13.03.12, 20:14
Dziś o 18-ej odbyła się debata o problemach Rudy Śląskiej. Cztery partie i p. Domżalski. Ciekawe kogo reprezentował? Wodociągi czy kanalizację? Nadal myślą,że będzie tak jak było, czyli nijak. Niestety ta epoka się skończyła.Chcą z nami tylko pogadać a swoje robić.Powiedziałem,że społeczeństwo Rudy Śląskiej jest już świadome swych decyzji, dorosło do demokracji, śmiem tak twierdzić po wielu spotkaniach.Ich to jeszcze bawi, ciekawe jak długo? Po tej debacie widać kto tu rządzi, PWiK z tylnego siedzenia. Mamy tego po stokroć dość i to udowodnimy.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • rudzian2 Re: 4 plus 1? 13.03.12, 20:35
      Domżalski nawet nie umiał powiedzieć że referendum jest prawem demokracji
      widać oDNOwa ma inne prawo i inną demokrację , szkoda że nie podał źródła tej mądrości
    • marynik Re: 4 plus 1? 13.03.12, 20:48
      Oglądałm równeiż na żywo a chetnych do obejrzenia odsyłam na stronę sfery do "Sfera polityki - jak tylko to zamieszczą na swojej stronie. Żenada. Czy odNowa nie ma swoich reprezentantów w radzie? Jakim cudem i prawem znalazł się tam Domżalski? A nawet - jak juz nie maja inni odwagi gadać i wysyłają swego - to pytam sie skąd Domżalski ma takie szczegółowe informacje? Widać, że prezydent to tylko marionetka w jego rękach. Nawet radni nie wiedzą tyle co prezes wody i kanalizacji. To skandal . Ale wypowiedzi były żenujące, wręcz bym powiedziała - skomlenie.
      1. Stare kotlety na których odNowa wjechała do urzędu - typy długi, oszczęności, wychodzenei na prostą.
      2. Referendum - "dajmy p. prezydent jeszcze czas... (coś w tym rodzaju)
      3. Uciekanie od temtu - co prezydent obiecywała a co teraz robi
      4. Konsultacje społeczne - stwierdzenei, że prezydent spotykała się z ludźmi w każdej dzielnicy - to nie sa konsultacje społeczne w sprawie, to jest wsłuchanie się w problemy społeczne
      5. Przemilczenei likwidacji szkół
      itd itp.
      Radny Kania - jak zawsze na wysokości zadania - wystarczyło, że podal brak konsultacji w konkretnych sprawach - np budowa krematorium , o którym mieszkańćy dlugo nie wiedzieli, chęc oddania hali sportowej na Halembie - bez jakichkolwiek konsultacji z mieszkańcami (wycofanie uchwały, ponieważ prezydent zdawało sobie sprawę, że nei będzie poparcia radnych), do dziś dnia nie ma żadnych konsultacji a uczniami, rodzicami w sprawie likwidacji szkoły w czarnym Lesie, a nauczyciele do dziś nei wiedzą, jak będzie wyglądac ich przyszłosć itd itp - tego zabrakło całkowicie, a p. prezydent działa "z doskoku" i pod wpływem chwili i emocji. Do tego stopnia, że w audycji "Prezydent odpowiada" nie pokazała się juz od kilku miesiećy. Czyżby nie maiłą nic do powiedzenai mieszkańcom i boi sie odpowiadać na przed kamerą?
      Radny Myszur:
      1 Oj zaczął od zdziwienia, że w referendum cą tez odwołąc radnych
      2. A przeceiż on jest z PIS a PIs był przeciwny sprzedaży PEC, był przeciwny budowie basenów i takei tam trele morele
      3 Zdziewnei, że w mieście była jakaś strategia i że byłą realizowana. Więc ja pytam, co pan robił przez te kilka kadencji, że pan nie zna podstawowych dokumentów i strategii? Czy jest pan tylko maszynka do przyciskania i oddawani głosów i branai pieniezy? Jaki Pan ma pomysł na miasto/
      4. Mam tylko nadzieję ( i to sie okaże na sesji), że zanim pan i pańscy koledzy podniosa ręke za likwidacją szkoły - to zrobi pan wszystko, żeby miec czarno na biaym, iz nikt nie zostanei bez pracy - to sa pana słowa.
      Do tej pory jakoś pan nie rozmawaił jeszcze z nauczycielami, nie spotkał sie pan z nimi ( a jest pan z tej samej "gliny" to honor Panu nakazuje ( o ile pan go ma) solidaryzować się z tą grupą zawodowa)
      Pozostali goście mówili na tyle na ile wyczytali z prasy, z internetu itd.
      A przyczyną referendum - panie myszur, nie koniecznie muszą byc zarzytu jak armata, ale przyczyna referendu jest równeiż calkowite lekceważenie mieszkańcó przez prezydenta, całkowita utrata zaufania do prezydenta, szczególnie tych, którzy oddali na Nią głos, bo uwierzyli w to co slyszeli na spotkanaich przedwyborczych.

"Urząd prezydenta powinien być gwarancją stabilności w mieście. A co się dzieje w Rudzie Śląskiej? Podejmowane ostatnio decyzje lub ich brak, wywołały niespotykany od lat kryzys zaufania mieszkańców do władz samorządowych. Radni PiS nie akceptują tej sytuacji." - to słowa Przewodniczącego Rady Miasta - panie Myszur, wiec teraz już Pan wie, skąd to referendu???
    • sukiero Waple... 13.03.12, 20:52
      waple napisał:

> Dziś o 18-ej odbyła się debata o problemach Rudy Śląskiej. Cztery partie i p. D
      > omżalski. Ciekawe kogo reprezentował?

Porozumienie dla Rudy Śląskiej - stowarzyszenie w którym głos mają mieszkańcy tacy jak Ty. Organizacja która jest z dala od polityki. Tej która krzywi to miasto.

• marynik Re: Waple... 13.03.12, 20:57
        sukiero napisał:

> Porozumienie dla Rudy Śląskiej - stowarzyszenie w którym głos mają mieszkańcy t
        > acy jak Ty. Organizacja która jest z dala od polityki. Tej która krzywi to mias
        > to.

Ale kadzisz, z dala od polityki - powiadasz? Koń by się usmial. Oni mają sowją własną polityke i te realizują. A może pwoiesz, skąd mial prezes wody i kanalizacji tak szczegółowe informacje? Widać ma 2 etaty - 1 w WODKAn a drugi w Urzędzie ? To co i wie Domżalski to jest często gęsto zatajan nawet przed radnymi.

www.naszagazeta.info/index.php?option=com_content&view=article&id=286:nie-rzucamy-oskare&catid=44:publicystyka&Itemid=98
      • bad_and_ugly Re: Waple... 13.03.12, 22:07
        "Organizacja która jest z dala od polityki."
        No to się doczekaliśmy... OdNowa leci hasłem PO z wyborów. Pamiętacie bilboardy AS? A hasła na nich, w stylu: "Budujemy mieszkania z dala od polityki".
        Ja na debatę nie patrzałem, ale jak już lecą hasłami z kampani jakichkolwiek, to może ktoś w debacie poleciał hasłem z kampani reklamowej pewnego banku i zadał pytanie (którego adresatem był pewien Leo) Panu Prezesowi: "Zbysiu, why?". Czyżby: "for money"...
        • sukiero ugly 14.03.12, 07:40
          Bud-i-costam zapomniales dodać:
          Tej polityki która niszczy to miasto.
          zobacz jak manipulacja wycinkiem wypowiedzi może zmienić sens wypowiedzi.
          Ale wybaczam Ci. Następnym razem będzie lepiej?
          • bad_and_ugly Re: ugly 14.03.12, 16:03
            "Tej polityki która niszczy to miasto."
            ...no właśnie ta już nie niszczy bo to ta co chciała być "z dala od polityki" w wersji oryginalnej a nie tej Twojej, od wyborów jest faktycznie z dala od polityki. Teraz ta OdNowiona niszczy.

"...zobacz jak manipulacja wycinkiem wypowiedzi może zmienić sens wypowiedzi."
            A zobacz jak manipulacja ludźmi pozwala wygrywać wybory i włazić na stołki.
            • marynik Re: ugly 14.03.12, 19:25
              bad_and_ugly napisał:

> A zobacz jak manipulacja ludźmi [url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,261,1194701
              > 90,119470190,

dla uproszczenia wklejam ten wątek:

Nie jest prawdą.
              Autor: grazynadziedzic.pl 03.12.10, 18:31 Dodaj do ulubionych zarchiwizowany Nie jest prawdą :
              - Że chcę zwalniać lub likwidować placówki oświatowe.
              - Że mam zamiar doprowadzać do zmian warunków pracy i płacy.
              - Że jestem skonfliktowana z pracownikami służby zdrowia.
              - Że pracownicy MOPS są przeciwko mnie.

To nie ja jestem obecnie prezydentem i to nie ja mam skonfliktowane wszystkie resorty w tym mieście.
              Komu zależy bym była skonfliktowana z nimi? - odpowiedzcie sobie sami

No właśnie - komu zależy ? Z poczynań prezydenta wydaje mi się, że sedno sprawy leży w niej samej a do tego doradcy, co chyba źle życzą i no i dobranie ludzi "swoich" ale zielonych w sprawach rządzenia miastem. Niemniej "nie od razu Kraków zbudowano" i tu w Rudzie również można robić troche wolniej ale przemyslanie, nie jest sztuka spłacanie długów poprzez zaciąganie pasa kosztem tych na samym dole, co to niby nic nie mają do powiedzenia i ze wszystkim muszą się zgodzić, spłacaniem długów z tzw. "oszczędności" (zwolnienia, zamykanie szkół, ciemności w mieście, sprzedaż strategicznych zakładów itd), sztuką jest spłacanie długów z dochodów ale z takich, które spływają do miasta z racji rozwoju. A tu klapa - nie ma pomysłu na nowe iwenstycje dające miastu forsę, nie ma pomysłu na ściąganie tu inwestorów, , nie ma pomysłów na zwiększenie liczby zatrudnienia itd. Tu jest pies pogrzebany. A na tym własnie polega "bycie prezydentam" - nalezy miec pomysł na miasto, a nie w pierwszej kolejności pomysł na zapewnienei sobie i swoim pracy, a reszta jakoś poleci sama.
              • bad_and_ugly Re: ugly 14.03.12, 20:55
                Racja marynik. To jest zaciskanie pasa dla samego zaciskania pasa i to jeszcze nie w swoich spodniach.
                • sukiero Re: ugly 14.03.12, 21:05
                  Z tego co wiadomo wszystkie decyzje są poparte głosami Rady Miasta w stosownych uchwałach więc o co chodzi? Mieszkańcy poparli wnioskodawcę jak i zleceniodawcę ministerstwo oświaty.
                  • bad_and_ugly Re: ugly 14.03.12, 21:25
                    Chyba Ci się wątki porypały... Skocz no tam ze dwa posty wyżej pogadamy o manipulacji.
                  • marynik Re: ugly 14.03.12, 21:56
                    sukiero napisał:

> Z tego co wiadomo wszystkie decyzje są poparte głosami Rady Miasta w stosownych
                    > uchwałach więc o co chodzi? Mieszkańcy poparli wnioskodawcę jak i zleceniodawc
                    > ę ministerstwo oświaty.

Wyjasnij o co ci chodzi z tym ministerstwem???
    • rudagruda Re: 4 plus 1? 13.03.12, 20:59
      Cztery PARTIE i stowarzyszenie. Przy okazji: po pierwsze - Szanowny Panie Waple proszę nie obrażać ludzi ciężko pracujących w wodociągach i kanalizacji ; po drugie - Jestem też społeczeństwem Rudy Śląskiej, ale Pana demokracji nie chcę, bo zieje Pan nienawiścią (nie wiem dlaczego albo za co?)
      • skalar2011 Re: 4 plus 1? 13.03.12, 21:26
        rudagrudo ja też ciężko pracuję i płacę w tym mieście podatki i nie życzę sobie by jakiś były radny miał dostęp do ważnych dokumentów NIE JEST JUŻ RADNYM!!! Niech się zajmie swoją pracą w wodociągach, bo za to mu płacimy horrendalne stawki za wodę
        a swoją drogą ten osobnik oszukał swoich wyborców i jeszcze ma czelność się pokazywać w TV, manipulator i tyle.
        To on nam zgotował sytuację jaką mamy w mieście za pomocą mściwej marionetki
        [b]NIE CHCEMY TAKIEJ WŁADZY CO NISZCZY LUDZI I NASZE MIASTO.
        bombon a ty już lepiej nie fałszywie nie szczekaj bo głos stracisz
        • woland.2 Re: 4 plus 1? 13.03.12, 22:26
          W TV Sfera reklama PWiK. Po co? Monopolista na lokalnym rynku jej nie potrzebuje, a wizerunku firmy - po podwyżce wprowadzonej przez Domżalskiego - i tak nie poprawi... Ale kosztuje nas wszystkich.
          • skalar2011 Re: 4 plus 1? 13.03.12, 23:12
            A prezes Zbynio w debacie aż skomlał o danie ostatniej szansy, komu? sobie i Marynie? na słowo o referendum aż mu się włos na glacy pojeżył.zaś bydzie musioł wrócić do rowerkowa tu go boli.
            Brawo dla Kani ale radny ,,bezradna Mysza,, niech sie do spokój, on dzisiaj dowiódł że jest radnym tylko od przyciskania klawisz i pobierania diety
            • g-48 Re: 4 plus 1? 14.03.12, 00:29
              Brawo Kania. Domzalski/rowerek nie wiem tez co on tam robil ale widac jeszcze psychiatry nie znalazl ktory by mogl mu pomoc.
          • 22burza Re: 4 plus 1? 13.03.12, 23:19
            rudagruda,jeżeli p.Domżalski reprezentował stowarzyszenie, to pytam się czy w Rudzie jest tylko to jedno stowarzyszenie ? jeżeli jest ich więcej (a na pewno jest) ,to czemu nie były reprezentowane, są mniej ważne,czy się nie liczą ?
            A w ogóle to wiesz co w życiu chcesz ? , z wypowiedzi wynika ,że przede wszystkim chcesz się podlizać Domżalskiemu.
        • najlepszy.boleklolek Re: 4 plus 1? 14.03.12, 08:15
          Skalarek co Ty piszesz ? Słucham właśnie programu www.sferatv.pl/index.php/vod/viewvideo/816/sfera-polityki/sfera-polityki-13-marca-2012.html.

Te Twoje tajne dane co Zbygniew prezentował są zawarte w BIP-ie pewnie jak dla Ciebie to trudny skrót. Ale może trzeba się nauczyć czegoś a potem pisać pierdoły.

Motto dla Skalarki to: poczytaj, a potem wymyślaj farmazony.
    • kseniania Re: 4 plus 1? 13.03.12, 23:30
      Rzeczywiście, patrząc na ten program reklama PWiK wali w oczy. Po co się PWiK reklamuje ? Chce pokazać, że trzyma łapę na Sferze ?? Sfera powinna się zastanowić nad tym. A jeśli nie trzyma łapy, to pewnie PWiK musiał zapłacić za tę idiotyczną reklamę. Rozumiem, że nie ma pomysłu co zrobić z kasą wydartą od mieszkańców ? Żenada. No i to wazeliniarstwo Zbigniewa... niesmaczne.
      • skalar2011 Re: 4 plus 1? 13.03.12, 23:43
        w końcu PWIK zdziera z nas taką kasę ze mu wystarczy na reklamy wszyscy za to płacimy.Dawno nie spotkałam bezczelniejszego typa.
        czy nie uważacie że ten kto mu udostępnia te szczegółowe informacje z UM powinien za to beknąć? ten pan nie jest radnym.
    • najlepszy.boleklolek Re: 4 plus 1? 14.03.12, 08:28
      Oj oj Pan Jarrosław strasznie się obruszył. Jak mu wyciągnięto na tapetę dziwne techniki zarządzania.
    • najlepszy.boleklolek Re: 4 plus 1? 14.03.12, 08:39
      Oj oj widzieliście Pana Jarrosława jaką minę zrobił jak Zbygniew wyciągnął mu kolegów, którzy jednak brali udział w spotkaniu w Halembie ? Więc chyba jednak coś tu nie gra. Zdaje mi się, że tylko chodzi, żeby znów wrócić na stołki. Bo teraz jak już miasto jest wyprostowane finansowo to można znów coś z niego wytargać.
      • skalar2011 Re: 4 plus 1? 14.03.12, 09:13
        boluś, to twoje fałdki na mózgu się obruszyły i wyprostowały widać za dużo używek lub niewłaściwych leków.Zacietrzewienie Zbynia na słowo referendum i żałosne skomlenie o szansę było żenujące.
      • robertdebruss Re: 4 plus 1? 14.03.12, 15:04
        A co masz przeciwko obecności tych ludzi na spotkaniu ? przecież jest demokracja. Jak przyszedł tam na przeszpiegi jeden taki osobnik to chyba nikt nie zabroni innym. Chyba, że ta demokracja to musi być we waszym wydaniu. Zanim coś napiszesz, to pomyśl, bo walisz jak nakręcony w jedną stronę.
    • waple Re: 4 plus 1? 14.03.12, 10:14
      Bez przerwy o pieniądzach, długi załatwili, na prostą, zapomnieli,że za to im płacimy kolosalne pieniądze.I powiem jeszcze jedno,to nie ich pieniądze, tylko nasze.Łaski nikt tu nie robi.Jedno jest pewne, zmusza mnie to jeszcze do większej mobilizacji i oto Was proszę, sąsiedzi, praca, skupiska ludzi, mobilizujcie.Pragniemy zmienić to miasto i to zrobimy.Koniec dyskusji o minionej kadencji, pieniądzach, gdzie w tym wszystkim my, czyli ludzie? Nie kupili jeszcze naszych umysłów i dusz a robią jakby to było faktem. Pozdrawiam.
      • najlepszy.boleklolek Re: 4 plus 1? 14.03.12, 14:41
        Wafel wiesz ile zapłaciliśmy poprzednim ludziom, żeby nas wciągnęli w te długi. ( Zresztą kilku z nich było na Waszym spotkaniu przypadek czy układanka ? )
    • wyborca-1 Re: 4 plus 1? 14.03.12, 11:05
      waple napisał:
      > Dziś o 18-ej odbyła się debata o problemach Rudy Śląskiej. Cztery partie i p. D
      > omżalski. Ciekawe kogo reprezentował? Wodociągi czy kanalizację?
      Waple to co teraz napiszę proszę wydrukuj to sobie, bo jak będziesz kandydatem na prezydenta tak tu piszą, to te wiadomości mogą ci się przydać, a dotyczy debaty szefów, bądź osoby wystawione przez ugrupowania.
      PiS - Kazimierz Myszur,
      Porozumienie dla R. Śl. - przew. Zbigniew Domżalski
      SLD - przew. Jerzy Krótki,
      RAŚ - Radny Sejmiku Henryk Mercik,
      PO - Jarosław Kania.
      Miłej lektury Pawełku. Poz.
      • waple Re: 4 plus 1? 15.03.12, 08:08
        wyborca-1 napisał:

> waple napisał:
        > > Dziś o 18-ej odbyła się debata o problemach Rudy Śląskiej. Cztery partie
        > i p. D
        > > omżalski. Ciekawe kogo reprezentował? Wodociągi czy kanalizację?
        > Waple to co teraz napiszę proszę wydrukuj to sobie, bo jak będziesz kandydatem
        > na prezydenta tak tu piszą, to te wiadomości mogą ci się przydać, a dotyczy deb
        > aty szefów, bądź osoby wystawione przez ugrupowania.
        > PiS - Kazimierz Myszur,
        > Porozumienie dla R. Śl. - przew. Zbigniew Domżalski
        > SLD - przew. Jerzy Krótki,
        > RAŚ - Radny Sejmiku Henryk Mercik,
        > PO - Jarosław Kania.
        > Miłej lektury Pawełku. Poz.
        Pan Domżalski Was zostawił na pastwę losu.Bo co on znaczy bez wyborców? Walczył o stanowisko i kasę.Miał program coś obiecywał a gdy został radnym, to Was po prostu o....I to do mnie jest proste a Wy jeszcze wierzycie, w co wierzycie? w cuda, już dawno miały być a nadal ich nie ma.Pozdrawiam.
        • 1student2 Re: 4 plus 1? 15.03.12, 14:45
          > Pan Domżalski Was zostawił na pastwę losu.Bo co on znaczy bez wyborców? Walczył
          > o stanowisko i kasę.Miał program coś obiecywał a gdy został radnym, to Was po
          > prostu o....I to do mnie jest proste a Wy jeszcze wierzycie, w co wierzycie? w
          > cuda, już dawno miały być a nadal ich nie ma.
          Nie wiem co to znaczy was zostawił Porozumienie było, jest, będzie i zapewne jeszcze niejedne wybory wygra. Program Porozumienia jest w mniejszym, czy większym stopniu realizowany. Pan Domzalski dostał od Pani Prezydent propozycję prascy w PWiK i to wszystko, nikt nikogo nie zostawił. Dla ciebie jest wszystko proste Waple jak ta twoja buda, ruina na targu. Poz.
          • waple Re: 4 plus 1? 15.03.12, 18:38
            Student, myślałem,że masz trochę więcej kultury i ogłady w sobie.W mojej młodości tak było.A teraz do meritum, wybory już za pasem, pożyjemy, zobaczymy a jak będzie, zobaczymy.Ta twoja pewność to tylko buta a jak będzie, to nie musisz pisać a ja nie będę uszczypkiwy, tak jak Ty. Natomiast życzę Wam, głębokiej wody, bez raf i pomyślnych wiatrów.Pozdrawiam.
          • rudzian2 Re: 4 plus 1? 15.03.12, 19:01
            te studencik a od kiedy to ten Domżalski taki jest niezbędny w tych wodociągach ? ? ?
            po to się startuje do wyborów na radnego żeby to opuścić ? ?
            tylko wody mi tu nie lej , bo ostatnio podrożała.........
            • skalar2011 Re: 4 plus 1? 15.03.12, 19:31
              studencik ale cię kręci,,porozumienie jest i będzie,, a niech sobie będzie ale niech spada od rządzenia, nie chcemy rządów takich pseudo fachowców oDNOwionych i już i mamy do tego demokratyczne prawo.
              Jeśli chcesz Zbyniowi bić pokłony to sobie je bij ale ja nie muszę uważam go za karierowicza i pieniacza i tyle.
              A kultura twoja blisko buraka to widać,słychać i czuć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka