Dodaj do ulubionych

Referendum czas zacząć

06.03.13, 12:16
Dzisiaj do Komisarza wyborczego i p. prezydent miasta zostało złożone zawiadomienie o powołaniu Grupy Inicjatywnej w celu zwołania referendum o dowołanie p. Grażyny Dziedzic z funkcji prezydenta Miasta.
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 12:31
      Czyli zabawa zaczyna się od nowa...
      • fifik_rsl Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 12:40
        Tym razem szykuje nam się szeroki front poparcia.

Najbardziej ciekawi mnie współpraca ludzi A. Stani z ekipą Pana Domżalskiego. Jedno jest pewnie będzie wesoło ;)
        • amarian2 Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 10:27
          www.naszagazeta.info/index.php?option=com_content&view=article&id=1262:referendum-w-rudzie-lskiej&catid=917:wane-sprawy
          Tu sprawa jest jasno przedstawiona. Szeroki front - tak to nazwałeś.
      • koza918 Re: Referendum czas zacząć 11.03.13, 22:27
        pipi43 napisała:

> Czyli zabawa zaczyna się od nowa...
        Widzę, ze cie bawi los miasta.
    • aptykorz Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 12:39
      no tak pipi , idzie wiosna czas śmieci powymiatać :):)))

już się nie mogę doczekać tych tłustych festynów

oraz darmowej gazety , nie mówiąc już o obleganych spotkaniach z ludem
      • pipi43 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 12:54
        aptykorz napisał(a):

no tak pipi , idzie wiosna czas śmieci powymiatać :):)))

Jak sie chce skutecznie wymiatać, to trzeba mieć dobrą miotłę.
        Ta zeszłoraczna to jakiś nędzny szkrobok był.

• ciotka9 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 12:59
          pipi z przydziału na wiosna dostali nowe,a nowa dobrze zamiata
          • pipi43 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 13:09
            ciotka9 napisał(a):

pipi z przydziału na wiosna dostali nowe,a nowa dobrze zamiata

W zeszłym roku taka miotła już w czerwcu odmówiła posłuszeństwa.
            Ale jak się komuś chce, niech skrobie...
            • losomar Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 13:11
              Odwołujemy tylko p.prezydent czy RM tez jest dalej fe.. :)
              • waple Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 13:52
                I jak się okazuje referendyści mieli rację, szkoda tylko,że dopiero po roku przyznaje im się rację.Szkoda tego czasu, ale tak wyszło.Nie można rządzić miastem bez zaplecza politycznego, nie wiemy do końca co się stało,że gł. siły polityczne odwracają się od p. Prezydent.Kto doprowadził do takiej sytuacji?Natomiast teraz wiemy o popełnionych błędach przy pierwszym referendum.Mieszkańcy już wiedzą,że nikt nikogo nie posadzi na stołku a wszystko zależy od wyborców i wyborów tak jak w Bytomiu.Wiedzą już gdzie trzeba głosować a i przed wyborami dobrze zastanowią się kogo wybrać.Teraz najważniejszym jest doświadczenie, profesjonalizm i wola zmian.Dotrzeć do każdego i jeszcze go przekonać, to jest zadanie kolejnego referendum.Tak więc do dzieła, słoneczko świeci to dobry znak.POWODZENIA. P.S. Ja osobiście jestem gotowy pomagać i o ile bym był pomocny to proszę o znak.Pozdrawiam.
            • koza918 Re: Referendum czas zacząć 10.03.13, 18:42
              pipi43 napisała:

> ciotka9 napisał(a):
              >
              > pipi z przydziału na wiosna dostali nowe,a nowa dobrze zamiata
              >
              > W zeszłym roku taka miotła już w czerwcu odmówiła posłuszeństwa.
              > Ale jak się komuś chce, niech skrobie...
              widać jest Ci bardzo dobrze w tym mieście skoro nie chcesz zamiatać może napiszesz gdzie pracujesz,ze ci tak dobrze
              • pipi43 Re: Referendum czas zacząć 10.03.13, 19:15
                koza918 napisał:

widać jest Ci bardzo dobrze w tym mieście skoro nie chcesz zamiatać może napiszesz gdzie pracujesz,ze ci tak dobrze

Myślisz, że moje samopoczucie jest związane z tym, gdzie pracuję?
        • koza918 Re: Referendum czas zacząć 10.03.13, 18:39
          pipi43 napisała:

> aptykorz napisał(a):
          >
          > no tak pipi , idzie wiosna czas śmieci powymiatać :):)))
          >
          > Jak sie chce skutecznie wymiatać, to trzeba mieć dobrą miotłę.
          > Ta zeszłoraczna to jakiś nędzny szkrobok był.
          > Wiec idźmy do referendum i pozamiatamy wszyscy razem nie będziemy narzekać na miotłę może na samych siebie.
    • stp2010 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 13:30
      amarian2 napisał:
      > Dzisiaj do Komisarza wyborczego i p. prezydent miasta zostało złożone zawiadomi
      > enie o powołaniu Grupy Inicjatywnej w celu zwołania referendum o dowołanie p. G
      > rażyny Dziedzic z funkcji prezydenta Miasta.
      A myślałem, ze radni się zreflektują i zrobią to sami widząc co się dzieje NARESZCIE. P. Marianie tylko nic pan nie pisze kto popiera te działania, żeby sie nie okazało tak jak ostatnio. Z tego co słyszałem z dobrze poinformowanego źródła to teraz jest poparcie PO, Porozumienia, RAŚ, PiS, SLD i referendystów, jeżeli to jest prawda, że oni mogą się dogadać, to sukces pewny. odNowy juz nie ma.
      • aptykorz Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 13:38
        dzisiaj powinna ruszyć ta strona

www.referendumruda.waw.pl

tam będą wszystkie bieżące wiadomości

reszta wiedzy będzie sukcesywnie uzupełniana
    • mietlorz707 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 14:08
      Tylko prezydent? A co z Radą Miasta? Większość nie stoi już po stronie Zła więc Rada zaczęła być OK?
      • pipi43 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 14:19
        Jeżeli referendum nie obejmie RM to się nie wybiorę.
        Po obejrzeniu ostatnich sesji mam ochotę zasadzic kopa sporej części tego towarzystwa.
        • fifik_rsl Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 16:00
          pipi43 napisała:
          "Jeżeli referendum nie obejmie RM to się nie wybiorę."

Popieram dwoma rekami.

Mnie to wygląda na pewien układ. Rajcy wszelkiej maści ochoczo poprą wniosek o odwołanie Prezydenta pod warunkiem że dostaną obietnice że nikt ich nie ruszy. Takiemu rozwiązaniu jestem mocno przeciwny, bo po tym co to towarzystwo zaprezentowało 27 lutego, to niektórzy z nich nie są godni by w radzie zasiadać. Takie rozwiązanie (tylko prezydent) tym bardziej przekonuje mnie iż chodzi tylko polityczna decyzję, a nie rzeczywiste dobro miasta.

Reasumując:
          Referendum w sprawie odwołania Prezydenta i RM - Popieram
          Referendum w sprawie odwołania tylko Prezydenta - Przeciw

Panie Marianie czekamy na szczegółową informację.
          • amarian2 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 16:38
            „Nawet jak racja jest po twojej stronie, ale dysponujesz szablami przeciwko czołgom, to nie rozpoczynasz bitwy, a skupiasz się na kompletowaniu armii i uzbrojenia, które w dalszej perspektywie wroga pokona. Atakując teraz poniesiesz porażkę, albo i klęskę, wykrwawisz się i kiedy przyjdzie ustawowy czas kolejnego starcia będziesz rozbity i nadal lizał rany, co niestety zwiastować dla tego miasta będzie dramatem” – kto to napisał?
            Mietlorz już wie o co w referendum „chodzi”. Tylko po co koalicyjna większość miałaby odwoływać prezydenta?
            Przykro mi Panowie. Nie jestem ani członkiem Komitetu ani też jego rzecznikiem ( jest nim pani).
            Poczekajmy na konferencję prasową, poczekajmy na uzasadnienie.
            Nauczyłem się jednego, nie przekonywać tych którzy i tak nie pójdą do referendum, do których nie trafi żadna argumentacja.
            Fifik z dużym zainteresowaniem przeczytałem ponownie twoje wpisy na temat ostatniego referendum. Cel, zwycięstwo, to się liczy? Dla mnie celem jest usuniecie z funkcji osoby, która od lutego 2012 nie ma moralnego prawa zasiadania na stołku prezydenta (coraz więcej wiemy na temat afery z kontem depozytowym) a także prezydenta, który te Miasto prowadzi do upadku gospodarczego ( niskie inwestycje, wzrost kosztów utrzymania, brak reform, coraz gorsza sytuacja podmiotów miejskich). Do tego dochodzi autentyczny nepotyzm. Jest to oczywiście moje prywatne zdanie.
            Co do Rady. Mamy podobne zdanie. Wielokrotnie piszę tu do tych "radnych". Ale proszę spojrzeć na początek postu.
            • fifik_rsl Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 00:23
              Panie Marianie to są moje słowa, ale ja pisałem o armii i uzbrojeniu, a nie bandzie skompromitowanych najemników którzy przystąpią do każdej wojny gdzie będą do wyciągnięcia łupy.
              Przeciwnik nadal jest mocny i bez problemu wykaże że ta inicjatywa ma charakter zemsty politycznej i ludzie to kupią. Nawet wsparcie skompromitowanych radnych nie pomoże.

Cel usunięcie Prezydenta szczytny, zgoda, ale problem w tym że biorą się za to ludzie nie mniej skompromitowani niż Pani Dziedzic i to się niestety obróci przeciwko referendystom.

Jutro napiszę szerszą opinię na ten temat.
            • mietlorz707 Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 02:55
              Ależ Marianie, obydwaj wiemy o co chodzi z nieodwoływaniem Rady.
              Dla niewiedzących: o to, by nie nasr... do własnego gniazda. Do gniazda w którym siedzą koledzy, i samemu chce się wygodnie zasiąść po wyborach w 2014.
              • amarian2 Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 07:43
                Oj mietlorz , mietlorz. Albo pisze po chińsku albo ty nie czytasz. Więc po kolei. Na te same oskarżenia odpowiedziałem rok temu. Nie interesuje mnie żaden start w jakichkolwiek wyborach samorządowych. Proste. A co do kolegów, to akurat atakuję ich częściej i niż ty, wielu już się na mnie od roku obraziło. Wieć jakie ciepłe gniazdko następne wymyślisz?

• mietlorz707 Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 16:43
                  Ech, Marian, Marian...
                  Czy ja piszę konkretnie o Tobie? Czy może ogólnie, o osobach stojących za tą inicjatywą?
                • hepik1 Re: Referendum czas zacząć 13.11.14, 10:43
                  amarian2 napisał:

> Nie interesuje mnie żaden start w jakichkolwiek wyborach samorządowych. Proste.

Czego to człowiek nie może obiecać? ;)
                  • aptykorz Re: Referendum czas zacząć 13.11.14, 12:52
                    Jak zobaczyłem ten post od razu wiedziałem że to twoje dzieło :-)
                    najpierw przejrzyj co ty obiecywałeś oraz ile swoich postów wykasowałeś
                    potem wtrącaj te swoje 3 grosiki bo znowu zaczynasz mizerną komedię
                    • amarian2 Re: Referendum czas zacząć 13.11.14, 13:56
                      Hepikowaty, ty na poważnie. jestem z NB a startuję na 13 miejscu na Goduli. W ostatnim momencie 3 kandydatów z tego okręgu zrezygnowało, po wyborach powiem dlaczego bo dzisiaj znalazł bym się sądzie w trybie wyborczym. I na siłę uzupełniłem listę ( bo liczy się każdy głos), nie robiąc żadnej kampanii a w Prawdzie nawet nie umieściłem miejsca czy okręgu. Więc jeżeli chcesz to tak – nie dotrzymałem słowa. Wystarczy? :)
                      Twoje starania i szmatławe sztuczki na niewiele się zdadzą, tego akurat jestem pewny.
                      • pipi43 Re: Referendum czas zacząć 13.11.14, 16:15
                        Biedny Marian, biedny.
                        Nie chciał, ale musiał;)
        • mietlorz707 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 16:02
          > mam ochotę zasadzic kopa sporej części tego towarzystwa.

No właśnie o to chodzi. A nuż odwołają i się układ sił zmieni? Bezpieczniej im dotrwać do wyborów, a próbować zmienić prezydenta.
          • ciotka9 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 16:10
            pipi masz taką ochotę jak ja.Jak wywalić to wszystkich i przy następnych wyborach zastanowić się na kogo oddać głos.
    • erudka Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 16:11
      Rycerze, do boju!!! :)))))) Szabelki w ruch!
      • mietlorz707 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 16:30
        To jakaś aluzja do radnego Witolda? ;-)
        • aloes69 Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 18:56
          Referendum w 2012r miało w sobie siłę świeżości i entuzjazm. Niosło w sobie ładunek szczerych emocji, społecznego bezinteresownego zaangażowania i choć miało marne szanse na sukces ze względu na brak oficjalnego zaplecza politycznego i mocnych argumentów było piękne ideowo. To referendum już takie nie będzie. Z racjonalnego punktu widzenia jest to kompromis, który potencjalnie da więcej szans na ugranie elektoratu, ale jak każdy kompromis coś w zamian straci. I być może gubiąc po drodze ową świeżość i bezinteresowność zgubi też ten wcześniej zaangażowany elektorat. Dla mnie tylko słuszny cel uświęca środki i nie każdy sojusz jest usprawiedliwiony. Wiem, że jeżeli ktoś chce wygrać musi się kierować rozumem, być bezwzględny, cyniczny, przekonywający. Zwycięzców nie pyta się czy grali uczciwie i czy będą potem uczciwi wobec tych których wykorzystają, ani czy uczciwie postąpią z pokonanymi. Zbójeckie prawo. A my ? No cóż będziemy po raz kolejny mięsem armatnim. Ja to rozumiem , ale strasznie tęsknię za normalnością.
          Boże jak cholernie trudno być w dzisiejszych czasach idealistą.
          • waszaskleroza Podział? 06.03.13, 19:38
            Kilka wpisów i widać jak tym razem referendum dzieli zamiast zachęcać do działania. Istotne słowa napisał amarian2 i waple, którzy otwarcie piszą, że nie mają nic wspólnego z wnioskiem, który został złożony bez nich udziału. Czy znaczy to, że są niepotrzebni? Ależ nie. Do głosowania są bardzo potrzebni, do zbierania podpisów jeszcze bardzie. Sygnał jest i trudno się nie zastanawiać, co znaczy.
            • amarian2 Referendum 06.03.13, 19:51
              Nie ma żadnego podziału. Jest pewien cel i to słuszny. Dla mnie odwołanie p. Dziedzic z funkcji prezydenta jest koniecznością ze względu na takie a nie inne rządy. Czym więcej wiem o sytuacji i sprawach sprzed roku tym bardziej jestem pewny słuszności następnego referendum.
              Napisałem, że nie jestem członkiem Komitetu dlatego, bo nie mogę odpowiadać na pytania skierowane do Grupy Inicjatywnej. Ale w pełni się z tą Grupą zgadzam i wierzę, że jest to ekipa która osiągnie sukces. Trudno nie zgodzić się z aloes. Wtedy był szczery zapał i brak zaplecza. Były ostre działania władz i brak zaplecza prawnego. Mieliśmy tysiące ulotek i media przeciwko (oprócz Prawdy). Teraz wierzę, że będzie profesjonalnie i najważniejsze - trafimy do większej części mieszkańców.
              • aptykorz Re: Referendum 06.03.13, 20:07
                to co do tej pory zrobiła p. Dziedzicowa , to radni są daleko w tyle
                oprócz tych którzy są sowicie obłożeni
                wystarczy przejrzeć katalog jej "osiągnięć" i "sukcesów"
                zaczynając od pamiętnego lutego 2012 roku
                cały czas uważa nikt ją za to nie rozliczy , no to się dowie ile życie ludzkie kosztuje
          • mrnatohk Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 20:20
            A ja dalej jestem idealistą i fakt cholernie nim trudno być :)

Wszyscy wiemy że obecny prezydent Rudy Śląskiej jest hmmm delikatnie rzecz ujmując kiepska. Straszne jest to że praktycznie wszyscy mniej lub bardziej otwarcie przyznają nam - Referendystom - rację. A mogło być teraz tak pięknie... No nic, życie toczy się dalej, mamy jeszcze jedną szansę i chorobę toczącą Nasze miasto trzeba zwalczyć - (bo pamiętajmy że o dobre idee trzeba walczyć do upadłego!!!). I nie sądzę ze aby wygrać trzeba koniecznie być bezwzględnym i cynicznym - właśnie nadmiar takich cech w naszej polityce doprowadziło do tego co mamy na wokół siebie. Nie ma co marudzić tylko trzeba zakasać rękawy i do pracy - budować lepszą przyszłość (jak to powiedział taki jeden)!
        • komes_nn Re: Referendum czas zacząć 06.03.13, 20:50
          no fakt z tymi wyczytanymi zasługami to mu prędzej na ambasadora do Watykanu niż szabelką wojować.
          • aptykorz Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 10:52
            chce parę słów skierować do tych co w domu będą siedzieć jak pipi , mietlorz , fifik i inni
            uważam że macie pełne do tego prawo i nie zamierzam tego podważać lub krytykować
            ja natomiast pójdę zbierać głosy, lepić plakaty , rozdawać gazety i różne inne sprawy
            chcę Wam opowiedzieć o takich zdarzeniach które mnie osobiście bardzo denerwują w sensie czysto ludzkim ,
            wygląda to tak: wchodzę nieraz do biedrony lub tesco na zakupy i zdarza się spotykać dawnych znajomych z pracy (zaznaczam że dotyczy to tylko części osób) mam ochotę podejść i porozmawiać a znajomy wieje przede mną za regał i wysyła mi sms-a mniej więcej takiej treści "Nie gniewaj się, nie podejdę, boję się stracić pracę" ,
            mnie się już tym chce rzygać jak takie coś dostaję bo nie winię tych ludzi za takie zachowanie , to jest robota tego dworu szmaciarzy którzy są na usługach tej paniusi , jak można tak ludzi zaszczuć że boją się takich którzy zostali skasowani tylko dlatego że mieli inne zdanie i nie dali się upodlić.
            tego nie można dłużej tolerować , to nie może dłużej tak trwać
            nie pamiętam który wcześniejszy prezydent w Rudzie robił takie ordynarne czystki
            tematów jest bardzo wiele , ja poruszyłem wątek relacji koleżeńskich które są solą w oku p. Dziedzicowej i jej dworu , bo żeby nawet w takie coś musiała pakować swoje paluchy ! ! !
            czy to należy do obowiązków pracodawcy ? ? ?
            jakie przepisy to regulują ? ?
            może mi ktoś odpowie ? ?
            dlatego nie będą siedział w domu , rok temu się nie udało , nieszkodzi , spróbuję w tym roku jeszcze raz , chamstwa nie będę tolerował tak jak i chamów ..........
            • janek23nadaje Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 11:02
              Co do tolerowania chamstwa to sięzgodzę jak najbardziej. Widziałem jak pani Beniger zachwalała się na sesji przed wyborem przewodniczącego komisji to mnie aż wzdymało i tylko koleżanka małżonka mnie mitygowała inaczej bym chyba puścił pawia przed telewizorem. No cóż jak patrzyłem na sferę to koalicja PO+PiS+RAŚ pokazała czego można się po nich spodziewać. Uśmiechy i chamstwo to będzie twarz nowej władzy. A co do referendum to radni powinni sami podać siędo dymisji albo złożyć wniosek o referendum w sprawie Rady Miasta. Jednakże znając większość z nich osobiście lub z widzenia nie liczę na taki gest.
              • meg114 Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 14:07
                przynajmniej raz się z Tobą zgadzam!!! Też marzę, choć nie liczę...
              • amarian2 Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 15:12
                Dla mnie jest to najgorsza kadencja RM ale akurat chamstwo widziałem zupełnie gdzie indziej
                www.naszagazeta.info/index.php?option=com_content&view=article&id=1245:popis-chamstwa-w-radzie-miasta&catid=914:wydarzenia&Itemid=90
                co więcej zaraz po sesji jednoznacznie się tu wypowiedzieli forumowicze. Radna Beniger po chamskich atakach dworzan Dziedzicowej i laudacjach na cześć jej podanych powiedziała prawdę. Ma więcej ze sportem wspólnego niż ci „znawcy” jak Rodzoch czy Potyrała.
                • skalar2011 Re: Referendum czas zacząć 07.03.13, 23:10
                  Nareszcie!!!!!!!!! niech siedzą w domu ci wszyscy którym takie nieudolne rządy pasują, niech siedzą w domu ci którym los naszego miasta jest obojętny, niech siedzą w domu ci którzy dają przyzwolenie władzuni na zaszczucie ludzi i ich upadlanie, sam się zgłoszę do rozklejania plakatów( ino trzeba tego dyrektorka przypilnować- żeby zaś nie zrywoł po nocy) zbierania podpisów, hip, hip hurra !!!!!!!!!!!! brawo
                  • pipi43 Re: Referendum czas zacząć 08.03.13, 09:39
                    skalar2011 napisał:

Nareszcie!!!!!!!!! niech siedzą w domu ci wszyscy którym takie nieudolne rządy
                    pasują, niech siedzą w domu ci którym los naszego miasta jest obojętny, niech siedzą w domu ci którzy dają przyzwolenie władzuni na zaszczucie ludzi i ich upadlanie, sam się zgłoszę do rozklejania plakatów( ino trzeba tego dyrektorka przypilnować- żeby zaś nie zrywoł po nocy) zbierania podpisów, hip, hip hurra !!!!!!!!!!!! brawo

Nie ekscutuj się tak, bo ci pompka wysiądzie i zamiast zbierania podpisów będzie...
                    A tak swoją drogą dasz namiary na teren, po którym będziesz grasował?;)
                    • skalar2011 Re: Referendum czas zacząć 09.03.13, 08:17
                      pipi o moja pompka nie musisz się martwić, a wiadomo ze radość jest pozytywnym uczuciem co na pompkę dobrze wpływa, nie wiem co rozumiesz pod terminem ,,grasować,, rozklejanie plakatów i zbieranie podpisów uważam za swój obywatelski obowiązek tym bardziej że będę to robił w swoim wolnym czasie i bez wynagrodzenia ku chwale mojego kochanego miasta
                      • pipi43 Re: Referendum czas zacząć 09.03.13, 12:36
                        skalar2011 napisał:

rozklejanie plakatów i zbieranie podpisów uważam za swój obywatelski obowiązek tym bardziej że będę to robił w swoim wolnym czasie i bez wynagrodzenia ku chwale mojego kochanego miasta

Tanim sentymentalizmem powiało...
                        A konkretów nadal brak.
    • uciazliwy1 Re: Referendum czas zacząć 11.03.13, 00:49
      A dlaczego nie o odwołanie Rady Miasta
      Tam stołki są obsadzone kolesiami a za chwilę będą to stołki dośmiertne i dziedziczne
      • zzabciaa87 Re: Referendum czas zacząć 11.03.13, 22:08
        uciążliwy - ja nie widzę problemu zbierz sobie parę osób do komitetu i zbieraj podpisy:) Potem jeszcze zachęć mieszkańców żeby się pofatygowali i sukces gwarantowany:)

Jak to łatwo się czegoś domagać,a trudno zrobić. Właśnie za to podziwiam inicjatorów - że im się chce.
    • ciotka9 Re: Referendum czas zacząć 11.03.13, 10:11
      uciążliwy to ty nie wiesz ,że u w RM stołki są już dziedziczne,a bycie radną jest tradycją rodzinną

Pipi dlaczego patriotyzm lokalny ma być tanim sentymentalizmem,czyżby tylko tym leżało dobro tego Miasta na sercu co przyszli nie wiadomo skąd i wprowadzają wlasne rządy i własne zwyczaje ? pipi ja też kocham to Miasto i jego mieszkańców i od lat robię co mogę i potrafię najlepiej by ludzio tu żyło się lżej i by nieczuli się dyskryminowani i nie uważam tego za tani sentymentalizm,dla mnie to jest patriotyzm lokalny do którego mamy prawo,a który jest wręcz naszym obowiązkiem;,bo do tego zobowiązali nas całe pokolenia żyjące prze nami na tej Ziemi
      • von-cymbergaj Re: Referendum czas zacząć 11.03.13, 14:15
        Fajnie to ciotka9 jest napisane ale szczerze powiedziawszy to ja nic z tego nie pojmuję?
        • skalar2011 Re: Referendum czas zacząć 11.03.13, 20:55
          ciotka widać pipi ma inną skalę pewnych wartości, widac nie wpojono jej tego w rodzinnym domu, no cóż może tylko żałować
          widać nie zna pojęcia pracy za darmo w imię idei i szlachetnego celu, no cóż niektórzy żyją tylko dla mamony
          • 22burza Re: Referendum czas zacząć 11.03.13, 21:02
            cymbergajku,synu marnotrawny skąd tyś wrócił na łamy forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka