Dodaj do ulubionych

Andrzej oddaj nasze 10 mln

09.05.11, 21:03
Mieliśmy dostać zwrot poniesionych kosztów zepsucia parku JP2 i co? Mamy 10.ooo.ooo większe zadłużenie?
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Andrzej oddaj nasze 10 mln 09.05.11, 21:07
      Podaj swoje konto wyplacam z westy.
    • bad_and_ugly Re: Andrzej oddaj nasze 10 mln 10.05.11, 21:07
      sukiero napisał:
      > Mieliśmy dostać
      > zwrot poniesionych kosztów zepsucia parku JP2 i co? Mamy 10.ooo.ooo większe za
      > dłużenie?

A gdzie ten "park JP2"!? Chętnie bym zobaczył, bo to coś nowego musi być.
      • zoro333 G48 11.05.11, 08:02

prosisz i masz
        Urzędu Miasta Ruda Śląska Wydział Budżetu i Finansów ING Bank Śląski Katowice S.A. O/Ruda Śląska:
        72 1050 1214 1000 0010 0119 7019
        Koniecznie z dopiskiem: „za złe inwestycje poprzedniej ekipy”
        • g-48 [...] 11.05.11, 10:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • zoro333 g48 11.05.11, 10:31

Dlaczego g48 znowu taki język? Ja już zapominam o kablowiczu i tym który pomagał SB w tępieniu swoich kolegów z Solidarności. Może jednak merytorycznie? Ale jak wolisz …
            • sukiero Re: g48 11.05.11, 10:38
              a ty za czyje się kształciłeś? - bo ja za swoją zapłaciłem.
              a skąd miałeś mieszkanie - bo ja za swoje zapłaciłem.
              • g-48 Re: Biedny sukiero 11.05.11, 13:20
                a ty za czyje się kształciłeś? - bo ja za swoją zapłaciłem.
                A co kupiles swoje wyksztalcenie za krowke czy tylko ges?
                Wyksztalcenie bylo i jest w Konstytucji zagwarantowane bezplatne.Jezeli skonczyles szkoly ze slupa ogloszeniowego to widocznie intelektualnie na inne cie stac nie bylo.
                Mieszkanie mialem i mam w prywatnym domu i place czynsz.
                A tak na wesolo:Kiedys na Hucie sekretarz partii powiedzial mi ze dzieki partii mam wyksztalcenie to mu odpowiedzialem"To wy jako sekretarz musicie juz byc profesorem"
                • sukiero Re: Biedny sukiero 11.05.11, 14:30
                  g-48 napisał:

> to mu odpowiedzialem...

To dlatego już cie tu nie ma?
                  • brynio5 Re: Biedny sukiero 11.05.11, 14:51
                    Jeżeli polego to na prowdzie co pisze Osmenda, że g-48 to niejaki Grzegorz N. to wola już nic niy godać.
                    Znołech go jako ministranta i wiyncyj bych go już znać niy chcioł.
                • typ.niepokorny Re: Biedny sukiero 11.05.11, 18:06
                  G-48:
                  "Wyksztalcenie bylo i jest w Konstytucji zagwarantowane bezplatne.Jezeli skonczyles szkoly ze slupa ogloszeniowego to widocznie intelektualnie na inne cie stac nie bylo. "

To teraz poczytaj to poniżej, Ty ...[cenzura] :

1. Nie masz żadnego prawa obrażać ludzi, którzy płacili za swoje wykształcenie. Nie tylko sukiero płacił. Ja też. Wiesz czemu? Bo jak skończyłem technikum, to moich rodziców NIE BYŁO STAĆ, żeby mnie na dzienne studia posłać. Poszedłem do pracy i studiowałem zaocznie. KAŻDY weekend, nie co drugi, jak w szkołach "ze słupa". Bo wybrałem renomowaną uczelnię z ponad 70-letnią tradycją, wysokim poziomem i wysokimi wymaganiami.Przynajmniej mam dyplom, którego nie wstyd pokazać pracodawcom.

Podsumowanie : 5 lat x 4 tysiące PLN/rok - to samo czesne. Dolicz dojazdy, kserowanie książek ( bo albo`niedostępne, albo dla takich jak ja po cenach zaporowych) i całą masę innych drobiazgów. Wiesz, co mi państwo dało? JEDNO WIELKIE G...!

2. Teraz mam dziecko w podstawówce.

Podsumowanie : komplet podręczników ( 2 klasa) - 270 zł ( z angielskim i religią). Do tego "wyprawka" - zeszyty, okładki, piórnik, farbki etc.- 150 pln. Do tego : obowiązkowy ( w szkole mojego dziecka) mundurek - 70 pln (a najlepiej mieć 2 - na zmianę). O "dobrowolnych" składkach typu rada rodziców, ubezpieczenie itd nie piszę. Ale za to jest też: OBOWIĄZKOWA (sic!) dostawa środków czystości dla szkoły, udział w różnych okazjach i czynach społecznych dla poratowania budżetu szkoły (bo np. nie ma na pracownię komputerową, bo trzeba pomóc przy remoncie itd).

Na koniec powiem Ci jedno : DOBRZE SIĘ SRA, JAK SIĘ MA PEŁNĄ DUPĘ GÓWNA.
                  Albo inaczej : DOBRZE SIĘ WYMACHUJE POLSKĄ KONSTYTUCJĄ PRZED NOSEM POLAKA SIEDZĄC W REICHU!
                  • g-48 Re:Niepokorny 11.05.11, 19:11
                    Wezmiemy se to poleku:
                    1.1. Nie masz żadnego prawa obrażać ludzi, którzy płacili za swoje wykształcenie.
                    > Nie tylko sukiero płacił. Ja też. Wiesz czemu? Bo jak skończyłem technikum, to
                    > moich rodziców NIE BYŁO STAĆ, żeby mnie na dzienne studia posłać. Poszedłem do
                    > pracy i studiowałem zaocznie.
                    Studia sa bezplatne a ze twoich rodzicow stac nie bylo na studia no coz mojej matki tez nie ale wtedy tez studia byly darmowe ale lapowki byly za wysokie. Nawet dostalem propozycje studiowania w Moskwie (1968 rok telekomunikacja) ale na to mnie tez stac nie bylo. Starczy?
                    W tych czasach przed Rektoratem w Rokitnicy ludzie zapominali u rektora kluczyki z nowiutkich Moskwiczow.
                    Podsumowanie : 5 lat x 4 tysiące PLN/rok - to samo czesne. Dolicz dojazdy, kser
                    > owanie książek ( bo albo`niedostępne, albo dla takich jak ja po cenach zaporowy
                    > ch) i całą masę innych drobiazgów. Wiesz, co mi państwo dało? JEDNO WIELKIE G..
                    > .!
                    Wygodnas?! Za moich czasow o ksiazkach na studiach sie nawet nie marzylo byla w Gliwicach
                    "dobrze" zaopatrzona skoroszytarnia(sic?) a nowe ksiazki w szkole podstawowej(7 lat) to bylo o ile mnie pamiec nie myli tylko 10% ,Komitety Rodzicielskie , stroje na gimnastyke i makulatura to byly dodatkowe koszty.Tylko ile sie wtedy zarabialo?!
                    2.OBOWIĄZKOWA (sic!) dostawa środków czystości
                    > dla szkoły, udział w różnych okazjach i czynach społecznych dla poratowania bud
                    > żetu szkoły (bo np. nie ma na pracownię komputerową, bo trzeba pomóc przy remon
                    > cie itd).
                    Tez jeszcze nie tak dawno na zebraniu w szkole poddano pod glosowanie "dobrowolna oplate
                    na rozwoj szkoly" bylem jednym ktory lapy nie podniosl za co dostalem gratulacje od innych rodzicow ale juz na dziedzincu szkoly. Jak masz stracha to jest twoja sprawa.
                    3.Na koniec powiem Ci jedno : DOBRZE SIĘ SRA, JAK SIĘ MA PEŁNĄ DUPĘ GÓWNA.
                    > Albo inaczej : DOBRZE SIĘ WYMACHUJE POLSKĄ KONSTYTUCJĄ PRZED NOSEM POLAKA SI
                    > EDZĄC W REICHU!

A czego teraz sie babo boisz? Masz tajna policje przeciwko tobie czy rodzinie?
                    Glupie argumenty mozesz sobie babo sypac ale tchorzem pozostaniesz.
                    A ze znam konstytucje i prawo polskie i europejskie no coz wez sobie je do reki i sie poducz a wyjdzie ci to na zdrowie.
                    • typ.niepokorny Re:Niepokorny 11.05.11, 19:55
                      g-48 napisał:

> Wezmiemy se to poleku:

> Studia sa bezplatne a ze twoich rodzicow stac nie bylo na studia no coz mojej matki
                      > tez nie ale wtedy tez studia byly darmowe ale lapowki byly za wysokie.
                      > W tych czasach przed Rektoratem w Rokitnicy ludzie zapominali u rektora kluczyki z
                      > nowiutkich Moskwiczow.

Dla mnie studia też mogły być bezpłatne. Z moimi wynikami miałem wolne wejście na uczelnię, nawet bez egzaminów.Ale - dojazdy, pomoce i utrzymanie mnie przez 5 lat było ponad możliwości moich rodziców w sytuacji, gdy jedno z nich było bezrobotne. Więc dalej mnie obrażasz, Ty... [cenzura]!

> Wygodnas?! Za moich czasow o ksiazkach na studiach sie nawet nie marzylo byla w
                      > Gliwicach "dobrze" zaopatrzona skoroszytarnia(sic?)

Jak studiowałeś marksizm z leninizmem to może skoroszyty starczały.

> a nowe ksiazki w szkole podstawowej(7 lat) to bylo o ile mnie pamiec nie myli tylko >10%

Obecnie płaci się 100% i- ciekawostka - dzieci w podręcznikach piszą, więc są one "jednorazowego użytku" - nie można odkupić. Kto ma w tym interes - nie moja sprawa, ale tak jest.

> Tez jeszcze nie tak dawno na zebraniu w szkole poddano pod glosowanie "dobrowolna > oplate na rozwoj szkoly" bylem jednym ktory lapy nie podniosl za co dostalem
                      > gratulacje od innych rodzicow ale juz na dziedzincu szkoly. Jak masz stracha to jest
                      > twoja sprawa.

Nie mam strachu. Żyję po prostu w realnym świecie, a nie w matrixie, jak Ty. Wiem, że jeżeli nie dołożę jako rodzic, to moje dziecko będzie siedzieć w brudzie przed komputerem niewiele nowocześniejszym od Atari, z windowsem 95. Chciałbyś takich warunków do nauki dla Twojego dziecka?

> Glupie argumenty mozesz sobie babo sypac ale tchorzem pozostaniesz.
                      > A ze znam konstytucje i prawo polskie i europejskie no coz wez sobie je do reki
                      > i sie poducz a wyjdzie ci to na zdrowie.

Argumenty niegłupie, ale rzeczywistość inna niż w Reichu, gdzie opłaca się jechać po socjal, jak robili to tacy "mądrzy" jak Ty. A co do znajomości konstytucji i prawa - znam. Nie potrzebuję korepetycji.Ale znam też realia.Gdzieś w sąsiednim wątku masz o "bezpłatnej służbie zdrowia". Poczytaj sobie, jak naprawdę wygląda ta piękna Polska, o której ci się tylko śni.
                      Na koniec - dzięki wielkie za zmianę mojej płci na "babę". Jako, że szanuję KOBIETY, traktuję to jako ogromny komplement :D
                      • zbychu-fajny Re:Niepokorny 11.05.11, 20:50
                        Naprawdę myślisz, że znajdziesz "poziom porozumienia" z g.? Musiałabyś się za mocno zniżać, więc daj spokój. g. nie umie nawet zrozumieć, że czy dziś czy 30 czy 40 lat temu tzw. bezpłatne studia odbywają się na koszt tzw. państwa czyli nasz. On myśli, że bezpłatne studia realizują profesorowie czy jacyś doktorzy charytatywnie. I nie może pojąć, że cokolwiek zawdzięcza temu państwu czyli - temu narodowi, niezależnie kto nim rządzi. A już na pewno nie zrozumie, że to wykształcenie zmarnował, bo przecież jak i ta "dyskusja" wykazuje, posługuje się wyłącznie emocjami i żalami. I choć tłumaczysz, nie zrozumie, że dziś nawet i studia "ze słupa" to w sumie bohaterstwo i wiele wyrzeczeń. On woli pyszczyć o Polsce i jakimś tam "bohaterstwie" (che, che!) siedząc w Reichu. Piernicz go, niech sobie dalej pieprzy. Widać opieka lekarska w Reichu nie jest aż tak doskonała.
                      • g-48 Re:Niepokorny 11.05.11, 22:24
                        Dla mnie studia też mogły być bezpłatne. Z moimi wynikami miałem wolne wejście
                        > na uczelnię, nawet bez egzaminów.Ale - dojazdy, pomoce i utrzymanie mnie przez
                        > 5 lat było ponad możliwości moich rodziców w sytuacji, gdy jedno z nich było be
                        > zrobotne. Więc dalej mnie obrażasz, Ty... [
                        Co tyyyyyyy?Ja nie mialem bezrobotnych rodzicow tylko matka musiala sama na nas pracowac a studiowac moglem oczywiscie Medecyne w Bialymstoku bo w Rokitnicy miejsca zajeli warszawioki i z przydzialu partyjnego.
                        Obecnie płaci się 100% i- ciekawostka - dzieci w podręcznikach piszą, więc są o
                        > ne "jednorazowego użytku" - nie można odkupić. Kto ma w tym interes - nie moja
                        > sprawa, ale tak jest.
                        Jest totwoja sprawa jak stekasz.

Nie mam strachu. Żyję po prostu w realnym świecie, a nie w matrixie, jak Ty. Wi
                        > em, że jeżeli nie dołożę jako rodzic, to moje dziecko będzie siedzieć w brudzie
                        > przed komputerem niewiele nowocześniejszym od Atari, z windowsem 95. Chciałbyś
                        > takich warunków do nauki dla Twojego dziecka?
                        A co to jest Matrix? No wlasnie mlodszy mi zainstalowal Windows 98 a co mezunio robi stracil sie w swiecie czy co?
                        Jeszcze raz jak sie boisz to boj sie dalej ale nie narzekaj ,plac dalej na wszystkie duperele w szkole i zyj w swojej macierzy
                        Argumenty niegłupie, ale rzeczywistość inna niż w Reichu, gdzie opłaca się jech
                        > ać po socjal, jak robili to tacy "mądrzy" jak Ty.
                        No pewnie!Jedz do tego Reichu kup se tytka w Aldiku i zbieraj pieniadze na drodze . Wlasnie to teraz zrobilem zeby sobie jutro kupic BMW5X.
                        Widac ze ci po tych szkolach lebka szwankuje a wiec w sobote Sindbad odjezdza spod PLAZY wejdz i juz jestes w raju.
            • g-48 Re:No zoroczku 11.05.11, 18:41
              Jezyk normalny tylko kapusiow za duzo ale dobrze ze przeczytales bo do tyczylo to ciebie i twojej ferajny.
    • hrabina_0 Re: Andrzej oddaj nasze 10 mln 13.05.11, 10:17
      Andrzej I. całkowity nie odda a nawet jeszcze będzie ....
      • zoro333 Re: Andrzej oddaj nasze 10 mln 13.05.11, 10:26
        Nie strasz nas dodatkowymi wydatkami. A jak są to je ujawnij.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka