18.05.07, 10:51
Witam ja z forum związana jestem od marca to znaczy uzbrojona w wiedzę
teoretyczną zaczełam DC-i do tej pory dzieki tej diecie schudłam 12 kg ,DC
jest wspaniała bo to pierwsza dieta która mi sie powiodła planowałam jeszcze
powalczyć bo teraz waże 72kg a chciałabym schudnąć do 65 kg ale jestem tak
zmęczona torebeczkami i reżimem że od wczoraj przeszłam na SB na razie jest
OK-i jedzenia cała fura.Po skończeniu pierwszej fazy napisze jak mi się
powiodło,pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie dzielne dziewczyny
Obserwuj wątek
    • brama11 Re: SB 30.05.07, 15:06
      Witam po 2 tyg,pierwsza faza SB za mną na liczniku - 3 kg ,dieta fajna dużo
      dobrego jedzonka ,byłam cały czas najedzona a mimo to schudłam ,teraz mam dużo
      siły i zapału by powalczyć o te 4 kg które mi zostały do do zbicia.Od jutra
      ścisła .Pozdrawiam "starą gwardię"i wszystkie dietowiczki.
      • dominika_t Re: SB 31.05.07, 12:50
        Witaj! Mam do Ciebie pytanie odnośnie SB. Po jakim czasie od skończenia DC
        zaczęłaś ją stosować? Robiłaś między DC a SB mieszaną?
        Jestem właśnie w trakcie mieszanej i zastanawiam się co potem. Nie jestem za
        bardzo typem, który lubi liczyć kcal więc 1000 kcal mogłoby umrzeć śmiercią
        naturalną:))) Rozumiem, że teraz wracasz na ścisłą DC?
        Pozdrawiam i życzę powodzenia!
        • brama11 Re: SB 31.05.07, 18:21
          Cześc!Na SB przeszłam zaraz po ścisłej DC.Pierwszą DC przechodziłam zgodnie z
          planem tzn 3 tyg ścisłej i 3 tyg mieszanej,potem 1000kcal.Za drugim razem
          miałam tak dosyć ścisłej że nie wyobrażałam sobie jedzenia dalej torebeczek i
          liczenia kalorii,zaryzykowałam SB mimo że się obawiałam czy można tak długo bez
          węglowodanów .Czułam się dobrze i naprawde smacznie jadłam .Bałam się że
          przytyje a nie schudnę -cieszę się że schudłam ale cieszyła bym się gdybym
          tylko nie przytyła-bo naprawde fure jedzenia jest na SB.Teraz jestem na ścisłej
          DC bo chcę szybko zbić 5 kilosów które mi jeszcze zostały ,a potem chyba na
          stałe zaprzyjaźnię się z SB-zgadzam się z hasłem że SB to nie dieta tylko styl
          życia.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • katrina9 Re: SB 31.05.07, 18:43
          Czesc dziewczyny
          Co to za dieta SB
          od kedy mozna ja stosowac,pozdrawiam
          • julietkicks Re: SB 31.05.07, 20:50
            south beach .. bardzo fajne forum jest i też na gazeta.pl,ja właśnie na 2fazie
            jestem
            • dominika_t Re: SB 01.06.07, 09:19
              Dzięki za odpowiedź, w takim razie zastanowię się co zrobić dalej.Może też
              spróbuję SB. Tym bardziej że mój mąż też nabrał ochoty na odchudzanie ale on
              nie daje rady na DC i chyba nie bardzo rozumie o co chodzi z ketozą bo wydaje
              mu się że nic się nie stanie jak się jeszcze podje coś oprócz torebek.
              Owszem nic się nie stanie i pewnie i tak cokolwiek by schudł bo zawsze jakoś
              tam ograniczy kalorie. SB to by było dobre wyjście i moglibyśmy spróbować razem.
              A przepisy brałaś z forum czy kupiłaś jakąś książkę? Może jakąś konkretną
              możesz polecić?
              • brama11 Re: SB 01.06.07, 10:25
                Cześć,książki nie kupowałam wystarczy tylko wpisać w google dieta south beach i
                jest dużo stron ja przewertowałam b.wiele zanim podiełam decyzje.Tobie też
                polecam abyś się zapoznała z kilkoma bo zsady są takie same ale przepisy bardzo
                ciekawe i bardzo pomysłowe ,naprawde można jeść urozmaicone jedzenie na tej
                diecie. Często serwowałam rodzinie dania z tej diety bo niechciało mi się
                gotować dla siebie oddzielnie a dla męża i dzieci oddzielnie.Pozdrawiam
    • balbina_alexandra Re: SB 01.06.07, 17:51
      Ja jestem na SB już ładny szmat czasu, teraz cały czas na III fazie i jest to
      już mój docelowy sposób odzywiania. Podobno na 3 się nie chudnie, ale mnie np.
      jeszcze spadło ze 2 kg - choć może to efekt wzmożonej dawki ćwiczeń nie wiem.
      Jestem zdecydowaną fanką tej diety i mam zamiar jeść tak już do końca życia.
      Unormował mi się poziom cukru, przestałam mieć napady głodu na węgle i co za tym
      idzie kompulsywnego obżarstwa. Polecam.
      • lipp1 Re: SB 03.06.07, 19:19
        Witajcie :)
        po dwóch tygodniach DC (-4kg) zdecydowałam się przejść na SB. na początku waga
        podskoczyła mi o 1kg, ale po 3 dniach spadła i ciągle idzie w dół. nie liczę
        kalorii (ale ze ściśniętym po ścisłej żołądkiem,myślę że nie jestem w stanie
        przekroczyć tych 1000kcal), i muszę powiedzieć,że dieta jest super. pozwoliła
        mi utrzymać moje osiągnięcie ze ścisłej DC (po raz pierwszy! a próbowałam
        3razy ;p ). Chcę już na SB zostać. To zupełnie coś innego i przede wszystkim
        nie podchodzę do niej jak do diety. Może dzięki temu jak na razie tak dobrze mi
        idzie :)
        Zachęcam was wszystkie do przechodzenia po CD na SB.
        • matura5 jestem na mieszanej 03.07.07, 12:08
          ale po jej skończeniu chce przejść na SB. Poradźcie jak jeść aby nie utyć!!!!!
          • balbina_alexandra Re: jestem na mieszanej 03.07.07, 21:14
            Jak? Normalnie. Poczytałaś o tym jak wygląda SB? Zakładam, że tak. Możesz po
            mieszanej zrobić I fazę, ale ja bym osobiście zaczęła od II. W końcu mieszana DC
            bardzo przypomina fazę I SB :) Zrób parę tygodni II, jesli waga nie będzie
            spadać odpowiednio, wrócisz na dwa tyg. na I. Dlaczego II? Paradoksalnie nie
            możesz niskowęglowej ciągnąć za długo, jak chcesz dalej chudnąć, musisz włączyć
            do diety dobre węgle. Pamiętam jak ku mojemu zdziwieniu schudłam niepostrzeżenie
            2 kg jak zaczęłam codziennie jeść owsiankę na śniadanie ;)
            Musisz stopniowo włączać do diety węgle jeśli nie chcesz przytyć. Najpierw 1-2
            owoce rano, do śniadania. Potem np trochę ryżu czy makaronu. Nie wszystko naraz,
            obserwuj swój organizm. Ale pamiętaj żeby w Twojej diecie przeważały warzywa i
            bialko, i nie jedz węgli po południu. Stosując się do tych prostych zasad
            schudłam (dużo!) trwale, jedząc do syta, nie głodząc się.
            • matura5 Re: jestem na mieszanej 05.07.07, 12:58

dzięki wielkie, zastanawiałam się czy I czy II faza SB. Pomogłaś mi.
              oto mój syn forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13609328&a=13609328
              • balbina_alexandra Re: jestem na mieszanej 05.07.07, 20:58
                Dłobiazg, służę chętnie info jako fan DC i trzeciofazówka już, choć aktualnie
                znów na jedynce celem radykalnego odwęglenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka