Dodaj do ulubionych

Odpady i sprzątanie

26.10.11, 15:21
Ze trony PUK:
"Dzięki wdrażanym innowacjom oraz oryginalnym projektom staramy się być przedsiębiorstwem przyjaznym środowisku. Stosowane w naszej firmie najnowsze rozwiązania techniczne, technologiczne i organizacyjne są równocześnie rozwiązaniami ekologicznymi."
"Przypadająca na rok 2010 recertyfikacja Systemu Zarządzania Jakością w spółkach Grupy Tönsmeier pozwoliła z powodzeniem potwierdzić zgodność systemu z wymogami wg. normy ISO 9001:2008."

Kłodnica, wczesny wtorkowy poranek. Podjeżdża duży samochód, by zabrać zawartość tzw. dzwonów. Pracownicy najwyraźniej mieli kłopoty z trafieniem ich zawartością do skrzyni pojazdu, bo większośc trafiła na glebę. I pojechali - ciemno jeszcze, może nikt nie zauważył - pomyśleli pewnie. Słońce ukazało plon tej pracy, opartej na ISO i "misji": śmieci rozsiane w promieniu kilkudziesięciu metrów.

Niedawno pewien radny grzmiał z mównicy, by rozliczać firmy usługowe z jakości prac na rzecz miasta. Jadę (jakiś miesiąc temu) wieczorem obok KWK Pokój. Patrzę: jedzie zamiatarka holowana ciągnikiem. Oczywiście pracuje na sucho! Brud wymiata na chodnik - za nią podąża pracownik z dmuchawą i brud przemieszcza dalej, poza pas drogowy. Z daleka myślałem że to mgła....
Kiedyś p. Kurowska mówiła mi, że te firmy są wybierane w przetargach, posiadają certyfikaty itp.
Obserwuj wątek
    • sukiero Re: Odpady i sprzątanie 26.10.11, 17:38
      jankolodziej napisał:

> Jadę (jakiś miesiąc temu) wieczorem obok KWK Pokój. Patrz
      > ę: jedzie zamiatarka holowana ciągnikiem. Oczywiście pracuje na sucho! Brud wym
      > iata na chodnik - za nią podąża pracownik z dmuchawą i brud przemieszcza dalej,
      > poza pas drogowy.

Zobrazuj mi to bardziej jak odkurzacz drogowy mający szczotki po boku obracające się przeciwnie do kierunku jazdy zamiata brud na 20 cm krawężnik i dalej na chodnik?
      • jankolodziej Re: Odpady i sprzątanie 26.10.11, 17:48
        Żeby odkurzacz ssał, powinien być włączony i w miarę pusty. Jak łeb właściciela tej firmy.
      • robertdebruss Re: Odpady i sprzątanie 27.10.11, 10:48
        Sukermann a kiery to kolego sie tym zajmuje, że taki z ciebie znawca od pracy zamiatarek. Co woda u ciebie zamawioł na rachunek a teraz jom tak oszczędzo, żeby mu trocha w kapsie zostało. Ty tam lepij wachuj swoich kokotków coby ci niy upijali poza licznikiem. Znolozł się, znawca chórzego śpiewu. Meloman bezdętkowy.
    • g-48 Re: Odpady i sprzątanie 26.10.11, 21:05
      Kiedyś p. Kurowska mówiła mi, że te firmy są wybierane w przetargach, posiadają
      > certyfikaty itp.
      No maja! Ale powinowactwa tez!
      • sukiero Re: Odpady i sprzątanie 27.10.11, 18:36
        g-48 napisał:

> Kiedyś p. Kurowska mówiła mi, że te firmy są wybierane w przetargach, posiadają
        > > certyfikaty itp.
        > No maja! Ale powinowactwa tez!
        No miał zapytaj kolegi z bloku brata..
        • g-48 Re: Odpady i sprzątanie 27.10.11, 21:01
          No miał zapytaj kolegi z bloku brata..
          Ktorego Brata?Brata Jozefa z Redemptorystow czy mlodszego Brata oo. Paulinow?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka