Dodaj do ulubionych

Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich?

• Gość: DSoL Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.aster.pl 13.09.07, 22:47
      No coż, właśnie przeżyłem swoją przygodę z Efectem i muszę z żalem powiedzieć :
      naganiacze.
      Nie będę tutaj bluzgał na "doradcę" który się do mnie zgłosił, bo spoko facio,
      na pierwszej rozmowie odwalił standardowy marketing, ale na drugą przyszedł
      przygotowany, pokazał OWU zarówno Skandii jak i Egona, opowiedział o wszystkich
      opłatach, prowizjach, dostępnych funduszach i tak dalej, nie mam zastrzeżeń.
      ... ALE ...
      Trudno oczekiwać od rozsądnego człowieka, że ten podpisze tego rodzaju umowę w
      pół godziny po otrzymaniu konkretnej oferty, bez dogłębnej analizy warunków (bo
      trzeba chyba być biegłym prawnikiem i ekonomistą żeby ogarnąć te wszystkie
      tabelki i klauzule w takim czasie, albo ja jestem jakiś głupi), bez zebrania
      chociaż pobierznych informacji o dostępnych funduszach itp. Tymczasem "doradca"
      zarządał odemnie natychmiastowej decyzji TAK lub NIE i nie zgodził się zostawić
      OWU do przejżenia i namysłu.
      Wnioskuje z tego że docelową grupą klientów Efectu są ludzie którzy NIE myślą o
      swojej przyszłości i oszczędzaniu poważnie i podpisują wszystko co im się
      podsunie. W dodatku takie stawianie klienta pod ścianą zostawia bardzo złe wrażenie.
      • Gość: Lotnik Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 14.09.07, 09:28
        Dupa Dupa, faktycznie jesli koles powiedzial Ci podpisuj albo spadam
        to jakis idiota byl a nie doradca....jednak z tego co tu wyczytalem,
        to doradcy efectu doskonale znaja sie na technice i prezentacji i
        priwadzeniu negocjacji z klientem. Trudno uwierzyc wiec ze tak sie
        zachowal ktos posiadajacy takowe umiejetnosci....moze byl jakis lewy
        po prostu? :)
      • Gość: lol Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.07, 09:53
        ej no masakra...moj doradca tez zaproponowal mi usluge i juz nie
        pracuje. Teraz jego obowiazki przejal inny doradca i prowadzi moje
        sprawy doskonale. Na pierwszym spotkaniu jednak zaznaczyl, ze jesli
        bede mial ochote to moge poprosic o jeszcze inny przydzial lub
        zdecydowac sie na ich kierownika, ktory zajmie sie moimi sprawami.
      • Gość: Lotnik Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 14.09.07, 11:04
        OWUjku! Może powinieneś poprosić? A w ogóle to jesteś ty Irenka? Bo
        tak czesto zmieniasz nicka, ze już się gubię :)
      • Gość: gość Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 18:19
        Twój podpis na umowie i tak nic nie znaczy, masz kilkanaście dni na rezygnację
        bez żadnych kosztów z Twojej strony :)
        • Gość: ByŁY Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 18:39
          heh ciekawe kto z wiśniowej rano o 9 i 11 pisze sobie sam do siebie
          posty;)??

hm...??
          • Gość: Lotnik Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 17.09.07, 11:12
            Hej Były, czy ty teraz pracujesz u jakiegoś doradcy??
      • Gość: Slobek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.116.34.* 15.09.07, 23:22
        Do DSoL'a, biorąc pod uwagę liczbę błędów ortograficznych jakie popełniłeś w
        swoim poście, zaryzykuję stwierdzenie, że Twój doradca szybko zauważył, że
        jesteś imbecylem i uznał, że OWU dla Ciebie to katorga, Ty pisać nie umiesz,
        więc po co on miałby Cię zmuszać do czytania czegoś. Poczytaj słownik, a później
        wypowiadaj się na forum.
        • Gość: Były Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.piko.krakow.pl 24.09.07, 19:01
          Lotnik, jeśli chodzi ci o mnie to nie, nie jestem już 'doradcą' (sprzedawcą) u nikogo. Powaliłem to i zupełnie zmieniłem branżę. I bardzo się z tego powodu cieszę, przynajmniej robię coś ciekawego, a nie ciągłe lecenie schematem:/
          • Gość: ole Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:12
            rok, dwa bessy na rynku i......UPADEK. zostana tylko segregatory przydatne jak
            ksiazka telefoniczna.
            • Gość: jjjjjj Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 18.10.07, 20:59
              pracownicy efectu nie maja elementarnej wiedzy, to jest fakt! to sa
              agenci ubepieczeniowi ktorzy jedyne co potrafia to robic wielkie
              oczy ze zdziwienia... na rynku jest miejsce i dla prostytutki i dla
              prezesa lekarza, ciecia czy pracownika efectu... najbardziej smieszy
              mnie postawa ludzi ktorzy kupujac sobie jakis gadzet licza no to ze
              sa lepiej postrzegani... pozdrawiam tego kolesia z crosfrajera
              ktoremu koledzy z firmu obrabiaja dupe:))))
              • Gość: Inkwizytor Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 19.10.07, 14:14
                Kamil to chyba o Tobie? Chacha!
                jjjj nie można mieć pretensji do pracowników PRZYKŁAD IDZIE Z GÓRY!
                Ludzie w zaczynają myśleć i odchodzą z tego bagna (albo są wyrzucani). A takie
                plany miała prezeska wszystkich prezesów, najmądrzejsza, najfajniejsza, ta z
                której polewają dosłownie wszyscy w firmie, razem z "wielkim guru" marzyli o
                takiej ekspansji że wszystkim w pięty miało pójść... Jednak bez ludzi mogą sobie
                pogrzebać w nosie...
                • Gość: alioha Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 22.10.07, 14:30
                  ej ale to sie zdecyduj sa wyrzucni czy odchodza? a tak na marginesie
                  to chyba normalne jest to ze firma ma ambitne plany co?
              • Gość: omo Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.07, 14:58
                ej no ale bzdziura :) generalnie elementarna wiedza to umiejetnosc
                czytania i pisania, i mysle ze ludzie z tej firmy ja posiedli. Co do
                tego czy jest na rynku miejsce dla prostytu....ek nie wiem nie
                orientuje sie bo nei korzystam, ale widze ze na tym forum jest dosc
                mocno zorientowana klientela:)
    • Gość: lotnik Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 12.10.07, 13:47
      a ja jestem agentem CBA i mam to w .... powazaniu:)
    • Gość: JUICE Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 217.97.238.* 24.10.07, 17:58
      Przynajmniej mają za co...

Forum jest zajebiste uważam, za kierowników samo selkcjouje pracowników i od razu odrzuca ludzi, którzy i tak by nie dali rady w sprzedaży. Czemu?!

Jak ktoś po zapoznaniu się z forum od razu rezygnuje i się nie przekona, nie sprawdzi to znaczy, że nie spełnia kryteriów, o których mówią na INFO

MIEJ WŁASNE ZDANIE

Szacunek dla każdego z was, który rzuca tu argumentami tzn. ma własne zdanie, którego konsekwentnie się trzyma, a firma z miesiąca na miesiąc bije kolejny rekord.

Dziękuję
    • Gość: brr.. Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 29.10.07, 11:14
      no na forum to jest wiele zdan i wiele ciekawych opini. Nie
      wszystkie jednak maja co kolwiek wspolnego z rzeczywistoscia!!! co
      do sensownosci funkcjonowania tego forum, to nie zgodze sie ...
      widze ze jest to miejsce na obrzucanie sie blotem - to jest fajne....
      • Gość: JK Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.nsn-inter.net 29.10.07, 15:24
        Witam
        jestem po rozmowie wstępnej z przedstawicielem Efectu

Podsumowując: czy warto wchodzić we współpracę z Efectem ? Doradca
        namawiał mnie na rezygnację z polis ING itp (fakt, że słabo pracują)
        ale obawiam się , że na drugie spotkanie przyjdzie z polisami
        Scandii... co nie jest do końca fair, że są niezależni itp tak jak
        mi opowiadał agent a także na refinansowanie kredytu hipotecznego

Pozdrawiam
        JK
        • Gość: Slobek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.116.34.* 31.10.07, 01:03
          JK,doradca Efecty wcale nie musi do Ciebie pojsc z ofertą Skandii, to zalezy od
          konkretnego przypadku, czy akurat Skandia bedzie najlepsza... zapytaj u innych
          wiodących doradztw finansowych, wiekszosc z nich korzysta bardzo czesto ze
          Skandii, bo jest to jedna z najlepszych plaftorm finansowych, dziala juz od 150
          lat na swiecie, wiec jest to produkt w 100% sprawdzony.
          • Gość: JK Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.nsn-inter.net 31.10.07, 12:56
            Dzięki za info
            Jak wezmę kalkulator to faktycznie to co mam obecnie w ING nie
            wygląda rewelacyjnie. Ale nie wiem czy jestem gotowy wycofać
            pieniądze, dalej jednocześnie odkładać i nimi samodzielnie obracać i
            kupić sobie jakieś zwykłe ubzpieczenie na życie za 200 zł rocznie
            Nie znam się tym a doradca do tego zachęcał, obicując wielkie zyski
            itp Tylko co będzie jak koniunktura w funuszach spadnie, na pewno
            nie będzie takich wzrostów...
        • Gość: terolek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 91.150.132.* 31.10.07, 08:37
          całe to "Doradztwo Finansowe" to jest po prostu ściema. to są po
          prostu firmy, które są kolejnym pośrednikiem w zawieraniu umów. i z
          tego żyją - z prowizji. to jest po prostu sprzedaż produktów
          finansowych. Po sprzedaży jest cisza i klient dalej żyje swoim
          życiem. Zapomina, że ma jakiegoś doradcę, a nikogo tak na prawdę nie
          obchodzi jego "stworzony portfel" dopóki terminowo płaci wszystkie
          składki. Nikt z pracowników nie jest z resztą wynagradzany
          za "obsługę klienta". Jeśli jacyś "doradcy" mają kontakt z klientami
          i się nimi opiekują, to robią to tylko z własnej naiwności, bo czują
          się im zobowiązani. Ale ilu ludzi taki "doradca" jest w stanie
          odwiedzić za friko?
          tak na prawdę to nie ma nic wspólnego z doradztwem. Doradca
          finansowy powinien być niezależny i pobierać honorarium od swojego
          klienta i reprezentować jego interes, tak jak np. adwokat. Posiadać
          pełnomocnictwa od klienta do negocjacji z instytucjami finansowymi,
          pomagać mu w podjęciu decyzji takich jak:
          wzięcie kredytu na mieszkanie czy wynajem, fundusze inwestycyjne,
          giełda czy OKO, nowy samochód w leasingu czy używany za gotówkę,
          kredyt dla firmy w banku korporacyjnym czy spółdzielczym, itd.
          Nie jest to jakiś model idealny, bo tak ten zawód jest wykonywany na
          zachodzie. Tyle, że wykonywanie takiego zawodu jest bardzo trudne i
          wymaga sporo wiedzy oraz uczciwości. Przy rzetelnym jego wykonywaniu
          można ustawić kilka pokoleń. Ale nie da się na tym zarobić kilku
          baniek w 4 lata. Cóż, każdy kręci jakiś swój biznes.
          Pytanie tylko dlaczego tak wielu ludzi się na to nabiera?
          • Gość: hrr... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 31.10.07, 09:58
            generalnie jeśli chcecie skorzystać w Polsce z usług doradcy
            finansowego tzw. nie korzystającego z prowizji pochodzacych od
            dostawcow produktow ktore oferuje, to musicie przygotowac calkiem
            neizla sumke. W stanach od lat sa doradcy, ktorzy zajmuja sie
            stricte doradzaniem czyli sama analiza i sugerowana droga
            reazlizacji zalozonych celow. W Polsce tego nei ma ale sa filie
            kancelarii tych ze stanow takze jak cos i znacie angielska mowe i
            chcecie skorzystac to droga wolna - jesli jednak nie to nie
            dyskutujcie o tym czy ktos jest doradca czy tez nie jest bo dostaje
            prowizje od jakiejs tam firmy....
          • Gość: JK Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.nsn-inter.net 31.10.07, 12:51
            I właśnie o takim modelu doradcy mi opowiadał gość z Efectu.... Jak
            to w Niemczech każdy ma swojego doradcę, który za człowieka wszytsko
            robi
            W Niemczech może tak, ale u nas to faktycznie ściema. Na początku
            podpisać umowę a potem bye
            Ja się na to nie piszę. Zbyt wiele wątpliwości. Ma dzwonić na
            dniach, więc trochę go zaskoczę bo jestem trochę przygotowany do
            rozmowy.
            Na pierwszej rozmowie opowiadał mi o tym sztabie analityków
            rozpatrujących moje finanse itp i że jak przyjdzie na drugie
            spotkanie to będziemy już pisać rezygnację z obecnych polis itp....

Mówił, że ekxpander jest nieobiektywny bo go sponsoruje pare
            instytucji finansowych a Efect jest całkowicie niezależny i takie
            tam dyrdymały
            Jedno jest pewne, że muszę zrewidować swoje finanse, oszczędzanie
            itp, ale chyba niekoniecznie z Efectem

Pozdrawiam
            • Gość: GECKO Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 06.11.07, 10:31
              A to dobre! Sztab analityków zajmujący się finansami cha, cha, cha! Trzeba by
              posłuchać jakiego słownictwa używa ten "sztab analityków" kiedy ktoś rezygnuje z
              podpisania umowy! Jeśli na rynku ukazałby się słownik wyrazów wulgarnych i
              powszechnie uznawanych za obraźliwe zaręczam że autorami byliby pracownicy tej
              firmy!!!! Skandia, aegon, skandia, aegon, skandia, aegon... Powtarzają to jak
              mantrę! Udawane analizy a tak w rzeczywistości nie mają do zaoferowania NIC poza
              tym!
      • Gość: Poznań III Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.128.228.* 07.11.07, 15:08
        zajebiście jest zarobić sobie 5000 zł, fakt mało który student tyle
        zarabia, ale dlaczego nie mówicie że na paliwo trzeba stracić 3500
        zł i kolejne 500 zł na telefon. zasuuwając na budowie z ludzimi po
        podstawówce zarabia się lepiej. Boże jacy ludzie są naiwni!!! Efect
        to sekta dla głupich studenciaków, którzy uwierzyli w złote góry
        • Gość: EFECT Wrocław Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.wroclaw.mm.pl 08.11.07, 19:22
          Widać że Ci się nie udało ale cóż nie każdy może sobie poradzić w
          pracy z ludźmi. Ja tam nie uwierzyłem w złote góry ale realizuje
          swoje własne ambicje, pracując w Efect dostałem już 3 oferty pracy
          od moich klientów, oferty które kończąc studia i nie mając
          doświadczenia będą kompletnie poza Twoim zasięgiem. Ty chyba uważasz
          że jesteś za dobry na taką pracę. Powodzenia i szczęścia życzę... bo
          napewno Ci się przyda.
          • pracoholik.555 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 09.11.07, 13:56
            Mailem okazje pracowac w Efecie przez krotki czas i musze powiedziec, ze do
            dzisiaj sukces tej firmy uswiadamia mi jak naiwni sa Polacy i jak skuteczna jest
            agresywna, tępa akwizycja. Od strony proacownika wyglada to w ten sposob, ze
            jest (a przynajmniej niedawno tak bylo) jeden telefon komorkowy na 10
            sprzedawcow (czytaj doradcow :). Trzeba wyuczyc sie na pamiec szeregu szablonow
            i technik jak nie dac sie wyprosic z domu. Wtedy jest sie wysylanym - najpierw
            do rodziny, potem do zdobytych wsrod znajomych kontaktow. Czyli wiocha na maxa.
            Z drugiej strony firma posiada kilku mlodych pracownikow (i ty mozesz byc jak
            on), ktorzy jezdza super furami a ich przyklad ma mobilizowac innych do pracy.
            Jest to typowy uklad - duzo inwestowac w kilka osob, a wykorzystywac kilkaset i
            karmic ich iluzjami.
            • Gość: echo Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 09.11.07, 14:15
              hmm to bardzo ciekawe, pracuje w przedsiebiorstwie produkujacy meble
              tapicerowane....u nas tez tak jest preze i zarzad jezdza super
              brykami a szwaczki stolarze i szerogowi pracownicy tramwajami i
              autobusami....nikt sie temu nie dziwi:) widac ze chcielibyscie miec
              wszystko teraz i od razu brawo ale tkie rzeczy to tylko w erze:)
            • Gość: klijent efect Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 13.11.07, 01:19
              Witam serdecznie wszystkich czytelników.

Czytając wasze wypowiedzi zastanawiam sie przede wszystkim jaki macie cel pisząc
              to wszystko. Śledząc wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku ze jesteście bardzo
              młodymi ludźmi i wcale się nie dziwie ze ci co pracowali w firmie Efekt już tam
              nie pracują. Proponuje zając się szkołą moi drodzy. Wstydzicie się.
              Nie chce tu zachwalać lub negować tej firmy. Pisze bo chce podzielić się moimi
              doświadczeniami z firma Efekt. Miałam okazje spotkać się z jednym z doradców tej
              firmy. Panem Marcinem i jestem bardzo zadowolona ze spotkania. Bardzo fachowe i
              rzetelne podejście. Ten choć młody człowiek okazał się być naprawdę dobrym
              fachowcem. Wytłumaczył mi wiele rzeczy i pomógł w podjęciu decyzji.
              Skorzystałam z produktu który nazywa się Axa. Natomiast mojemu synowi pokazał
              jak inwestować w supermarket funduszy. W tym momencie pomaga mi zmienić kredyt.
              Prze okazji pozbyłam się jednego z ubezpieczeń. Poleciłam go moim znajomym i z
              tego co wiem też SA bardzo zadowoleni. Zresztą znajomi którzy wcześniej z nim
              współpracowali a wielu moich znajomych z nim współpracowało bardzo go chwalili.
              Z tego co wiem mojej koleżance załatwił kredyt i jakieś zabezpieczenie do niego.
              A kilku innym też axe lub produkty które tak negujecie. Jednak znajomi SA
              zadowoleni. A SA to ludzie którzy na pewno by niedzieli byle czego. Raczej
              sprawdzają wszystko dokładnie.
              Nie wiem jak pracują wszyscy doradcy tej firmy ale Pan Marcin śmiało mogę
              powiedzieć ze jest fachowcem. Zresztą jak w każdej branży sa lepsi i gorsi
              pracownicy i przede wszystkim liczy się doświadczenie.

PS. Do byłych pracowników.- wy musieliście być tymi słabymi

pozdrawiam

• Gość: adam Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 82.139.37.* 13.11.07, 15:04
                do wszystkich doradców z pseudo dysortografią:
                klient piszemy przez samo i krótkie
                jeśli polecają Was sami tacy klijenci to ja Wam podziękuję
                • Gość: brum Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 14.11.07, 15:56
                  ojejjezuu....klient czy klijjjent u mnie w firmie sami informatycy i
                  generalnie nie wiedzą jak się pisze gró(u)dzień ale sa świetnymi
                  informatykami i na matmie to się chłopaki znają:)
              • Gość: :) Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 13.11.07, 16:21
                Skorzystajcie z serwisu po podpisaniu umowy :) jakiejkolwiek!wiekszosc to
                zalatwienie przez telefon bo, nie ma z tego kasy. czy to dobre?kazdy odpowiada
                jak mu pasuje..
            • Gość: Maciek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 00:17
              Miałem okazje pracowac w Firmie EFECT i musze powiedzieć ze troche
              zabarwiłes swoja historie na temat firmy.Widze ze musiałes pracowac
              bardzo krótko ( zostałes wyrzucony) :)
              Przyznaj się po prostu nie poradziłes sobie z ogromem wiedzy jaki
              trzeba w tej firmie zdobyc albo oblałes pierwszy egzamin. Ja dzięki
              tej firmie wiele się nauczyłem o całym rynku finansowym i dzięki
              temu zostałem z otwartymi ramionami przyjęty do banku , gdzie
              pracuje na etacie i całkiem dobrze zarabiam.
              • Gość: Sznurek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:46
                Ty idioto-jaką wiedzą????? w Defekcie nie zdobywa się żadnej wiedzy. To
                największa ch..nia z jaką miałem do czynienia
                • Gość: Marek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 84.38.109.* 03.09.08, 21:48
                  Miałem dzis wizytę Pana z Efektu i to co tu napiszę nie ejst bujdą.
                  Pan fantastycznie przygotowany itd tylko formuła zakończenie. Jeżeli
                  się podobała rozmowa to koniecznie 14 telefonów do moich przyjaciół
                  proszę bo tak firma się reklamuje nie w telewizji. A jezeli nie to
                  trzeba zaznaczyc negatywny odbiór i Pan powiedział, że stracił 1,5
                  godziny gadania.
                  Bardzo był zdziwiony że nie chciałem podać tych telefonów i wogóle
                  dziwne jego zdaniem jest , że musiałbym się tych osób zapytać o
                  zgode podania ich telefonów.
                  Fantastyczne podejscie.
                  Pozdrawiam
    • zawsze.pannaanna Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 31.10.07, 14:29
      Musisz wejść na stronę typu Profeo.pl, lub jakąś branżową i znaleść
      jakiegoś bylego pracownika (jak były, nie będzie miał interesu żeby
      mówić, że jest cudownie, fajnie i jeszcze płacą kokosy, ale i chyba
      obiektywnie powie ci w jaki sposób firma funkconuje). Najważniejszy
      jest dobry risercz :P Ja riserczuje większość firm z którymi mam
      styczność zawodową - dobrze jest znać konkurenta/kontrachenta. :)
      • Gość: hahaha Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 13.12.07, 18:49
        Witam serdecznie Panie Piotrze!, .........................z tej
        strony. Pan mnie jeszcze nie zna, ale na pewno kojarzy
        Pan ................ (TYLKO IMIĘ)
        -Odp:__________
        Świetnie. Już tłumaczę powód mojego telefonu.
        Otóż spotkałem się ostatnio z …………. zawodowo, gdyż jestem
        jego osobistym doradcą finansowym i podczas naszej rozmowy ……….
        wspomniał o Panu, jako o osobie konkretnej, która szanuje swoje
        finanse (nie lubi wyrzucać pieniędzy w błoto). Czy to jest prawda?
        -Odp:___________
        Wobec tego mogę Panu poświęcić godzinę czasu na
        przeprowadzenie fachowej analizy Pańskich finansów. Dysponuję dla
        Pana czasem w poniedziałek o 17 lub we wtorek o 20, który termin
        bardziej Panu odpowiada?
        Zatem poproszę o Pana adres - dojadę do Pana osobiście.
        Mój numer telefonu to ……………….., oczywiście wiadomo, szanujmy
        swój czas. Zatem kiedy jesteśmy umówieni, tak dla przypomnienia?
        -Odp: W poniedziałek o godzinie 17.
        W takim razie do zobaczenia. Życzę miłego dnia.

- czym się Pan zajmuje. Jaki doradca?
        Jako doradcy rozpatrujemy z jakich produktów finansowych Pan już
        korzysta – z jakich nie? Pomagamy w dwóch dziedzinach -kiedy klient
        wydaje –pomagamy mu zaoszczędzić lub kiedy posiada jakąś sumę
        pieniędzy – jak może ją dobrze zainwestować… Proszę Pana 5 min.
        przez telefon to zbyt mało aby to wyjaśnić. Dlatego proponuję Panu
        spotkanie…
    • Gość: 3MIASTO . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 20:46
      HAHAHAHAHA!!!Ludzie...WSTYD!PRZEZ DUŻE W!!!Kolega ma racje, że z
      takim poziomem ludzi to jeszcze przez 100 lat polski rynek finansowy
      bedzie wyglądał jak wygląda. Po 1-co Wy na temat finansów wiecie?!Po
      2-pisanie dla pisania że Efect jest zły jest troche żenadą!Nikt nie
      robi tam prania mózgu, cieżką pracą można bardzo fajnie zarobić,
      doradcy są ciągle szkoleni, jest Kodeks Etyczny a oprócz tego 90% z
      nich sami sobie kupili skandie,aegona czy axe.Pozdrawiam tych z
      otwarym umysłem a nie buraków co to tylko krytykować potrafią ale
      nie bardzo wiedzą jak i dokładnie co krytykują.
      • Gość: terolek Re: . IP: 91.150.132.* 30.11.07, 09:22
        Najbardziej bawi mnie ta liczba stron, które wyskakują w google gdy
        wpiszesz efect. Te strony są profesjonalnie wykonane, widać, że za
        niemałe pieniądze. Na żadnej nie ma nawet adresu, czy tel. Nic!!

Ciekawe kto je stworzył i po co?

Ciekawy sposób do zepchnięcia tego forum na dalsze pozycje.
        To forum mimo niskiego poziomu zawiera dużo prawdy. Najlepszym
        dowodem są te strony.

P.S.
        Gdyby działalność EFECT polegała TYLKO na przeprowadzaniu analiz
        finansowych, to byłaby to super firma. Osoby, które nie podpisują
        Skandii czy Aegona dużo zyskują na tych spotkaniach. Taka kampania
        społeczna jest w Polsce potrzebna. To na pewno jest pozytywny aspekt
        działalności Efect.
        A to, że pracownicy toną w długach, żeby jeździć fajnym furaczem?
        Cóż - warszawka. Pewnie myślą, że to czego się uczą o finansach to
        gadka dla klienta.

P.S.
        99% "pracowników" pobiera wynagrodzenie na kredyt(!) - pod
        warunkiem, że klient nie zrezygnuje w 1-szym roku. CO ZA PARTYZANTKA!
        Najpierw inwestujesz 2 miesiące czasu po 10 - 12 godzin dziennie,
        pon-sob, paliwo, teczka, ubranie itd., potem naciągasz klienta na
        30 - letnią umowę(!), i dopiero wtedy firma wypłaca Ci 80% prowizji
        brutto - ale na kredyt!
        Jak ktoś zrezygnuje, to....Szybko leć podpisać następną umowę! - nie
        będziesz musiał oddać "wynagrodzenia". Do roboty.
        Dziwić się, że tyle osób pluje na tę firmę?
        A ci co zostają to często zawodowi naciągacze.
        • Gość: byly Re: . IP: *.chello.pl 13.12.07, 18:48
          Prezentacja

Juz podczas naszej rozmowy telefonicznej wspomnialem panu czym
          zajmiemy sie na dzisiejszym spotkaniu. Ciekaw jestem czy twoj
          znajomy wspominal o tym jak wyglada nasza praca… Chodzi przede
          wszystkim o odpowiedz na pytanie z jakich mozliwosci oferowanych
          przez rynek finansowy juz Pan korzysta a z jakich jeszcze nie.

1. Pierwsza strona rozkladanki.

Efekt jest firma oferujaca szeroki zakres uslug w dziedzinie
          doradztwa finansowego.
          Nasze zadanie polega na tym by w jak najlepiej poznac potrzeby
          naszych klientów i Móc przedstawic im skrojone na miare kompleksowe
          pakiety produktów finansowych które umozliwiaja uzyskanie
          najwiekszych korzysci z oferowanych przez caly rynek.

2. Niepewnosc

Wiekszosc ludzi skonfrontowana z rozbudowanym rynkiem finansowym
          zaczyna czuc sie zdezorientowana…
          Obecnie na rynku jest 3000 produktów dotyczacych finansów a to dlugo
          jeszcze nie bedzie koniec. W zwiazku z tym ludzie nie wiedza gdzie
          ulokowac pieniadze, który kredy najkorzystniejsze ani jak pomnozyc
          swoje finanse dzieki mozliwosci inwestowania. Obawiajac sie wybrania
          nie wlasciwej oferty decyzje czesto podejmuja przypadkowo lub
          kierujac sie jednostronna opinia.

3. Dzungla

Rynek finansowy przypomina dzungle w której nie sposób odnalezc sie
          bez wytyczonej sciezki. Opiera sie ona na 4 poteznych sektorach.
          Najwiekszy to banki i kasy oszczednosciowe. 2. To towarzystwa
          ubezpieczeniowe. 3 To towarzystwa kapitalowe zajmujace sie glównie
          inwestycjami w dziedzinie nieruchomosci. Ostatnia ale z znaczaca
          skladowa rynku finansowego sa urzedy skarbowe. Kazdy z tych
          oferentów sklada wlasne oferty.
          Kolejne instytucje finansowe przescigaja sie w tworzeniu nowych
          produktów finansowych chcac zjednac sobie jak najwieksza rzesze
          klientów. Bardzo czesto przedstawiaja pozornie umozliwiajace wysokie
          korzysci, omijajac wysokie koszty dodatkowe mogace w znacznym
          stopniu zmniejszyc oplacalnosc produktów finansowych.

4. Skorzystaj z porady dzis.

My znamy rynek. Analizujemy go bez przerwy.
          Eksperci firmy efekt stale obserwuja rynek i na biezaco dobieraja
          najkorzystniejsze produkty finansowe które doradcy finansowi moga
          zaoferowac klientom. Proponujemy oferty odpowiadajace zarówno
          faktycznym potrzebom i mozliwoscia klientów

5. ARS

Zasiegiem naszych ofert obejmujemy caly rynek finansowy. Doradzamy w
          dziedzinie inwestycji, ubezpieczen, kredytów, nieruchomosci i
          innych. Przez to nie jestesmy zwiazani z zadna instytucja finansowa
          dlatego tez doradzamy obiektywnie. Nie jestem agentem
          ubezpieczeniowym, przedstawicielem banku ani sprzedawcom produktów
          konkretnej instytucji.
          My jako doradcy patrzymy z góry na caly rynek i sytuacje finansowa
          naszego klienta i dobieramy najlepsze rozwiazania.
          Co bardzo istotne w naszym dzialaniu nie reklamujemy sie? Docieramy
          do klientów droga polecen, dzieki czemu unikamy wysokich kosztów
          reklamy, których nie musimy sobie pokrywac wysoko prowizyjnymi
          produktami. Wysokie prowizje wiaza sie z podwyzszonymi kosztami dla
          klienta wiec nie byly by to najlepsze rozwiazania dla klienta.
          ZzsMy, dziki dzialaniu w systemie rekomendacji mozemy zrealizowac
          nasze glówne zalozenie- optymalne rozwiazania dla konkretnego
          klienta. Polecenia sa dla nas forma zaplaty gratyfikujaca za
          wykonywana i poswiecony czas. Nie bierzemy pieniedzy za analize,
          która w innych krajach europejskich kosztuja nawet 30 euro. Nie
          bierzemy pieniedzy równiez za przedstawione rozwiazania. Wskazujemy
          najlepsza droge dzialan w trój-stopniowym systemie ARS.

6. A- jak analiza

Pierwszym krokiem jest osobista analiza finansowa przeprowadzona
          wnikliwie i fachowo. Na jej podstawie jestesmy w stanie stwierdzic,
          z jakich mozliwosci rynku juz pastwo korzystaja a z których
          zrezygnowaliscie i wspólnie okreslic cele i zyczenia, jakie
          chcieliby panstwo osiagnac

7. Rozwiazanie.

Dzieki zorientowaniu sie w panstwa sytuacji nasi eksperci wskaza
          panstwu skrojone na miare rozwiazania w dziedzinie bezpiecznych i
          skutecznych porad.

8. Serwis

Serwis gwarantuje stala kontrole i pomoc. Nowoczesny i niezawodny
          system ARS jest dla panstwa drogowskazem przy podejmowaniu decyzji
          finansowych. 100% Wykorzystanie nowoczesnych systemów komputerowych
          wspomagajacych ARS powoduje ze zadna nowa mozliwosc rynki
          finansowego, która jest dla panstwa korzystna, panstwa z pewnoscia
          nie ominie.

9. 100% Efektu.

Czas na podsumowanie.
          Znajac dzieki osobistej analizie finansowej panstwa cele i zyczenie
          a takze panstwa mozliwosci finansowe oraz rynek dzieki ciaglym i
          wnikliwym badaniom ekonomicznym mozemy przygotowac najkorzystniejsze
          rozwiazanie.
          W zwiazku z tym decyzja inwestycyjna, która mozecie panstwo podjac
          da 100% efektu
        • Gość: fiku W 100 % się zgadzam. IP: *.net.autocom.pl 08.01.08, 20:40
          Kombinowanie z forum(spychanie go żeby np. w googlach za szybko nie
          wyskoczyło) żeby czasem sobie klient/pracownik nie mógł sobie
          poczytać o firmie - fakt dużo tu obrzucania błotem ale też dużo
          prawdziwych informacji.

Fakt też że bardzo dużo współpracowników kończy ochodząc z firmy z
          doświadzczeniem którego wcześniej wogóle nie mieli i też ze sporymi
          długami.

Generalnie firma wyrabia sobie na rynku złą reputację co się później
          przełoży na jej wizerunek - no chyba ze się czołówka tak wzbogaci,
          że albo zamknie firme albo ją sprzeda.
          • Gość: yrwhdts Re: W 100 % się zgadzam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:37
            > Generalnie firma wyrabia sobie na rynku złą reputację co się później
            > przełoży na jej wizerunek - no chyba ze się czołówka tak wzbogaci,
            > że albo zamknie firme albo ją sprzeda.

Na pierwszych szkoleniach mówią jak ogromny rynek jest do obrobienia...
            Na 5 lat działalności na pewno wystarczy... Chociaż dla firmy nadchodzą chude
            dni bo kończy się powoli okres hossy na światowych giełdach

A FJ za 5 lat zamknie EFECT i przy pomocy ogromnego, zarobionego na tej firmie
            kapitału rozkręci jakiś inny, podejrzany moralnie, biznes
            • Gość: fiku Re: W 100 % się zgadzam. IP: *.net.autocom.pl 08.01.08, 22:04
              Przejście z zarobionym kapitałem w inną świeżą działkę jest w
              przypadku tej firmy wysoce prawdopodobne - lub jak myśli większość
              kierowników - po prostu natrzaskać tyle kasy ile się da i emeryturka
              w wieku 30 lat a klientami i resztą współpracowników nikt się
              przjmował nie będzie.
              • Gość: swierzy Re: W 100 % się zgadzam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 04:28
                To nie wiecie? Zstał już złożony wniosek o linencję na śliczny:
                Efect Bank!
                oraz Tow. Ubezp.
                • Gość: ROBERT Re: W 100 % się zgadzam. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.08, 16:36
                  Ej, fajnie to taka niby beznadziejna ta firma i bank
                  zaklada....jakas sciema na tym forum widze. Nie polecam czytac
                  glupot. Zeby zalozyc bank trzeba miec wiedze i zaufanie klientow.
                  • Gość: shfhjf Re: W 100 % się zgadzam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:46
                    żeby założyć bank trzeba mieć kasę, a bank wcale nie musi nazywać się Efect, to
                    ucieczka w inny rodzaj działalności, o możliwości której już na tym forum
                    pisałem wcześniej
                    • Gość: ali Re: W 100 % się zgadzam. IP: 195.205.31.* 04.02.08, 14:54
                      zeby zalozyc bank trzeba miec nie tylko kase! Kasa niczego nie
                      zalatwia. Trzeba miec pomysl i niezbedne know how! Nie lekcewazcie
                      niczego i nikogo! Jest wielu ludzi ktorzy maja kase i banku nie
                      zakladaja? Dlaczego? bo nie maja pojecia jak!
                      • Gość: elo Re: W 100 % się zgadzam. IP: 91.150.132.* 08.02.08, 10:00
                        Efect nie jest w stanie dostać nowej licencji ani kupić jej od
                        innego banku. Dla takich kmiotków jest franczyza - i tu wystarczy
                        mieć kilkaset tysięcy. Ale to nie jest bank, tylko działalność
                        bankowa w imieniu innego podmiotu. Kolejny służalczy biznes na
                        prowizji od zagranicznego kapitału polegający na ru..iu
                        społeczeństwa. Cóż, trudno się spodziewać więcej po tym człowieku.
    • Gość: FJ Re: Nareszcie prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 17:46
      Trzeba wypozycjonować wątek... Zauważcie że na każdej stronie (poza pierwszą),
      która wyskakuje po wpisaniu "efect doradztwo finansowe" nie ma żadnego kontaktu.
      Agencja PR-owska stara się usunąć to forum, a to oznacza, że wiele z tez
      zawartych tutaj jest prawdziwych
      • Gość: Gilbert Pogromca Re: Nareszcie prawda IP: *.icpnet.pl 10.12.07, 21:44
        O tym, że forum jest moderowane pisałem już wcześniej! Firma za wszelką cenę
        stara się zbagatelizować istnienie tego forum, wciskając wszystkim dookoła tekst
        o tym, że piszą tutaj "ci którym się nie udało". Nikomu nie życzę wielce
        wątpliwej przyjemności pracy w tej firmie. Jednym z przykładów TOTALNEJ WTOPY I
        TOTALNEGO WDEPNIĘCIA W GÓWNO jest kierownik biura w Chorzowie!

Biedni, którzy uwierzyli w totalne bzdury wbijane im do głowy przez "wielkiego
        guru" i przyklepywane przez wiecznie odgrzewającą gołąbki* małolatę!

Historię odgrzewania gołąbków poruszę następnym razem :PPP

• Gość: prozac Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 23:31
      A mam takie pytanko. Czy zna ktoś firmę Profit-doradcy finansowi? Firma ma
      centralę w Łodzi. Czy ktoś się z nią zetknął. Pracują oni w systemie MLM ...
      :-))))))
      • Gość: bziura Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.07, 17:18
        to jest jakas jedna wielka sciema, czy ktos kto jest mecenasem
        sztuki i zdobywa nagrody jako sponsor, czy ktos kto wspiera domy
        dziecka, czy ktos kto wspiera rok w rok wielką orkiestre świątecznej
        pomocy.....to jest ktoś kogo oczerniacie? Jak można.....kurcze
        przeciez to jest nawet neismaczne. Pewnie kazdy ma wady wy tez a
        piszac takie rzeczy wystawiacie sobie sami swiadectwo...

pozdrowienia dla normalnych
        • Gość: sd Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 00:51
          jak na FJ zapieprza 700 pracowników opłacanych wypłatami kredytowymi, jeżdżących
          własnymi autami po całym kraju i korzystających z własnych komórek, to ma on z
          czego wspierać akcje charytatywne i sztukę, a rezerwę storno wypłacają po roku
          czyli ty Efekciarzu już tam nie pracujesz...

P.S. Ludziom nie mającym bogatej rodziny i żyłki akwizytora nie polecam pracy w
          tej firmie
          • Gość: Kuba Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 16:22
            Bardzo dobrze powiedziane!!!
            Ja po półrocznej pracy zostałem z zajechanym autem, zerwaną umową w orange za
            nie zapłacony rachunek i z 3500 zł w plecy.
            Dziękuje Panie Filipie za świetną i opłacalna 'WSPÓŁPRACE"
    • Gość: ELA Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.07, 14:21
      ale masa bezsensownych rzeczy tutaj piszeta, cale to forum to jakas
      paranoja. Widzialem wczoraj program tera my i tam tez nikt nie wie
      kto dowodzil i kto strzelal w afganistanmie:)
      • Gość: live tv Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 23:24
        efect to gó..!!!!! naciągacze i złodzieje!
    • Gość: były pracownik 2 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.236.spine.pl 02.01.08, 16:09
      witam wszystkich, mam prośbę i apel do tych którzy chca podjąc prace
      w efekcie... nie bierzcie się za to, posłuchjcie mnie, duża kasa
      jest dla 1% zapier.....czy którzy są w styanie poswiecic dla kasy
      rodzine, przyjaciół, dziewczyne itd. po prostu tu liczy sie ciagły
      wyscig, naciagnie klientów, a hasło "opieka nad klientem" polega na
      tym , że jak nie masz poleceń to dzwonisdz do swoich naciągnietych
      kjlientów, pytasz co u nich i wciskasz im jakies ubezpieczenie a w
      zamian sciagasz polecenia. po zakonczeniu pracy wrociłem do
      normalnego życia, przez jakis czas musiałem pracowac nawet do 1-2 w
      nocy!! jeżeli jakis kient chcial sie umówic na 21 powiedzmy to takie
      spotkanie konczy sie w nocy, ludzie jeżeli nie macie sumienia ( ja
      wlasnie zaczynam żałowac tego że tam pracowąłem i wstydze sie to
      nawet wpisywac w CV). Mam nadzieje że nikt z Was nie zdecyuje się na
      prace w tej "kancelarii".... jeżeli ktośą chce zapytac jak wyglada
      sama rekrutacja lub sposób pracy to chetnie wszystko wyjasnię
      poniewaz chce sie jaos zrehabilitować za to co robiłem, to chyba
      tyle na razie..... słyszałem kiedys takie hasło aby niczego wzyciu
      nie żałować, ja żałuje że tam pracowałem...
    • Gość: zzzzzzzzzz Efect to piramida do pozyskiwania danych klientow IP: *.acn.waw.pl 07.01.08, 20:33
      Na spotkaniu "doradca finansowy" prosi o podanie az 14 namiarow na
      inne osoby, z ktorymi moglby sie spotkac. Nie zgadza sie na taki
      uklad, ze najpierw zapytasz kogos ze znajomych czy jest
      zainteresowany, tylko chce zeby najpierw podano mu te adresy a potem
      dopiero pytano tych ludzi, czy zycza sobie zeby doradca sie z nimi
      skontaktowal. Poza tym nie zadowoli go kilka osob - WYMAGA podanie
      az 14. Zaznaczam tutaj, ze do mnie zadzwonionil doradca zanim
      kolega, ktory podal mu moje namiary zdarzyl w ogole spytac czy zycze
      sobie kontaktu. Oczywiscie nie zgodzilem sie podac mu namiarow na
      ludzi, bo nie chce zeby potem znajomi mieli do mnie pretensje, ze
      wydzwania do nich jakis przedstawiciel. Na tym rozmowa sie
      skonczyla. Polecam raczej wspolpraca z powazna firma np Open
      Finance, a nie z ta piramida do wyciagania danych o ludziach.
      • Gość: MDF Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 22:48
        Naciągacze - pracownicy to w 99% idioci, którzy wierzą z złote góry a w
        rzeczywistości kończą w długach!!!!!!!!!!!Jacek to zwykła gnida!!!!!!
        • Gość: terolek Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:05
          Ja daje tej firmie jeszcze góra rok. Zaczęła się bessa na giełdzie,
          pewnie już dzwonią klienci z pretensjami, że mają stratę na
          rachunku. Pewnie, że niewielu się wycofa, ale nowych będzie trudno
          zwabić.
          Jasne, podstawowa śpiewka jest tak, że traba kupować na spadkach, bo
          jak wzrośnie to zarobimy! Może ktoś się na to wkręca...
          Ale aktywa odpływają z FIO, a to oznacza, że są straty. A jak są
          straty, to nie będzie już takiego zaufania do funduszy. Akwizycja
          staje się coraz trudniejsza. Nie polecam tej pracy.
          Myślę, że panu FJ wcale nie zależy na rynku polskim. To jest tylko
          odskocznia, żeby się wybić do Chin. Facet ma tak poustawiane, że
          firma sama zdechnie, ale to co nagrabi, pozwoli na "większy byznes"
          w Chinach. Będzie to pewnie Efect bis, ale to już inna sprawa...

Aha! Jeszcze jedno. Zauważcie jak mało "pracowników" Efect ma
          jakiekolwiek doświadczenie zawodowe z innej pracy. Dlaczego? Bo
          nikt, kto był w normalnej pracy (szczególnie w normalnej i
          dochodowej) nie splunąłby na taką robotę.

Pozdrawiam
          • Gość: były klient Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:23
            Każdy kogo nagabuje akwizytor z efectu niech się nie zgadza na spotkanie-taki
            koles będzie żądał 14 kontaktów do najbliższych znajomych i rodziny-poprostu
            najzwyklejsza AKWIZYCJA i to na jeszcze żenująco niskim poziomie-zwykłe
            wygwałcenie numerów telefonu a w zamian przyjdzie z wnioskiem axy skandii lub
            aegon, wymuszając wpłatę i podpisanie wniosku!!!!!!!. Akwizytor z efectu nawet
            nie dopuszcza takiej myśli ze nie otrzyma kontaktów i nie sposób wbić mu to do
            jego pustego łba że ich nie dostanie!!!!!!!!, nie mówiąc o tym co się dzieje jak
            mu się powie że chcemy przemyślec sprawę podpisania wniosku!!!!!!!!!!Totalne
            dno!!!!!!!
            Ci ludzie nie mają za grosz honoru a przy tym są aroganccy !!!!!!
          • Gość: !!! Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: 195.205.31.* 10.01.08, 09:25
            jezu co za bzdury.... pozyskiwanie danych klientow, spadki na
            gieldzie zaczela sie bessa...ciolki pracuje w konkurencji i powiem
            wam jedno nei zalezy mi na bronieniu tej firmy, ale troszke
            przesadzacie. Nie macie bladego pojecia o produktach, ktore ta firma
            oferuje...

a moze zaczecie straszyc ze jest to oddzial terrorystow, ktorzy
            napewno planuja zamach na swiatynie opacznosci.
            • Gość: terolek Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: 91.150.132.* 10.01.08, 11:34
              A skąd wiesz jakie mam(y) pojęcie o produktach? To raczej "doradcy"
              mają małe pojęcie, bo skupiają się na tym co oferują, a nie na tym
              co oferuje rynek.
              Nagminne jest np. to, że "doradcy" nie odróżniają kosztów
              zarządzania pobieranych przez TFI od "kosztów zarządzania" środkami
              na rachunku polisy.
              Ale twierdzą, że się opłaca.
              Cóż...mniej wiesz, lepiej sprzedajesz (nie musisz kłamać).
              • Gość: ali Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: 195.205.31.* 14.01.08, 09:48
                no tak nei musisz klamac, ciekawe. Doradca ma i doradzic najlepszy
                produkt na rynku. To jest jego zadanie! Nic dodać, nic ując! Jeśli
                klienci zaczna pisac ze produkt nie spelnil ich oczekiwan to wtedy
                jest zle, jesli natomisat, jak tutraj, wiekszosc bylych doradcow
                pisze ze cos jest zle to jest forum dyskusyjne o produktach a nie o
                firmie, ktora je dostarcza.
                • Gość: terolek Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 19:23
                  Produkt jest ogólnie kiepski, chociaż dla pewnej grupy klientów
                  świetnie się nadaje (dobrze zarabiający biedacy - tacy, którzy nie
                  potrafią oszczędzać).
                  A froum jest o tym, że pewna firma próbuje go wcisnąć prawie
                  wszystkim, a do tego nazywa się to "doradztwem"...Na to jeszcze
                  można machnąć ręką:
                  Cyryl jak Cyryl, ale te metody!

Pozdro
                • Gość: ciekawy Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 22:42
                  Mam pytanie, czy owe 14 kontaktow brane jest za każdym razem, nawet bez deklaracji współpracy czy tylko po jej rozpoczęciu z Efektem??
            • Gość: kaku No właśnie teraz czas na serwis:) IP: *.net.autocom.pl 10.01.08, 14:08
              Bessa - więc powinny masowo występować zmiany klientom portfela
              inwestycyjnego na obligacyjny - tak jak jest to zapowiadane w
              prezentacji firmy - jesli się przewiduje spadek funduszy - co jest
              jasne od długiego czasu że sytuacja się pogarsza - to należy dokonać
              konwersji portfela na bezpieczny - czyli w papiery dłużne - tak
              przynajmniej zaklinają się doradcy efectu podczas prezentacji w celu
              pozyskania klienta - ale później jak już wezmą prowizje za niego to
              nikt się nim nie przejmuje - ważne żeby przez rok popłacił.
              I trochę kultury - jak masz wyzywać od "ciołków" bo emocji nie
              możesz opanować to się lepiej nie wypowiadaj bo jako doradca w
              firmie na "takim" poziomie powinieneś przedewszystkim kulture
              osobista pokazywać jeśli wiedzę masz nie wystarczającą by się
              konstruktywnie wypowiedzieć.
            • Gość: sdthg Re: Efect to piramida do pozyskiwania danych klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 16:46
              to odejdź z tej firmy, w której pracujesz i zatrudnij się w efekcie, jak myślisz
              że to taka superfajna firma...
    • Gość: Ja ich znam! Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:27
      Oszuści - opowiadają ludziom o ekspertach których nie ma!!!!!!!! To zwykli
      akwizytorzy!!!!!!
      • Gość: kaku Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.net.autocom.pl 08.01.08, 20:31
        Bardzo nie solidne jest to że już w ciągu prezentacji - większość
        informacji to ściema - byle tylko nakręcić klienta na firme, podejść
        go emocjonalnie. Firma jest wysoce kontrowersyjna zarówno dla
        klientów jak i pracowników - na dłuższą metę współpraca z firmą się
        po prostu nie opłaca - nikt nie dba o dotychczasowych klientów( co
        jest obiecywane w prezentacji firmy) o serwis się trzeba prosić - w
        tej firmie wszystko optymistycznie będzie - ale kiedy - nie wiadomo -
        kompletny brak profesjonalizmu.

I fakt jak ktoś wyżej napisał że do tej firmy ludzie z branży nie
        przychodzą a jedynie pracownicy odchodzą bo warunki są dalekie od
        oczekiwań.
    • Gość: XXX Re: Nareszcie prawda IP: *.eastwest.com.pl 09.01.08, 02:16
      Gość portalu: FJ napisał(a):

> Tak, to była zajebista historia. Najlepsza to była jak szedł przez całe miasto
      > bo nie miał na bilet tramwajowy...

Nie da się ukryć, że Filipek to fantazje ma ;)
      Sporo tych śmiesznych historyjek opowiadał(i opowiada pewnie nadal), ale
      faktycznie ta była naprawdę super, prawie się popłakałem :P
      • Gość: kres Re: Nareszcie prawda IP: 195.205.31.* 10.01.08, 09:17
        no fantazje musi miec kazdy, nawet szef firmy:) a skad wiesz, ze tak
        nie bylo.....moze tylko moze to jest prawda. Wtedy bylbys tylko
        czlowiekiem, ktory na sile stara sie obrazic kogos z powodu wlasnych
        niepowodzen.

A i gdybys chcial zasugerowac to nigdy nie mialem nic wspolnego z ta
        firma i nie bronie ich... zauwazam tylko totalne rozgoryczenie i
        brak polotu na tym forum.
    • Gość: nowy Podsumowujac IP: *.icpnet.pl 14.01.08, 20:41
      Niesamowicie wszyscy tu jadą po firmie Efect. Rozumiem, że ta firma to nic
      innego jak stowarzyszenie akwizytorów wynagradzanych według tego ile produktów
      uda się im wcisnąć klientom. Całe to zbieranie danych, analiza, wyznaczanie
      celów to jedna wielka bzdura.
      Dane zebrane przez doradce-akwizytora nie są w ogóle brane pod uwagę, ponieważ
      klientowi proponuje się zawsze Skandię lub Aegon, czasem Axę - czyli produkty
      wiodące i mało się miedzy sobą różniące.
      System wynagrodzeń pracowników oraz ich rekrutacja sprzyja naciąganiu klientów -
      czasem akwizytor-doradca okaże się cynikiem bez zasad, czasem wręcz chamem, tak
      czy inaczej liczy się pozyskanie klienta za wszelka cenę - ci którzy są
      porządniejsi i uczciwsi zarobią mniej, albo szybko porzucą tą robotę.
      Wszystko to rozumiem.

Podstawowe pytanie jest jednak takie: Czy produkty takie jak Skandia, Aegon, czy
      inne supermarkety funduszy są czymś złym dla kogoś kto zdecydował się na trzeci
      filar? Powyżej było wiele agresywnych głosów stwierdzających, że całe to
      doradztwo to tylko i wyłącznie oszukiwanie ludzi nadające się wręcz do
      zgłoszenia rzecznikowi praw konsumenta albo od razu do prokuratury... To chyba
      przesada. Oczywiście czasem doradca-akwizytor może okazać się takim prostakiem,
      że będzie kłamał w żywe oczy i przemilczał fragmenty umowy, ale umowę klient ma
      prawo i obowiązek przeczytać - jeśli ktoś wierzy, że będzie mógł wypłacić kokosy
      z funduszu emerytalnego po dwóch latach płacenia składek to chyba jego wina, że
      nie doczytał umowy...

Mam pytanie do wymądrzających się i wyzywających od głupków i idiotów tych
      wszystkich którzy dali się skusić na Skandię: Jaką alternatywę możecie im polecić?
      Mam wrażenie, że żadną - albo żyjecie ciągle w PRLu i chcielibyście składować
      kasę w skarpecie, albo kreujecie się domorosłych maklerów i sądzicie, że
      "prawdziwy inwestor" gra na giełdzie dostosowując swój pakiet akcji codziennie.
      Jak na razie, oprócz krytyki, nie znalazłem tu żadnej alternatywy dla produktów
      typu Skandia.
      Oczywiście pomijam sytuacje, gdy ktoś potrzebuje, powiedzmy, kredytu
      hipotecznego, a doradca-akwizytor wciska mu mimo tego fundusz emerytalny.

• Gość: kaku Re: Podsumowujac IP: *.net.autocom.pl 14.01.08, 22:46
        Generalnie - nie chodzi w większości komentarzy o ocenę produktów
        typu Skandia Aegon Axa - mają je też inne doradztwa - ale o
        sposób "sprzedaży" ich klientom. Efekciarzom w większości chodzi
        żeby zakręcić klienta i jak najszybciej nakręcić go na produkt -
        wiadomo wina też klienta który jest niezadowolony kiedy przeczyta
        OWU które często się nie zgadza z tym co mówił doradca-akwizytor -
        bo mógł przeczytać zanim podpisał ( później zostaje mu "laps"-czyli
        odstąpienie od umowy), więc to nie jest rzeczowe przedstawienie
        produktu który się sprzedaje ale emocjonalne podejście klienta i
        bazowanie na zaufaniu, a także gra "rankingami" wedle których Skandia
        (czy też Aegon, Axa - zależy od potrzeby) jest zawsze na miejscu
        pierwszym a daleko dalej inne produkty których firma nie ma w
        ofercie sprzedaży.
        Tak więc nie chodzi tu o produkt ale sposób "podania" go klientowi.

A co do polityki względem pracowników - to celowo nie otrzymują oni
        podstawy żeby nie mieli żadnego oparcia w stabilności wynagrodzenia
        ( któe wiadomo nie było by zbyt wysokie i wystarczające ) tylko jak
        najwięcej umów wciskali klientom bez zbędnego zastanowienia.
      • Gość: terolek Re: Podsumowujac IP: 91.150.132.* 15.01.08, 10:07
        Na wstępie chcę powiedzieć, że po napisaniu poniższego postu trudno
        mi go marnować na forum o tak niskim poziomie...Ale widzę, że piszą
        tu także normalni ludzie (a więc też czytają), więc odpowiadam na
        pytanie.

Alternatyw do Skadnia czy Aegon jest sporo. Zakładam, że te produkty
        mają sens jedynie w sensie emerytalnym:

1) Idywidualne Konta Emerytalne (IKE) - maks. 300zł miesięcznie jest
        wystarczające dla sporej części klientów, w połączeniu z innymi
        formami oszczędzania spokojnie spełni swoje zadanie.
        IKE można prowadzić w funduszach (bez dodadkowych "kosztów
        zarządzania"), domach maklerskich, rachunkach bankowych - czyli duża
        elastyczniść. Można również dokonać "wypłaty transferowej" do innego
        IKE - ZUPEŁNIE INNEJ instytucji (bez podatku belki). Szczegóły w
        umowach, szeroki wybór na rynku.

2) Fundusze Inwestycyjne bezpośrednio od TFI lub w supermarkecie.
        Podatek Belki i tak jest mniej kosztowny niż "zarządzanie" w
        towarzystwach ubezpieczeń, bo na koniec i tak podatek należy zapłacić

3) obligacje skarbowe, długoterminowe lokaty - to wcale nie jest
        żart! przy wysokich stopach procentowych dużo lepsze niż giełda czy
        TFI

4) akcje z indeksu WIG20. Kilkanaście losowo wybranych spółek
        (najlepiej po analizie fundament., ale nikoniecznie)

5) sztabki złota, surowce (miedź, mosiądz, stal), kamienie
        szlachetne

6) gotówka chroniona przed inflacją w celu zainwestowania we własną
        działalność godpodarczą lub rozwój zawodowy

7) inne formy (np. kontrakty na ropę i surowce, fundusze
        luksemburskie, waluty, pożyczki przez internet)

Rynek jest b. szeroki i ciągle się rozwija. Skandia i Aegon też się
        nadaje, ale wydaje mi się, że jest to dla ludzi leniwych lub
        zapracowanych....no właśnie - powinni przecież mieć od tego DORADCĘ!
        Gotowe i standardowe rozwiązanie nigdy nie jest optymalne.

Przede wszyskim zadaniem doradcy finansowego powinna być ochrona
        majątku klienta. Inwestycje kapitałowe czy emerytura to tylko
        niektóre zagadnienia tej ochrony. A z tego punktu widzenia np.
        Skandia dla dziecka nie jest wcale ważniejsza niż solidnie
        sporządzony testement.

Pozdro
        • Gość: Były Dokładnie o to chodzi... IP: *.net.autocom.pl 15.01.08, 12:38
          Dobry post dla nieświadomych efekciarzy - doradztwo finansowe z
          prawdziwego zdarzenia ( tylko trzebaby wreszcie określić kto może
          zwać się doradcą finansowym ) powinno brać pod uwagę naprawdę całe
          spektrum rynku finansowego - a nie tylko wciskać klientom kit (jak
          to ma miejsce w przypadu Efectu) ze się będzie dbało o pieniądze.
          Efect to nie zadna firma doradcza - bo co to za doradztwo co doradza
          w 3 produktach i nawet ich poźniej nie obsługuje.

Jeśli nawet ktoś z efekciarzy uważa ze to najlepsze produkty pod
          słońcem to przynajmniej niech pomoże klientowi zarządzać nimi
          poźniej a nie bierze prowizje a poźniej zapomina że wogóle taki
          klient istnieje. No ale tu jest włąśnie problem w zarządzaniu firmą
          bo taki pseudo doradca z efectu nie ma czasu na to żeby obsłużyć
          dotychczasowego klienta ani nie jest za niego opłacany - i tu jest
          pies pogrzebany :)
      • Gość: Mirek Zastanowcie sie- Polecam to przeczytac! IP: *.icpnet.pl 15.01.08, 23:40
        Witam,
        Czytam to forum juz drugą godzine i badzo sie dziwie, a wręcz nie wierze w to co
        czytam.

Wielu z Was zarzuca firmie efect akwizytorstwo. Otoż jest to calkowicie
        NIEzgodne z prawdą!
        Firma każdorazowo przed podjęcie współpracy z klientem analizuje cele i
        mozliwosci klienta dostosowując dana inwestycje, kredyt i kazda inna umowe do
        jego potrzeb i oczekiwan.
        Firma nigdy nie naciąga klienta na wiecej niz chce on inwestować i go stać!
        NA PRAWDE PRPONUJE TO PRZEMYSLEĆ: Jak juz ktos tu napisal: jezeli klient jest
        niezadowolony z jakiejkolwiek umowy, ma prawo od niej odstąpić! stąd PYTANIE:
        Jaki mialby interes taki osobnik, jezeli po "wcisnieciu" klientowi umowy
        stracilby swoja prowizje??
        I tutaj na prawde radze sie zastanowic, czy taki doradca mialby jaki kolwiek cel
        w oszukiwaniu klientow , jezeli nie zarobilby na tym? Do tego klient, który
        jest zadowolony z inwestycji przeciez w przyszlosci zglosi sie po kredyt albo
        kolejna inwestycje...
        wydaje sie proste, prawda?

Druga sprawa:
        Wielu z Was zarzuca ograniczoną ilość polecanych przez firme prodktów
        Wyjasnienie jest proste:
        Firma proponuje aktualnie najbardziej efektywne rozwiazania dostępne na rynku.
        Osoby zainteresowane tematem na pewno orientuja się, że wiodace na rynku
        Towarzystwa Ubezpieczeniowe, Banki, TFI itp. nieustannie zmieniaja swoje oferty.
        Zadaniem efektu jest ustalanie które oferty sa najkozystniejsze w danym czasie.
        Jesli chodzi o programy systematycznego oszczedzania, ktore sa oparte na FI, to
        w ofercie efectu wystepuje zawsze kilka najbardziej oplacalnych w danym czasie.
        (oczywiscie w zaleznosci od celu inwestowania). Tutaj przyklad: kilka miesiecy
        temu na polski rynek weszlo TU AXA. Swoja ofertą pobiła w wielu aspektach takie
        pragramy jak np aegon i dlatego jest teraz bardzo popularna... W odpowiedzi
        aegon szykuje nowe warunki i zobaczymy co sie bedzie dzialo za kilka miesiecy...

Po raz kolejny wiec zachęcam do REFLEKSJI. Prosze pamietac, że rynek finansowy
        jest ogromny, a zadaniem efectu jest wspolpraca z tymi instytucjami, ktore beda
        przynosily najwieksze zyski i kozysci klientom.

Na temat warunków pracy, rodzaju umowy, trybu pracy itp. mysle że nie musimy
        rozmawiać, bo jest kwestia indywidualnych wymagać i każdy kto chce z efectem
        wspolpracowac może się do tego ustosunkować i podjąc decyzje.

Pozdrawiam i zachęcam do KONKRETNYCH i KULTURARNYCH dyskusji.
        • Gość: Arek Re: Zastanowcie sie- Polecam to przeczytac! IP: *.icpnet.pl 17.01.08, 10:13
          Efekt to syf.Zwą sie doradcami ale oferują SKANDIE czyli firme która jest ze tak powiem padliną dla klienta.EFEKT opanował Poznan bo tutaj powstał.Jednak polecam klientom EFEKTU rozmowe z doradcami firmy OVB.Napewno mają oni szerszą i o wiele korzystniejszą oferte niz Efekt.No i nie jest w OVB tak jak w efekcie ze kasa oszczedzana w UFK zamrożona jest na iles tam lat.OVB ma w ofercie bezterminowe inwestycje(UFK np.).Korzystniejsze mają równiez ubezpieczenia.Naprawde warto chociażby z doradca OVB porozmawiac.Bo po rozmowie okazuje sie ze zainwestowac przez nich warto.Jako jedyni prowadza serwis i interesuja sie zainwestowanymi pieniędzmi klienta.No i 2 razy do roku przychodza do klienta z raportami.Nie to co EFEKT.Byle by podpisac i zarobic....
        • Gość: Ela Re: Zastanowcie sie- Polecam to przeczytac! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.08, 14:14
          Zgadzam się z przedmówcą! Chciałbym zwrócić uwagę, że akwizytorstwo
          jest formą wciskania na siłe ludzim czegoś czego nie potrzebują.
          Akwizytor nie pyta Cię czy chcesz coś zrobić tylko od razu
          przedstawia Ci to czego defacto nie potrzebujesz:)
        • Gość: BYły Re: Zastanowcie sie- Polecam to przeczytac! IP: *.net.autocom.pl 26.01.08, 00:46
          Aktualnie najlepsze produkty na rynku?? - a znasz historie firmy -
          na początku istnienia wciskali allianza (czyli prosukt łączący
          ubezpieczenie z inwestycją kapitałową - które to połączenie teraz
          każdemu klientowi odradzają) - i było tylko to - najlepszy produkt
          na rynku - wątpię - chyba najlepszy który wogóle mogli sprzedawać.
        • Gość: nie bede tam praco Re: Zastanowcie sie- Polecam to przeczytac! IP: *.chello.pl 15.01.09, 11:28
          chyba nie potrafie rozmawiac z człowiekiem którya nie zna słowa kulturalny...
          panie doradco, wstyd!
      • Gość: ali Re: Podsumowujac IP: 195.205.31.* 17.01.08, 14:29
        oszukiwanie ludzi to dość mocne sformuowanie prawda? Oszukać czyli
        celowo prowadzić w błąd lub okłamać? Pytanie czy Ci doradcy kłamią
        lub celowo wprowadzają w błąd? Odpowiedź brzmi NIEEE, bo gdyby tak
        robili to już w odpowiednim miejscu leżałaby na ten temat sterta
        kwitów.
        • Gość: dobre Re: Podsumowujac IP: *.net.autocom.pl 17.01.08, 17:54
          A mówienie że Skandia jest w rankingach wyzej od czegokolwiek i
          obiecywanie serwisu - czyli dbania o zainwestowane pieniądze jak
          wiadomo ze się tego nie robi to nie oszustwo ??
          • Gość: ali Re: Podsumowujac IP: 195.205.31.* 18.01.08, 11:08
            chcialbym spotkac firme bez skazy:) bardzo chcialbym poznac firme
            bez skazy....z tego co wiem nie ma czlowieka ani firmy bez
            skazy...nie dane mi wiec bedzie takowej poznac
            • Gość: dobre Re: Podsumowujac IP: *.net.autocom.pl 18.01.08, 16:46
              I co to za odpowiedź - czyli co wychodząc z Twojego założenia - że
              każdy ma skazę - to można robić co się chce - czarny rynek niech
              kwitnie, korupcja, kradzież ?? Przyzwolenie dla przekrętów itd?? Bo
              ludzie maja skaze - cale wytłumaczenie ?? Nie zgadzam się z takim
              myśłeniem - skazy są i będą - małe bądź duże - tak jak mała przesada
              w zdobywaniu klienta - jaki i wielka przesada w wykonaniu Efekciarzy.
      • vanity666 [...] 21.01.08, 23:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Darek Re: Podsumowujac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.08, 15:58
          Aegon, ej a mnie aegon nic nie dal pod choinke:) nic normalnie a jak
          zadzwonilem i mowie ze jestem ich klientem i chcialbym zeby mi na
          urodziny sprawili jakis wypad za miasto to facet sie
          rozlaczyl....normalnie skandal
          • Gość: Alek Re: Podsumowujac IP: *.eranet.pl 24.01.08, 21:32
            Ej no normalnie podlapalem, i dzwonilem do innych firm i tez nie
            chcieli nic dac mowilem ze jestem dobrym chlopcem i ze moze jednak a
            oni wciaz tak samo nic nie chceili dac. Teraz to ponoc nawet zona
            d....py za darmo nie dam, ale chlopcy na tym forum twierdza inaczej:)
    • Gość: ehh Re: Ale ściema - "efectowny doradca" IP: *.net.autocom.pl 14.01.08, 22:53
      Właśnie wątki takie jak Twój psują forum bo nic nie wnoszą a jedynie
      szyfladkują ludzi w negatywnych kategoriach - tak jakby nie mógł tu
      się wypowiedzieć żaden doświadczony pracownik( który pracował np pół
      roku bądź rok) i po prostu odszedł bo mu się nie podobały zasady
      panujące w firmie pracujący np. na intratnej posadzie w innej branży.
      Piszesz tak gdyby efect był najlepszą firmą pod słońcem a odejść z
      niej chcieli tylko flustraci i osoby nie zadowolone z życia.
    • Gość: dron Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.08, 14:03
      ejjjj....ale przesadka. Tutaj to chyba sa jakies przygotowania do
      walki. Strony walczace: byli pracownicy i konkurencja i obecni
      pracownicy i firma. Powiem jedno przegrywaja na tym wszyscy.
      Przestncie pisac jakies pierdoly bo niczemu dobremu to nie sluzy. Do
      nowych pracownikow mam tylko jedna prosbe: sprobujcie i sami ocencie
      czy warto z nimi pracowac. Nie sluchajcie pie..jakie tu ludziska
      wypisuja ....... jak sami zobaczycie bedziec ie wiedzieli czy jest
      ok czy tez nie:)
      • Gość: Dobre Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.net.autocom.pl 18.01.08, 16:53
        Nie pier... tylko jest masa miejsc - takich jak to forum na którym
        potencjalni pracownikcy jak i klienci mogą się czegoś dowiedzieć o
        firmie (w tym przypadku o Efect) - i gdyby tak każdy miał sobie
        wyrabiać zdanie pracując w każdej firmie to by mu życia nie
        starczyło.
      • Gość: dobre Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.net.autocom.pl 18.01.08, 16:57
        Własnie po to są takie strony w sieci jak to forum żeby każdy
        potencjalny pracownik lub klient mógł sobie poczytać o firmie zanim
        zacznie współprace. Oczywiscie może nie robić tego tylko próbować
        pracując - ale po to się zasięga informacji aby nie musieć sprawdzać
        każdej firmy na rynku pracując tam bo by życia nie starczyło aby
        sprawdzić wszystkie.
    • Gość: aaa Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 17:36
      A wiecie że dEfect sponsoruje wystawę Sasnala!? Widzicie jacy to kulturalni ludzie:)
    • Gość: Były Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.net.autocom.pl 20.01.08, 18:06
      Praca w Efekt – od strony zyskowności i nie tylko :) Informacje dla
      potencjalnych pracowników i klientów.
      Brak podstawy – chociażby minimalnego wynagrodzenia lub 1000 zł na
      stałe koszty – rodzi to pewne komplikacje:
      - z jednej strony motywuje pracownika by szukał jak najwięcej
      klientów ( bo jest wynagradzany tylko z prowizji – około 1/3
      wartości rocznej składki klienta).
      - z drugiej strony ma ciśnienie żeby spisać umowę nawet z nie do
      końca pasującemu do idealnego profilu klientowi – czyli takiemu
      który ma dużo kasy i chce ja mrozić na długi okres – co stwarza pole
      do naciągania – wiadomo można tak nie robić ale jak ma się ciśnienie
      bo koszty wysokie ( amortyzacja samochodu, telefony, paliwo),
      polecenia nie zawsze najlepsze - to trzeba skądś pieniądze brać.
      - brak podstawy nie jest też adekwatny do tego, co pracownik z
      dłuższym stażem dla firmy robi – nawet jeśli spotkanie na analizie
      nie kończy się transakcja to przecież i tak klient zdobywa
      wiadomości na temat firmy więc opcjonalnie opowie znajomym, sam za
      jakiś czas może skorzysta – ale nie koniecznie poprzez pracownika
      który poświecił dla niego 3-4(bądź więcej) godziny czasu- co za tym
      idzie firma się nie reklamuje – nie traci na to pieniędzy – ale
      reklamuje ją pracownik – i choćby za to powinien on dostawać
      minimalne wynagrodzenie które posłuży mu na pokrycie choćby części
      kosztów stałych.
      - nawiązując do sposobu wynagrodzenia(tylko prowizja) przy braku
      podstawy – to wynagrodzenie brane na kredyt ( bo klient może się
      rozmyślić/ umrzeć/ stracić pracę zanim rok wpłat minie) które być
      może być do zwrotu – to trochę partyzantka – niepewne zaspokajanie
      swoich podstawowych potrzeb bo każdy miesiąc inny.
      - stabilność w takim systemie można uzyskać dopiero, gdy ma się
      własną sprawnie działającą strukturę, która miesiąc w miesiąc
      generuje pewien zysk – wiadomo można zostać kierownikiem, ale zawsze
      u dołu ktoś będzie musiał robić na tych u góry – bez podstawy – bo
      awanse też się w końcu skończą.
      Wszystko to powoduje, że żeby mieć efekty z tej pracy, co najmniej
      godziwe i do tego pokryć koszty, które ta praca powoduje, to trzeba
      się sporo ozapierniczać i wtedy już tak pięknie w przełożeniu na
      czas poświęcony to te pieniądze tak nie wyglądają – a dużo
      rezygnujących z pracy osób musi liczyć się z tym, że nawet po roku
      od odejścia będą musieli zwrócić część prowizji więc nawet po
      rezygnacji z pracy były pracownik nie może być spokojny co do
      sytuacji materialnej( czy go czasem coś nie obciąży z czasów Efektu).

Co do przygotowania pracowników – co niesie też wiadomo skutki dla
      klientów –
      To szkolenia prowadzone są na słabym poziomie – na początku przez
      miesiąc – dwa można się dowiedzieć trochę ciekawostek – ale to
      zależy z jaką wiedzą się do tej firmy przychodzi – chodzi mi tu o
      szkolenia stricte rynku finansowego
      Nawiązując do wiedzy osób jakie przychodzą do pracy – to nie ma w
      ogóle wymagań aby się na czymkolwiek znali – im mniej wiedzą tym
      lepiej ( dobre dla pracowników na początku bo mogą się trochę
      poduczyć co może się przydać we własnych finansach), bardziej liczy
      się talent sprzedażowy i to właśnie na techniki sprzedaży kładzie
      się główny nacisk ( i tutaj największe doświadczenie jakie można
      zdobyć).
      Generalnie ta praca najwięcej uczy w okresie do 4-6 mc – później to
      już klepanie schematu – ewentualna kariera kierownicza może dać
      jeszcze rozwój osobowościowy i trochę technik zarządzania ludźmi.

Podsumowując – dla chętnych do pracy w zawodzie doradztwa
      finansowego/ sprzedaży – można zdobyć trochę doświadczenia – praca
      dobra dla studentów – nie muszą wtedy zakładać działalności
      gospodarczej – no i mają podstawę finansową od rodziców – dla ludzi
      z branży finansowej kiepska perspektywa pracy – raczej nikt taki tam
      się nie stara zahaczyć – duża większość ( 90 % ) to studenci
      różnorakich kierunków chcący spróbować bo podobno kasa duża.

Dla klientów – można się zapoznać z trzema produktami Skandia,
      Axa, Aegon, zapisać się na II filar do ING – co do podejmowania
      współpracy to ten minus( nie wnikając w produkty),
      że nikt nie będzie się po zawarciu umowy interesował pieniędzmi
      klienta(serwisem) bo po prostu pieniędzy z tego nie ma - jeśli jakiś
      pracownik tak czasem zrobi to już jego dobra wola – choć za dużo nie
      doradzi bo za dużo wiedzy na temat efektywnego inwestowania nie ma.

Dlaczego ja zrezygnowałem?? – bo jest na rynku dużo lepszych ofert
      pracy, bardziej samodzielnych i rozwojowych.
      • Gość: sryh Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 23:57
        bardzo dobry, analityczny komentarz, też tam pracowałem to wiem i potwierdzam
        wszystka

Pozdrawiam

Były pracownik 35
      • Gość: ali Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: 195.205.31.* 22.01.08, 15:43
        A na piechote nie mozna chodzic do klientow? Przynajmniej na
        poczatek? Widze ze forowicze sa przyzwyczajeni do luksusu. Telefony
        komorkowe, to juz standard a koszty kupienia i utrzymania telefonu -
        no bo padne nie sa takie duze nawet moja babcia sobie z tym poradzi.
        • Gość: Muuu Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.08, 16:13
          A to ci dopiero pomysl jakby wszyscy doradcy jezdzili tramwajami.
          Ale takie wlasnie sa poczatki. Niestety tylko bogatych stac na autka
          i jezdzenie od klienta do klienta. bez kasy tez sobie mozna wszystko
          poukladac....
        • Gość: Były Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.net.autocom.pl 22.01.08, 20:17
          Samochód, paliwo, rachunki za telefon - to są koszty których w
          poważnych firmach nie trzeba ponosić(albo sa zwracane albo po prostu
          się dostaje służbowe - dodatkowy plus po prostu.
          A co do jeżdżenia tramwajem to jedź tramwajem po różnych
          miejscowościach - powodzenia życzę - busy i autobusy też odpadają
          wtedy bo o 23 lub 24 jak się konczy pracę to już nic na peryferiach
          nie jeździ, a w centrum nocny co godzinke albo taxa :)
          Samochód nie żaden luxus - tylko normalne narzędzie pracy w tych
          czasach.
          • Gość: NomenOmen Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.eranet.pl 24.01.08, 21:29
            W sensie normalka...ze niby o 24 jezdziles do klienta:)? Mam rade
            moze jakbys probowal sie umawiac w dzien a nie w nocy to moze, tylko
            moze wtedy uzyskalbys lepsze wyniki. Co do samochodu w dzisiejszych
            czasach, hmm przykro mi to ztwierdzac ale jestes rozpuszczonym
            dzidziusiem. A co do zwrotu kosztow:) ja jezdze do pracy tramwajem i
            w drodze lubie wypic kawusie, moze powinienem zwrocic sie do
            pracodawcy zeby kasiorke za takowe rzeczy jednak zwrocil? Dzieki za
            rade kolego:)
            • Gość: były Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.net.autocom.pl 24.01.08, 23:52
              Ok numer jeden - o 24 bardzo często z pracy wracałem - to samo -
              więc tramwaj nie pojedzie.
              numer dwa - umawiałem się o normalnych porach tak jak się to robi
              wszędzie w efekcie 17, 20 a wyniki miałem całkiem niezłe - szło
              spokojnie wyżyć - no ale widzisz i tak narzekam mimo że rozpuszczony
              nigdy nie byłem - no ale cóż każdemu wolno sądzić wedle siebie :)
              numer trzy - kawusia nie jest Twoim narzędziem pracy.
              Po czwarte rozumiem - w tej firmie tak uczął nie pytać za dużo, nie
              wnikać tylko schemat schemat schemat - zgodnie z systemem - a jak
              nie to wypier....
    • Gość: Monika Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.08, 16:07
      A moze jeszcze bardziej dyskretnie zaczniecie polecac firmy, w
      ktorych pracujecie? nie no jakas zenada najpierw krytykujecie
      konkurencje a teraz pchacie na afisz swoje wlasne g...wno. No
      troszke przesada. Zadzwonil do mnie koles z tej firmy i wszedlem na
      to forum zeby sie cz\egos dowiedziec. Oprocz opini kilkunastu
      rozzalonych dzieciakow i konkurecnji, ktorej widze nie w smak jest
      miec takiego konkurenta, to nie ma tu nic co ma rece i nogi. TO
      FORUM WRECZ MNIE NAKLONILO DO SPOTKANIA SIE Z TYM OSOBNIKIEM:)
      GRATULUJE DOBREJ ROBOTY A KLIENTOM RADZE CZYTAC MIEDZY WIERSZAMI.
      • Gość: Były Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.net.autocom.pl 27.01.08, 15:40
        za to Ty popisałaś się teraz uogólnieniem na maxa - brawo - rzeczowy
        komentarz - po przeczytaniu forum napisać, że piszą tu tylko
        rozżalone dzieci i konkurencja - Ty nie jesteś konkurencją więc
        musisz należeć do tych rozżalonych dzieci - pewnie pracującym na
        dodatek w efekcie.
        nie ma tu nic co ma ręce i nogi - czyli nic konkretnego - a choćby
        to że ktoś wrzucił schemat rozmowy efekciarzy to nic konkretnego
        albo napisał jakie produkty ma ta firma to też nie konkret??
        Zanim coś napiszesz najpier pomyśl albo zapytaj kierownika może
        rzuci jakimś efekciarskim tekstem.
        • Gość: mat Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 28.01.08, 11:26
          sorka ale faktycznie tak to wyglada! Na tym forum pisza same bzdury.
          Moze i jest gdzies jakis zalazek prawdy, ale wciaz to jest tylko
          kawalek z calego ciasta. Jak ktos chce niech sam sie przekona czym
          jest ta firma i co takiego proponuje:)

• Gość: Michał z Gdańska Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 28.01.08, 18:19
            Ja równiez się zgadzam! Przez te wszystkie negatywen opinie tylko
            przemawia jad, ktrory saczycie. Moim skromnym zdaniem najlepsza
            droga do poznania tego przedsiebiorstwa jest ponanie go osobiscie.
            Nie ma znaczenia czy jako klient czy jako pracownik. Co do klientow
            to podejscie jest nastepujace: Jesli towar jest dobry to kupuja,
            jesli zly to zeby ni wiem jak go wciskano to nie bedzie sie
            sprzedawal. Nie robmy z Polakow takich debili. Ja kupilem i jestem
            zadowolony!
            • jan-w Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 28.01.08, 18:47
              Sądząc po przypadku BKO Grobelnego i dużym powodzeniu różnych piramid
              finansowych, jak też cudownych pościeli i garnków, opinia że klienci kupują
              tylko dobry towar, wydaje się nadmiernie optymistyczna.
              Wyniki różnych głosowań, jak też owczy pęd do kupowania JU funduszy akcyjnych
              bez względu na sytuację, potwierdzają ten wniosek.
            • Gość: Były Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.net.autocom.pl 29.01.08, 11:57
              Na pewno lepiej by było gdyby nie było tu chamstwa ze strony czy to
              obecnych pracowników, byłych pracowników, klientów czy konkurencji -
              no ale niestety domena każdego forum bez moderatora.
              a z drugiej strony na pewno jest tu wiele cennych informacji dla
              ewentualnych pracowników czy też klientów i to oni zadecydują.
              • Gość: Agnieszka - byla Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.08, 15:49
                bylam widzialam! Bylo nie tak zle jak piszecie - powiem tak 70% na
                tak 30 % na nie. Jak w każdej firmie:)
                • Gość: roger Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 82.139.37.* 05.05.08, 23:18
                  Pracowałem w tej firmie przez jakiś czas i odszedłem jak zobaczyłem
                  o co tam chodzi. Co prawda produkty, które się sprzedaje nie są
                  najgorsze i raczej nikt nie powinien na nich zbankrutować.
                  Odszedłem dlatego, że kompletnie nie uczono nas o rynku finansowym,
                  a tylko tego jak coś za wszelką cenę wcisnąć klientowi i wyjść
                  z "analizy" z kompletem kontaktów. Nikt nam nie powiedział słowa o
                  tym jak działa skandia, aegon albo axa, natomiast kilkanaście godzin
                  tygodniowo wbijano nam do głów, że jesteśmy zawodowcami i tak mamy
                  się przedstawiać klientom. Dawali nam gotowe teksty jak rozmawiać,
                  jak odpowiadać na pytania żeby na nie nie odpowiedzieć, jak się
                  zachowywać żeby zachwycić swoja wiedzą i doświadczeniem klienta.
                  O tym, że odszedłem przesądził fakt, że gdy klient juz zadawał
                  konkretne pytanie to kazano mi kłamać. Pamiętajcie, że w każdej
                  chwili możecie zmniejszyć wysokość składki lub z niej zrezygnować
                  bez żadnych konsekwencji i swoje pieniądze zawsze odbierzecie. Sęk w
                  tym, że jeśli ktoś taki zrezygnuje lub zmniejszy składkę to
                  akwizytor musi oddać prowizję jaką za to wziął, dlatego zrobi
                  wszystko by do tego nie doszło.
                  Nie chcę nikogo obrażać ale niech ktoś na zdrowy rozsądek pomyśli
                  jakim cudem dwudziestolatek w gajerze ze studniówki może znać się na
                  rynkach finansowych;/, a jeśli ktoś dalej nie jest przekonany to
                  niech zobaczy jak łatwo jest tam dostać pracę i jak to potem
                  wszystko wygląda.
                  Natomiast gdy ktoś jest klientem niech spyta o wykształcenie, a
                  potem niech zada kilka pytań z dziedziny finansów ale nie związanych
                  z tym funduszem inwestycyjnym. Ręczę głową, że nie uzyska
                  odpowiedzi. Tak na koniec: ulubiony zwrot efekciarzy
                  to "dywersyfikacja ryzyka" (tak uczenie brzmi prawda?),
                  początkującego też mozna zagiąć pytając co to znaczy.
                  pozdro
                  • Gość: roger Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 82.139.37.* 05.05.08, 23:30
                    A i jeszcze uzupełnie moja dość długą wypowiedź tym, że najgorsze
                    było tam to, że gdy klient nie chciał podpisać umowy to leciały w
                    jego strone bardzo przykre słowa (oczywiście zwykle nie w jego
                    obecności), podobnie gdy ktoś odchodził z tej firmy. Początkującym
                    oczywiście zawsze się wmawia, że odszedł bo sobie nie radził
                    obiecując przy tym po raz kolejny złote góry i opowiadając jak to
                    najważniejsze są pieniądze bo gdy ich nie masz jesteś nic nie wartym
                    śmieciem. TYLKO KASA SIĘ LICZY!!! Nieważne jak ją zarobisz
                    • Gość: Greg Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 00:27
                      Jak widac na forum gazety wyborczej swoje zale i kompleksy musi wylewac wielu
                      takich ktorzu odpiscili prace w Efecie juz po 2 tygodniach,odpuscili bo sie do
                      tego nie nadawali i najchetniej chcieli by dostac stala pensje i cieply etat bo
                      sa zwyklymi nierobami i smierdzacymi leniami i nie chcialo im sie
                      powalczyc,pokazac ze stac ich na wiecej niz narzekanie i obrazanie innych.Efect
                      to szkola zycia,firma ktora daje obecnie ogromne mozliwosci rozwoju.Ma ponad 30
                      biur w Polsce oraz otwiera biura zagraniczne(Slowacja,Estonia,Litwa,Lotwa i
                      niedlugo Rosja) ,pokazcie druga taka firme ktora tak bardzo rozwinela sie w
                      przeciagu ostatnich 2 lat??!!!
                      • Gość: Mintas Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 08.05.08, 19:19
                        Problemem tej firmy faktycznie jest zatrudnianie prawie wszystkich
                        chętnych. Wynika to głównie z otwartosci i pozytywnego podejscia do
                        pracowanikow, ale i rowniez czystego wyrachowania. Lepiej jestr
                        zatrudnic duza grupe osob i zrobic narturalny przesiew w tzw,.
                        terenie niz przechodzic drogie, dlugie i bezsensowwne procesu
                        rekrutacyjne. To taka swietna strategia, ktora w rezultacie prowadzi
                        do rosnacej liczby sflustrowanych bylych pracownikow firmy. Jak to
                        mówią zawsze są dorbe i zle strony. Generalnie można jasno
                        stwierdzic ze nie mozna wierzyc w 80 % wypowiedzi na tym forum ani
                        pozytywnych ani negatywnych.
        • carnage818 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 07.02.08, 14:08
          Pracowalem w firmie EFECT musze powiedziec ze daje duze mozliwosci i
          rozwoj zawodowy.Pracowalem pol roku a moj wynik historycznie to 7500
          j.p czyli niezle.Przeszedlem do OVB poniewaz wieksze mozliwosci
          zarowno awnsu jaki i plac np. w efekcie rep A/4 zl.brutto
          rep B/5zl brutto
          rep C/7 zl brutto
          oczywiscie mnozymy przez ilosc jednostek a w OVB rep I/2,5 euro netto
          rep II/3 euro netto
          rep III/3,5 euro
          netto i gdzie tu porownanie?? po drugie w efekcie nie ma ubezpieczen
          mieszkan samochodow a tu jest a na spotkaniach z klientami nie
          moglismy tego zalatwic.Moge jedynie powiedziec ze EFECT jest tylko
          etapem w rozwoju mlodych ludzi ktorzy nie chca zarabiac 2000 zl
          tylko 5 srednich krajowych udam im sie jak beda sie starac.Najwiecej
          osob na tym forum pisza Ci ktorym sie nie udalo spisac nawet 1000
          j.p historycznie jak dla mnie to zenada HAHAHA. Zycze wam powodzenia
          • Gość: Argo Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 07.02.08, 20:36
            dokładnie, tez pracuje w konkurencji i mam pojecie. Moji placa
            podobnie, jednak nie zawsze. Ale z jednym sie zgodze, ze jest w
            takich firmach wielka presja na wynik. Jak wszedzie indziej poza
            budzetowka. Trzeba sie nacharowac wiec nie ma innych opcji. ci
            ktorzy oczerniaja nie maja pojecia co to jest ciezka praca. Ale nie
            maja tez pojecia ile radosci sprawia osiagniety wynik i zarobione
            pieniadze.
    • Gość: Booboo Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: 217.96.0.* 22.01.08, 16:51
      Właśnie, przez takich gó..arzy jak ty ta firma ma też negatywną opinię.
      Kierownik naciska na wyniki, mi się nie chce pracować, idę na skróty i oszukuję
      klientów, wyrzucają mnie na zbity pysk, a potem skruszony piszę na forum, że
      odszedłem, bo mnie zmuszali do oszukiwania. Jasne, nie powiesz przecież, że
      jesteś leniwą świnią, albo totalnym nieudacznikiem, bo twoje życie ległoby w
      gruzach na starcie. Tak legnie troszkę później. Pozdrowienia dla pracowitych i
      uczciwych, w Efecciez nam takich wielu, innych też znałem i tak jak ty nie
      pracują. "ty" piszę celowo z małej litery.
      • Gość: były Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.net.autocom.pl 22.01.08, 20:04
        Zgadzam się, że nie trzeba pisać na forum chamsko - choć sam tak też
        piszesz ale co do Byłych pracowników - to zdarzali się wiadomo
        różni - ale nie rozumiem dlaczego aktualni pracownicy piszą jakby
        tam zostawala jakaś smietanka społeczeństwa a z firmy odchodzili
        wyłącznie nieudacznicy - znam wiele osób które odeszły bo po prostu
        znalazły lepszą ofertę pracy - już nie czepiając się systemu pracy.
    • Gość: Kala Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:28
      Dla mnie to straszne, co tu czasem piszecie... Jedyna firma doradcza w tym
      zakresie, jaką znam, to Expander i oni są bardzo profesjonalni. Załatwiamy u
      nich zmianę kredytu hipotecznego na lepszy. Same dobre wrażenia, a to nasz
      pierwszy kontakt z taką firmą był.
      • jan-w Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. 29.01.08, 16:58
        Jasne ;-) Expander jest bardzo profesjonalny.
        Podobnie jak openfajans, xelion itp utrzymuje się z prowizji za sprzedawanie
        ludziom kredytów, firm które je wynajęły w tym celu.
        To banki są ich klientami (każda jest pod któryś podczepiona). Ci którzy myślą
        że są ich klientami, mają tylko dostarczyć pieniądze.
        Gdybyś kiedykolwiek była jako klientka, w którymś z tych biur, przekonałabyś się
        jacy "fachowcy" tam pracują ;-))
        • Gość: doradca Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: 91.198.245.* 18.04.08, 18:09
          Efekt - to wszystko i nic, Expander i OF - hipoteki, Xelion -
          zarzadzanie majatkiem. To 3 rozne koncepcje dzialania
      • Gość: Ali Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: 195.205.31.* 30.01.08, 11:20
        Dla jednych prfesjonalni dla drugich nie! Kwestia odczuć i potrzeb.
        Jeśli wyznacznikiem profesjonalizmu jest mowienie o produktach
        jezykiem ekonomicznym, trudnym i nie zrozumialym, to fakt sa
        najbardziej profesjoanlni pod sloncem. Wspolpracowalem z nimi kilka
        razy, i zawsze mialem to samo odczucie. Duzy marketing, duzy
        rozglos, duzo reklam, a malo tresci!
    • Gość: freelancer Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 20:59
      Ja ich znam, generalnie jeśli chodzi o samych ludzi to wiadomo, w każdej firmie
      są lepsi i gorsi pracownicy, jedni chcą dla klienta dobrze inni dla siebie jak
      to doradcy finansowi, bez względu na firmę, expander, open finance, ovb, efect
      etc. a z efect spotkałem doradcę, który był bardzo można powiedzieć etycznym
      człowiekiem, był ze mną szczery aż do bólu i wymienił mi wszystkie produkty
      jakie mają, a mają np z ubezpieczeń i inwestycji AEgon, Skandia, Axa, Hestia,
      Macif, banki Millenium, Deutsche Bank, Satander i jakiś jeszcze, mogą
      refinansować kredyty a jak czegoś nie mają to szukają dla klienta za darmo, ten
      koleś powiedział mi że to teraz norma bo kierownictwo tak każe robić i on uważa,
      że to dobrze bo już czas najwyższy gonić europejskie standardy i po takim
      spotkaniu oraz po tym co czytam na tym forum jestem za :)
      • Gość: terolek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 91.150.132.* 06.02.08, 08:03
        To pewnie było na pierwszym spotkaniu - tzw. analizie.
        Jak wspominałem wcześniej, gdyby działalność firmy polegała na
        spotkaniach typu "analiza finansowa" jestem za w 100%! Niestety,
        jeśli jest szansa na sprzedaż któregoś z tych produktów "analiza"
        jest traktowana jak wtępna manipulacja przed sprzedażą. Mimo
        wszystko można się na niej wiele dowiedzieć. Dlatego wszystkim
        klientom radzę - nie umawiać się na drugie spotkanie.
        • Gość: puchacz Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 23:12
          Jak na razie bardziej ufam expanderowi, wydaje mi się, że jego doradcy są
          bardziej niezależni. No i jednak działają dłużej. Na razie doświadczenie z nimi
          mam pod katem doradztwa z sprawie zmiany funduszu (wiadomo, spadki, spadki...).
          Może coś mi się uda uratować z inwestycji ;)
          • Gość: + Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.76.classcom.pl 08.02.08, 18:01
            Efect jest zajebisty a Filip J ma łeb do biznesu jak nikt inny jest
            bez kitu zajebisty !!
            Szacunek dla typa ktory idzie do przodu zgodnie z planem !!
            tak trzymac Panie Jacku !!
            • carnage818 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 09.02.08, 12:04
              moze i jest zajebisty musze to mu przyznac lecz gorzej bedzie jak
              dostaniesz deala i go nie wypelnisz(zalezy jak dlugo pracujesz)wtedy
              Cie zwolni.Ja bylem przypadkiem jak powiedzial do jednego ze swych
              pracownikow cytuje"jak nie kupisz do konca miesiaca HONDY S2000 to
              Cie wypie.. na zbity pysk" wiec chlopie uwazaj co mowisz bo Ci
              moga przyciac jezyk wiec wez sie w garsc i rob to dobrze to daleko
              zajdziesz powodzenia.
              • Gość: ccccccc Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 18:42
                no proste, też słyszałem słowa szefa oddziału który mówi do pracownika, w marcu
                będą awanse, pan ma największe szansę, musi pan zacząć dużo zarabiać żeby do
                tego czasu kupić sobie jakiś fajny samochód, sam szef oddziału też się przyznał
                że firma na niego naciskała że by sobie kupił dobry samochód, tak to jest w tej
                firmie, jesteś szefem oddziału to musisz mieć samochód za co najmniej 200.000
                PLN, no bo trzeba juice-ować nowych jakoś. Możesz mieszkać w kawalerce (bo tego
                pracownicy nie widzą) ale samochód musi robić wrażenie.
            • Gość: ccccccc Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 18:34
              hehe, uśmiałem się to czytając, od razu widać że napisał koleś który jest w
              firmie może ze 2 tygodnie i jest podjarany że ludzie w jego wieku albo starsi o
              jakieś 2-3 lata jeżdżą Porsche, czy innymi fajnymi samochodzikami, firma nie
              jest taka fajna, zorientujesz się pewnie za parę miesięcy, że dałeś sobie koleś
              jak wszyscy zrobić pranie muzgu. Też myślałem że to fajna firma, że pracują w
              niej eksperci w dziedzinie finansów, okazało się jednak że nie do końca tak
              jest, raz usłyszałem rozmowę 2 kierowników :A: Ej stary jaką konwersję należy
              teraz zrobić , w jakie fundusze wrzucić klientom kasę w Skandii? B; Nie mam
              pojęcia (rozmowa 2 kierowników, pracujących w firmie ponad rok czasu)ci ludzie
              odpowiedzialni byli za szkolenia nowych pracowników, a wiedzieli tylko tyle ile
              trzeba wiedzieć żeby coś sprzedać, przychodząc do firmy myślałem że jest tak że
              od czasu do czasu jakiś Analityk finansowy daje pracownikom cynk że należy
              zrobić (doradzić klientom)taką a nie inną konwersję, okazuje się że tak nie jest.

Firma ściemnia od początku do końca, zaczyna się już podczas telefonu do klienta
              : witam panie Zygmuncie, jeszcze się nie znamy ale na pewno zna pan Romana
              Kowalskiego B: no znam, A;świetnie czy Roman mówił że zadzwonie B:nie , A;
              widocznie musiałem uprzedzić pana Romana, jestem jego OSOBISTYM DORADCĄ
              FINANSOWYM, ostatnio podczas rozmowy z pana kolegą, polecił mi pana jako osobę
              konkretną która dba i szanuje swoje finanse, czy to prawda B:hehe chyba tak A:....

I na tym etapie mamy już pierszą ściemę, Pan "Roman" zazwyczaj nie jest klientem
              doradcy, to człowiek u którego "doradca"czyt:akwizytor był na analizie,pan Roman
              nie polecił Doradcy z własnej inicjatywy Zygmunta, poprostu musiał podać 14
              namiarów, biorąc pod uwagę że spotkanie nie bardzo mu się spodobało podał 14
              numerów do najwiękrzych złamasów jakich zna w tym pana Romana,do ludzi mu
              obojętnych podał żeby się nie męczyć z doradcą , żeby sobie szybciej poszedł.Pan
              Roman zadowolony że jest doceniany przez kolegę, który mówił o nim tyle dobrego
              umawia się na spotkanie, jeszcze po drodze jest ściema z 2 wolnymi terminami, na
              prezentacji mówi się klientowi że firma oferuje serwis, informuje na bieżąco jak
              zarządzać inwestycją lub robi to za klienta, powszechny jest patent typu, poda
              pan mi hasło i ja wszystko będę za pana robił nie zawracając panu głowy albo sam
              doradca wymyśla hasło, dzwoni do Skandii i podaje się za klienta.Oczywiście
              firma oferuje najlepsze rozwiązania z całego rynku finansowego, jest nie zależna
              więc może doradzić kredyt w każdym banku (ale doradza te z których ma prowizję a
              w ofercie ma tylko Millenium i Santandera), co tam jeszcze, produkty sprzedają
              ludzie bez licencji, idzie taki koleś sam na doradztwo spisuje wniosek, później
              wystarczy go tylko podsunąć w firmie komuś kto posiada licencję na dany produkt
              i już sprawa załatwiona, prowizja wyższa bo było się na doradztwie bez
              kierownika, pracownik zadowolony bo więcej zarobił, i kierownik bo w tym czasie
              mógł zaliczyć swojego klienta, co jakiś czas są oczywiście egzaminy na produkty
              finansowe w firmie ale przystąpienie do nich nie jest obowiązkowe, jak się nie
              zda też się nic nie dzieje, poprostu nadal się lata po klientach spisuje wnioski
              i daje do podpisu komuś w firmie, można pracować naprawdę ładnych parę miesięcy
              bez żadnej licencji.

Oferta firmy (chyba że ostatnio coś doszło)

Skandia
              Axa
              Aegon

kredyty
              Millenium
              Santander

Ofe ING

Podobno jeszcze : Alianz i Hestia, ale z tych produktów w firmie nie ma szkoleń
              i raczej nikt ich nie sprzedaje, chyba za małe prowizje, i lepiej się skupić na
              inwestycjach
              • Gość: uuu Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 01:34
                Nie wiedziałem, że parcie na fury jest już takie oficjalne. Po
                prostu prymityw i słoma w głowie, nie mówiąc o butach. Sporo z tych
                ludzi rezygnuje z dobrego wykształcenia i pracy w zawodzie, a za 5
                lat będą żałować. Popatrzą na swoich kolegów, którzy pracują w
                normalny sposób za te same albo lepsze pieniądze i mają pozycję
                zawodową i perspektywy albo już są na swoim. A tutaj codziennie po
                12godz. jako naciągacz finansowy i niewolnik u palanta, z długami i
                strachem co będzie za miesiąc. I gdzie te obiecane miliony? Przecież
                już każdy z kierowników miał być ustawiony na lata. Bartku N.! W
                2008 miałeś już mieć pod sobą cały śląsk i tylko koordynować ogólnie
                pracę kierowników. Miały już być dawno wakacje. A tu co? Więcej
                pracy, większe zobowiązania, większy stres, więcej głupich uwag od
                FJ, większa KUPA.
                Ten kto ma trochę oleju w głowie zwiewa z tej firmy póki może. Te
                prowizje to nędza w porównaniu z wykonaną pracą i poniesionym
                kosztem. Pracuje się by żyć, a nie żyje żeby pracować.
                • Gość: FJ & MK Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 13:33
                  Filippo jest mistrzem świata w tym co robi !! MISTRZEM ŚWIATA !!
                  pracowalem tam prawie od początku wawki;) juz nie pracuje ale spoko
                  locco;)
                  El Filippo to dla mnie człowiek roku yy człowiek lat 2004-2008. nie
                  pracuje juz tam ale pelen szacunek!!
                  Kolo zorganizowal świtenie dzialajacy organizm przynoszący ogromne
                  pieniadze! a o to chodzi zeby kosic tyle haki ile sie da! Yoooooo
                  a MK to na maxa ogarniety człowiek ktory wstrzymal open expander itp
                  a ruszyl EFECT !!

• Gość: ccccccc Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 16:35
                    najlepsze jest to że analiza poddawana jest wnikliwej ocenie analityków
                    finansowych którzy dobierają produkt dopasowany idealnie do potrzeb klienta
                    (skandia,axa,aegon), tak naprawdę żadni analitycy nie oglądają analiz, może
                    kierownik zerknie na taką analizę i wszystko (zerknie !), a doradca wychodząc z
                    analizy już i tak wie co zaproponować, ale jak by wyciągnął w niosek na analizie
                    to był by sprzedawcą skandii a jak przyjdzie jeszcze raz za kilka dni, przez
                    które rzekomo sztab fachowców siedzi nad analizą i kombinuje co zaproponować, to
                    stwarza wrażenie doradcy finansowego i tylko o to chodzi w tym że są 2
                    spotkania, musi być show i tyle.
                    • Gość: kierownik Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 17:42
                      Pragnę szczerze i gorąco podziękować wszystkim wypowiadającym się na tym forum.
                      Zajmuję się między innymi zatrudnianiem nowych pracowników do mojej struktury w
                      Efect. Kiedyś trzeba było długo i mozolnie wszystko omawiać, jak pracujemy i
                      dlaczego tak, dziś wystarczy powiedzieć młodemu współpracownikowi, że ma
                      przeczytać to forum. Przychodzi potem i dzieli się przemyśleniami. Zawsze pada
                      to samo:

- same emocje, brak argumentów
                      - forum anonimowe = syf z internetu
                      - wypowiadają się Ci, którzy nawet w 20% nie zobaczyli jak ta praca wygląda
                      - wypowiadają sie ludzie, dla których jest to pierwsza praca i przecież nie
                      powie taki sobie: "jestem leniwy i mało inteligentny", bo w młodym wieku skreśli
                      się na starcie, dlatego szuka winy w firmie.

Padają pytania, na które wystarczy odpowiedzieć, np:

- dlaczego kierownicy na pytanie o wybór portfela dla klienta mówią, że nie mają
                      pojęcia, tylko polecają portfel modelowy, czyżby byli niekompetentni?

ODP: Nie, robią to ponieważ zgodnie z polskim prawem nie wolno doradzać
                      inwestycyjnie bez licencji doradcy inwestycyjnego, robią to tylko przemądrzali
                      kolesie z wybujałym pojęciem o swoich kompetencjach. My tego nie robimy.
                      Proponujemy portfel modelowy, bo jest tam zatrudniony dor. inwestycyjny, który
                      jest za to odpowiedzialny. Poza tym nasza firma zajmuje się planowaniem
                      finansowym, a nie ma to żadnego związku z wybieraniem funduszy za klienta. Każdy
                      kto myśli inaczej widocznie nie pracował nawet 2 tygodni, bo nie wie czym się
                      firma wogóle zajmuje. Źle, gdy taki ktoś śmie wypowiedać się w tematach, o
                      których nie mam pojęcia.

Po odpowiedziach, mamy pracownika świadomego, zmotywowanego i chętnego do pracy
                      i nauki. Przyznaję to forum to pożyteczna rzecz.
                      • Gość: BiznesYoung Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 18:44
                        Czlowieku celem firmy jest przynoszenie zyskow ale jesli jest ona
                        oparta na wykorzystywaniu pieniedzy swoich klijentow nie bedzie
                        robic tego jesli ma wytyczone przez Doradce Inwestycyjnego konkretne
                        portfele inwest czy biznesplany.Analiza jak i tworzenie planow
                        zwiazanych z inwestowaniem w zaleznosci od stopnia agresywnosci a
                        majac czyjas kase i nie majac zobowiazan mozna robic wszystko na
                        zasadzie " chybil trafil" i tak czesto dzialaja takie firmy, gdyz
                        nie stac ich na zatrudnienie doradcy inwestycyjnego, ktorego
                        dokument mam i mieszcze sie w bardzo waskiej bo liczacej 1000 osob
                        majacych kompetencje i wiedze udokumentowana odnosna to dzialania na
                        rynkach finansowych.Co natomiast robia to psuja opinie prawdziwych
                        doradcow inwestycyjnych i maklerow.Mam nadzieje ze niedlugo wejdzie
                        ustawa ktora zabroni takich wlasnie dzialan.Nie macie nawet pojecia
                        o obracaniu pieniedzmi, bo nie macie wiedzy.Np moj portfolio w
                        zaleznosci od rodzaju inwestycji a jesli sie one maja do InDt maja z
                        kazda chwila z kazda informacja jaka tylko dostane nowa strategie i
                        plan dzialania.Lokaty bankowe? Obligacje?buahaha nie jestescie nawet
                        instumentem finansowym aby miec jakis wplyw inwestujac w nie a nawet
                        nie spelniacie 1% ktp potrzebnego.Lokaty? Isc na negocjacje majac
                        odpowiedni kapital moze isc nawet rolnik po podstawowce ale wiedziec
                        jak wynegocjowac i z kim..? Juz kilka razy dostalem propozycje od
                        takiego typu firm.Nie bylo ich nawet stac na moja usluge bo z
                        niewiedzy bali sie podjac decyzje i nierozumieli strategii:)To tyle
                        Doradco Klijenta " uposledzonego intelektualnie"
                    • Gość: dddddsegrgherhe Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 15:24
                      fajne są też warunki przechowywania analiz w biurze, jest szafa, każdy ma swoją
                      półkę i zostawia na niej analizy, szafa nie jest nawet zamykana na klucz, w
                      biurze którym byłem nie miała zamka, każdy mógł wejść i zerknąć sobie na analizy
                      moich klientów, żenada, a klientom się mówiło że to druki ścisłego zarachowania
                      i takie tam bzdury
                      • Gość: ejjj Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 21.02.08, 13:54
                        ale ty troszk eprzesadzasz bo chyba gdzies juz tutaj czytalem ze
                        analizy w tej firmie sa drukami scislego zarachowania, a jak bys
                        wiedzial co to oznacza to nie pisalbys o tym ze nie sa bezpieczne:)
                        • Gość: Aniam Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 26.02.08, 13:37
                          Dokładnie tak tez gdzies juz sie wywiedzilem, ze to zalezy od
                          biura.... w niektorych pilnuja papierkow a w innych troszke mniej.
                          Zwalszcza mlode biura maja problem z poszanowaniem dokumentow, ale
                          to juz niezaleznie od firmy. Kazdy nowy oddział ma takowe problemy i
                          nic dodać nic ująć.....
                        • Gość: KIKI Analizy to latają po podłodze po szafkach po... IP: *.net.autocom.pl 29.02.08, 12:40
                          Kiblach i gdziekowlwiek indziej, nikt tego nie pilnuje, chyba ze sie
                          nadaja na doradztwo(czyli zeby cos sprzedać ) a tak to zwykły
                          smiec:)
                          • Gość: achhhhh Re: Analizy to latają po podłodze po szafkach po. IP: 195.205.31.* 04.03.08, 11:02
                            Co ja moge na to powiedziec. Chcialbym Was poinformowac ze to nei
                            jest prawda. Zalezy to od biura i kierownika. Jesli tak podchodzi do
                            swojego biznesu to dlugo nie pociagnie. Wiekszosc oddzialow jednak
                            traktuje swoje sprawy papierkowe z nalezytym porzadkiem.
                          • Gość: uwa Re: Analizy to latają po podłodze po szafkach po. IP: 195.205.31.* 04.03.08, 12:36
                            bzdury i dalej bzdury:)
                            • Gość: Były Re: Analizy to latają po podłodze po szafkach po. IP: *.net.autocom.pl 04.03.08, 19:29
                              Dla Ciebie może to bzdura że alalizy latają gdziekolwiek ale dla
                              klientów to już nie taka bzdura.
                              • Gość: Hej Re: Analizy to latają po podłodze po szafkach po. IP: *.chello.pl 06.03.08, 19:32
                                Troszke gadacie glupoty Panowie byli... Co do aukcji to lekka
                                przesada. Naigrywać się z kogos kto pomaga innym. Swoja droga to
                                typowe Polskie zachowanie! Nie ważne z jakich powodów ktoś pomaga,
                                liczy sie to że ktoś kto tej pomocy potrzebuje po prostu ja dostaje.

To ze sie z tego nabijacie to zwyczajne chamstwo.
                                • Gość: Szeff [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 07:07
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • Gość: koment Re: Analizy to latają po podłodze po szafkach po. IP: 195.205.31.* 10.03.08, 10:58
                                    niom tak inteligencja to rzecz wzgledna, gdybysmy mieli oceniac jej
                                    poziom u naszych szefow to generalnie bylby zaje duzy problem ze
                                    znalezieniem jakiejkolwiek pracy. Problem w tym, ze czesto oceniajac
                                    kogos mierzymy go wlasna miara. Jest jednak zawsze powod dla ktorego
                                    to oni sa szefami a nie my. To jest moze i wielka neisprawiedliwosc
                                    albo i wielki problem z dobra zsamoocena wlasnej osoby.
                • carnage818 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 10.02.08, 17:18
                  Wiecie co za nim pojawily sie kredyty i ofe oraz AXA w firmie EFECT
                  byla tylko skandia i aegon (hestia allianz)oraz macif.Ostatnio w
                  telewizji wypopwiadal sie jeden gentelman z KNF ktory nasmiewal sie
                  z firm doradczych ktore maja w swojej ofercie nie wiecej niz 3
                  produkty inwestycyjne,nie zapomne slow do tej pory wielkiego
                  KACZMARA "wszystkie firmy doradcze upadna oprocz naszej"smiech na
                  sali a on mysli ze wszyscy mamy 5 lat i krecone wlosy.Moze doszedl
                  daleko moge mu tylko pogratulowac ale skonczy marnie nie zdziwie sie
                  jak dostanie wpie..od jednego z pracownikow za swoja bezczelnosc
                  i pogarde do podopiecznych.DO Filipa Jacka nic nie mam bo mial wizje
                  ktora zrealizowal lecz jego ludzie psuja mu opinie wiec zrob
                  wreszcie roszady wokol siebie panie Filipie a pozniej dobieraj ludzi.
                  • Gość: KoLo Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 17:48
                    Nigdy nie spotkałem sie z sytuacją, aby Kaczmar potraktował kogoś z pogardą lub
                    niesprawiedliwie. Jeśli masz do niego taki zarzut, w ciemno mogę stawiać, że
                    niezłe z ciebie ziółko i z człowiekiem twojego pokroju nie ubiłbym muchy w
                    kiblu. Potwierdzi to każdy pracujący będź były pracownik Efectu, no może z
                    wyjątkiem takich jak ty.
              • Gość: Marcin Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:26
                Co do tych haseł, teraz już wiadomo dlaczego nie pracujesz, a może to Tobie na spotkaniach klienci się nudzili i dawali cienkie poleceniam no i nie wyszło biedaczkowi, niech zgadnę, teraz pracujesz niezaleśnie w ING, faje macie wizytóki in blanco. szacun zioom.
                PS. wiesz jak jesteście nazywani, Ci którzy nie dali sobie rady, nie jesteś nią, jesteś zaledwie piz....eczką :D
      • Gość: bartek zachecam do konkretow IP: *.icpnet.pl 10.02.08, 21:20
        fakty sa oczywiste:
        to ze na tym forum piszą byli pracownicy firmy efect to juz wiemy. Pytanie ilu z
        tych pracownikow odnioslo sukcs w firmie i zrezygnowalo bo znalazlo lepsza
        oferte pracy? Na pawno wielu jest takich, ale oni tu nie pisza! Odzywaja sie
        jedynie Ci ktorzy odniesli porazke i sie im nie udalao, nie podobalo albo
        cokolwiek.. smutne jest ze teraz wyzywaja sie publicznie odbierajac przecietnemu
        "czytaczowi" prawo do obiektywnej oceny.
        A jesli codzi o wahlarz produktow, to moim zdaniem to oczywiste..
        Jaki jest sens wspolpracy z wieloma bankami jezeli np Milenium ma najlepsza
        oferte? a Deuche Bank(albo jak kolwiek sie to pisze) najlepsza oferte dla dobrze
        zarabiajacych? to wystarczy....
        I np programy inwestycyjne.. niech ktos poda nazwe lepszego programu
        inwestycyjnego na 30 lat od skandii i lepszego 10 letniego od axy?
        jezeli ktos mi poda takie konkretne dane to zgodze sie ze efect jest beznadziejny!
        Wniosek prosty: efect uderza do instytucji ktore maja wzglednie oferty. ..
        Przyklad 4 miesiace temu na 10 lat byl tylko aegon. Jak tylko pojawila sie axa
        na rynku i przebila aegona oferta, w ofercie efectu tez sie pojawila. Chyba
        oczywiste...
        pozdrawiam i zachecam do konkretow
        • Gość: DAVID Re: zachecam do konkretow IP: *.icpnet.pl 10.02.08, 21:28
          Popieram przedmowce bartka!
          Niech ktos poda nazwe lepszego programu inwestycyjnego od axy!
          Taki co ma:
          mniejsze koszty
          wiecej funduszy inwestycyjnych do wyboru
          lepsza obsuge klienta (wgledna ocena)

Mowimy oczywiscie o 10 letnim horyzoncie inwestycyjnym. pisze to zeby uniknac
          komentarzy typu "najlepsza jest 2-letnia lokata"

DRODZY CZYTELNICY TERAZ WY POBAWCIE SIE W DORADZCOW! Zobaczymy co zaproponujecie.

aha i prosze bez odpowiedzi typu "najlepiej samemu grac na gieldzie albo
          inwestowac w nieruchomosci". Zaproponujcie cos klientwi ktory chce miec
          wzglednie pewny zysk za 10-15 lat bez duzego zachodu odkladajac miesiecznie
          sumke np 300 zl.

Pozdrawiam
        • carnage818 Re: zachecam do konkretow 11.02.08, 08:23
          Oczywiscie Skandii nie przebije ale AXE tak poniewaz ma polskie
          fundusze i jest 10 letnia i dopiero po 10 latach mozesz wyjac
          pieniadze.A teraz konkrety sa UFK jak compensa super fundusz + ma on
          okolo 25 f.i w tym HSBC badz C quadrat mozliwe sa wykupy po 2 latach
          mozna zawiesic skladke tez nawet do konca umowy,nie zwracajac
          pieniedzy i koszty likwidacyjne nie przedluzaja sie.Jesli chodzi o
          kaczmara przymnie powiedzial do chlopaka ktory zaczal ledwie
          pracowac cytuje"nie popie..lo Ci sie w glowie wypie..j na tyly
          bym cie nie widzial" -prostuje chlopak nie mial na sobie garnituru
          tylko byl w koszuli i jeansach poniewaz mial jeden garnitur i oddal
          go do pralni.Cztery dni pozniej ten chlopak sie zwolnil mowiac "nikt
          nie bedzie tak mowil do mnie a tym bardziej nie majac szacunku do
          swoich pracownikow".
          • Gość: gosc Re: zachecam do konkretow IP: *.chello.pl 15.02.08, 00:15

A przebuja AEGONA nowa oferte?? na 10 lat 1,95% za zarzadzanie brak wstepnej,
            zajebiste fundusze.
        • Gość: Emmmm Kilka konkretów IP: *.icpnet.pl 11.02.08, 12:58
          Wiecie co, tak sobie przegladam to forum....i chciałbym napisac
          kilka rzeczy od siebie.

Po pierwsze wiele z opisanych tu rzeczy jest prawda, niestety
          Panowie pracujacy w tej firmie musicie przyznać, ze Filip Jacek ma
          swoje jazdy jak np. te z kupnem drogiego, zajebistego samochodu. Co
          prawda wiekszosc z Was ma samochody wziete w leasing, ale sam fakt
          mowi za siebie. Macie po dwadziescia kilka lat, a ciazy na Was
          odpowiedzialnosc 40-sto paro latków...
          Zarabiacie takie sumy, ze Wasi rodzice w życiu takich pieniedzy na
          oczy nie widzieli. Macie 5 kart kredytowych i zajebiste długi.
          Kazdy kto dostaje przelew po 10, czy 12tys. chce wiecej, macie spory
          problem z wydawaniem pieniedzy, bo przewaznie wydajecie wiecej niz
          macie :-]

Co z Waszą młodościa?

Mozna wiele zarzucic Panu Jackowi, ale napewno nie to,ze nie daje
          szansy młodym ludziom. To co podoba mi sie najbardziej w tej firmie,
          to fakt,że rozwija swoich pracowników, nie ma czegos takiego, że
          przez 5 lat klepiecie to samo stanowisko, oczywiscie wszystko zależy
          od Was, jeśli chcecie to możecie być wiecznym RAN'em, albo wiecznym
          szarakiem. Macie możliwośc zdobycia doświadczenia, które jest
          wymagane w każdej pracy.

Firma doskonale wie jak wykorzystywać techniki maniupulacji i ma to
          perfekcyjnie przyswojone. Ci ludzie wiedzą jak wpływać na innych
          chociażby przez telefon, podczas terminowania (dzwonienia i
          umawiania sie z klientami na analizy).

Fakt faktem,że Polacy są nieufni jeśli chodzi o pieniądze. Podziwiam
          tych, którzy inewstują kase, po rozmowie z doradcą, który jest w
          wieku ich syna,wnuka.

Mimo, że moich zdaniem efect to naciąganie i zalatuje
          akwizytorstwem, to zdecydowanie wiedzą jak zrobić duża kase.

Tak Kochani obudzcie sie, i skonczcie z tą zazdrością, która jest
          jedna z najbardziej załosnych cech naszego narodu. Wezcie sie do
          pracy a nie tylko potraficie krytykowac, kogos kto potrafi dazyc do
          wyznaczonego przez siebie celu.

Młodzi efectciarze ogarnijcie sie, bo w wielu 30 lat bedziecie mieli
          dlugi jak emerytowane dziadki, pozniej przyjdzie koniec wspolpracy z
          firma i bedziecie klepac bieda, bo wszystko bedzie szlo na splacanie
          zaciagnietych za malolata kredytów.
          Nauczcie się szanować pieniędzy.

Mam nadzieje, ze chociaz komuś to co napisalem da do myślenia.
          • Gość: buu Re: Kilka konkretów IP: *.chello.pl 13.02.08, 20:45
            nie no ogadajmy o np.......moze o niebieskich migdalach, albo o
            dupie marynie? To co piszeice ma tyle wspolnegoi z Efectem co
            powyzsze tematy. Jest jednak jedna drobna roznica: te sa ciekawsze i
            fajniejsze:)
            • Gość: fd Re: Kilka konkretów IP: *.globalconnect.pl 09.12.08, 01:12
              Efect jest zajebisty
      • Gość: gosc Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 15.02.08, 00:59
        Hmmm pracuje w tej firmie i w jak kazdej sa pracownicy lepisi i gorsi. Poza tym
        studiuje dziennie finanse na sgh, jestem na 4 roku i wcale nie uwazam ze nie mam
        kwalifikacji , chociaz do tego zeby jakikolwiek sposob laikowi wytlumaczyc o co
        chodzi w rynku finansowym.
        Jak wszedzie jedni naprawde maja kontakt z klientem i jezdza zeby mu pomoc a
        inni olewaja.
        Najwazniejsze jest aby do wszystkiego podchodzic z dystansem zarowno jako
        pracownik jak i klient.Ja szczerze mam w dupie Filipa Jacka i jego teksty o
        sraniu na wycieraczke i mowieniem ze to tort itd ktore mowi młodym na
        [pierwszych szkoleniach wyjazdowych, rozniez mam w dupie presje kierownictwa
        mimo ze wspolpracuje z normalnymi ludzmi i takiej nie opdczuwam ale wiem ze inni
        roznie maja. Ja robie swoje, nie oszukuje ludzi, jestem uczciwy w tym co robie i
        to dlatego moi klienci polecaja mnie swoim znajomym czesto po dlugim czasie
        naszej wspol[racy a nie po 14 poleceniach na analizie, ktore sa tylko jakims
        paliwem. Nie wiem dlaczego nikt nie wspomnial ze Efect nie bierze prowizji jak
        np. Opne finance i tego ze w Expanderze czy Open finance lub innych
        stacjonarnych firmach pracuja ludzie ktorzy sa leniwi i wola siedziec 8 godzin
        na tylku i im to wystarcza ( nie kazdy oczywiscie). Charakter naszej pracy
        wymaga od nas o wiele wiecej kreatywnosci i inteligencji ale tez wiedzy. Kleint
        przychodzac do kolorowego biura od razu mysli ze idxzie do profesjonalisty i
        eksperta a tak naprawde rozmawia ze studenciakiem zaocznym czesto poliotologii
        lub niczego nbie zwiazanego z finansami ktory dopiero ma parcie na prowizje od
        kierwonictwa.
        A o chamskim traktowaniu pracownikow przez kierownikow nie slyszalem bo u mnie w
        biurze tego nie ma.
        A dlaczego nikt nie narzeka na agentow ktorzy moga zaoferowac produkt jednej
        firmy i wciskaja ze on jest najlepszy, w porownaniu do nich to Efect jest
        nieskazitelny. Czasem jak sie przychodzi do klienta i widzi co mu agent
        naopowiadal to rece opadaja. no coz to sa byc moze oszusci, ktorym wyrabia
        opinie Marek Kondrat w reklamach a na spotkania umawia pani z centrali bo sami
        nie zadzwonia a do nich juz dodzwonic sie nie mozna. pozdrawiam
    • Gość: gosc Zerwanie umowy z Efectem!!! IP: *.univ.szczecin.pl 11.02.08, 19:08
      Pamiętam, że podpisywałem umowę o współpracy ale nie podpisywałem
      żadnego wymówienia!!!

Czy Wy byli pracownicy pisaliście jakieś wymówienie, czy to się
      dzieję automatycznie?? Proszę o porady:)
      • Gość: FJ&MK <ok> Re: Zerwanie umowy z Efectem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 20:20
        otóz tak;

Trzeba napisać

Elo Jacco Eloo mój czas mija dawaj mi odprawe 300.000pln bo usmarze
        Ci w piekle coś takiego i bedzie spoko ;)

a tak powaznie to
        Z dniem XX prosze o rozwiazanie ze mna umowy zlecenia XX dzieki yo
        elo;)
      • Gość: swoj chlopak Re: Zerwanie umowy z Efectem!!! IP: 193.201.139.* 27.02.08, 17:09
        Czesc,

W Twoim intresie jest zebys wysłał za potwierdzeniem odbioru do
        firmy (z tego co pamiętam centrala jest w Poznaniu) pismo brzmiące
        tak jak w poprzednim poscie. Będziesz miał wtedy podkładkę (mówię tu
        o tym bardzo niekorzystnym zapisie w umowie o odpowiedzialności
        finansowej współpracownika przez kolejne 12 mc od zakończenia
        współpracy).

Aha i jeszcze jedno. Tym śmiesznym zapisem w umowie, mówiącym o
        zakazie podejmowania podobnej pracy/działalności przez jakiś b.
        długi okres po zakończeniu współpracy z EFECT (już nie pamiętam ile
        tam wpisali czasu 2 lata?), nie ma co się przejmować bo jest
        niewiążąca.

Pozdrawiam
    • Gość: oooo efect- to nie są doradcy od finansów to sprzedawcy IP: *.univ.szczecin.pl 12.02.08, 12:25
      Od doradcy finansowego z firmy efect nie dowiecie się nic ciekawego
      na temat finansów, ale możecie z takim doradcą przeprowadzić ciekawą
      rozmowę na temat technik sprzedaży i socjotechniki niż finansów.
      • Gość: darek Re: efect- to nie są doradcy od finansów to sprze IP: *.chello.pl 13.02.08, 20:37
        bzdura........nie bede nawet tego komentowal. Moj czlowiek z Efect
        jest absolutnie cool. Ma pojęcie facet. Tak sie sklada ze poznalem
        caly zespol i generalnie potrafia sie dobrze sprzedac, ale maja
        wiedze. Takze dementuje te popierdolki , ktore tutaj wypisujecie.

• Gość: ooooo Re: efect- to nie są doradcy od finansów to sprze IP: *.univ.szczecin.pl 13.02.08, 20:53
          Cool to może oni są bo tacy są właśnie wybierani do tej pracy. Aby
          wejść komuś obcemu do domu i wyciągnąć od niego wszystkie informacje
          a na koniec jeszcze kontakty to trzeba być bardzo cooool.

Co do jego pojęcia.... jeśli ona ma „pojęcie” to podejrzewam, że Ty
          go nie masz i wszystko jest dla Ciebie cool.
          Pozdrawiam
    • Gość: DoCiebiePartnerze Re: Praca w Efekcie - dla zainteresowanych. IP: *.chello.pl 16.02.08, 22:17
      Bardzo dobry post... BARDZO! postanowilem go zacytowac... kiedys sam
      pracowalem w efekcie i przyznam szczerze sie tego teraz wstydze...
      szpan kupionymi na kredyt autami i osmieszanie sie wsrod klientow
      ktorzy maja wieksza wiedze niz ja... a przez pierwszy rok to
      pewniak! Rotacja jest ogromna bo licza sie tylko twoi znajomi... a
      stosunek do klienta???? zenua... Praca w Efekt – od strony
      zyskowności i nie tylko :) Informacje dla
      potencjalnych pracowników i klientów.
      Brak podstawy – chociażby minimalnego wynagrodzenia lub 1000 zł na
      stałe koszty – rodzi to pewne komplikacje:
      - z jednej strony motywuje pracownika by szukał jak najwięcej
      klientów ( bo jest wynagradzany tylko z prowizji – około 1/3
      wartości rocznej składki klienta).
      - z drugiej strony ma ciśnienie żeby spisać umowę nawet z nie do
      końca pasującemu do idealnego profilu klientowi – czyli takiemu
      który ma dużo kasy i chce ja mrozić na długi okres – co stwarza pole
      do naciągania – wiadomo można tak nie robić ale jak ma się ciśnienie
      bo koszty wysokie ( amortyzacja samochodu, telefony, paliwo),
      polecenia nie zawsze najlepsze - to trzeba skądś pieniądze brać.
      - brak podstawy nie jest też adekwatny do tego, co pracownik z
      dłuższym stażem dla firmy robi – nawet jeśli spotkanie na analizie
      nie kończy się transakcja to przecież i tak klient zdobywa
      wiadomości na temat firmy więc opcjonalnie opowie znajomym, sam za
      jakiś czas może skorzysta – ale nie koniecznie poprzez pracownika
      który poświecił dla niego 3-4(bądź więcej) godziny czasu- co za tym
      idzie firma się nie reklamuje – nie traci na to pieniędzy – ale
      reklamuje ją pracownik – i choćby za to powinien on dostawać
      minimalne wynagrodzenie które posłuży mu na pokrycie choćby części
      kosztów stałych.
      - nawiązując do sposobu wynagrodzenia(tylko prowizja) przy braku
      podstawy – to wynagrodzenie brane na kredyt ( bo klient może się
      rozmyślić/ umrzeć/ stracić pracę zanim rok wpłat minie) które być
      może być do zwrotu – to trochę partyzantka – niepewne zaspokajanie
      swoich podstawowych potrzeb bo każdy miesiąc inny.
      - stabilność w takim systemie można uzyskać dopiero, gdy ma się
      własną sprawnie działającą strukturę, która miesiąc w miesiąc
      generuje pewien zysk – wiadomo można zostać kierownikiem, ale zawsze
      u dołu ktoś będzie musiał robić na tych u góry – bez podstawy – bo
      awanse też się w końcu skończą.
      Wszystko to powoduje, że żeby mieć efekty z tej pracy, co najmniej
      godziwe i do tego pokryć koszty, które ta praca powoduje, to trzeba
      się sporo ozapierniczać i wtedy już tak pięknie w przełożeniu na
      czas poświęcony to te pieniądze tak nie wyglądają – a dużo
      rezygnujących z pracy osób musi liczyć się z tym, że nawet po roku
      od odejścia będą musieli zwrócić część prowizji więc nawet po
      rezygnacji z pracy były pracownik nie może być spokojny co do
      sytuacji materialnej( czy go czasem coś nie obciąży z czasów Efektu).

Co do przygotowania pracowników – co niesie też wiadomo skutki dla
      klientów –
      To szkolenia prowadzone są na słabym poziomie – na początku przez
      miesiąc – dwa można się dowiedzieć trochę ciekawostek – ale to
      zależy z jaką wiedzą się do tej firmy przychodzi – chodzi mi tu o
      szkolenia stricte rynku finansowego
      Nawiązując do wiedzy osób jakie przychodzą do pracy – to nie ma w
      ogóle wymagań aby się na czymkolwiek znali – im mniej wiedzą tym
      lepiej ( dobre dla pracowników na początku bo mogą się trochę
      poduczyć co może się przydać we własnych finansach), bardziej liczy
      się talent sprzedażowy i to właśnie na techniki sprzedaży kładzie
      się główny nacisk ( i tutaj największe doświadczenie jakie można
      zdobyć).
      Generalnie ta praca najwięcej uczy w okresie do 4-6 mc – później to
      już klepanie schematu – ewentualna kariera kierownicza może dać
      jeszcze rozwój osobowościowy i trochę technik zarządzania ludźmi.

Podsumowując – dla chętnych do pracy w zawodzie doradztwa
      finansowego/ sprzedaży – można zdobyć trochę doświadczenia – praca
      dobra dla studentów – nie muszą wtedy zakładać działalności
      gospodarczej – no i mają podstawę finansową od rodziców – dla ludzi
      z branży finansowej kiepska perspektywa pracy – raczej nikt taki tam
      się nie stara zahaczyć – duża większość ( 90 % ) to studenci
      różnorakich kierunków chcący spróbować bo podobno kasa duża.

Dla klientów – można się zapoznać z trzema produktami Skandia,
      Axa, Aegon, zapisać się na II filar do ING – co do podejmowania
      współpracy to ten minus( nie wnikając w produkty),
      że nikt nie będzie się po zawarciu umowy interesował pieniędzmi
      klienta(serwisem) bo po prostu pieniędzy z tego nie ma - jeśli jakiś
      pracownik tak czasem zrobi to już jego dobra wola – choć za dużo nie
      doradzi bo za dużo wiedzy na temat efektywnego inwestowania nie ma.

Dlaczego ja zrezygnowałem?? – bo jest na rynku dużo lepszych ofert
      pracy, bardziej samodzielnych i rozwojowych.

aha.. pozrowienia dla naiwniakow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka