Gość: mianle IP: *.ipt.aol.com 21.01.07, 10:46 - szukalem takiego watku ale nie znalalem - jaki jest koszt i jakie sa wymagania? chodzi o maly warsztacik - taki na 2 stanowiska - jedno z kanalem a drugie normalne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andi Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:45 Kanał dziś zastępuje się podnośnikiem. To oczywiście rozwiązanie kosztowniejsze ale o wiele bardziej wygodne dla pracowników, a przede wszystkim zwiększa szybkość wykonania usługi oraz zakres usług jakie można wykonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mianle Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego IP: *.ipt.aol.com 21.01.07, 22:01 a nie znasz jakiejs strony na ten temat - jakie sa wymogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:28 Jeśli chodzi o same podnośniki, to istnieje kilka firm, które takie urządzenia produkują, np. "Stenhoj" www.stenhoj.pl/ Są to urządzenia profesjonalne, które spełniają wszelkie wymogi, mają atesty. Jeśli zaś idzie o wymogi w sensie budowlanym i architektonicznym, to nie ma tu skomplikowanych spraw. Trzeba przede wszystkim zapewnić właściwe gabaryty pomieszczeń warsztatowych, a także magazyny, zaplecze socjalne i biurowe. Ważne jest też aby warsztat miał dogodny dojazd, plac i parking. Konstrukcja obiektów musi być przystosowana do przewidywanych specjalnych elementów, np. duże obciążenia, bezpieczeństwo przeciwpożarowe. Wszelkie inne elementy mają już raczej wpływ na komfort pracy, a co za tym idzie na jakość usług. Odpowiedz Link Zgłoś
framaga32 Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego 17.09.14, 16:37 jeżeli zamierzasz pracować sam to pół biedy, ale jeśli z pracownikiem to na pewno dochodzą ci wszystkie wymogi bhp, poza tym obojętnie sam czy nie ochrona środowiska, składowanie oleju, utylizacja, składowanie zużytych akumulatorów, utylizacja, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.15, 00:42 Tez to mozna ominąc i sie dofinansowac nowym pracownikiem. Staz czy praktyki wiele dają plusow na czerpaniu pieniedzy z urzedu. Tylko ksiegowa musi byc rozeznana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:44 Moim zdaniem powinieneś odwołać się do fachowej lektury, która na pewno nie wyprowadzi cię na manowce. Ebook „Moja Firma” to lektura obowiązkowa dla wszystkich chcących rozpocząć swoją działalność gospodarczą lub zmienić swoją aktualną formę działalności. Prowadzi on krok po kroku przez wszystkie czynności, które należy wykonać, aby marzenie o własnej firmie stało się rzeczywistością. Dodatkowo, robi to w tak przyjazny sposób, że czujesz, jakby doradzał Ci doświadczony w tych sprawach przyjaciel. Polecam wlasna-firma.zlotemysli.pl/szpilex.php sam korzystałem i na dobre mi wyszło Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin11 warsztat samochodowy IP: *.wtvk.pl 16.09.14, 10:33 pociągnie cię to po kieszeni, ale jeśli jesteś dobrym mechanikiem to warto, bo samochody psują się i będą się psuły, na to nie ma rady :) nie ukrywajmy, że wszytko zależy też od wyposażenia jakie będziesz używał - bo są rzeczy droższe i tańsze. Ja się zaopatrywałem tutaj - www.dowarsztatu.com i w sumie do tej pory to robie jak mi czegoś potrzeba, jestem zadowolony... także obejrzyj sobie, może i tobie się spodoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
tulasek Re: warsztat samochodowy 17.09.14, 08:24 Fajnie,że pomagasz na forum.....po 7 latach spamerze. NIE POLECAM www.dowarsztatu.com Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj1210 Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego 25.09.14, 22:59 hmm, w zasadzie to cieżko jest powiedzieć, bo to zalezy od wielu czynników, specjalizacji i tego jakiej firmy kupisz części... jeśli moge poradzić to obczaj sobie części do warsztatu z tej strony - dwarsztatu.com, bo tu jest na prawdę w czym wybierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arniii Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.14, 20:16 Ciekawe czy otworzył ten warsztat, bo post 2007:) Odpowiedz Link Zgłoś
goodbetter Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego 30.09.14, 10:36 mój ojciec prowadzi warsztat - nieco większy - ceny są zróżnicowane, zależy też w jakim mieście mieszkasz, czy duże czy małe. koszty stałe to wynajęcie miejsca + sprzęt przy czym możesz go leasingowac - leasingPlus cos takiego robi, wychodzi wtedy taniej. Do tego dolicz jeszcze koszty rachunków za prąd.wodę. No i przygotouj się, że na początku trzbea będzie pewnie dokładać do interesu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.15, 00:35 Koszta poczatkowe sa wielkie ale... przy dalszej pracy nadchdza kolejne. To nowsze klucze, wytrzymalsz grzechotki, wiekrzy kompresor. Itp. Nie da sie zliczyc Odpowiedz Link Zgłoś
slowbro30 Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego 10.08.16, 08:05 koszty mogą być spore, zwłaszcza, że na początek musisz zainwestować w porządny sprzęt. Najlepiej sprawdź sobie ten sklep: www.legum.pl/ Maja spory wybór sprzętu, też używanego, ale w bardzo dobrym stanie (mam już kilka lat uważaną wyważarke i montażownice i nadal jest ok) Odpowiedz Link Zgłoś
sto.zyg Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego 30.07.17, 12:12 przy otwieraniu nowego warsztatu samochodowego nie zapomina o zadbaniu o marketing dla firmy, w tym może ci pomóc system CRM. Ułatwi organizację i pozwoli poprawić kontakty z klientami. Tutaj link i więcej szczegółów: kamflex.pl/blog/47#program-do-warsztatu-samochodowego Odpowiedz Link Zgłoś
bizplanner Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego 09.11.19, 20:46 Profesjonalnie pomagam w zdobywaniu dotacji i preferencyjnych pożyczek na start działalności m.in. warsztatów mechanicznych. Zapraszam do kontaktu i współpracy. Opinie o nas: www.facebook.com/BizPlannerPl zapraszam www.bizplanner.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bizplanner Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego 29.11.19, 00:32 przygotowuję dotację na start. w większości starcza 30 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
proost Re: koszt otwarcia malego warsztatu samochodowego 29.11.19, 14:09 A nie prościej wynająć takie miejsce i później myśleć o pójściu na swoje? Odpowiedz Link Zgłoś