Dodaj do ulubionych

Jestem zainteresowana

17.02.05, 18:09
Bardzo prosze o przeslanie na moj adres <bozka25@hotmail.com> cen depilacji
nog i bikini.
Prosze rowniez o informacje gdzie znajduje sie Panstwa gabinet i jak dlugo(ile
sesji) potrzebnych jest na likwidacje owlosienia i czy ten zabieg jest
bolesny.Rowniez interesuje mnie czas po jakim zaczyna odrastac owlosienie.
Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • woypa Re: Jestem zainteresowana 17.02.05, 19:25
      Generalną zasadą w całym zagadnieniu depilacji laserowej jest brak
      jakichkolwiek zasad ;)
      Można wypowiadać sie jedynie w kategoriach: "u większości osób..."
      lub "najczęściej wygląda to..."
      Tak na przykład : odczuwanie bólu.
      W przeważającej większości przypadków ból jest na poziomie bardzo niskim (wręcz
      bezbolesny), przy laserach działających na melaninę w miejscu każdego włosa,
      przy kazdym strzale czuć tak jakby ukłucie. Nigdy nie powinno odczywać się
      parzenia- efekt ciepłej końcówki lasera (oznacza to,że coś jest nie tak).
      Uczucie bólu (jeśli w ogóle występuje) zależy w dużej mierze od wrazliwości
      konkretnej osoby, płci (mężczyźni "cierpią" bardziej), okolicy ciała jaką
      depilujemy, grubości włosów, zawartości mealniny we włosie. Ale powtarzam nie
      ma reguły. Na przykład przy depilacji nóg jedna pani przy każdym strzale
      odczywa wyraźny dyskomfort a inna... usypia (mamy takie przpadki :)
      Kolejna sprawa: ilość zabiegów.
      Również nie ma reguły... generalnie minimum trzy, ale zależy to w dużej mierze
      od czynników na które nie mamy wpływu i których nie możemy przewidzieć, np:
      ilość i rozmieszczenie cebulek (również tych uśpionych) w danym miejscu-
      uwarunkowana genetycznie. Duże znaczenie w sumarycznej ilości zabiegów mają
      również oczekiwania klienta, czy chce się pozbyć owłosienia całkowicie, nawet
      włosków mniejszych i jesniejszych, czy też nie będzie klientce przeszkadzało
      jeśli np. pod pachami na obszarze 2x2 cm wyrosną dwa włosy które bez probemu
      mozna wydepilować klasycznymi metodami.
      Duże znaczenie ma również to gdzie depilujemy, generalnie "ładnie" depiluje się
      tułów (duża procentowa ilość włosów w anagenie- fazie wzrostu), większa ilość
      zabiegów może być potrzebna np. na przedramionach (stosunkowo niski procent
      włosów w anagenie).
      Generalnie w naszym gabinecie to co leży w naszej gesti jest wykonywane
      najlepiej jak to mozliwe... jednak ostateczny wynik całej kuracji w dużej
      mierze zależy od czynników na które nie mamy wpływu i których nie możemy
      przewidzieć.
      Przy dobrze przeprowadzonej kuracji włosy nie powinny juz odrosnąc. Człowiek
      rodzi sie z około pięcioma milionami cebulek. Cebulka raz zniszczona nie
      odbudowuje się! Cebulek również nie "przybywa" w czasie życia.
      Zapraszam do zadawania pytań i pozdrawiam.
      • a1icja spróbowałam 18.02.05, 12:51
        Miałam juz dwa zabiegi laserem diodowym w moim mieście. Chciałam sie pozbyc
        ciemnych i twardych włosków na brodzie. Moje wątpliwosci wzbudza to, że nie
        zauwazyłam żadnej różnicy w ich ilości, poza tym bezpośrednio po zabiegu i w
        najbliższych dniach te włoski nie wypadły, a kosmetyczka, która wykonywała
        zabieg powiedziała najpierw, że powinny, potem, że to różnie jest u każdego..
        Czego powinnam sie spodziewac? Przy zabiegu czułam pieczenie, ale nie moge go
        nazwac bólem.
        • woypa Re: spróbowałam 18.02.05, 13:41
          Proszę o informacje jaki to był laser diodowy (ew. w jakim gabinecie). Dioda to
          też nie zawsze znaczy to samo. Czy włosy rosną te same, czy po depilacji
          wyrosły po prostu inne, w innym miejscu?
          W okresie ok 10 do 14 dni po depilacji włos powinien sam wysunąć się ze skóry
          lub nie powinno być problemu z wyciągnięciem go.
          W okresie pierwszego tygodnia po zabiegu ma się wrażenie że włosy dalej
          rosną... de facto wychodzą ze skóry (ale w tym czasie trzymają się w niej
          jeszce dość mocno).
          Jakie robiła Pani odstępy między zabiegami?
          Czy w czasie zabiegu czuła Pani ukłucie w miejscu rośnięcia każdego włosa?

• anula36 Re: spróbowałam 18.02.05, 14:56
            ja mam jeszcze jedno pytanie moze troche glupie - ale co tam - co zrobic z
            bikini przed depilacja -zostawic wlosy jakie sa,przytrzyc,ogolic?
            • woypa Re: spróbowałam 18.02.05, 15:10
              Każde miejsce przed depilacją laserem diodowym LightSheer powinno byc ogolone
              (moze być dzień wcześniej lub tego samego dnia).
              Jak golić aby uniknąć podrażnień?
              Nakładamy piankę do golenia CZEKAMY kilka minut aż włosy zmiękną. Do golenia
              uzywamu nowej ostrej maszynki, najpierw włosy golimy z włosem a dopiero potem
              pod włos.
              Dla niektórych Pań może sie to wydać oczywiste, ale zdażają sę klientki które
              nie wiedzą jak sie golić aby uniknac podrażnień (tępa maszynka.. bez pianki
              itd).
          • a1icja Re: spróbowałam 18.02.05, 17:24
            Nie wiem jakiej firmy był to laser, ale produkowany we Włoszech. Nie wiem też
            jaki jest gabinet macierzysty tej pani, bo ona przyjeżdża do mojego miasta raz
            na miesiąc. Włosy są te same, bo ich nie wyrywałam, a przycinałam. Miedzy
            zabiegami była 6-ciotygodniowa przerwa, przed zabiegiem też przez około 2
            miesiace nie depilowałam włosków na brodzie.
            W czasie zabiegu czułam pieczenie zwłaszcza przy dłuzszych włoskach - tak mi
            się wydaje. Podczas całego zabiegu czułam ciepło i byłam "chłodzona" czymś w
            rodzaju stetoskopu.
            • woypa Re: spróbowałam 18.02.05, 18:25
              Na Pani miejscu powaznie rozważyłbym sens kontynuowania tej kuracji.
              Czy to był na 100% laser diodowy a nie NDYAG?
              Według mnie nie ma gwarancji, że depilacja tym laserem będzie skuteczna... a
              przecież nie ma sensu robić np. 10 czy 15 zabiegów.
              Szkoda pieniędzy.
              Pozdrawiam.
              • a1icja Re: spróbowałam 19.02.05, 20:52
                Narazie sama zrezygnowałam z kontynuacji. Dziękuje za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka