Dodaj do ulubionych

do voluptas

07.05.06, 20:01
voluptas napisała:

> Sabbko, wszystko zalezy od tego, jaki wynik chcesz osiągnąć i w jakim
czasie.
> Mieszanej stosowac nie musisz, zwłaszcze jeśli masz zamiar powtarzać
Witam,znalazalam to forum jestem trzeci dzien na cambridge.Nie rozumiem
ponizszego:
3 tygodnie scislej
1000 kcal-jak dlugo?
nastepna scisla -jak dlugo?

Bardzo z gory dziekuje

ścisłą -
> jeśli zalezy ci na czasie, to możesz na przykład zrobić ścisła - 3 tygodnie
100
> 0
> kcal - ścisła. Z moich doświaczeń wynika - a powtarzałam ścisła juz 4 razy
w ty
> m
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: do voluptas 08.05.06, 00:55
      Widzisz, to jest tak: ścisłą możesz stosować maksymalnie 21 dni, po których
      musisz zrobić jakąś przerwę - MINIMUM TYDZIEŃ - może to być mieszana, albo 1000
      kcal. Do wyboru.
      Jeśli chodzi o moje doświadczenie, a stosowałam ścisłą DC w ciągu tego roku już
      4 razy, powiedziałabym tak:
      JEŚLI masz dużo czasu na przeprowadzenie diety, ewentualnie nie masz zbyt dużo
      do schudnięcia - to zrób podręcznikowo: 3 tyg ścisłej, tydzień mieszanej z 2
      saszetkami i 1 posiłkiem własnym, tydzień mieszanej z 2 posiłkami własnymi i 1
      saszetką, a potem 1000 kcal do skutku, po czym kończysz odchudzanie i zwiększasz
      dawki kaloryczne, aż dochodzisz do takiej, jaką przy swoim wzroście powinnaś
      przyjmować.
      JEŻELI natomiast chcesz zrzucić dużo a uważasz, że jedna ścisła to w Twoim
      wypadku za mało i chcesz chudnąć szybko, to serdecznie Ci odradzam robienie w
      przerwach między ścisłymi mieszanej - przejdź na 1000 kcal, jedząc produkty te,
      które zalecane są przy mieszanej - czyli warzywa i chude mięso. Możesz
      oczywiście zrobić też mieszaną, ale jeśli ścisłe cykle będziesz powtarzać, to
      ryzykujesz tym, że metabolizm spadnie Ci do zera i wtedy odchudzanie mija się z
      celem. Wiem, bo mnie to dopadło po 3. cyklu ścisłej, za bardzo chciałam szybko i
      dużo.
      Więc wracając do schematu - jeśli chcesz ścisłe powtarzać, ja zaproponowałabym
      coś takiego:
      3 tyg ścisłej
      1 tydz 1000 kcal bez weglowodanów
      1 tydz 1000 kcal z węglowodanami
      i od nowa to samo.

pozdrawiam i zyczę powodzenia.
      • mrs_robinson Re: do voluptas-dziekuje!! 08.05.06, 09:53
        witam i bardzo ci dziekuje za odpowiedz!Mam jeszcs jedno pytanie- masz moze
        jakies fajne tygodniowe dietki 1000 kcal z i bez weglowodanow?Ja dla pelnego
        sukcesu MUSZE postepowac wg instrukcji..Serdecznosci!
        • voluptas Re: do voluptas-dziekuje!! 08.05.06, 10:49
          Hmmm... widzisz, dietek jako takich nie mam, bo ja nie lubie stosowac odgórnie
          skomponowanych diet - po prostu jem to, na co mam ochotę, oczywiście z
          założeniem, że to ma się opierać na chudym mięsie, serkach, mnóstwie warzyw,
          jakiejś tam ilości owoców, może byz trochę pieczywa chrupkiego i wszio :)
          Ale jak chcesz mogę spróbować spisywać to, co jem powiedzmy przez tydzień, a
          potem Ci to wyślę w notatniku, poczytasz sobie, zobaczysz jak ja to robię i
          zmodyfikujesz dla swoich potrzeb ;)
          pozdrawiam i spadam w końcu bo robota czeka ;)
          • mrs_robinson Re: do voluptas-dziekuje!! 08.05.06, 18:10
            Super- to pliiiz zapisuj a ja bede za TOba follow up!Dzieki!!M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka