Dodaj do ulubionych

Wybory - Referendum

25.05.12, 15:40
Dlaczego na wybory mam iść, a na referendum mam nie iść ???

Jeżeli dziś Pan Osmenda namawia mnie mieszkańca Rudy Śląskiej do rezygnacji z uczestnictwa w referendum, to jednocześnie namawia mnie do rezygnacji z uczestnictwa w wszelkich wyborach. Może coś pomyliłem?
Obserwuj wątek
    • robertdebruss Re: Wybory - Referendum 25.05.12, 21:04
      Bytom !!!!!!! takie jest postępowanie każdego kto boi się o zydelek. Niektórym zwłaszcza zależy i dlatego tak jest.
      • fast-kajfasz Re: Wybory - Referendum 25.05.12, 21:19
        Larum robią ci, którzy stracili zydelek. Dlatego chcą referendum!
    • fast-kajfasz Re: Wybory - Referendum 25.05.12, 21:19
      Ty nie myśl, bo ci to nie wychodzi. Zacznij od czytania ze zrozumieniem.
      • skalar2011 Re: Wybory - Referendum 25.05.12, 21:31
        kajfuś ty som sobie odpowiadosz na posty widać som siebie nie rozumiesz, bidby czloku coś ci kozali pisać ale nie dali wytycznych?kajfuś a umisz czytać?
      • robertdebruss Re: Wybory - Referendum 25.05.12, 21:55
        druga półkula mózgu ci przestała działać ? albo śpi, obudź Bola bo cię zaczynają niszczyć i sam rady nie dasz. To znaczy obudź drugą półkulę mózgu Fajfkasz
        • skreczman Re: Wybory - Referendum 25.05.12, 22:18
          Jo jest ciekawy kaj jest Kapioh i jego Politykal Fikszyn (teraz to jest politykal fikszyn) i kaj jest czytodobrze z jego odliczanką?
          • greenrs2 Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 12:00
            Większość ludzi nie lubi taplać się w szambie.
            Spójrz na to z drugiej strony - kto na tym forum jeszcze został?!
            • skalar2011 Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 14:30
              widzisz greens najwięcej na forum ostatnio nowych nicków oDNOwionej braci,szczekaja, ujadają,obiecują a nawet straszą ale już nikt na to nie reaguje
              referendum już tuż,tuż
              • greenrs2 Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 16:53
                No cóż, szambo bywa kolorowe. Jednak zawsze śmierdzi.
          • marynik Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 19:14
            skreczman napisał:

> Jo jest ciekawy kaj jest Kapioh i jego Politykal Fikszyn (teraz to jest polityk
            > al fikszyn) i kaj jest czytodobrze z jego odliczanką?

Też mnie to zastanowiło. I mam takie przypuszczenia, że;
            Kapioh - wówczas bardzo aktywny zapewne "rozliczał" jakies prywtane animozje z poprzednim prezydentem.
            Gdyby "rozliczał" rządy poprzednika, jako wolny mieszkaniec, bezinteresownie a tylko z troski o miato, to zapewne teraz by tez to robił, bo wcale nei jest lepiej a wręcz gorzej przez ten krótki okres po wyborach
            A to jakos skłąnia mnie do powiedzenia, że moze teraz Kapioh ma już jakies "stanowisko" i dlatego milczy. Bo jako bystry obserwator życia publicznego - nie wierzę, że nei widzi, co sie w mieście dzieje.
        • fast-kajfasz Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 19:30
          Oooo, Burek dał głos. Szkoda tylko, że zapomniał o poprzednikach, którym nie przeszkadzano w rządach. To męże zaczniecie czytać ze zrozumieniem, szacunek do wygranych! Dacie im porządzić, no chyba, że w strachu siedzą ci, którzy odeszli i nie posprzątali po sobie biurek i brudu w nich? Innej opcji nie widzę, bo lepiej na pewno nie rządzili, a nawet gorzej.
          • fast-kajfasz Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 19:34
            I jeszcze jedno. Zwrócicie uwagę na to, że od przegranej nakręcacie tylko nienawiść w śród Rudzian. Referendum to skutek nienawiści i zazdrości. Ten u góry z Pewnej Opcji robi to samo.

"Kocham was bracia, ale nie omieszkam doje......!" H. Kruger "Iść z prądem"
            • jankolodziej Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 19:52
              " w śród" piszemy razem synku. Bo to jest wyraz. Jeżeli nie ukończyłeś pierwszej klasy podstawówki i opierasz się jedynie na pamięci wzrokowej, to prawidłowy zapis wygląda tak: wśród. A może byłoby warto nieco wiedzy sobie przyswoić?
              • fast-kajfasz Re: Wybory - Referendum 27.05.12, 08:59
                Wiem o tym, gitarowy maczo. A może zaczniesz myśleć, i przestaniesz szukać błędów u innych? Ten sam tok myślenia dot. obecnej władzy. Patrzycie na błędziki, a robicie z tego zawieruchę. Nachlaliście się czy co? Poprzednicy rozkładali na łopatki Rude Śl. i nie wrzeszczeliście jak teraz.
                • jankolodziej Re: Wybory - Referendum 27.05.12, 09:33
                  Błędów u Ciebie akurat szukać nie trzeba - sam je serwujesz w sporych ilościach. Dla Twojej wiadomości z żalem informuję, że na gitarze nie gram bo po prostu nie potrafię. Jeżeli zaś dla Ciebie "błędzikiem" jest np. publiczne pomówienie skarbniczki o złodziejstwo, to gratuluję. Moje poglądy na temat poprzedniej ekipy nieraz tutaj przedstawiałem - czytać Cię nauczono, więc poszukaj.
                  A nazywanie referendum zawieruchą nachlanych może wynikać jedynie z tego, że powstało w kręgu ludzi w którym takie zachowania uchodzą za powszechne i normalne.
                  • fast-kajfasz Re: Wybory - Referendum 27.05.12, 14:16
                    Poczekajmy co powie prokuratura. Doniesienie do prokuratury, to nie pomówienie. Choć tryb może był nie do końca taki jaki powinien być. Ale dla niektórych, to przestępstwo większe od braków w kasie, albo nieniszczenie dokumentów.

"Co tam, z hołotą się będziemy liczyć? Prawda?" H. Kruger "Wieści z tajne"
          • robertdebruss Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 21:41
            że już o straszeniu zrzuceniem ze schodów tych którzy zawitają do niego z listą poparcia dla referendum nie wspomnę. Bohaterski wybraniec piersią zasłaniać chce własny stołeczek.Czy zasłużył aby dalej być ?
    • najlepszy.boleklolek Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 16:19
      A co tam Bytom w Bytomiu dobiegłeś ??
    • jol.usia Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 19:51
      jak to jest z tym namawianiem do powiedzmy bojkotu referendum? już gdzieś o tym czytaliśmy.A jak by nie było to p.Osmenda jest osobą publiczną.

"Sprawa o nawoływanie przez burmistrza Zbigniewa Stradomskiego do bojkotu referendum trafiła do Prokuratury Okręgowej w Krakowie. Sprawa jest na tyle poważna, że teraz zajmą się nią prokuratorzy z Krakowa. Chodzi o naruszanie artykułu 250 kk. Burmistrzowi może za to grozić kara do 5 lat pozbawienia wolności...."
      • w36 Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 21:44
        jol.usia napisał:

> Chodzi o naruszanie artykułu 25
        > 0 kk.

Arcyciekawy ten artykuł.
        taki na przykład paragraf:

"
        art. 250a

(...)
        podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto udziela korzyści majątkowej lub osobistej osobie uprawnionej do głosowania, aby skłonić ją do głosowania w określony sposób lub za głosowanie w określony sposób.
        "

Czy fundowanie uprawnionemu do głosowania, prywatnego zabiegu medycznego by nie musiał czekać w kolejce do refundacji, też podpada?
        • robertdebruss Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 22:09
          zbieramy takie informacje, potem zapytamy co niektórych jak werbowali i do czego.
          • skalar2011 Re: Wybory - Referendum 26.05.12, 22:40
            oczywiście trzeba ich po referendum dokładnie przepytać i rozliczyć z ,,działań,,
          • jozefosmenda Złotówka złotówce nierówna..... 27.05.12, 23:49
            Jak już Robercik tak "zbieracie" te informacje to wyjaśnijcie także czy dawano dwa złote czy sześć złotych?
            Bo słyszałem o wersji jednej i drugiej no to średnia by wyszła cztery złote.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka