Dodaj do ulubionych

Dzień Matki.

20.05.12, 14:18
Z okazji ich święta składam NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA.Z tej okazji Tv Sfera organizuje koncert w MCK.Ciekawe czy ci z Wydziału Kultury pomyśleli o tych seniorkach- matkach, czyli najstarszych matkach, czy seniorkach-matkach,rodzin wielodzietnych, jakie to by było dla nich budujące przeżycie, jak by je ktoś odwiedził z UM Rudy Śląskiej.Temu miastu w większości poświęciły swoje życie.Jakie to może być budujące lub smutne. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Dzień Matki. 20.05.12, 16:10
      Jeszcze bardziej budujace jak by je odwiedziły(albo przynajmniej zatelefonowały) własne dzieci a nie urzędnicy.
      Co urzędnicy mają do cudzych matek? ;)
      • blumkul Re: Dzień Matki. 20.05.12, 16:41
        Waple stajesz się zabawny:) Jesteś wszechstronny. To jakaś masakra.
        • hepik1 Re: Dzień Matki. 20.05.12, 17:28
          To takie typowe myslenie dziecka komunizmu...Wydział Kultury KC ma naprawić relacje dziecko -rodzic a na Dzien Kobiet załatwić goździka i parę rajstop,by nikt nie czul sie w tym ustroju samotny i opuszczony ;)
        • 22burza Re: Dzień Matki. 20.05.12, 21:23
          blumkul kaj ty tu widzisz krew,to co najwyżej może być maskarada.
          hepik a jak któraś z tych matek już nie ma dzieci bo bądź zabrała je kopalnia bądź zabrała je choroba,to czy nie było by im milo gdyby ktoś nawet obcy o nich pamiętał ? "wszystkie dzieci są nasze",a matki są cudze ?chłopte masz mentalność Kalego.
        • blumkul Re: Dzień Matki. 21.05.12, 08:18
          Waple nie pisz, proszę. Jak ruchome piaski wciągają to trzeba trwać w bezruchu i czekać, by zwiększyć szanse na przeżycie. Radzę. Trwaj:) Każdy Twój dodatkowy ruch to centymetr niżej:) A nie o to przecież na początku Ci chodziło:)
    • waple Re: Dzień Matki. 20.05.12, 18:17
      Prezydent to matka i ojciec, mieszkańców.Docenienie tego faktu, to takie skrzywione? Mnie chodzi tylko o życzenia dla tych pań w imieniu nas wszystkich.A tu zaraz komunizm, moje sprawy rodzinne?, ale przy okazji poznałem Wasze opinie i to jest budujące.A do tych co to o komunizmie, nie wiecie, na pewno co to takiego a w Polsce był socjalizm i to jest fakt.A dalej, to w nieco innym terminie i szerzej. bo to nie temat tego wątku. Pozdrawiam.
      • hepik1 Re: Dzień Matki. 20.05.12, 18:43
        waple napisał:

> Prezydent to matka i ojciec, mieszkańców.

Chyba Cię juz do końca (...)

Ale jeśli juz tak uwazasz to próba odwolania matki swojej z jej funkcji to matkobójstwo ;)
        A większej zbrodni świat nie zna ;)
        • waple Re: Dzień Matki. 20.05.12, 19:11
          hepik1 napisał:

> waple napisał:
          >
          > > Prezydent to matka i ojciec, mieszkańców.
          >
          > Chyba Cię juz do końca (...)
          >
          > Ale jeśli juz tak uwazasz to próba odwolania matki swojej z jej funkcji to matk
          > obójstwo ;)
          > A większej zbrodni świat nie zna ;)
          Hepik, Ty wiesz co to jest przenośnia?, Te Twoje mądrości niech forumowicze przeczytają jeszcze raz.No i ocenią, są co to z nich należy brać przykład.A tak na zakończenie pytanie, czy tu w naszym mieście chcą kogoś mordować, albo,że referendum to morderstwo.Co Ci to po głowie chodzi? , czy muszę się obawiać z Twojej strony?, a jak by to była moja matka, to bym doradził aby nie przynosiła wstydu, rodzinie i opuściła to stanowisko, w trybie natychmiastowym.Pa pa.
      • majkelos1948 Re: Dzień Matki. 20.05.12, 18:49
        Nie no waple już przesadzasz, zamiast zyskiwać zwolenników, jest zupełnie odwrotnie, co jeszcze napiszesz,wynajdziesz na obecna władzę? Inna będzie lepsza? wolne żarty, jesteś na emeryturze więc zajmuj się wnukami, jedź na ryby, czytaj książki, cokolwiek, naprawdę musisz prowadzić straszne nudne życie, ciekawe czy po nieudanym referendum będziesz dalej tak aktywny w internecie. A jeśli już tak bardzo ci szkoda tych Matek to sam zadbaj przynajmniej o te ze swojego osiedla, każdej złóż życzenia, daj kwiatka itp i nie mów innym co mają robić, skoro sam tego nie robisz
    • durch-wall Re: Dzień Matki. 20.05.12, 21:15
      Napisałem już kiedyś o populiźmie reprezentowanym przez kolegę.Ale dzisiejszy wpis przebił wszystkie poprzednie.....(.nie mam sił na sensowny komentrz).Tylko chciałem przypomnieć że zaraz Dzień Dziecka potem Dzień Marynarza,Leśnika,Weterynarza,Kominiarza itd. do końca roku a na koniec Dzień Świra.O kurna ile postów trzeba jeszcze napisać ?
    • ysia666 Re: Dzień Matki. 21.05.12, 00:54
      przewrotne? sami faceci prowadzą zbędną dysputę, jak zawsze: gadanie o czymś o czym nie ma się pojęcia, to jak panowie który z Was jest matką? brrr
      • amarian2 No państwo 21.05.12, 09:15
        No panowie, wsiedliście na waple jak …
        I po co? Złożył życzenia – dobrze. Poinformował o koncercie TV Sfera – dobrze ( przecież koncert nie jest tylko dla matek pracowników Sfery?)
        I co więcej? Zaproponował uhonorowanie matek wielodzietnych. Podobno ciągle nie ma pomysłów na zwiększenie „dzietności”. Ma swoje zdanie, nie zgadzacie się z nim, OK. ale czy to jest powód do ataków?
        Czytałem tu już takie pierdoły i takie pomysły i nikt jakość nie robił osobistych wycieczek. Jedna z nich narusza na pewno regulamin a hepik nie reaguje.
        Robi się dziwnie na tym forum.
        A tak z innej beczki. W czerwcu(do 24) będziemy mieli aż 3 uroczystości 50 lecia pożycia małżeńskiego. Nawet ci co im wypada to w lipcu zostali zaproszeni na czerwiec (do 24). Oczywiście będzie na wszystkich p. prezydent (jak było ostatnio to zapytajcie )

• waple Re: No państwo 21.05.12, 10:16
          Panowie i panie, chodziło mi tylko o podniesienie rangi Dnia Matki, do rangi Dnia Kobiet i o ile się robimy tacy szarmanccy, to nimi bądzmy na co dzień.A na Dzień Dziecka, ci co je mają, proponuję,przez miasto zakup kurteczek, np. z napisek Kocham Rudę Śląską , Ruda Śląska to moje miasto, Ruda Śląska zaprasza a jak by było jeszcze logo danej firmy, to i sponsor się znajdzie.Dzieci wyjeżdzają na Zielone Szkoły, koszulki z takimi napisami, będą ferie, to też wyjazdy.I to znowu coś złego, zaproponuj coś lepszego, będziemy klaskać razem.Róbmy coś, bo zgnuśniejemy.Ja nie jestem alfą i omegą i z tego powodu Wasze zdanie jest tu ważne a nie ataki na moją skromną osobę, dziękuję za poświęcony czas.I jeszcze jedno wyjaśnienie, kurteczki proponowałem do dzieci bezrobotnych i proszę o zrozumienie, to nauka partiotyzmu lokalnego i reklama a reklama kosztuje.W tym konkretnym wypadku, to minimalny koszt. Pozdrawiam.
          • hepik1 Re: No państwo 21.05.12, 10:22
            >kurteczki proponowałem do dzieci bezrobotnych

I co,idzie sobie takie dzieciatko przez miasto i wszyscy wiedzą,że rodzice bezrobotni?
            Kiedys pewna częśc społeczeństwa musiała chodzic po ulicach w opaskach z gwiazdą Dawida a inni z litera P ...
        • g-48 Re: No państwo 21.05.12, 10:20
          A tak z innej beczki. W czerwcu(do 24) będziemy mieli aż 3 uroczystości 50 lec
          > ia pożycia małżeńskiego. Nawet ci co im wypada to w lipcu zostali zaproszeni na
          > czerwiec (do 24). Oczywiście będzie na wszystkich p. prezydent (jak było ostat
          > nio to zapytajcie )
          A no wlasnie! Wczoraj rozmawialem z jednym co "pamieta te dobre czasy" kiedy Stania to pokazal sie zawsze na "oplatku" u rencistow /czasem to byl tylko kwadrans ale osobiscie/ ,"Zlote Gody" zawsze i czasami z zona /ta ktora wozila sie jego Insygnia- oj durny kapioh/zorro/ a teraz najwyzej posle jakiegos przydupskiego.
          Nawet paqnstwa totalitarne w Europie szanowaly matki ktore mialy potomstwo.
          • waple Re: No państwo 21.05.12, 10:36
            Do hepik1: Te dzieci by trzeba pouczyć, aby odpowiadały,że to prezent od miasta a nie,że mój tata jest bezrobotny.A ci co wiedzą,proszę nie rozpowiadajcie tego no i to miałoby sens na takich wyjazdach, jak poprzednio pisałem.Dziękuję.
          • pipi43 Re: No państwo 21.05.12, 14:20
            g-48 napisał:

> Nawet paqnstwa totalitarne w Europie szanowaly matki ktore mialy potomstwo.

No po prostu MAJSTERSZTYK.
            A matki bez potomstwa ... do gazu???
            • g-48 Re: No państwo 21.05.12, 19:29
              No po prostu MAJSTERSZTYK.
              > A matki bez potomstwa ... do gazu???
              Jezeli koniecznie chcesz! Na miejscu WUMY mozesz zrobic tgest bez zapalania.
              • pipi43 Re: No państwo 21.05.12, 19:51
                g-48 napisał:

> No po prostu MAJSTERSZTYK.
                > > A matki bez potomstwa ... do gazu???
                > Jezeli koniecznie chcesz! Na miejscu WUMY mozesz zrobic tgest bez zapalania.

Bełkot. Jak zwykle.
            • 22burza Re: No państwo 21.05.12, 22:14
              nie znam matki bez potomstwa.Znasz jakąś ?
              • pipi43 Re: No państwo 21.05.12, 22:18
                22burza napisała:

> nie znam matki bez potomstwa.Znasz jakąś ?

Ja nie.
                Ale Greg chyba zna.
                • g-48 Re:Teraz pipi i haja,haja. 21.05.12, 22:31
                  Jeszcze zabki umyj pasta a nie Gregorem
                  > No po prostu MAJSTERSZTYK.
                  > > A matki bez potomstwa ... do gazu???
                  Ja nie.
                  > Ale Greg chyba zna.
                  A jutro zrob sobie wodzionka zeby ci sie pamiec poprawila cos napisala.
                  • pipi43 Re:Teraz pipi i haja,haja. 21.05.12, 22:49
                    Jak wytrzeźwiejesz to pogadamy.
                    Może...
                    • g-48 Re:Teraz pipi i haja,haja. 21.05.12, 23:35
                      Nie musisz czekac dziwczynko az dorosniesz:
                      www.sklep.auto-line.pl/product/image/1534/102018.jpg
                      • pipi43 Re:Teraz idź nynać 21.05.12, 23:54
                        g-48 napisał:

> Nie musisz czekac dziwczynko az dorosniesz:

Nie kompromituj się człowieku.
        • 22burza Re: No państwo 21.05.12, 15:54
          to nie Waple strzelił głupstwo,Waple zachował sie jak najbardziej kulturalnie,ale jak zwykle zamieszanie robi szacowny "opiekun",który chyba nie ma Matki.Pytanie ;czy przyniósł go bocian ,czy znodli go w kspuście czy go małpa na ogonie straciła ?
          A nie zapomnijcie ,że 23.06 jest Dzień Ojca
          • durch-wall Re: No państwo 21.05.12, 19:06
            Wstrzelił się z postem jak Gagarin bo dzisiaj 'Dzień Kosmosu.'
    • zich-erka Re: Dzień Matki. 28.05.12, 09:20
      Waple, Waple, jest sprawa... Pani z pierwszego piętra w urzędzie ma nieregularne cykle. Zrób coś z tym, tak nie może być. Jak to wygląda!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka