Dodaj do ulubionych

Kolejne fakty i dalsze ataki na Prezydenta.

21.12.09, 12:11
www.efakt.pl/Remontuja-tylko-od-frontu,artykuly,60085,1.html
Co się dziej że Prezydent Andrzej Stania stał się ulubieńcem eFaktu.
Najgorsze jest to że został negatywnym bohaterem końcówki roku a co
za tym idzie miasto nie zyskuje ale traci w oczach obserwatorów.
Obserwuj wątek
    • kapioh1 Re: Remont a'la Stania, czyli PIC :))) 21.12.09, 13:20
      Ja wiedziałem, że tak będzie, ha ha! "Fakt" pisuje o rzeczach, o
      których ja, Kapioh pisałem pierwszy :)) Ten temat podałem na
      forumowej tacy w wątku "Remont a'la Stania czyli PIC". Cieszę się,
      że szersze grono miłośników zdolności Stani i jego ludzi dowie się o
      największych osiągnięciach kadencji. Jeśli nie wiesz, to oświecę Cię-
      ta buda to...ZABYTEK :)) Wystarczyło obsmarkać na żółto, przywalić
      styropianowe paseczki, pseudo- cegiełki i już! Przypomina to plan
      filmowy tandetnego westernu, gdzie miasteczko z dzikiego zachodu
      udają odpicowane frontowe ściany, od tyłu podparte żerdziami. Panie
      Stania! Jeszcze raz gratuluję konserwatora, hehe.
      • insectia Re: Remont a'la Stania, czyli PIC :))) 21.12.09, 14:01
        kapioh a co ty chcesz od konserwatora ?
        to trybik w maszynie w której uderza ręka do taktu "tak to k**** musi być i koniec!"
        • jankolodziej Re: Remont a'la Stania, czyli PIC :))) 21.12.09, 19:37
          Obecny konserwator to ekspert od styropianowej architektury, wszyscy widzieliśmy.
          Pytanie do radnego Józefa: czy ze sporym trudem odratowana wieża szybowa i
          maszyna wyciągowa, która mogła być rudzką perełką przetrwa tego "eksperta" ?
        • zoro333 Re: Remont a'la Stania, czyli PIC :))) 22.12.09, 08:19
          Zgadzam się! To niestety trybik wykonujący polecenia i z małą siłą
          przebicia.
          • kapioh1 Re: Remont a'la Stania, czyli PIC :))) 22.12.09, 12:24
            zoro333 napisał:
            > Zgadzam się! To niestety trybik wykonujący polecenia i z małą siłą
            > przebicia.

TRYBIK CZY PARTYJNY KOLEGA???

www.urbanczyk.pl/
            W bliższym poznaniu ludzi Stani zawsze pomaga mi internet.
            Powodzenia :)
            • a-h1n1 Re: Remont a'la Stania, czyli PIC :))) 22.12.09, 12:52
              co nie zmienia faktu, że nie robi tak jak powinien jak dyktuje mu sztuka zawodowa.
              czyli "(...) tak to musi być"
            • jozefosmenda Remont, PIC,talenciaki :))) 22.12.09, 23:30
              Zawsze podziwiam tego typu "ekspanserów" którzy mają na wszystko czas łącznie z obowiązkami zawodowymi! W naszej RM tez jest takich kilku.
              Potem to tak wygląda jak wygląda!
              Gdyby ktoś nie kumał to rzeczywistość mam na myśli.Krajową oczywiście.
              • w336 A jednak ma talent. 23.12.09, 16:40
                Panie Józefie więcej wiary idzie okres świąteczny, więc niech Pan
                bardziej ufa w zdolności ludzi władzy. Dla relaksu proszę przeczytać
                i zestawić kilka cyfr. Zobaczy Pan gdzie poszły miejskie pieniądze i
                w jakim procencie były dotacją (dołożone do wymaganej kwoty) a w
                jakim stanowiły 100% sfinansowania prac.
                www.mkzruda.pl/mkz2009pods.htm
                • kapioh1 Re: Ma talent do science fiction. 23.12.09, 23:04
                  No, Konserwator ma talent literacki. Szczególnie jest mu bliski
                  gatunek science fiction:

"Drugim filarem działalności były bezpośrednie prace renowacyjne
                  najcenniejszych i najbardziej zagrożonych obiektów zabytkowych Rudy
                  Śląskiej. Zadanie to realizowano zarówno w formie dotacji celowych
                  udzielanych właścicielom poszczególnych budynków, jak również w
                  formie zakupu konkretnych usług remontowych"

Ludzie! Frontowa ściana budynków przy Niedurnego 24 i 26,
                  rozsławiona perzez "Fakt" była najcenniejsza czy najbardziej
                  zagrożona? A co z tyłem, że tak powiem, mniej cenny, czy mniej
                  zagrożony? A takie ławki w kościele św. Józefa? Czym zagrożone one
                  były, drogi Panie, kornikiem, czy zadem Władzy, hę?? I co z nimi
                  takiego zrobiono, Mistrzu, że "renowacja" kosztowała 165 000 zł (sto
                  sześdziesiąt pięć tysięcy, groszy jak wyżej)?
                • jozefosmenda A jednak ma tupet. 23.12.09, 23:06
                  Trzeba to wysłać do "NIE".
                  Niech przyjadą do Rudy Śląskiej to wyjdzie fajny reportaż-kuriozum!
                  Oczywiście łącznie ze zmianą PZP w dzielnicy Chebzie pod przyszłą budowę kościoła, plebanii i cmentarza.
                  A swoją drogą taki zapis:..."Ponadto należy zauważyć, że w 2009 roku na ochronę zabytków i opiekę nad zabytkami wydano prawie 3,5 mln zł, a Miejski Konserwator Zabytków wydał około 1000 postanowień i opinii konserwatorskich"...... niewątpliwie wymaga refleksji przy kwotach na remonty rudzkich szkół!
                  • pipi43 Re: A jednak ma tupet. 25.12.09, 19:10
                    jozefosmenda napisał:

> Trzeba to wysłać do "NIE".
                    > Niech przyjadą do Rudy Śląskiej to wyjdzie fajny reportaż-kuriozum!

Święte(?)słowa!
                    Ale czy na pewno taki był zamysł autora?
                    Dlaczego reportaż-dziwoląg ma byc fajny?
                    Bo publikowany przez "nie'?
                  • g-48 Re: A jednak ma tupet. 25.12.09, 19:59
                    Trzeba to wysłać do "NIE".
                    Tak !Tak! Do twojego przyjaciela Urbana i do twojej gazety"Fakty i
                    mity"
                    • osi-ris Re: A jednak ma tupet. 25.12.09, 20:05
                      G48 tylko że to wydawane jest na niemieckim papiorze przez niemieckie wydawnictwa
                      • g-48 Re: A jednak ma tupet.Adolfku 25.12.09, 22:23
                        G48 tylko że to wydawane jest na niemieckim papiorze przez
                        niemieckie wydawnict
                        > wa
                        CO?
                        • jozefosmenda Nie myl prawdy z tupetem! 26.12.09, 10:52
                          A co ci chodzi Greogor z tym "NIE"? Sam mnie jeszcze naprowadzasz pisząc dodatkowo o "Faktach i Mitach".
                          A wiesz ,że we Włoszech coraz mniej ludzi chodzi do kościoła?
                          Popatrz zresztą na mój przypis pod tekstem.Czyli coś w stylu:...a na drzewach zamiast liści....?
                          • kapioh1 Re:Gdzie się podziało 590 000 zł? 27.12.09, 13:12
                            Rozmydlono ten ciekawy wątek różnymi pierdzinami. A ja w tym czasie
                            dodałem sobie podane w internecie kwoty wydane na zabytki. I wyszło,
                            tak bez groszy, 2908349 zł. Natomiast cała kwota to ponoć 3.5 mln
                            zł!!! To gdzie się podziało te 590000 zł z groszami, hę?? Wywalono
                            te pieniądze na cztery pycie krzyże? Panie Osmenda, nie martwi to
                            Pana?? No jest jeszcze "dokumentacja", ale za pół bani? Może ja po
                            prostu czegoś nie rozumię, biedny Miś. Ktoś mi to wyjaśni??
                            • jozefosmenda Re:Gdzie się podziało 590 000 zł? 27.12.09, 13:26
                              >>>kapioh1 napisał:
                              >.... Natomiast cała kwota to ponoć 3.5 mln
                              > zł!!! To gdzie się podziało te 590000 zł z groszami, hę?? Wywalono
                              > te pieniądze na cztery pycie krzyże? Panie Osmenda, nie martwi to
                              > Pana?? <<<

Szczerze powiedziawszy to bardzo mnie to martwi!
                              ale dopiero jak do ręki dostanę "Wykonanie budżetu za 2009 r." (czyli marzec 2010)to będę umiał się do tego odnieść dokładnie. Na razie jest to w stylu:..."pisać każdy może,jeden lepiej drugi gorzej"!
                            • pipi43 Re:Gdzie się podziało 590 000 zł? 27.12.09, 13:26
                              kapioh1 napisał:

To gdzie się podziało te 590000 zł z groszami, hę?? Wywalono
                              > te pieniądze na cztery pycie krzyże? Panie Osmenda, nie martwi to
                              > Pana?? No jest jeszcze "dokumentacja", ale za pół bani? Może ja po
                              > prostu czegoś nie rozumię, biedny Miś. Ktoś mi to wyjaśni??

No, ja myślę, że pana Osmendę martwi nawet 5,90 wydane na krzyże. ;)
                              W pewnym sensie to rozumiEM...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka