerniających bzdur to Twoja praca, technikę PR to Ty może i masz dobrą, sztuczki opanowane perfect, ale wiedz jedno: dopóki moi klienci są ze mnie zadowoleni mam pracę, a pracy mam coraz więcej. Jeśli ktoś chce przetestować moje kompetencje, zapraszam do Efect na odwiedziny. Teraz ja testuję Twoje kompetencję w dziedzinie Public Relations, napisz proszę odpowiedź i tym razem napisz coś prawdziwego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.07, 09:20 a moze centralne biuro antykorupcyjne sie tym zainteresuje:)? jestescie smieszni troszke z ta teria spisku dziejow - bardzo zli doradcy bardzo niedobrzy fujjj - Czy nikt nie uwaza ze to jest zalosne, co sie dzieje na tym forum, czy nikt nie uwaza ze klienci maja prawo sie wypowiadac na temat swoich doradcow a nie kto inny? Jesli klient jest zadowolony to chocby go doradca czy tez sprzedawca dymal na lewo i prawo to oznaczac to bedzie tylko ze dobrze DYMA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 06.06.07, 20:39 interwencja.interia.pl/archiwum/wiecej_interwencja/news?chinf=900783 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 06.06.07, 20:41 dlaczego skoro akwizytorzy sprzedaja fundusze nie ma ich na liscie komisji nadzoru finansowego? aha... moze dlatego ze nie maja pozwolenia na fundusze tylko na ubezpieczenia...??? link do strony komisji nadzoru finansowego... www.knf.gov.pl/knf/index.jsp?place=Menu07&news_cat_id=96&layout=2&page=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.fema.krakow.pl 07.06.07, 20:23 zastanaiwa mnie, czy przez przypadek nie lamiemy prawa publikujac ter materialy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracodawca Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 08.06.07, 00:18 Przypadkiem na pewno łamiecie prawo publikując te materiały. Tyle,ze ujawnianie wewnętrznych materiałów jakiejś firmy przez jej byłych pracowników świadczy źle wyłacznie o nich samych. Współczuję przyszłym pracodawcom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snake Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 08.06.07, 12:24 to nie sa oficjalne materialy firmy efect. ja ich nie publikowalem, ale popieram - poczytajcie, drodzy klienci i powiedzcie, o ile wiecej niz to co napisane w tych dokumentach, dowiedzieliscie sie od "doradcow".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 217.96.0.* 08.06.07, 14:05 Mój doradca mówił na prezentacji coś podobnego, tylko było tego więcej i to była bardziej dyskusja. Z tego jednak co czytam, to wszystko jest prawdą co mówią w tej prezentacji, o co zatem chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 217.96.0.* 10.06.07, 10:01 Taaak, 5 lat temu zanim efect zmienił się w doradztwo finansowe rzeczywiście sprzedawał ubezpieczenia allianz. Tyle tylko, że od 5 lat jest to nieaktualna informacja. Ale tak, zawsze można wpisać efect w google i odnaleźć stare informację o efect-agencji allianza, tylko mała rada, zanim napiszesz coś bzdurnego - zapytaj u źródła czy to prawda. Nie jesteś pierwszym i nie ostatnim, który napisał na forum bzdurę, kłamstwo. Wolę myśleć, że to z niewiedzy, a nie ze złej woli. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca obuwia Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:01 jesli chodzi o lamania prawa publikowaniem materialow z Efect: art.11 ust.4 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji: "Przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności." niezbedne dzialanie to nie jest przechowywanie materialow w biurze i rozdawanie kazdemu nowemu pracownikowi. to tyle, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojc Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 11.06.07, 13:20 widze, ze sie znacie chlopcy na nieuczciwej konkurencji jednak na prawie dotyczącym zatrudnienia na umowach cywilno prawnych i zasadach poufności informacji to juz nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.07, 15:45 no dobra zczytalem ostatnie 100 postow, kotre dotycza tej firmy i moge powiedziec jedno: To forum to grupa ludzi, ktorym sie ewidentnie nei udalo w tej firmie i ludzi ktorzy tam jeszcze pracuja. Bylem na pierwszym info i jeden z ziomkow, ktory siedzial obok mnie podal mi adres tego forum jako zrodlo informacji - dzieki kolo strasznie sie duzo dowiedzialem. Nie znalazlem zadnych infroamcji na temat tej firmy, ktore bylyby by jendoznacznie obrazliwe!!! Generalnie banda sflrustorwanych dzieciakow, ktorzy cale zycie beda sie spuszczali nad swoja porazka. Jesli w to weszliscie to wiedzieliscie tez jakie jest ryzyko. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 13.06.07, 00:37 "nie udało sie"? o czym ty mowisz... czlowieku... tam trzeba wkrecac znajomych i znajomych znajmowych... wciskac im 2, moze 3 produkty i mowic ze to dla nich dobre... kolesie ktorzy tam pracuja nie sa doradcami... sa akwizytorami1 chcesz byc akwizytorem ktory sie usmiecha jak glupi do sera i gada jak to ladnie klient ma w mieszkaniu <bo spotkania odbywaja sie w domach!!!> to sie zgos a oni dadza ci prace... bo 90% osob dostaje prace... na szkoleniach nauczysz sie unikac ciezkich pytan i zamykac drzwi... ja do was nic nie mam dopoki nie klamiecie... ale jak zaczynacie klamac to chce mi sie napisac cos co przeczyta jakas mloda osoba ktora dostala telefon nie wiadomo skad i ma sie zglosic na rozmowe do efectu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik wwa EFEKT - spojrzenie byłego pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:51 Witam wszystkich Na początek powiemam osobiście przepracowałem w tej firmie dwa miesiące i odszedłem z tej firmy z przyjaznym nastewieniem obu stron. (co nie znaczy się się lubiliśmy :P) Ale do rzeczy.... Po pierwsze dziwi mnie agresja u osób pracujących w efekcie, którzy się tutaj wypowiadają. Teksty w stylu jeśli pracujesz w warzywniaku za 600 złotych, jesteś śmieciem, są przynajmniej nie na miejscu. Jestem ciekaw czy ci co sie tutaj wypowiadają zdają spobię sprawę, że właśnie ci od warzywniaka potrafią być bardziej wartościowymi ludżmi niż Ci z efektu. Nie obrażam tutaj oczywiście ludzi pracujących w efekcie. Panowie hajs (i jednostki :P) to nie wszystko. Po drugie Efek ma dosłownie trzy produkty, tzn. Skandię, Aegon, i kredyt w Millenium. Fakt są to dobra produkty, ale tylko dla pewnej grupy kientów. Bo jeśli interesuję mnie inwestycja na 5 lat, to nie mam czego w efekcie szukać, a w takim wypadku czy mają się prawo nazywać doradztwem finansowym? Jak dla mnie to nie! Po trzecie to nie ma ich na liście KNF-u www.knf.gov.pl co jest dosyć dziwne na wielkie doradztwo finansowe, które ma wchodzić na giełdę (o czym byłem informowany nie raz) z tym że o ich wejściu szefowie mówią od ładnych 4 lat... Po czwarte jest to zwykły akwizytoring (tylko proszę bez negatywnego odbierania tego słowa). Na dowód tego przytoczę pewną historię: Pewnego pięknego dnia poszedłem na rozmowę z Panią X. Pani ta przyjęła mnie serdecznie i bardzo miło się nam rozmawiało. Jak sie okazało była pracownikiem pewnej firmy akwizytorskiej. Jednek musiała pilnie wyjść, tak więc umówilem się z nią następnego dnia w jej firmie. A tam były materiały szkoleniowe, wywieszona ścieżka kariery, system motywacyjny itp. Wszystko to było dosłownie takie same, tylko nagrody i długość scieżki kariery się różniły (oczywiście materiały szkoleniowe były inne, bo sprzedają inny produkt). Miłej Pani nic nie sprzedałem, ale dowiedziałem sie sporo. Po piate: fakt nie wszyscy się do tej pracy nadają. Trzeba być przedewszystkim pewnym siebie i wygadanym. Te dwie cechy gwarantują sukces w tej firmie. Oczywiście trzeba włożyć sporo pracy i energii, ale korzyści są wymierne. I tak na zakończenie życze wszystkim sukcesu zawodowego i tym z efektu i byłym efekciażom i z efektem nie związanych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor EFEKT - spojrzenie byłego pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 18:00 Aha i bym zapomniał... Co do byłych pracowników. Jak już wspomniałem trzeba mieć odpowiednie zdolności zeby tam pracowac. A że przyjmuja większość (żeby się tam nie dostać trzeba być konkretnym gamoniem). Większość z tych co się tytaj wypowiada to zfrustrowani nie dającyhc radę w tej pracy. Ja też nie zarobiłem wiele, ale potrafię spojrzeć na to trzeźwym okiem. TRZEBA TO JASNO POWIEDZIEĆ: firma jest specyficzna i tworzy kontrowercje wokół siebie. Ale skoro są tacy dobrzy z socjotechniki i PR-u, to założę się że test to część ihc reklamy, bo jak głosi pierwsza zasada biznesu: NIE WAŻNE CO O TOBIE MÓWIĄ - WAŻNE ŻE MÓWIĄ! I tą konkluzją zakończe moje odczucia związane nt. tej firmy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale ale Re: EFEKT - spojrzenie byłego pracownika IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 20:51 faltem jest ze przyjmuja duzo osob, ale to tylko dlatego ze bardzo duzo odpada i w gruncie rzeczy z tych co przyjma z roznych wzgledow pozostaje tylko 50%. poza tym zasady rekrutacji od niedawna sie zmienily i juz nie jest tak prosto jak kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niegamoń Re: EFEKT - EGOIST IP: *.icpnet.pl 18.06.07, 23:51 pracuej u nich od 3 mcy i pierwszy raz poczytalem sobie te pierdoly. Wynika z nich jedna konkluzja: opinie te odzwierciedlaja mentalnosc naszego chorego , narodu- tem ma lepiej, to trzeba go zponiewierać. Przykre ale prawdziwe, 90% negatywów to bzdura, szlochanie gomoni i nieudaczników. Pozdro w waszym szarym zyciu gamonie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw*************** Re: EFEKT - EGOIST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 13:00 Kurcze, dyskusja która toczy się na tym forum nie ma tematu. Pojawiaja sie z jednej strony zarzuty do produktów proponowanych przez efect, z drugiej zastrzezenia natury moralnej no i po trzecie opinie entuzjastów akwizycji produktow finansowych, szydzących z uczciwej pracy innych - tlumaczac ze 5k/miesiac to kupa kasy i jak ktos tyle nie zarabia jest frajerem (standardowa metoda rekrutacji efectu - rzuć co robisz, przyjdź do nas do firmy; pomagamy ludziom zarabiać 5k/miesiąc - ogólnie efect ma poczucie misji:D) A teraz do rzeczy: a) czy nie rusza Was, że struktura zatrudnienia Efectu obejmuje przede wszystkim ludzi spoza Warszawy (głównie małe miasta - Sochaczew, Radom, Wyszków, Garwolin, Góra Kalwaria, czasem Kielce), a jeśli ludzi z Warszawy to tych z różnych przyczyn mażących o szybkiej dużej kasie? (kłótnie z rodzicami, wysoki status życzeniowy przy niskim rzeczywistym, ujadająca żona - że inni już tak zarabiają - swoją drogą stare jak świat - skorzystaj, sąsiedzi już korzystają:D) b)paskudny wynikający z braku doświadczenia Polaków zwyczaj wyciągania kontaktów do ludzi, którzy po to wymienili się z nami danymi by Z NAMI handlować, imprezować czy cokolwiek, ALE Z NAMI, a nie z doradcą efectu c)zarobki proponowane przez efect czyli powiedzmy ok. 600 PLN prowizji za polisę skandii są zasadniczo normalne w branzy - zwazywszy ze na wstepie drenujemy swoje otoczenie, ktore nas lubi wiec pewnie kupi (bo w sumie te produkty nie sa takie zle), bo mu głupio ODMÓWIĆ ANALIZY:D d) efect to firma nomadyczna, otwierajaca biura w wynajetych nieoznakowanych lokalach, po tak zwanej względnej taniości (w miksie)- nie obciążona kosztami biur, samochodów paliwa itd - polecam firmy sprzedające karty kredytowe dla Citibanku czy BPH - flota samochodów wielkie biura też akwizycja ale na lepszym poziomie, nie katujesz wlasnego samochodu i nawet dostajesz jakis portfel klientow:D. W wyniku braku tych obciazen, (a dokladnie przenoszenia ich na pracownikow - przeciez paliwo, eksploatacja samochodów i telefony słuzbowe tylko w biurze, a tak to z wlasnej komorki - kosztują) otrzymujemy realnie nizsze zarobki - pomijam kwestie ZUSu, pakietów socjalnych itd. e) no i kończąc - dzwoni mi jakiś łach i mówi, że słyszał że jestem osobą poważną, ceniącą sobie bezpieczeństwo i szanującą swój majątek - mi było by głupio mówić tak obcej osobie. Chyba, że to ładne dziewcze - wtedy jestem w zależności co woli bradem pittem lub arnoldem S. -----> podsumowując - firma efect to przykre zjawisko bowiem bazuje na hienowatości ludzi - z tym że hienowatość (padlinożerstwo) jest naszą cechą gatunkową stąd też większość z nas się na to łapie i nie uważa, że to coś złego skoro koleś tak "pięknie trzepie kasę." Z tym że pozyskując umowę na 30 lat ze składką 200 PLN - ten miły człowiek dostarcza firmie którą frymarczy (np. skandii) 90.000 kapitału, którym ona obraca więc nic dziwnego, że dostaje za to prowizję. Z tym, że jest AKWIZYTOREM i to pracującym w kiepskiej firmie AKWIZYTORSKIEJ. Do tego kwestia zarobków - wolałbym 3000 netto w normalnej firmie z umową o pracę + pakiet socjalny i premię wynikową a nie samą nawet wysoką prowizję. Nic dziwnego, że taki system powiela patologie - jak żona czeka na kase w domu spróbuj nie zarobić. Pozdrawiam serdecznie, mając nadzieję, że rozumiecie ze to nie kwestia slabego lub nie produktu. To kwestia wykorzystywania w sumie szlachetnych pobudek pracowników efectu (pomagamy Ci wybrać polisę - oni w to wierzą), a takze ich parcia na sukces (ależ sobie lapa kupiłem!). I to wykorzystywania przez bardzo inteligentnych ludzi ktorzy socjotechniki maja w małym palcu. Sprobujcie sobie wpisac dwa lata pracy w efecie w CV:D P.S. - efect do tego jeszcze zatrudnia byle kogo (każdego - potem w wyniku "ostrej selekcji" - słabi odpadają) - i ten byle ktos pisze mi zem gamoń. Może. Ale nie menda. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadia Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.172.unknown.vectranet.pl 19.06.07, 16:19 Pracuję w efekcie jakiś czas, bo kolega mnie tam zwerbował, więc chciałam zobaczyć jak to jest i jak wygląda od środka. Na razie to nic nie robię wielkiego, tylko zbieram adresy od ludzi (każda osoba musi podać aż 15 polecających). Dostałam nawet awans, polegający na tym, że podpisano ze mną umowę o zlecenie. Nie dają oni w ogóle stałej podstawy, więc w sumie zatrudniają wszystkich co popadnie, bo w końcu nic na tym nie tracą (no poza wizerunkiem firmy). Ostatnim czasem w naszej firmie zatrudnił się jeden koleś. Przez przypadek znalazłam jego CV i przepisałam sobie na kartkę, bo nie mogłam się powstrzymać ze śmiechu. Zresztą poczytajcie sami. Naprawdę nic tam nie dopisywałam, ani nie zmyślałam. ŻYCIORYS ZAWODOWY ( CV) Dane personalne: [to pominę] kawaler Adres kontaktowy: tel [ciach] (e -mail) [ciach]. Wykształcenie : średnie Liceum Ogólnokształcące w [ciach] kierunek matematyczno historyczny od 2002 do 2005 r uzyskane dyplomy i certyfikaty: kurs tańca towarzyskiego III stopień Doświadczenie zawodowe: 2002 do 2004 Praca w Firmie [ciach] w miesiącach lipiec, sierpień jako klasyfikator złomu stalowego, operator wagi elektronicznej obsługa programów komputerowych, wyrejstrowywanie samochodów wycofanych z eksploatacji Dodatkowe umiejętności : Bardzo dobra znajomość języka angielskiego , dobra znajomość języka niemieckiego, bardzo dobra znajomość pracy z komputerem(word,exel, acces i inne) Prawo jazdy kat A i B Zainteresowania: żeglarstwo,wędkarstwo,sport, muzyka, motoryzacja Referencje: [ciach] Prezes Firmy [ciach] w [ciach] tel [ciach] I tacy ludzie mają doradzać? Ciekawe czy w ogóle przeszedł kwalifikację i rozmowę wstępną. Jak tak, to muszę go namierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:22 dlaczego ktos kasuje posty?czyzby to sprawka efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bler Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.199.pxs.pl 23.06.07, 14:50 nie, to Zydzi, masoni, cyklisci i Platforma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredniak:) Re: rzeczywiście jakiś ch.. kasuje tu posty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 14:53 Niech mu za karę żona jeża urodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: rzeczywiście jakiś ch.. kasuje tu posty!!! IP: *.chello.pl 25.06.07, 19:33 to CV to nic... zapytaj swojego kierownika czy ma wyzsze wyksztalcenie:P nie ma!!! bo po co skoro klamac uczy sie na ulicy... na ulice tez idzie zrobic pierwsza analize... a jak mu sie uda to kiedys zapuka do drzwi jakiekosc leszcza i zrobi mu na kolanie profesjonalna analize. padaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignis Ardens Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 05.10.07, 11:04 To forum jest moderowane!!! Niewygodne posty są kasowane w ten sposób efect chce poprawić swój wątpliwej jakości PR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentor Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 09.10.07, 17:32 W efect mają świetny system motywacyjny np.: doradca w zamian za zrealizowanie planu sprzedaży może przez weekend ponosić zegarek „wielkiego guru” cha cha cha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądrala Re: rzeczywiście jakiś ch.. kasuje tu posty!!! IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 22:44 Dobry jestes kolo.Widze że Cie wyje..... z pracy i teraz masz duzo czasu na na różne takie głupoty. Bo nawet Ctrl V to zabiera troche czasu , gdzie mozna go sporzytkowac na coś cennego. A jak to osobiście pisałes no to już mówi samo przez się. Może byś trochę ruszył główka i pomyślał po co są schematy..., Gratulacje i współczuje.......polaczku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowis Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.aster.pl 28.06.07, 22:57 Efekt oferuje produkt Scandii, który jest drogi, tzn. koszty obslugi, spore oplaty za zarządzanie. Lepszy i tańszy jest w Generali i nazywa się Beneficio. Masz do wyboru 26 funduszy inwestycyjnych i są tańsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonio Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 29.06.07, 00:16 Generali- tansze bo tylko 26 funduszy hehe, no to juz wiesz dlaczego tansi. Pozdro. Pomysl zanim napiszesz swoje przemyslenia życia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córkastalina Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:27 Witam! Pracę w EFECT zaproponowano mi zupełnie przypadkiem... przeszłam rozmowy kwalifikacyjne...z tego co słyszalam od osob na szkoleniu z kad sie dowiedzieli o tej pracy odpowiedzileli mi ze przyszedł kolesna uczelnie, zaczepił powiedzial o pracy i poprosił o nr tel. Mam pewne obawy co do przystąpienia do współpracy z EFECTem... kuszą fajną kasą, nowym stylem i standardem życia itp...i to właśnie jest trochę przerażające bo "normalne" firmy w inny sposób pozyskują ludzi, nie chwalą się zaliczaniem klien(tek)(tów) :/ no i teksty mamy kasę jestesmy wolni... Zauważyć mozna ze w tej firmnie pracuje sporo mężczyzn, wydaje mi sie ze facetom latwiej jest wmowic i obiecac kokosy...takze miedzy nimi wystepowac moze straszna rywalizacja... Fajnie było by gdybym otrzymała jakąkolwiek odpowiedź... Bo mam wrażenie ze te wszystkie pozytywne opinie nie są od klientów tylko przedstawiciele EFECTu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synlenina Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 03.07.07, 11:14 nie no ok troszke sie myzlisz, znacznie latwiej jest kontrolowac Kobiety niz meżczyzn. Z czysto psychologicznego punktu widzenia kobiety są bardziej elastyczne co w rzeczwistości oznacza bardzo swobodne dostosowywanie moralności do własnych indywidualnych potrzeb. To, że tam pracują faceci to akurat porazka - w obcencym czasie jeszcze sie nic nie zmienilo a kobiety znacznie lepiej sprzedaja produkty finansowe!!! zawsze tak bylo i bedzie. Jest tylko jedno ale - Kobiety nie są wogule odporne na stres - a w momencie kiedy Twoja praca zalezy od wynikow niestety można się czasami zestresować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arteus Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 03.07.07, 13:18 Witam, przeczytałem chyba wszystkie wywody na temat Efectu zawarte na tym forum. Co tam ze zajelo mi to godzine wazne ze mam w tym cel. Po pierwsze przeszedlem okres rekrutacji i obecnie jestem na szkoleniach,na okresie probnym. Wlasnie w tym roku sie obronilem, piszac mgr na temat gieldy (sam gram na niej od 4 lat), wiec doradztwo finansowe merytorycznie i mentalnie pasuje mi, wiec postanowilem poszukac pracy w tym zawodzie (a przynajmniej sprawdzic co kto oferuje i czy sie do tego nadaje). Wysłałem najpierw oferty do expandera,open i xelion. Odezwali sie tylko z open finance ( w pozostałych zdaje sie ze preferuja ludzi z doswiadczeniem i bogata baza klientow np. z banku w ktorym sie pracowalo). NIe dostalem jeszcze odp czy zostalem przyjety czy nie, ale nie chce tam pracowac jak dowiedzialem sie ze jako pracownik OF bede mial narzucone produkty, ktore musze klientom oferowac (nie jest to zgodne z moja etyka jak i moralnoscia.)Ostatnio znalazlem oferte Efectu i postanowilem sie wybrac.Jak pisalem wyzej jestem tam obecnie na szkoleniach i dowiaduje sie coraz wiecej o produktach, czy tez psychologi (ale nie takiej ktora pozwala wciskac cos czego ludzie nie chca, lecz takiej, ktora pokazuje mowe ciala, zachowanie itp- tego ucza wszedzie, rowniez na studiach). Musze przyznac ,ze bylem optymistycznie nastawiony do pracy w efekcie, ale czytajac to forum mocno mnie zmartwilo to co wypisuja o tej firmie. Ja jak narazie nie widze nic zlego w tym ze ludzie pomagaja innym w lepszych decyzjach finansowych, ja poszedlem na doradce dlatego ze chce pomagac ludziom aby lepiej wykorzystali swoje oszczednosci anizeli ladowanie ich na lokate lub poduszke. a to ze dostane w zamian za to prowizje to cos zlego?? w polsce jest dziwny system ludzie wola trzyamc kase na lokacie majac 4%, niz dostac z funduszu stabilnego wzrostu (przy malym ryzyku)15% (z czego powiedzmy doradca dostanie 1%). Nie chca dostać dodatkowych 10% tylko dlatego bo mysli ze go doradca oszukal bo dostanie 1%. Były tez smieszne argumenty ze jesli ktos chce zainwestowac kase to sam to moze zrobic (spoko masz taki wybor jesli umiesz sie w tym polapac i masz czas)tylko czy jak idziecie do szewca to myslicie a spoko sam wezme mlotek gwożdz i sam to naprawie?? albo prawnika a spoko przeczytam szybko kodeks karny i sam sie wybronie ze sprawy przed sadem. Ja jesli przejde okres probny to chce pomagac ludziom w zarzadzaniu wlasnymi pieniedzmi lecz jesli okaze sie ze Efect bedzie narzucal mi jakas skandie, albo cala ta analiza finansowa jest tylko jedna wielka bzdura to tam dlugo nie posiedze. Uwazam ze ja sam swoja osoba bede tworzyl swoja wlasna marke, chce byc uczciwy i rzetelny i tym chce zyskac dobra renome wsrod ludzi, ktorzy beda mnie rekomendowac kolejnym osobom. Chce byc jak dobry stomatolog do ktorego tzreba sie zapisac miesiac wczesniej bo usuwa bezbolesnie zeby, chce byc jak dobry architekt, ktory wybuduje mi moj dom marzen, chce byc doradca, ktory spowoduje ze bedziesz mogl zyc ze swiadomoscia ze zapewnisz swoim dzieciom studia lub sobie emeryture. czy uwazacie ze to jest złe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córkastalina Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:43 witam! pewnie ze nie jest to złe.. ale nie masz żadnych obaw...ze to jest jeden pic na wodę, albo przygotujesz e2-e4, jedna, druga prezentacja nie przejdzie, podziękują Ci i zostaniesz na lodzie, a Twoimi klientami zajmie się KTOS INNY??... w sumie to jest sporo niewiadomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 217.153.99.* 10.12.08, 12:02 Zatem powodzenia! Ale jeśli chcesz, żeby się do Ciebie zapisywać na miesiąc do przodu, to niestety nie będę Twoim klientem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-A Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.kronet.pl 16.07.08, 20:27 Sa biura gdzie pracuja WYLACZNIE faceci. Podyktowane jest to podobno checia unikniecia skandali obyczajowych, chociaz w rozmowach z ich eks-pracownimkami dochodzimy do wniosku, ze to swietna - i prymitywna - sztuczka psychologiczna: sami faceci ergo ogromna rywalizacja, specyficzny klimat, niewybredne rozmowy o seksie, przedmiotowe traktowanie kobiet. Robia z tyh efekciarzy takie prymitywne zwierzeta a mlode chlopaki cofaja sie w rozwoju emocjonalnym o pare dobrych lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.gprs.plus.pl 29.07.08, 12:23 heh, wypraszam sobie.. w Efecie nie pracuja sami faceci... Kobiety tez są, miedzy innymi ja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.aster.pl 18.11.08, 22:54 Przeczytałem koło 200 postów i chyba już mi starczy. Efectowi gratuluję PRowca, sam raczej będę skłaniał się do usunięcia mnie z bazy klientów. (nic osobistego - po prostu mój doradca, który miał odezwać się z ofertą po tygodniu, w dalszym ciągu milczy - minęły 2 miesiace - wiem, "w dobie kryzysu" i takie tam:-)...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arteus Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 04.07.07, 23:21 rozumiem ze pijesz w pewnym sensie do mnie. rozumiem wyscig szczurow, gonienie za kasa i takie tam. nie powiem chcialbym sie plawic w luksusach z powodu swojej ciezkiej pracy, ale nie potrafilbym lezec na malediwach myslac o tym ze zarobilem na jakims frajerze kupe kasy i przeze mnie stracil srodki dla swojego dziecka na studia, "bo ja kiedys mialem wyzsza prowizje sprzedajac dany syf". ale coz skoro piszesz takiego posta znaczy ze etyka i moralnosc jest Ci obca, zreszta w pewnym sensie nie dziwie sie temu i nie jest to dla mnie zaskoczeniem w tym swiecie. ja przedstwilem swoj punkt widzenia,ale widze ze efekt moich przemyslen w Twojej glowie jest taki sam jakbym opowiadal o tym ze zarobilem dzis 5tys na jednym emerycie a on wlasnie stracil swoja emeryture. spoko powiedz mi to wpadne do Ciebie i sprzedam Ci najwiekszy syf (ale dla Twojego spokoju powiem ze jest super)bo w koncu mamy ostry rynek. :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synlenina Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 05.07.07, 12:48 ok moralnosc moralnoscia wcale nie jestem jej obronca i tgo faktu nie zamierzam kryc. Natomiast chcialem tylko ci powiedziec, ze we wszystkim trzeba zachowac umiar, a dorosli ludzie znaja troszke zycie i to wlasnie z tego powodu wiedza ze za pewne rzeczy trzeba po prostu zaplacic. Co do decyzji i naciagania staruszek to nie bylbym taki dramatyczny po przeczytalem tutaj, ze to nie jest chyba grupa docelowa firm doradztwa finansowego:) zastanow sie powaznie nad tym co piszesz. Idealisci sa super - Ja tez chcialbym niesc pomoc innym potrzebujacym i zarabiac na tym kase - ale takie rzeczy to tyllko w Erze:) PS: Na malediwach jest do bani:) nie polecalbym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corkastalina Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:12 czytaj niżej...;) Odpowiedz Link Zgłoś
arteus Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 06.07.07, 11:14 nie mowie tu o zbawieniu swiata, bo to ze jestem mlody nie znaczy ze jestem głupi, swoje tez juz przezylem,a judem przestałem sie czuc pod koniec liceum. nie mowie tu tez o grupie docelowej, bo w gruncie rzeczy nie ma jej okreslonej, chociaz latwiej zaproponowac i wiecej sprzedac malzenstwu oczekujacej dziecka, splacajacej zla rate na samochod i myslacej o godnej emeryturze. jednakze nie wyklucza to pomocy rowniez emerytom-wiadomo oni juz na emeryture nie musza zbierac, ale moga miec sporo zaskorniakow ktore chcca pomnozyc, lub zatroszczyc sie o swoje wnuki, jest wiele mozliwosci i pomysłow. ale ludzie nie zdaja sobie z tego sprawy. przykladem moga byc moi rodzice, ktorzy odsuwali mnie od tej pracy, bo twierdzili ze to jest zwykle naciaganie, a jak i m troche opowiedziałem jakie mozliwosci maja w zwiazku ze swoimi oszczednosciami (nie bylo to jeszcze gadanie typowo firmowe lecz osobiste)to od razu chcieli abym cos zrobil z ich kaską. Niestety nie zrobie z tego w ramach firmy poniewaz dzis rezygnuje z Efectu. Uwazam ze ten zawod ma zajebista przyszlosc i spolecznie jest przydatny i bedzie na niego zapotrzebowanie. Ale nie chce aby po tygodniowym szkoleniu kazali mi juz ustawiac conajmniej 12 spotkan w tygodniu. Uwazam to za glupote aby nie przechodzac pelni szkolen chodzic i gadac z ludzmi o ich pieniadzach-szczegolnie ze na poczatku sa to znajomi jak i rodzina. Ja jeszcze nie daje im glowy za to co mi kierownik zaproponuje (tym bardziej ze merytorycznie i tak jestem tam najbardziej przygotowany ze wszystkich szkolonych,wiec nie wiem jak reszta sie czuje)aby im sprzedac wiec nie mam zamiaru sie pod tym podpisywac. mysle aby samemu wywalczyc licencje i robic to na wlasna rekie, ale jak bedzie, czas pokaze. aha malediwy moze faktycznie odpadają ale hmmm, europe i afryke zwiedzilem wiec pora na azje i ameryki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniami Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 21:58 poruszyłes temat po tygodniowym szkoleniu kazali mi ustawiac 12 kontaktow.Wlasnie dla mnie to rowniez byle wielkim zaskoczeniem poniewaz ze strony merytorycznej jestm jak narazie słabo przygotowany.Jak wiadomo po miesiacu sa szkolenia w poznaniu na certyfikat moim zdaniem poprostu musimy zarobic sobe na te szkolenia poprzez ustawianie klientow na poczotku swoich znajomych wkoncu potencjalni klienci hmm z drugiej strony taka szybka praktyka rownie moze na m sie przydac wkoncu pierwsze spotkania moga byc ze znajomymi z ktorymi mamy przecwiczyc co nie cio.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córkastalina Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:10 I tu tkwi właśnie problem... Niby chcę...niby nie... no i ta podwójna moralność............................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córkastalina Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:06 Jasne, masz rację, nawet w 99% ;) szczerze...w moim przypaku bynajmniej jest tak ze bardziej martwię się o siebie bo nie ukrywam... nie lubię pracować dla ideii...ale nie chcialabym narobić sobie wsrod znajomych żenady obciachu i wrogów...co najważniejsze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraksa2 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:38 Z Efectem skontaktowala mnie kolezanka, a raczej ja wyrazilam zgode na spotkanie z przedstawicielem. Mam juz za soba "przygode" z firma typu piramida, wiec do tego typu praktyk podchodze ostroznie, ale i tak dalam sie zrobic w jajo. Tak, bez wstydu acz z zalem przyznaje. Koles przyszedl do mnie do domu, zrobil prezentacje (kilka rysunkow na papierze A4), omamil emerytura kilkunastokrotnie wieksza niz ta z ktorej zyje moja babcia. Powiedzialam mu, czego oczekuje, jakie sa moje dochody, odpowiedzialam na setki fachowo brzmiacych pytan i otrzymalam zapewnienie, ze do naszego kolejnego spotkania kupa fachurow przeanalizuje moja sytuacje i doradzi jakie wyjscie jest dla mnie najlepsze. Plus mialam podac numery telefonu kilkunastu osob, ktore moglyby chciec spotkac sie z tym gosciem. Stanelam okoniem, mowie, ze bez ich wiedzy numerow nie podam. On, ze przeciez stad ma namiar do mnie i ze gdybym sie na spotkanie nie zgodzila, to NIGDY w zyciu by do mnie nie probowal dzwonic. Dalam sie podejsc. Chcialam podac namiary do kilku studentow, okazalo sie, ze jest to malo oplacalny kontakt, pan wolalby np do mojego fryzjera, kosmetyczki, stomatologa, ginekologa, ogolnie rzecz biorac ludzi, ktorych numery mam, ale nie po to, aby nimi swobodnie dysponowac! Zakonczylam dyskusje wciskajac mu kit, ze studenciaki o ktorych mowa byla wczesniej to ludzie pracujacy i studiujacy zaocznie lub podyplomowo. Na kolejne spotkanie pan przyszedl z JEDNA oferta, Skandii wlasnie. Jak sie pozniej dowiedzialam, jakims cudem wszystkim, ktorzy zgodzili sie na spotkanie z nim zaproponowal rowniez Skandie, a kolezance ktora szukala kredytu na mieszkanie, przyniosl oferte z jednego banku i chcial, aby natychmiast podpisala z nim umowe! Nie przegladajac i nie porownujac ofert innych bankow. Kiedy i mnie pan podlozyl pod nos gotowa do podpisania umowe ze Skandia, o ktorej nawiasem mowiac slyszalam po raz pierwszy, powiedzialam DOSC. Po kilku tygodniach otrzymalam wiadomosc od trzech osob, ktore nie zgodzily sie na to, aby pan sie z nimi skontaktowal. Co sie okazalo? Ze pan postanowil rozegrac to po swojemu i do tych osob zadzwonil! A kiedy zadzwonilam do niego z awantura, powiedzial, ze to nieprawda, i ze pewnie ktos z firmy podebral mu te numery i sam zaczal szukac nowych klientow. Efect to zenada :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrr... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 06.07.07, 00:15 trafiłaś na jakiegoś nie etycznego gościa, a co do produktów to nie są one najgorsze. Wolałabyś aby kolo przygotował Ci 10 produktów i kazdy omawial i tłumaczył?? Jak byś byla taka spryciara to byś się z kolem nie spotykała tylko sama przegżebała oferty na rynku. Powiem jedno, nie ma złych produktów, są tyleko dobre i lepsze. I nie spiewaj tu że kolo "wciskał Ci chłam" jak bys miała 45 to bys dostała Aegona, heheh...... P.S : Cóż takiego cudownego zaproponowały by takie super firmy jak Expander, czy Open Finance?? Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati1411 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 23:32 Ja cie kręce. Chciałem coś poczytać o mojej nowej pracy i wymiękłem na 80wątku. jak zobaczyłem ze jest prawie 1000 odpowiedzi to oszalałem. No masakra ;-) Widać ze trafiamy do sporej lidźby osób :-D Powiem wam tak na prawdę tylko jedno. Bo produkty itp. zostawiam do oceniania innym, bo za krótko tam jeszcze pracuje zeby się wypowiadać. Ale chciałbym tylko napisać coś o samym podejściu przełożonych do młodych pracowników. Jest ono na prawdę świetne. Pracuje mi sie tam super z młodymi wykształconymi ludźmi, którzy potrafią w bardzo przystępny sposób przedstawiać mi konkretną wiedze finansową. I jeszcze jedno, co do "wciskania" to na prawdę działają oni MEGA uczciwie. Każdy klient dokładnie poznaje zaoferowany mu produkt a gdyby ktoś próbował coś zamanipulować dla własnego zysku to momentalnie jest wyrzucony z pracy. eh. Nie wiem w sumie po co sie produkuje myśle ze na tych wszystkich stronach powiedziane zostało już chyba wszystko co możliwe do powiedzenia.. Pozdrawiam serdecznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 140 % w skali roku Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.toya.net.pl 08.07.07, 15:47 hehehhe, śmiech na sali. Efekt po pierwsze (jak 99% tego typu firm) to nie jest doradztwo finansowe tylko porady produktowe (nie mówię, że złe, ale bez rewelacji, bo co wiek student). A Efekt to czysta akwizycja. Żenada. Ludzie którzy się zajmują doradztwem finansowym w tym kraju mają po 45 lat i 20 letnią praktykę i można ich policzyć na palcach jednej ręki. A tu chłopak na 4 roku wciska mi programy emerytalne.Do tych co wyjaśniają szczegóły każdego produktu ... po co ? Po to jesteś "doradcą" żeby brać to na siebie. Lekarz też wam tłumaczy biomechanikę waszego ciała ? Prawnik wykłada prawo cywilne ? Bzdura. Klient ma do doradcy zaufanie. To akwizytorzy muszą się tłumaczyć. Polska jeśli chodzi o rynek jest 50 lat za murzynami. A najbardziej doświadczony doradca Open Finance Dariusz M. ... Ludzie z którym ja współpracuję mają dłuższy staż w doradztwie niż wiek Pana Dariusza. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..hehe... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 09.07.07, 01:29 Nikt nie jest omnibusem koleszko.... ale fajnie jest zarabiac 10 koła...... P.S : aby mieć 10 koła trzeba mieć spora wiedzę, bo na ładne oczy to nie w tej branży........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 09.07.07, 15:34 no tak a tutaj wciaz dyskusja o wyzszosci jajka nad kura?:) a co bylo pierwsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 217.96.0.* 17.07.07, 13:47 A ja mam wpis nr 1000 ha ha ha, ale super, ale super. Większa rozrywka niż myślałem, :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 01:59 Człowieku! Nie masz pojęcia za co sie zabierasz... są w sumie dwie opcje...albo jestes naiwny, albo slepy! To,ze ONI są świetni, nastawienie GENIALNE, to tylko pic na wodę! Zobaczysz po 4-5 miesiącach...;) ale zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 24.09.07, 12:50 PO prostu trzeba spróbować. I tyle. Jak jesteś dobry to szybko zrozumiesz, że to praca dla Ciebie. Tylko trzeba chcieć pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:51 ciekawe kto kasuje posty?komus one przeszkadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarobek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:59 NIE PŁAĆ ZA OGLĄDANIE STRONXXX ONI CI ZAPŁACĄ!!! TO NAPRAWDĘ DZIAŁA SAM NIE WIERZYŁEM DO PÓKI SIĘ NIE PRZEKONAŁEM TY TEŻ SIĘ PRZEKONAJ NIE BĘDĘ CIĘ SPECJALNIE NAMAWIAŁ,NIE CHCESZ TO NIE,TWOJA SPRAWA JEŻELI JEDNAK SIĘ ZDECYDUJESZ ,TO MAM KILKA WSKAZÓWEK KTÓRE NA PEWNO CI SIĘ PRZYDADZĄ Z NIMI KROK PO KROKU WSZYSTKO ZAŁATWI SIĘ PRAWIE SAMO WIĘC DO DZIEŁA. Startujemy: Wejdź na stronę rejestracji: www.directgalleries.com/?r=progmaniac Otworzy się strona internetowa Żeby się zarejestrować kliknij na brązowym pasku SIGN UP Otworzy się kolejna strona Tutaj musisz wypełnić formularz „user name”: wpisujesz swój nick pod którym będzies się logował do serwisu „password”: wpisujesz hasło do serwisu „verify password”: jeszcze raz to samo hasło „e-mail address”: wpisz swój e-mail.Najlepiej nadaje się adres z O2.pl Wszędzie przy rejestracji najlepiej podawać z końcówką tlen.pl „date of birth”: data urodzenia. Nie musi być prawdziwa Zaznacz pole przed „I hawe read and agree to the terms of service” Kliknij w :let’s make some money” Musisz wypełnić formularz „first name”: Twoje imię „last name”: Twoje nazwisko „street address”: Ulica wraz z numerem domu i mieszkania „street address 2”: Jak wyżej, ciąg dalszy „city”: Twoja miejscowość „state”: Wybierz other „zip code”: Kod pocztowy „country”: Państwo „province”: Wpisz other Kliknij na “I’m done, now sign me up!” Otworzy się strona z pytaniem, które automatycznie zostanie Ci zadane, gdy zapomnisz hasła. Wybierz jakieś pytanie i wpisz swoją odpowiedź. następnie kliknij w „start surfing and making money! Otworzy się strona logowania Wpisz swój login i hasło, a następnie kliknij „continue to members area” I JUŻ JESTEŚ NA SWOJEJ STRONIE TERAZ MOŻESZ JUŻ ZARABIAĆ Wejdź do zakładki EARN MONEY Otworzy się podstrona, kliknij w link oznaczony na czerwono „Click here to start your direct gallery feed.” Spowoduje to otwarcie się nowego okna z galeriami Galerie będą się zmieniać co około 30 sekund. Gdy okno jest otwarte, naliczany jest czas. Gdy uzbierasz 35$ pojawi się opcja do wypłaty gotówki. Wypłaty można dokonać poprzez przelew na konto w banku e-Gold, a następnie na swoje konto w banku w Polsce Rejestracja i prowadzenie rachunku w e-Gold jest bezpłatne Adres banku to: www.e-gold.com/ Rejestrujemy się klikając „Create new account” Zatwierdzamy regulamin i na kolejnej stronie wpisujemy nasze dane. „Account Name”: Nazwa konta (dowolna nazwa np.Moje konto) „Description”: Można zostawić puste „Addicional Dscription”: Też można zostawić puste „User Name”: Nazwa użytkownika „Description”: Puste „Name, address , City”: Wpisujesz swój adres “State province”: Województwo, bez polskich znaków (nie można zostawić pustego). „e-mail”: swój e-mail „Phone i Fax“: Telefon i Fax „Alternate Passphrase”: Hasło alternatywne, które podasz przy przelewie, lub gdy zapomnisz swojego normalnego hasla.Powinno się składać z liter i cyfr. „New e-gold Account Passphrase”: Twoje normalne hasło. Będzie potrzebne do zalogowania do konta I zarządzania swoimi pieniędzmi.Nie krótsze niż 6 znaków musi zawierać cyfry „New e-gold Account Passphrase again”: Jeszcze raz to samo hasło “Turing Number Entry”: W pustym polu wpisz cyfry które widzisz na czarno-białym obrazku powyżej. Teraz wciśnij „Open” i gotowe Nie zapomnij swojego hasła, bo nie będziesz mógł zalogować się do konta! Po kilku minutach dostaniesz maila z numerem konta internetowego. Ten numer podawaj przy rejestrowaniu się do firm w polu Account Number Dobrze jest gdzieś zapisać ten numer oraz hasło, bo bez nich nie przelejesz kasy na konto w Polsce TO JUŻ WSZYSTKO. TERAZ MOŻESZ JUŻ ZARABIAĆ Sam byłem bardzo sceptycznie nastawiony do takich rzeczy. Spróbowałem no i podziałało można dorobić parę groszy POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:58 Po otrzymaniu tej wiadomości podeszłam do tego sceptycznie... Po paru dniach zapytałam osobę od której to dostałam czy to nie są bzdury - powiedział, ze nie - co prawda po paru dniach ma "dopiero" z tego pareset zł, podkreśle, ze jest wiarygodną osobą... - w sumie pare osób upewniło mnie w tym, ze warto:) A jednak wziąłem w tym planie udział. Moi znajomi wyciągnęli się jak zobaczyli moje konto, a mówiłem od razu wejdźcie w to, wiadomo nawet znajomi czasami są nieufni. Hehe, teraz się z tego śmieje.... Jak sobie przypomnę ich miny, jak opowiadali o tym gdy zajrzeli na kon ta. Zresztą mi też gęba opadła jak zobaczyłem konto! A moje! konto w ciąż rosło i dalej rośnie! Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu, kto wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze po to by włożone - pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze. Teraz udowodnię Ci, że jest to LEGALNY BIZNES!!! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodzina lub z nikim innym (chyba, ze chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Je śli wierzysz, że ka żdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie. OK. to zaczynamy, bo się rozgadałem. Ten program działa i nieważne z jakiego kraju jesteś albo w jakim przebywasz. NIE ważne ile masz lat. I na dodatek NIE będziesz potrzebował specjalnej wiedzy lub talentu. NIE będziesz przeglądał stron internetowych, NIE będziesz nigdzie dzwonił, klikał w bannery, lub SPAMował, NIE będziesz także pł acił za reklamy itp. Wszystko czego potrzebujesz to: - Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale nie koniecznie), - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! Jeżeli masz chociaż 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. KROK 1 --------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 01.08.07, 19:47 Witam!!! Jestem po spotkaniu z tym efektowym "analitykiem". Koleś kumaty był tak ogólnie w zakresie finansów,ale tylko trochę bardziej niż ja. A ja jestem marketingowcem a nie zawodowym finansistą-doradcą tudzież analitykiem. 3 razy podczas rozmowy zadałem mu pytanie czy efekt jest niezależny i 3 razy powiedział "analityk" że tak... Z informacji jakie tu wcześniej przeczytałem rozumiem,że mają umowę ze Skandią,a poza tym to bez umowy ze Skandią nie mieli by od niej prowizji... Pytałem o koszty zarządzania i koleś powiedział jakie one są. To go zapytałem czemu mam za to płacić, skoro koszty zarządzania są wliczone w jenostki uczestnictwa. Powiedział wtedy,że to nie są koszty zarządzania tylko koszty za utrzymanie konta inwestycyjnego w Skandia i że nieopatrznie się wyraził. To poprosiłem żeby pokazał mi to na jakimś dokumancie czy broszurce. Wyjął broszurkę Skandii i wyraźnie było tam napisane że to za zarządzanie...hehehe I zapytałem co on na to...a on że no faktycznie za zarządzanie,ale się tłumaczył: Że Skandia to inny parasol niż ING czy Nordea bo oni tylko ze swoich produktów robią parasol a Skandia z różnych (np. Legg i inne) i to są te koszty. A symulacji porównania Skandii(koszty i podatek B) z np. mBankiem mi nie przedstawi, bo jak to określił nie ma takich możliwości by takową sporządzić... Co do okresu na jaki proponował umowę to jest to 6 lat. Podczas tych 6 lat kosztem za zerwanie umowy byłoby zapłacenie 6% - 1 rok, 4,5%-2 rok i tak to malało do 6-tego roku.I jakieś 7000 pln trzeba utrzymać w Skandii w ciągu trwania umowy bo inaczej oni zorwiązują umowę i trzeba właśnie te procenty becalować... A w OWU znalazłem paragrafy mówiące o tym,że co roku Skandia może podwyższyć sobie opłaty administracyjne o 4% i wile innych bzdurnych zapisów... Mieszał się podczas rozmowy bo nie przypuszczał że ktoś może wiedzieć takie rzeczy i pytać o takie sprawy... Zalogowałem się na stronie Skandii prosząc o kontakt z doradcą.Zadzwoniła wczoraj po "efektowym" spotkaniu kobieta z jakiejś też doradczej firmy.Od razu powiedziała,że mają umowę ze Skandią (no bo się logowałem na ich stronie) i chciała się umówić. Zrobiłem to tylko po to by wyciągnąć od niej jakieś informacje...i udało się,potwierdziła,że Efekt ma umowę ze Skandią... Ten efekt to ściema na maxa...z tym przygotowywaniem analiz, niezależnością i tym podobne... Czy ktoś z Efektu ma konkretne argumenty na obrone Efektu lub Skandii czy będzie tylko obrażał??? Czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...to znowu ja... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 01.08.07, 19:51 To forum jest naprawdę żenujące. Można tu odnaleźć jedynie bardzo negatywne opinie o Efect, które w dużej mierze są prawdą a zaraz po nich superpochwały scandii, aegona i niestety ludzi bez wykształcenia, bez znajomości rynku opiewających w.w. produkty. Po co konkurencja miałaby wychwalać Scandię? Ludzie zastanówcie się, przecież to piszą mdf-owie sdf-owie, którzy mają tą świadomość, że coraz więcej osób zna prawdę o Efect i nikomu nie polecą a im coraz trudniej zwerbować młodych zapier... na ich pensyjki. Tak się składa, że Bartka N. znam jeszcze z Warszawy i doradcą to on nie jest, mogę go jedynie nazwać akwizytorem Skandii. I wcale nie w każdej firmie wycisną Cię niczym cytrynę, zrobią to tylko jeśli zobaczą, że sobie na to pozwolisz, to jak będziesz traktowany zależy przede wszystkim od tego jak każesz się traktować. I nie chodzi mi wcale o to, żeby odwodzić kogokolwiek od współpracy z Efectem, każdy zrobi to, co uzna za właściwe, dobre dla siebie, chcę tylko otworzyć oczy tym, którzy bezgranicznie ufają wszystkim wypowiedziom na tym forum. Większość postów jest mocno subiektywna, Efect zachwalają przede wszystkim ci, którzy mogą zarobić na nowych twarzach. Ale jeśli już się zdecydujecie to życzę Wam, żebyście nigdy nie zatracili swojej osobowości, nie sprzedali się, żebyście w takim dniu jak dzisiejszy mieli kogoś, komu ofiarujecie nie tylko tulipany...!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 01.08.07, 19:48 Witam!!! Jestem po spotkaniu z tym efektowym "analitykiem". Koleś kumaty był tak ogólnie w zakresie finansów,ale tylko trochę bardziej niż ja. A ja jestem marketingowcem a nie zawodowym finansistą-doradcą tudzież analitykiem.... 3 razy podczas rozmowy zadałem mu pytanie czy efekt jest niezależny i 3 razy powiedział "analityk" że tak... Z informacji jakie tu wcześniej przeczytałem rozumiem,że mają umowę ze Skandią,a poza tym to bez umowy ze Skandią nie mieli by od niej prowizji... Pytałem o koszty zarządzania i koleś powiedział jakie one są. To go zapytałem czemu mam za to płacić, skoro koszty zarządzania są wliczone w jenostki uczestnictwa. Powiedział wtedy,że to nie są koszty zarządzania tylko koszty za utrzymanie konta inwestycyjnego w Skandia i że nieopatrznie się wyraził. To poprosiłem żeby pokazał mi to na jakimś dokumancie czy broszurce. Wyjął broszurkę Skandii i wyraźnie było tam napisane że to za zarządzanie...hehehe I zapytałem co on na to...a on że no faktycznie za zarządzanie,ale się tłumaczył: Że Skandia to inny parasol niż ING czy Nordea bo oni tylko ze swoich produktów robią parasol a Skandia z różnych (np. Legg i inne) i to są te koszty. A symulacji porównania Skandii(koszty i podatek B) z np. mBankiem mi nie przedstawi, bo jak to określił nie ma takich możliwości by takową sporządzić... Co do okresu na jaki proponował umowę to jest to 6 lat. Podczas tych 6 lat kosztem za zerwanie umowy byłoby zapłacenie 6% - 1 rok, 4,5%-2 rok i tak to malało do 6-tego roku.I jakieś 7000 pln trzeba utrzymać w Skandii w ciągu trwania umowy bo inaczej oni zorwiązują umowę i trzeba właśnie te procenty becalować... A w OWU znalazłem paragrafy mówiące o tym,że co roku Skandia może podwyższyć sobie opłaty administracyjne o 4% i wile innych bzdurnych zapisów... Mieszał się podczas rozmowy bo nie przypuszczał że ktoś może wiedzieć takie rzeczy i pytać o takie sprawy... Zalogowałem się na stronie Skandii prosząc o kontakt z doradcą.Zadzwoniła wczoraj po "efektowym" spotkaniu kobieta z jakiejś też doradczej firmy.Od razu powiedziała,że mają umowę ze Skandią (no bo się logowałem na ich stronie) i chciała się umówić. Zrobiłem to tylko po to by wyciągnąć od niej jakieś informacje...i udało się,potwierdziła,że Efekt ma umowę ze Skandią... Ten efekt to ściema na maxa...z tym przygotowywaniem analiz, niezależnością i tym podobne... Czy ktoś z Efektu ma konkretne argumenty na obrone Efektu lub Skandii czy będzie tylko obrażał??? Czekam... i zapraszam do komentarzy cfaniaczku z glupawym usmieszkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.crowley.pl 08.08.07, 00:00 mi sie wydaje, ze owy efect pozyje moze gora 5 lat, bo, już tlumacze obecnie, przynajmniej w warszawie wiekszosc pracownikow to studenci. I najczęsciej ich przygode z ta firmą mozna liczyc w tygodniach. Owy pracownik widząc, ze to ch..a warte rezygnuje z pracy i opowiada o tym efecie wszystkim w okol. przeciez latal z analizą po znajomych, wiec po czasie powie im, ze to jednak glupota. W koncu przychodząc na zajecia w garniturze nie da sie uniknąc opowiedzenia o tej firmie. np na w mojej grupie na 30 os pracownikow bylo w sumie 4; a na calym roku 10;] obecnie ze strodowiska studentow malo kto nie slyszal o efeccie i najczęsciej negatywnie. A przeciez ci ludzie beda za gora 5 lat targetem efectu. i moim zdaniem przez taką ekspansywnosc efect sobie sam szkodzi - niby wieki rozwoj ale przez to zjada sobie sam klinetnow zatrudniając osoby ktore sie do tego nie nadają, aby zaraz potem je wy... a poza tym jak moj znajomy wciska osobom po 19 lat skandie placąc im pierwszą sklade aby w drugim miesiacu zrezygnowac to jest juz chore. jednochy sku..synyyyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 19:08 PO CO WPŁACA SKŁADKE, JAK ONI I TAK REZYGNUJĄ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borch Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.jmdi.pl 10.09.07, 19:31 zeby dostac prowizję za sprzedaż produktu dla klienta np skandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a dostałem reprymende od klienta na klatce łu duży k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 19:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 17.08.07, 13:23 po pierwsze to znowu po jakims czasie nieobecnosci widze ze sobie dajecie rade z obrazaniem doradcow:) po drugie jesli saM BIERZESZ I SIE DO TEGO PRZYZNAJESZ TO PO CO OD RAZU PRZYPISYWAC TO ROWNIEZ INNYM, po trzecie dosc juz mam sluchania o tych samochodach kasie i innych zachwytach normalnie cytujac zal dupe sciska z samego obsranego wrazenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłem i widziałem Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 217.96.0.* 18.08.07, 11:26 Ilu sportowców bierze koks? Ilu dziennikarzy, gwiazd estrady, polityków, biznesmenów? Jest sporo kasy, znajdą się debile. Ale szczerze, ilu jest takich, którzy nie biorą, wolą inwestować kasę bądź wydawać ją na zdecydowanie mądrzejsze rzeczy. Zapytaj ilu pracowników Efect'u układa sobie życie z kochanymi partnerami, ilu planuje ślub, bądź już pracjąc tu się "chajtnęło". Ilu kupiło mieszkanie bądż działkę, ilu zarobiło na swój pierwszy samochód, ilu dzięki tej pracy uniezależniło się od pomocy rodziców? Wielu. I za to cenię tę firmę bardzo, za to wielki szacunek do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.piko.krakow.pl 19.08.07, 14:00 Przez miesiąc byłem pracownikiem efect. Miesiąc za długo...:/ Aha, pracowałem w biurze pana W. w Krakowie. Po kolei. Dostałem się tam dzięki temu, że mój kolega zaczął tam pracę i po jakimś czasie dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną, bo mnie kolega rekomendował. Co mi szkodzi? Poszedłem. Zarzut 1. Szkolenia były na żenującym poziomie. Przez miesiąc nie dowiedziałem się praktycznie niczego, czego nie wiedziałem wcześniej (ekonomię na studiach miałem przez semestr), a już po pierwszym szkoleniu miałem robić ankiety (bo nie będę ich nazywał analizami). Na początku trochę socjotechniki, trochę wiedzy merytorycznej i mnóstwo technik sprzedaży. Zarzut 2. Jakie doradztwo?! Produkty praktycznie 2 – Scandia i Aegon. Kilka razy uczestniczyłem w następującym po mojej ankiecie doradztwie – każde wyglądało tak samo i kończyło się propozycją Aegona. Wg mnie najczęściej było to przekonywanie klienta do produktu, a nie żadne doradztwo i „dopasowywanie do potrzeb”. Jednoznacznie przekonałem się o tym, gdy jechałem z kolesiem pracującym już rok na doradztwo do koleżanki. W samochodzie, (prowadząc) przejrzał jej ankietę, machnął jakieś parafki („żeby myślała, że pochylał się nad tym sztab ekspertów”) i… co? Zaproponował jej Aegona. Już totalnie mnie rozwaliło, gdy jedyny raz szedłem na doradztwo sam do kumpla. Biorę wnioski na Aegona na 10 lat, a babka odpowiedzialna za wydawanie wniosków pytam mnie o wiek klietna: - Student. - To dlaczego nie Scandia (na 25 lat)? - Bo chce na 10 lat. - To będziesz musiał po wszystkim napisać dlaczego nie sprzedałeś mu Scandii. Bo wiadomo – młody to i dłużej powinien inwestować, a efect powinien zgarnąć większą prowizję. Ch… z tym, co chce klient! To jest akwizycja, a nie żadne doradztwo! Zarzut 3. Po niecałym miesiącu zrezygnowałem z roboty, bo po prostu nie czułem się w tym dobrze - jeden nadaje się na sprzedawcę inny na lekarza itd. ja się na akwizytora nie nadawałem. Odchodząc jednak miałem o firmie nienajgorsze jeszcze zdanie. Specjalnie zapytałem mojego „runa” (bezpośredni zwierzchnik), co się stanie z zebranymi przeze mnie poleceniami. Zależało mi, żeby nikt do tych ludzi nie dzwonił. „Ok, analizy będą zniszczone”. Dwa dni później siedzę sobie z koleżanką na piwie (robiłem jej ankietę i dała mi kilka poleceń) i… - Prosiłam cię żebyś nie dzwonił do K. - ?! - No dzwoniłeś do niej dzisiaj. Mówiłam ci przecież, że z nią gadałam i nie życzyła sobie, by ktoś do nie dzwonił. Co się okazało? Buce z efectu przez następne dwa-trzy tygodnie obdzwaniali ludzi, do których dostałem polecenia PRZEDSTAWIAJĄC SIĘ MOIM IMIENIEM I NAZWISKIEM!!! Kilka razy do nich dzwoniłem i żądałem zaprzestania tego skandalicznego procederu. Udawali, że nie mają o tym pojęcia (ktoś musiał wydać moje ankiety), że to jakaś "czarna owca", którą znajdą i wyciągną konsekwencje. Musiałem dopiero napisać mejla do centrali w Poznaniu, żeby im do łba to trafiło. Szef biura W. był jeszcze na tyle bezczelny, by próbować mnie przekonać, że to musiał być przypadek, że może do tych ludzi ktoś inny dał polecenia. Tak?! I PRZYPADKIEM PRZEDSTAWIŁ SIĘ TYM SAMYM IMIENIEM I NAZWISKIEM JAKIE JA NOSZĘ?! Ostatecznie koleś zapewniał, że to się już nie powtórzy i że nie warto robić wokół tego zamieszania. Po fakcie dowiedziałem się, że to standardowa procedura w efecie, gdy ktoś odchodzi – obdzwania się jego polecenia, byle nie wszystkie na raz, żeby się gość nie wkurzył. Przez miesiąc w efecie nauczyłem się niewiele, ale jedno zapamiętam do końca życia – nie dawać nikomu namiarów do moich znajomych! Bez względu na to, jak bardzo ktokolwiek będzie mnie przekonywał, że te dane nie zostaną wykorzystane w niewłaściwy sposób! Jeszcze dedykacja dla P.K., który mnie tam rekomendował, a potem okłamywał, że nie ma pojęcia o podszywaniu się pode mnie - WYSTARCZYŁ MIESIĄC PRANIA BERETU BYŚ OKŁAMYWAŁ KUMPLA?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.ar.krakow.pl 21.08.07, 17:03 Synku-odszedłeś bo byłeś za cienki a teraz wypisujesz bzdury na forum i próbujesz udowodnić że jest to prawda Tradycyjne postępowanie ludzi takich jak ty-mocnych w gębie. "Jak odszedłem to sie zemszczę i powypisuje głupot na forum żeby oczernić efect" Co do tego ze ktoś wydzwaniał z twoich poleceń-jak pozostawiałeś porozrzucane analizy gdzieś po biurze no to ktoś mógł to wziąć. Ja też pracowałem w Efect i nie mam do nikogo pretensji że mi sie nie udało!!!! wiem że do tego nie nadawałem. A jeśli chodzi o Aegona czy Skandię-tak się składa że to najlepsze polisy na naszym i nie tylko naszym rynku więc po co polecać ludziom jakiegoś beznadziejnego Commerciala czy ING-strategia Lwa???? Zastanów się co za głupoty powypisywałeś???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.piko.krakow.pl 22.08.07, 00:34 Widzę po IP, że tede jest z Krakowa - świetnie - więc pracowałeś w tym samym biurze i dobrze wiesz, że żadne ankiety po biurze się nie walają, a moje, odchodząc schowałem (w obecności runa) do szafy, wszystkie razem. Poza tym zabawne - chcesz powiedzieć, że leżały rozrzucone przez 3 tygodnie? I ktoś jeszcze przedstawiał się jako ja... Uważasz, że to standard?:/ Co do Aegona i Scandii - OK, są świetne. Ale wciskanie 10-letniego Aegona komuś, kto jasno zaznacza, że chce inwestować przez 5 lat nie wspominając mu, że Aegon jest właśnie na lat 10...:/ Też odszedłem, bo się nie nadawałem - nie chodzi mi o mszczenie się tylko o piętnowanie skandalicznego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.ds15.agh.edu.pl 22.08.07, 14:04 A kto był twoim runem Błaszczyk czy Polański? Mialem podobna sytauacje. Wskazałem Wożniakowi jak odchodziłem do których osób można dzwonić a do których nie a te pajace i tak do wszystkich podzwonili i pozniej byly nieprzyjemne telefony. Defect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.piko.krakow.pl 22.08.07, 23:26 P., a W. musiał o tym dobrze wiedzieć, bo na mojego pierwszego mejla w tej sprawie zareagował deklaracją, że osoba, która to robi, to musi być "czarna owca" łamiąca zasady. Sytuacja się powtarzała i gdy dalej robiłem szum W. zaczął mi wkręcać jakieś głupoty, że to pewnie przez przypadek do moich znajomych ktoś inny dawał polecenia. Nie potrafił wytłumaczyć, że PRZYPADKIEM przedstawiali się jako ja:/ I ciągle nalegał żeby nie robić wokół tego zamieszania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dożydar Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.128.228.* 23.08.07, 14:07 No i ja tez tam pracowałem, SDF Chrząszcz wyprał mi mózg i myślał, że znalazł kolejnego naiwnego, no cóż może i tak było przez pół roku, ale dość. Przez Efect byłem tylko 5000 zł do tyłu. Telefony i paliwo kosztuje, ale tam nikt tego nie rozumie. Masakra. A po wpisaniu efect w google to forum powinno pokazywać sie na I miejscu jak kiedyś a z tego co wiem informatycy z efectu cały czas nad tym pracuj żeby forum było jak najdalej. Zrócice coś z tym!!!! Pozdrowienia dla Filipa Jacka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 22:56 załośni jesteście( ci co juz nie pracuja i pisza glupoty), pracowalem tam rok czasu i poszedlem do konkurencji wiec powinienem oczerniac Efect a tego nie robie. Dlaczego? bo nauczylem sie tam walczyc o swoje. Ci co tu takie smuty wypisuja poprostu sie nie nadaja do robienia biznesu i niech to w koncu zrozumia, ale co wazniejsze niech sie z tym pogodza i nie szukaja na sile winnych wokol siebie. Ja nie mam cierpliwosci do papierkow to sie nie pcham na ksiegowego ale szanuje ten zawod. konczac, kazda firma popelnia bledy ale wazniejsze ze wyciaga z nich wnioski a Efect to robi. Pisze do wszystko mimo ze to dla mnie teraz firma "wroga" pod wzgledem rynkowym. Wezcie sie do roboty a nie przesiadujcie a forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 31.08.07, 16:11 Ej no normalnie Wasze rozpaczliwe krzyki słychac nawet na biegiunie polnocnym. Same dzieciaki, którym nie udalo sie w zyciu. Nie obwiniajcie ludzi i firm za Wasze porazki. Po pierwsze: nie umiecie ciezko pracowac i chcielibyscie dostawac pieniadze za darmo. Po drugie: Jestescie oszolomami, ktore nie potrafia sobie zorganizowac czasu pracy. Po trzecie: czepiacie sie ludzi, ktorzy odnosza sukcesy na swojej Ciezkiej pracy. Po czwrate: Jestescie po prostu do obrzygania beznadziejni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slobek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.116.34.* 01.09.07, 00:55 Pierwszy raz w życiu wszedłem na forum, żeby poczytać trochę opinii o Doradztwie Finansowym Efect. Powiem wprost, do tej pracy trzeba mieć jaja. Kto ich nie ma sobie nie poradzi, ale niech nie pisze tutaj na forum głupot. Doradca finansowy powinien stawiać na inwestycje PEWNE. Skandia i AEGON są to produkty, który mają juz odpowiednio ponad 150 9 70 lat, na zachodzie sprawdzają się świetnie. Ci, którzy piszą, ze to akwizytorstwo nie mają najmniejszego pojęcia o platformach finansowych dostępnych w Polsce. Wybaczcie, ale ja w życiu nie poleciłbym klientowi długoterminowej platformy, w której nie byłoby dużej ilości funduszy polskich i zagranicznych, albo opłaty byłyby niejasno sprecyzowane. Osoby, które nie mają pojęcia o rynku finansowym niech się tu nie wypowiadają, jeśli ktoś ma jakieś KONKRETNE zarzuty, niech je tutaj poda, ja nie mam żadnych wątpliwości, że jesteśmy w tym momencie największym niezależnym doradztwem w Polsce. Myślicie, że EXPANDER jest niezależny? Za nimi stoi GE MONEY BANK, za Open Finance GETIN BANK, a za XELIONEM - PEKAO SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 21:02 KONKRETNY ZARZUT 1: podszywanie się pod swoich byłych pracowników i wykorzystywanie bez ich zgody i wiedzy poleceń, które zdobyli. Centrala w Poznaniu nie odpowiedziała na mojego e-maila z opisem skandalicznego procederu, ale za to po niedługim czasie zadzwonił ex-szef W. tłumacząc się w idiotyczny sposób i ciągle powtarzając żeby nie robić szumu wokół tej sprawy. KONKRETNY ZARZUT 2: Jak celnie spostrzegł Slobek nie mam pojęcia o rynku finansowym, a w Efecie powiedzieli mi żebym chodził po ludziach mieniąc się doradcą finansowym i opowiadał im głupoty o sztabie ludzi rozpatrującym dane wprowadzone w ich ankietach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.07, 09:20 Ej no chlopaki, pracuje w podobnej firmie, tez jak pszyszlam bylam zaraz po studiach ekonomia a dokladniej rachunkowosc. Dla zroierntowanych bylo to bardzo odlegle od wykonywanej dzialalnosci. Teraz mienie sie jak to nazwlaiscie doradczynia finansowa. Tak pracuje sobie juz dwa lata. Generalnie jak zaczynalam nei mialam pojecia czy jest fundusz inwestycyjny a pracowalam w renomowanej firmie w okienku Twoj Doradca Finansowy....Nie ma co komentować tego ze macie mala wiedze bo wiedze zdobywa sie z doswioadczeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arion Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 03.09.07, 09:46 Zgadzam sie z przedmowczynia. Tez pracuje u jednego z liderow firm doradztwa finansowego. I także jak kolezanka, nie posiadam ani wyksztaucenia ani wiedzy i doswiadczenia do wykonywania tego zawodu. Mam jednak swoetne wynkiki i otrzymalem w zeszlym tygodniu awans. W kazdym razie nie ma znaczenia wiekszosc czynnikow a jest to jeden z nielicznych zawodow, ktorego nie mozna sie nauczyc w szkole drodzy panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 03.09.07, 09:22 Hej Irenka:) Za za idiotyczne pytania zadajesz. Ja Ci powiem kto to pisze. Pan Krzyś i Pan Michałek, i kilku innych frustratów, którym nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trampki Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 22:02 ciekawe jak bedzie wygladala sprzedaz w Efect gdy skonczy sie hossa na gieldzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne123 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.hstl5.put.poznan.pl 05.09.07, 22:56 Tak samo jak teraz stary kwestia wiedzy o rynku i przekazanie tego klientowi nic nie może przecież wiecznie trwać nawet hossa ale czy to znaczy że ludzie mają nie inwestować?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SERWIS?? A jak to wygląda z serwisem ?? IP: *.icpnet.pl 13.09.07, 09:25 Jestem klientką Efectu. Miesiąc temu zakupiłam produkt o nazwie Multi PIN AEGON, czytałam o nim i faktycznie wydaje się to być korzystny wybór. jak tłumaczył mi mój znajomy(pracownik Efectu) produkt może zarabiać nawet na spadkach na giełdzie - przy dokonywaniu transferów np. z akcji na obligacje i potem z powrotem. sprawdziłam i też się zgadza. Jednak nie orientuję się w rynku finansowym i sama nie wiedziałabym kiedy i na co taki transfer dokonać. JAK TO wygląda Z SERWISEM? Czytałam na forum, że niektórzy maja krótki staż pracy - co się stanie gdy mój znajomy przestanie tam pracować? kto mi wtedy doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slobek Re: A jak to wygląda z serwisem ?? IP: 195.116.34.* 13.09.07, 11:56 Jeśli Twój znajomy przestanie pracować to wtedy opieką nad Tobą zajmie się jego kierownik, tak więc nie musisz się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: A jak to wygląda z serwisem ?? IP: *.net.autocom.pl 08.01.08, 22:55 Tak kierownik sie zajmnie - kierownik nie ma z tego kasy więc się nie zajmnie - obsłógówkę dostaje dopiero SDF - czy tam kierownik oddziału ( zwał jak zwał) - ale on z kolei nie zajmuje się takimi pierdółkami jak obsługa klientów tylko nakręca kierowników żeby cisneli młodych żeby więcej sprzedawali - ta firma jest nastawiona na sprzedaż a nie na obsługę dotychczasowych klientów - serwis jest tylko wtedy kiedy klient ma np. skandie i można mu wcisnąć jeszcze aegona. Odpowiedz Link Zgłoś