tgserwis
18.08.11, 01:23
Jesteśmy gminą rolniczą. Być może kogoś zainteresuje dyskusja na temat GMO, może ktoś zacznie szukać informacji na własną rękę, może ktoś spojrzy na problem pod innym kątem. Może ktoś zauważy, że to co wciskają nam media to obrok dla mas. Dla wielu ludzi na świecie prawda jest bardziej skomplikowana.
Zakładam ten wątek dla tych wszystkich, którzy chcą szukać prawdy, innych rozwiązań, chcą zrozumieć jak funkcjonuje nasz świat i dokąd zmierza. Kto tym wszystkim steruje, jaki ma cel i co w związku z tym nam grozi.
Mówiąc krótko, szukam ludzi którzy nie chcą łykać jak młode pelikany wszystkiego co im się poda, lecz w życiu kierują się rozumem i własnymi przemyśleniami. Własnymi, a nie podanymi na tacy i już przetrawionymi.
Nie chcę prowadzić dyskusji, nie chcę nikogo przekonywać na siłę. Chcę przedstawiać fakty naukowe, byście mogli SAMI wyciągnąć wnioski najlepsze dla Was i Waszych dzieci.
Tematem GMO zajmuję się amatorsko od kilku lat. Mam swoje zdanie. Nie ukrywam, że jest to zdanie wysoce negatywne, a moja opinie wynika właśnie ze zrozumienia mechanizmów rządzących tym biznesem. Tak, biznesem. Bo GMO to tylko i wyłącznie kasa a nie chęć rozwoju i pomocy innym ludziom.
Powtarzam jeszcze raz: nie chcę prowadzić dyskusji. Ani za ani przeciw. Same suche, potwierdzone naukowo fakty.
I jeszcze motto autorstwa mojej kochanej i wspaniałej żony: w pewnym wieku nie wolno jeść. W pewnym wieku trzeba się odżywiać.
Zatem zaczynamy :)
www.youtube.com/watch?v=T0nDwVf1Yg0&feature=player_embedded#at=19