cols.cols 16.02.11, 23:08 Ja się pytam kto wybrał tę kobietę na prezydenta! Fałsz, obłuda, brak kompetencji, zero obycia! Takie mam wnioski po wysłuchaniu wywiadu w Silesia 24! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skalar2011 Re: Dziedzic = wstyd 17.02.11, 17:01 wybrali ją niestety mieszkańcy naszego miasta, ktorzy przed wyborami zapadli na jakiś amok i uwierzyli w obietnice które zostały tylko obietnicami. A teraz cóż tylko czekać na rozwoj sytuacji chyba że referendum albo komisarz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbychu-fajny Re: Dziedzic = największe Dzieło AS 17.02.11, 19:28 Oj nie, Skalar! To nie mieszkańcy są winni, tylko... poprzedni prezydent, który przez tyle lat troszczył się głównie o to, by mu gdzieś nie urosła "jakaś konkurencja". Kiedy tylko stwierdził, że ktoś ma głowę, serce do miasta i może zyskać dobrą opinię u rudzian, natychmiast był "eliminowany" - w cudzysłowie, bo metody były różne, o czym sam najlepiej wiesz, prawda? Jedni dostawali inny "cichy" stołek, inni dostawali wilczy bilet, jeszcze inni propozycję w stylu "poprę cię w wyborach parlamentarnych, byle mi obiecasz, że nie będziesz zbyt aktywny w wyborach tutaj". I to bynajmniej nie przypadek, że na tyle stanowisk powoływał nie-rudzian, bo to dawało mu większą kontrolę nad "urośnięciem" potencjalnego rywala, który mógłby pokazać co umie i już. Stąd na stanowiskach zastępców albo niebożątka (których potem nie można było wywalić, bo miały patronkę) albo chamskie książątka spoza miasta, których buta niewątpliwie rozsławiała RŚ. I oto rezultat, kiedy na tym, niegdyś urodzajnym, ugorze wyhodował sobie sam takie coś. I pieprz mi, że to woleliśmy. Wybór był negatywny, ale konieczny. Wiem, ze ta pani nie dokonana niczego wielkiego, ale pewnych porządków - owszem. Nieładnymi metodami, to prawda, ale inaczej nie umie, a ja wolę jej nieumiejętność, niż poprzednią rzekomą genialność w zarządzaniu (która pozostawia nas w takim kłopocie finansowym i w ogóle). Więc zamilcz, jeżeli masz na celu obronę przeszłości. Wstyd ci za panią D.? A ja pytam ciebie: nie wstyd ci, że doprowadziliście do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Dziedzic = wstyd 17.02.11, 20:38 Wybrali ją mieszkancy po zaklamanej i bulwersującej mnie i wielu inych mieszkańcow naszego miasta kampanii, która niestety trafiła do prostych ludzi, którzy mysleli że poprawią swoją tak trudną już codzienność i zawierzyli Odnowie. A co do pani N to przecież wspierała waszą kampanię, nawet sztab wyborczy porozumienia gościła w swoim mieszkaniu więc nie pisz mi tu głupot że czegoś jej nie obiecano w zamian a aspiracje jak wszystcy wiedzą ma ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
sukiero ...... ...... ........ ......... .......... 18.02.11, 13:22 Znowu obwiniacie Bogu ducha winną kobietę. To Andrzej miał na plakatach hasło "z dala od polityki" no i się stało! Odpowiedz Link Zgłoś
rudzianin12 Re: Dziedzic = wstyd 17.02.11, 20:21 cols.cols napisał: > Ja się pytam kto wybrał tę kobietę na prezydenta! Fałsz, obłuda, brak kompetencji, > zero obycia... a co pokazywała poprzednia władza?? Fałsz obłuda, brak kompetencji, zakłamanie, a o obyciu nie wspomnę... to było na porządku dziennym. A jeśli chodzi ci o obycie to wystarczy przypomnieć sobie przemowy do "wiernych" na spotkaniach, imprezach, konferencjach itp. - zawsze nie nie na temat, bełkoczące przemowy że nic zrozumieć nie można było, o postawie i o braku koordynacji ruchu nie wspomnę... czyżby gminna plotka mówiła prawdę o pewnych problemach??? i ty masz czelność pisać tu o kompetencji i o byciu?? Spójrz wstecz na poprzednie 10 lat, przypomnij sobie jak było, potem pomyśl, zastanów się, przemyśl temat i wyciągnij wnioski o obłudzie, fałszu i zakłamaniu, a o kompetencji nie wspomnę..... a potem pisz ale coś z sensem.... Odpowiedz Link Zgłoś
erudzianka Re: Dziedzic = wstyd 17.02.11, 20:32 Ale przeciez miało byc inaczej prawda? To po co sie odwołujesz do poprzedniej władzy. Przeciez wygrali dlatego, że nie odpowiadał im poprzedni system władzy, chcieli go zmienić. Czyżby punkt widzenia zalezal od punktu siedzenia? Ja takiej władzy mówię nie. I proponuje głośno mówic o jej potknięciach bo miało byc inaczej i tego oczekujemy. A na razie ....... Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Dziedzic = wstyd 17.02.11, 20:47 nie mając żadnej koncepcji rządzenia prócz obdzielania zaslużonych stołkami,rządzić się konstruktywnie i mądrze nie da.Obiecanki w kampanii to jedno a ich niespełnianie i tak można zwalić na poprzednika, a można się też pochwalić jego zaslugami gdy swoich zabraknie. W wywiadzie ta pani wspomina o koniecznych zwolnieniach w UM ,ale o zwolnieniach w MOPS ani słowa choć rozrósł się do granic rozsądku.Petentów przyjmuje się tylko parę godzin dziennie a pensję otrzymują za caly etat.A dodatkowo zawsze są dla nich środki na super premie jak to jest ,wszyscy mamy zaciskać pasa a w MOPS Eldorado Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:rudzianin12 17.02.11, 20:42 a co pokazywała poprzednia władza?? Fałsz obłuda, brak kompetencji, zakłamanie, > a o obyciu nie wspomnę... to było na porządku dziennym. Tu nie chodzi co pani prezydent robi tylko w jakim stylu. Tu sa przydupasy ktorzy skamla (jak Jaruzelski) o 100 dni spokoju dla wladzy ale strach pomyslec co ta wladza zrobi za 200 dni gdy nikt nic nie powie?! Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebruss Re:rudzianin12 17.02.11, 21:31 Miasto niestety takie jak Ruda Śląska musi mieć człowieka, który jest fachowcem od pierwszego dnia. Nie potrzeba nam specjalistów drobiących jak gejsza a w niektórych przypadkach drapieżnie wyrzynający przeciwników jak samuraj. Doświadczeniem niestety nasza nowa pani Prezydent wykazać się nie potrafi. Jak na razie żadnych zmian poza brukowaniem pracowników nie widać. Nie możemy sobie pozwolić na robienie przez jej świtę doświadczeń na nas i naszym mieście. Jak do tej pory nie zauważyłem aby poprawił się stan dróg. Brud na osiedlach panuje tragiczny. Są od tego przecież odpowiednie służby, wystarczy je tylko ruszyć. Niestety najważniejsze teraz dla p.Grażyny D. jest obsadzanie stanowisk specjalistami z Bożej łaski. No ale jak się obiecało. Nam nie zależy na obietnicach stanowisk ale o innych, które wypowiadała przed wyborami a było ich nie mało. Jeżeli tak to ma wyglądać to chyba wkrótce będziemy musieli jako pracodawcy pani Grażyny D. powiedzieć jej: tej pani już dziękujemy !!!!!!!! Do bani z takim Dziedziczeniem. To tak jak ktoś mówi dość Stania w miejscu. Podobne co ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychu-fajny AS jak...Gierek? 17.02.11, 22:07 Skalar powiadasz, że "nie mając żadnej koncepcji rządzenia prócz obdzielania zaslużonych stołkami,rządzić się konstruktywnie i mądrze nie da"? A nie zauważyłeś jak bardzo się tu bronisz? Nie zauważyłeś, że w normalnej sytuacji stołkami się nie obdziela zasłużonych, tylko dobiera ludzi według kwalifikacji do potrzeb, ( i nie odwrotnie, bo jeżeli nie ma potrzeby, to nie zatrudnia się nawet najzdolniejszego zięcia). A ty twierdzisz, że wielkość tamtych rządów polegała na "nadbudowie" - na tym, że "prócz" tego było coś jeszcze? Wybacz, ale nic o tym nie wiem. Podobnie jak trudno mi do dziś przyznać racje tym wszystkim, którzy placzą, ze nie szanujemy dorobku... PRL, tego, że niejaki Gierek zapewniał nam pożyczki (których do dziś nie możemy spłacić). Tych pożyczek zaciągniętych przez naszą władzę rudzką tez nie spłacimy. To wasze ideały? Mamy was całować po tyłkach za tych 10 lat waszego żerowania kosztem naszej przyszłości? Odwagi Skalar! "Prawda was wyzwoli" - ty przecież lubisz "złote myśli", a to chyba godne źródło, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: zbychu 17.02.11, 22:32 nie każę całowania mnie po tyłku myślę że bylaby to w twoim wykonaniu wątpliwa przyjemność, chcę tylko byście zaczęli realizować obietnice wyborcze bo to jesteście winni waszym wyborcom od wyborów minęlo już ponad 2 miesiące .Na miejsce odwołanych prezesów miejskich spółek powołujecie nowych swoich( inkubator) , w ZAZ p.o.pan Ż były dyrektor PFRON który mieszkańcem Rudy napewno nie jest , co tu jest grane ? tego już nie zrzucicie na poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: AS jak...Gierek? 18.02.11, 10:02 Zbychu moze racje masz! Jezeli widzisz to tylko z pozycji Kraju to zadluzenie Gierka splacilismy przed paru laty ale jak by nie to zadluzenie to dalej do roboty zapiepszalbys na rowerku lub pierdzikolku. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychu-fajny Przyganiał kocioł garnkowi 18.02.11, 12:40 Skalar, dzięki za zaliczenie mnie do kręgów władzy, ale gdzie ja opiniowałem obecną władzę pozytywnie? Ja tylko protestuję przeciw twoim próbom żerowania na tej miernocie i obciążania nią wyborców, bo to co jest teraz, to wyłącznie wasze dzieło - widziałeś tytuł? "GD - największe dzieło AS"! I wybacz, ale nie doczekasz się tęsknoty z mojej strony za tamtymi rządami, tylko dlatego, że obecne są kiepskie. Przyszłość widzę w zupełnie innej opcji i tu rządy obecnej władzy sprzyjają jej narodzinom. Twoje 10-lecie mam nadzieję mieć za sobą, podobnie jak ów PRL. Wiem, tobie wydaje się, że jeżeli kumpel ci powie, że wasze rządy były cudowne i postępowe, to jest to głos ludu. Potrzebujesz najwyraźniej czasu na uruchomienie procesów myślowych, bo dotąd były oblepione wazeliną. A co do realizowania obietnic wyborczych, również sobie popatrz na obietnice 2000, 2002 i 2006. Było coś o szacunku dla mieszkańców tego miasta, coś o garażach piętrowych w każdej dzielnicy, o mieszkaniach i masie innych "konceptów". Jaki rezultat? Nie masz moralnego prawa do żadnej krytyki. Raczej zobowiązanie do przepraszania nas za przeszłą i obecną władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Przyganiał kocioł garnkowi 18.02.11, 13:11 Widzisz Zbychu z obecną władzą nie chciałbym mieć nic wspólnego bo widzę jacy to ludzie, przepraszać za poprzednią nie muszę bo do niej nie należałem jestem zwykłym obywatelem naszego kochanego miasta i poprzedniej władzy bylem sympatykiem gdyż z pozycji mieszkańca widziałem jak dzień po dniu zmienia się nasze miasto.Jak rosną nowe domy,pięknieją ulice, powstają nowe miejsca parkingowe i śmiałe inwestycje.To że odnowa ,,pojechala,, w kampanii po zadłużeniu mogło przerazić ludzi ktorzy o nowych inwestycjach nie mają pojęcia, bo przecież każde miasto w Polsce jeśli się chce dynamicznie rozwijać musi sięgać po kredyty.Na moje szczęście pracuję na swoim i nie muszę się nikomu podlizywać natomiast ty wykazujesz ogromną wiedzę o wazeliniarstwie to o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzianin12 Re: Przyganiał kocioł garnkowi 18.02.11, 14:39 " skalar2011 napisał: ...jestem z wykłym obywatelem naszego kochanego miasta i poprzedniej władzy bylem sympatykiem gdyż z pozycji mieszkańca widziałem jak dzień po dniu zmienia się nasze miasto. Jak rosną nowe domy,pięknieją ulice, powstają nowe miejsca parkingowe i śmiałe inwestycje..." Może to co piszesz jest prawdą, ale działo się to w przeciągu 10 lat a nie w ciągu tych niecałych 3 m-cy, z których juz teraz próbujesz rozliczyć obecną władze z jej osiągnięć... Odpowiedz Link Zgłoś
von-cymbergaj Re: Przyganiał kocioł garnkowi 18.02.11, 15:37 A ja w pewnym gronie słyszałem stwierdzenie, że to nieważne KTO rządzi Rudą Ślaską! Ważne, ze to nie jest Andrzej Stania. Całkowicie podzielam ten pogląd bo obecna trudna sytuacja bierze się z jego poprzedniego rozpasania i durnych wizji oraz kolesiowskich nieraz decyzji i rozwiązań! Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Przyganiał kocioł garnkowi 18.02.11, 17:38 von-cymbergaj napisał: > A ja w pewnym gronie słyszałem stwierdzenie, że to nieważne KTO rządzi Rudą Śla > ską!Ważne, ze to nie jest Andrzej Stania. > Całkowicie podzielam ten pogląd bo obecna trudna sytuacja bierze się z jego pop > rzedniego rozpasania i durnych wizji oraz kolesiowskich nieraz decyzji i rozwią > zań! Z tym sie calkowicie zgadzam. Rowniez tak twierdziłam i teraz bardzo uważnie sledze poczynania nowej władzy. Jka narazie to wprowadzone zmiany organizacyjne urzędu sa dobre tzn łączenie niektórych wydziałów np Rozowju i Prasowego = wydział komunikacji społecznej i promocji, albo 2 oddzielne kancelarie w jedną, zminiejszenei referatów w wydziale ochrony środowiska - bo wszystko to było "rozbuchane" do granic możliwości, 1 referat gdzie 2 pracowników maiło sowjego kierownika - to absurd. Zwolnienei kilkunastu ludzi (w tym w pierwszej kolejności emerytów) to i tak jeszcze nei sa jakies wielkie oszczędności mam nadzieję, że prace trwają - należy urzędnikom dołożyc pracy a przynajmniej tak by mógł więcej spraw załatwić a nie miec "klapek" na oczach i mówić - to nie ja - to koleżanka, wlaśnie w ten sposób było bardzo trudno zalatwić sprawy w urzedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sukiero ...... ...... ........ ......... .......... 18.02.11, 13:27 robertdebruss napisał: > Do bani z takim Dziedziczeniem. No dokładnie !! Miało być 30 jest 50 mln zadłużenia które przeszło na kolejny rok. Nie ma jak gorolski system zastaw się a postaw się. Z niecierpliwością czekam na inwestycje tak szumnie pokazywane przez jednego "pływaka". Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: ...... ...... ........ ......... .......... 18.02.11, 18:58 Spotkali się zwolennicy i przeciwnicy,byłej i obecnej władzy.Dobrze,że forum jest bez fonii, ale były by wrzaski.Ale spokojnie.Nowy prezydent musi się zazębić w tym skomplikowanym mechanizmie.Te kilka miesięcy, to nic do 10-ciu lat.Problemów bez liku i ja to rozumiem i moim zdaniem na krytykę jeszcze nie czas.A myślę,że p.Dziedzic nasz prezydent jest od rządzenia, rządzenia przez fachowców i tego oczekujemy.I dajmy jej jeszcze spokój, bo widać,że coś się jednak dzieje a po efektach będziemy oceniać. Tylko spokój może nas uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzianin12 Re: ...... ...... ........ ......... .......... 18.02.11, 21:05 "waple napisał: .I dajmy jej jeszcze spokój, bo widać,że coś się jednak dzieje a po efektach będziemy oceniać. Tylko spokój może nas uratować." pierwsze rozsądne słowa!!! Nareszcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gejsza10 Re: Dziedzic = wstyd 20.02.11, 12:36 Kto wybrał?cols.cols napisał: > Ja się pytam kto wybrał tę kobietę na prezydenta! Fałsz, obłuda, brak kompetenc > ji, zero obycia! Takie mam wnioski po wysłuchaniu wywiadu w Silesia 24! Kto wybrał? Zastanow sie wygrala tylko z przewagą 304 glosow, a niewaznych glosow bylo ok. 700. Gdyby nie ustawka w domach seniora, gdzie nakazano glosowac na nią nigdy by tych wyborow nie wygrala. Poprostu jest to nieszczesliwy przypadsek za ktory zaplaci miasto. Takiego kolesiostwa i arogancji nie bylo za Stani. O jakich kompetencjach mowisz, fakt , ze jej wypowiedzi to wielki wstyd dla mieszkancow.Szkoda, bo na tym ucierpi miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Dziedzic = wstyd 20.02.11, 13:35 Gejsza, Gejsza, wstyd to Twoje pismactwo.A wynika z tego,że Ty cierpisz najbardziej, zdradz z jakiego powodu? To osobiste krzywdy, czy większego grona? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Dziedzic = wstyd 20.02.11, 18:59 waple a ty co klapki na oczach i dalej wio, nie widzisz tych ,,wystepów,, czy udajesz że nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gejsza10 Re: Dziedzic = wstyd 20.02.11, 19:14 skalar2011 napisał: > waple a ty co klapki na oczach i dalej wio, nie widzisz tych ,,wystepów,, czy u > dajesz że nie widzisz. Skalar, on nie widzi , bo gra w tej druzynie, a nas chcialby pouczac.Trudno widziec, jak uczestniczy w tych żalosnych wystepkach. Odpowiedz Link Zgłoś
linomag Re: Dziedzic = wstyd -porównanie 20.02.11, 20:02 www.tvs.pl/informacje/26405,kontrowersyjna_wypowiedz_prezydenta_rudy_slaskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
1sally Re: Dziedzic = wstyd -porównanie 20.02.11, 20:26 linomag dzięki na ten link:) większego wstydu niż bełkot ostatnich 10 lat nie będzie. Teraz mamy prezydenta za którego nie trzeba się wstydzić, który nie zatacza się i nie gada głupot. Jednak widzę że ostatnie 10 lat u niektórych spowodowało totalne wypranie mózgu z normalności i tęsknią za tym co znali mimo, że było to chore. To się jakoś w psychologii nazywa, nick_na_raz walnij tu teorią psychołogiczną:) Odpowiedz Link Zgłoś
nick_na_raz Re: Dziedzic = wstyd -porównanie 20.02.11, 20:43 och, sally, nie będzie teorii psychologicznych. to, co się dzieje już od dawna definiujemy w kategoriach psychopatologicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
1sally Re: Dziedzic = wstyd -porównanie 20.02.11, 20:54 zgadzam się z tobą:) Nick_na _raz widzę postępy - w końcu samokrytyka. Nie umiałąm znaleźć tych kategorii w których wasze zachowania by się mieściły - a to kategoria psychopatologiczna. No widzisz jaka ty tu jestes potrzebna:) Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Dziedzic = wstyd -porównanie 20.02.11, 20:54 A czego znowu skaczecie jak buhaje po arenie.Moze w koncu zrobicie strajk i jak Stania wchodzi do sali obrad to wy moze wyjdziecie na znak protestu? Wyraznie powiedzial "Ostrzezenie dla politykow a co przydurnawy Rowerek Zoro czy Pipi interpretuja to zostawmy ich slawnej glupocie. Odpowiedz Link Zgłoś