Gość: pasikonik Szczęśliwa dwunastka z szansą na kasę IP: *.kwidzyn.mm.pl 13.10.08, 14:49 Zakładam hodowlę pasikoników...australijskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Ciekawe, który pomysł ma zintegrować lokalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 18:42 społeczność? Hodowla ślimaka? Wiatraki i kolektory? Badania marketingowe online? Przecież każdy klika na "zamknij". A i wszystko to już jest. Łącznie z "portalem internetowym". Sądziłem, że jak już ma mnie ktoś wyprzedzić, to z czymś na prawdę pomysłowym i dobrym. A tak jestem mocno zdziwiony. Ale cóż, moja firma już działa, a zwycięzcom, jak i tym, którzy dalej próbują życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Szczęśliwa dwunastka z szansą na kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 10:03 mam pytanie do jury.jak daleko bylem ze swoim pomyslem od finalu?moj pomysl to akademia zdrowego rozwoju 'let's play'dla najmlodszych dzieci z uwzglednieniem wspolpracy ze srodowiskiem lokalnym. wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczestnik Kolejne "Snickersy". IP: 85.219.142.* 20.10.08, 18:51 Mojego nie wybrali, ale widze tu same "kolejne snickersy". Miały być innowacje. Jestem zawiedziony że przygrałem z kopiami pomysłów istniejących. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja.pl PO FINALE... 23.10.08, 15:42 Gratuluje wszystkim wygranym! Tylko szkoda, że ponownie nie przyznano pełnej nagrody głównej i jednej nagrody "pocieszenia" w postaci 50 tyś. zł ;\ aj! Do przegranych mam słowa otuchy: "Przeczymy naszemu życiu poprzez brak zaangażowania... czy to myjemy okno, czy to np. odpuszczając po przegranej dalsze przebijanie się z biznesplanem." Otóż, świat nie kończy się na GAZECIE i RAIFFAISEN'ie! Nie możecie myśleć w ten sposób, że życie składa się tylko ze ZWYCIĘSTW. Przegrane - jak ta dzisiaj - są nieodłącznym elementem życia... Dlatego życzę wam sukcesu! Jeśli wierzycie tak jak w swoją IDEĘ to musicie przeć naprzód! Nie odpuszczajcie... Ja mam pewną MISJĘ do skończenia i TO ZROBIĘ. Nikt mnie nie powstrzyma! Wręcz przeciwnie... informacja od Pana Leszka z JURY, że GAZETA (sama) się zastanawiała nad zrobieniem czegoś podobnego na wzór mojego pomysłu jeszcze bardziej utwierdził mnie w przekonaniu o słuszności kierunku, który obrałem! Niestety po raz kolejny nie przekonałem "NAS POLAKÓW" do CYBERDEMOKRACJI... Po konkursie już wiem jakie zmiany muszę nanieść w biznesplanie... NIE PODDAM SIĘ! pozdrawiam Mikołaj Ha. www.CYBERDEMOKRACJA.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Szczęśliwa dwunastka z szansą na kasę IP: *.wardynski.com.pl 24.10.08, 15:16 Założenia konkursu były takie że startować mogą ludzie z projektami dla małych i średnich przedsiębiorstw więc super innowacyjne, technologiczne projekty nie mają tu zastosowania ponieważ wymyślenie czegoś nowego wybiega poza średnie przedsiębiorstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E=mc2 Zmieniamy zasady i rezultaty konkursu. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.10.08, 01:12 Udział w konkursie wzięło ~1000 atletów a wygrało 12 apostołów. Z całym szacunkiem dla zwycięzców - pomysły nie powaliły z nóg. Statystycznie rzecz ujmując najlepszy pomysł musiał zostać niezauważony. Kilka osób komisji nie jest w stanie ogarnąć takiej masy mniej lub bardziej nowatorskich koncepcji. Również angażując do tego pomocników. Wspomniane kryteria wyboru finalistów wobec prezentowanych tematów nasuwają wątpliwości co do konsekwencji działania komisji. Fermy wiatrowe raczej dezintegrują lokalne społeczności a za ślimakami afrykańskimi mogą ująć się ekolodzy z identycznym skutkiem. Już sam sposób przeprowadzenia tego konkursu jest dezintegrujący! Choć może nie do końca tak jest. Zasługą organizatorów tego konkursu jest to że zainspirował moją skromną osobę do przedstawienia jego lepszej wersji. Zasady: 1. O nominacji do finału i wyborze najlepszego pomysłu decydują WSZYSCY biorący udział w konkursie. ( internet i demokracja już są a będzie integracja. W końcu to wioska globalna.) 2. Każdy uczestnik ma zabezpieczone swe prawa autorskie do projektu. ( gdzieś-ktoś napisał że u notariusza 6,50 za stronę glejtu) 3. Konkurs jest finansowany przez uczestników. (znowu integracja, demokracja i brak manipulacji) 4. Zwycięzca konkursu "pomysł na firmę" z bardzo szybkiego i bardzo dużego dochodu swej ewidentnie najlepszej firmy zwraca z nawiązką temu tysiącu przegranych albo funduje nagrodę na następny rok. (W końcu z tych 100tys to on przez rok takich setek wypracuje sporo.) 5. Za ten i za każdy następny mój pomysł 100 tys. na moje konto. do widzenia E=mc2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Szczęśliwa dwunastka z szansą na kasę IP: *.nrth.cable.ntl.com 27.10.08, 14:59 Jak z tego widac najlepszym sposobem w Polsce na zarobienie pieniedzy jest okrasc kogos. Przez ostatnie kilka miesiecy gazeta pisala ze zwyciesca konkursu dostanie 100 000. Po zakonczeniu konkursu ogloszono ze zwyciesca dostanie 75 000 wiec juz go okradli na 25 000. Nic tylko robic interesy w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenujace ;/ Szczęśliwa dwunastka z szansą na kasę IP: *.dynamic.mm.pl 28.06.11, 22:20 wg mnie zaden super pomysl nie przetrwa roku Odpowiedz Link Zgłoś