Dodaj do ulubionych

Sfera Polityki.

16.03.13, 08:14
Wczorajszą audycję pod tym tytułem w TV Sfera polecam obejrzeć, bo warto,warto bo dowiedzieć się można konkretów jak wyglądamy na tle innych, bliskich nam miast.Jest już i bezpłaatna i dostępna Prawda o Rudzie Śląskiej i to nie żadna propaganda.Widzi się co jest a czego nam brakuje.Są i Wiadomości Rudzkie i nie wybrzydzam ale po przeczytaniu tego i tamtego, wyrabiam sobie obiektywizm a on jest nam konieczny.Być i Ty obiektywny i o to proszę.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 09:00
      >Jest już i bezpłaatna i dostępna Prawda o Rudzie Śląskiej i to nie żadna propaganda

W życiu niczego nie ma za darmo.
      Jeśli "darmowe" WR są finansowane przez władzę,by tę władzę utrzymać,to kto finansuje "darmową" PoRŚl ,by tę władzę przejąć? ;)
      • aptykorz Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 09:21
        hepik przecież Waple piszę że ta gazeta jest bezpłatna i dostępna , chyba wystarczy
        jak kupujesz inne gazety to sprawdzasz kto je finansuje ? ?
        • hepik1 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 10:03
          Jeśli kupuję tzn ,że za nią płacę czyli nie muszę sprawdzać kto finansuje.
          Finansuję ja.Plu inni czytelnicy plus reklamodawcy.
          Jeśli coś ,co do tej pory trzeba było kupić,staje sie darmowe a właściciel dalej musi jeść by żyć,tzn że ktoś za to musi zapłacić.
          Istnieje możliwość ,że PoRśl znalazła nagle reklamodawców,którzy pokryją wszystkie koszty.
          Tego nie wykluczam.
          Istnieje też możliwość ,że beneficjenci przyszłej władzy ,inwestują w przyszłość.
          Pytanie brzmi-kto nimi jest? ;)

PS.
          Jeśli w PoRśl pracują dwaj byli naczelni WR,to w przyszłości będzie lepiej w miejskich gazetkach czy tak samo?
          I skąd ta wiara,że nie bedzie propagandy?
      • amarian2 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 09:45
        Witam serdecznie. Jak ty jesteś to znaczy że inicjatywa zaczyna nabierać rumieńców :)))
        „Jeśli "darmowe" WR są finansowane przez władzę” – rozumiem, że masz informacje które świadczą, że p. prezydent i jej wicki zrzucają się na WR. Dostali tyle premii ( z naszych podatków) że ich stać. Jeżeli jednak nie wyciągają kasy z swych kieszeni to WR jest finansowane … przez nas i to bez naszej zgody.
        PRAWDA jest gazetą czystą prywatną i już z góry mówię, ze nie finansowaną przez lobby żydowsko, masońskie czy inne spiskowe organizacje :)))
        A tak poważnie dziwię się, ze nie widzisz różnicy w sposobie finansowania.

• hepik1 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 10:13
          amarian,piszesz jak do idioty.Wiadomo,że finansowanie WR odbywa sie dzięki płatnym ogłoszeniom z UM.
          Za czasów naczelnych WR,którzy teraz są w opozycyjnej PoRśl odbywało się dokładnie tak samo.
          I wtedy im to kompletnie nie przeszkadzało.

> PRAWDA jest gazetą czystą prywatną i już z góry mówię, ze nie finansowaną przez
          > lobby żydowsko, masońskie czy inne spiskowe organizacje :)))

Czyli nic nie stoi na przeszkodzie ,by podać kto teraz bedzie finansować te "darmowe" numery?
          Czekam!
          • amarian2 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 11:16
            Myślę, że … właściciel płaci za wydawaną przez siebie gazetę.
            A jak zarabia na gazecie? Tak sobie myślę, że zarabia na reklamach i artykułach sponsorowanych.
            Szczegółowe pytania zadaj właścicielowi :)))
            I wcale nie uważam cię za idiotę.
            Co do WR, od 1995 (kiedy zgłosiłem pierwszy wniosek o prywatyzację WR) opowiadam się za jej sprzedaniem niezależnie kto jest prezydentem. Więc chyba nie do mnie ten tekst?
            „Za czasów naczelnych WR,którzy teraz są w opozycyjnej PoRśl odbywało się dokład
            > nie tak samo.
            > I wtedy im to kompletnie nie przeszkadzało.”

Jednak tylko jeden kandydat obiecał, że sprywatyzuje WR i … mnie oszukał.
            • hepik1 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 11:49
              >Szczegółowe pytania zadaj właścicielowi ))

Właśnie to robię ;)
              Na razie odpowiadają panowie,którzy za darmo kolportują.Czyli część kosztów ,których nie musi ponosić właściciel ,już mamy.Pozostają koszty utrzymania redakcji,wynagrodzenia redaktorów,koszty papieru i druku.

>Tak sobie myślę, że zarabia na reklamach i artykułach sponsorowanych.

Też tak myślę.Praktycznie już żadna gazeta w Polsce nie jest w stanie się utrzymać tylko ze sprzedaży kioskowej łącznie z GW ,Rzepą czy jakąkolwiek inną.
              Pytanie nadal aktualne-kto to sponsoruje?
              Odpowiedź nie powinna byc wstydliwa? ;)
              • enter32 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 13:48
                Panie hepik, szkoda czasu. Tu się Pan nie dowie ani tego, kto finansuje tą nową gazetkę, ani po co teraz referendum choć za rok wybory, ani czemu nie chcą odwołać Radnych, itd

• komes_nn Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 20:42
            hehehe podoba mi się to pierwsze zdanie. Tak samemu o sobie ????????
            • komes_nn Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 21:30
              oczywiście to do Hepika
        • waple Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 10:23
          Hepiczku jak już doszliśmy do tego,że finansowana jest nie z naszych, czyli obywateli środków i to bez naszej zgody to informuję i proszę Cię:Ja ją roznoszę gratis, może pomożesz?, podaj gdzie to Ci podrzucę jakieś egzemplarze.Tak i Ty się przysłużysz do referendum.Ale tylko wtedy jak się zgodzisz,nie z przymusu!A i może parę podpisów zbierzesz, masz takie znajomości i możliwości.Pozdrawiam.
    • aptykorz Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 10:36
      hepik dzisiaj przy sobocie rozniosę 1 000 gazet , mnie cieszy że trafią do czytelników
      wcześniej rozniosłem 600 gazet i nie spotkałem się z takimi dylematami jakie tu przestawiasz
      chociaż jak pamiętam zawsze Cię gryzło jak za dużo PRAWDY dowiadują się rudzianie .....
      jak chcesz parę sztuk gratis to chętnie podrzucę ......
      • jankolodziej Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 10:54
        "Czyli nic nie stoi na przeszkodzie ,by podać kto teraz bedzie finansować te "darmowe" numery?
        Czekam!"
        Właściciel stwierdził, że w czasie Wielkiego Postu musi zrobić coś dla bliźnich.
        • hepik1 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 11:55
          >> Właściciel stwierdził, że w czasie Wielkiego Postu musi zrobić coś dla bliźnich

Tyle,że podobnego typu darmowe gazetki,ja pamiętam od kilkunastu lat,zawsze dziwnym trafem ukazujące się przed wyborami czy np ostatnim referendum.
          Na bank nigdy wtedy nie było to w czasie Wielkiego Postu.
          Czyli tajemnica sponsoringu nie tkwi w cudzie Zmartwychwstania ;)
          • hepik1 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 12:07
            I tak jeszcze...zanim pobiorę papierową wersję PoRśl ze straganu wapla...czytam w wątku obok,że tam jest reklama krematorium,które dymi prosto w okna mieszkańców Wirku.
            Czy to nie jest jakaś prewencyjna forma korupcji przyszłej,już tej poreferendalnej władzy?
            Troche głupio bedzie kasować interes byłego sponsora?
            Czyli dymić bedzie dalej?
            • 1802ef Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 12:27
              właściciel gazety nie chce żeby mu dziękowano,bo jak tu na Ziemi odbierze nagrodę,to po śmierci nie będzie mu to zaliczone jako dobry uczynek,a on jest wierzący i chce zasłużyć na Raj
          • waple Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 13:13
            Do hepik1: Ostatnie referendum było pierwszym i to trzeba podkreślić.To była żółta kartka, pokazano drogę ku odwołaniu władz w razie kontynuacji takiej polityki,no i jaki wniosek wyciągneła ta władza? Robimy swoje?Jest zle a moim zdaniem bardzo zle.Woda z ogniem pogodzona ku odwołaniu tych władz! A powiem więcej, nawet z diabłem trzeba iść aby uratować co jeszcze można uratować w tym mieście.Tak to wygląda na dziś.To ostatnie zdanie słyszałem w sklepie, przy zakupach.Czy to puste słowa?Pozdrawiam.
            • enter32 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 13:45
              Powiało oszołomstwem.
              1. Brzydzi mnie takie "pogodzenie" wody z ogniem. Chwilowe, żeby komuś dokopać, a potem zaś będą koali się nawzajem.
              2. Z diabłem to se idź sam. Dobrze to nazwałeś.
              • zzabciaa87 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 18:31
                Skoro diabeł chce zrobić dobry uczynek to należy się cieszyć, bo dobry uczynek to zawsze dobry uczynek bez względu kto go zrobił:)
    • woow.222 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 15:42
      lukaszek80 dzięki za link niesamowicie fajny odcinek. Powinni zobaczyć go wszyscy forumowicze. Zamiast pisać tu bzdety zobaczcie i dowiecie się wszystkiego.
      • enter32 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 17:05
        Obejrzałem. Pitu, pitu... I dalej nie wiem, po co teraz referendum skoro za rok wybory, czemu nie chcą odwołać Radnych itd
        Ps. Za park wodny też ponosi winę obecna prezydent?? To już chyba przesada. Uśmiałem się.:))
        • mrnatohk Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 17:20
          a) W kwestii formalnej to nie za rok "jeno" za niecałe dwa lata wybory (chyba że liczysz rocznikowo ,ale w ten sposób popełniasz małe przekłamanie...)
          b) A kto ponosi winę - Stania??? Nie kpij waść, bo to najpierw Dziedzicowa mówiła że nie będzie kontynuować budowy - a budowała, później (podczas tamtego referendum) co mówiła? Pamiętasz??? A nie przypadkiem że wszystko jest super,że nie mamy się martwić o rentowność , że 1 września będzie cały Aquapark otwarty??? I co? Obiekt otwarto z opóźnieniem, w połowie wykończony i od razu uruchomiono poręczenie... Więc wytłumacz mi kto zawinił?
          • hepik1 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 18:08
            mrnatohk napisał:

> a) W kwestii formalnej to nie za rok "jeno" za niecałe dwa lata wybory (chyba ż
            > e liczysz rocznikowo

Zależy jak ktoś liczy i po co?
            Zdecydowanie mniej niz rok i to zdecydowanie rok zmarnowany!
            Referendum w czerwcu,potem komisarz,który tylko administruje.Wybory,jeśli referendum bedzie wygrane,to październik albo listopad.
            Potem kilka miesięcy na bilans poprzednich rządów i ogarnięcie sprawy.
            Czyli mamy pierwsze miesiące 2014 .
            Reformujemy ?
            Ale reformy to ciecia,oszczędności,zwolnienia...
            A która władza na kilka miesięcy przed tymi prawdziwymi wyborami na 4 letnie nastepne rządy, na bolesne reformy sobie pozwoli?
            Czyli mamy dwukrotny festiwal obietnic ,jak to bedzie dobrze kiedy MY zaczniemy tak naprawdę rządzić.
            Przez 3 lata nie zdołała zniszczyć RSl Dziedzic ,przez te 1,5 też sie jej nie uda.
            Szkoda czasu i atłasu,zwłaszcza,że II referendum może się zakończyć dużo bardziej spektakularną porażka,niz te pierwsze.
            Nikt raczej samobójstwa nie popełni,domy się walą w Bytomiu czy Siemianowicach.Jeśli nic sie nie zawali w RŚl,to ludzie na ruszą d..y dopiero w 2014.
            Wtedy dla dzisiejszych referendystów upatrywałbym dopiero szansy ;)
            • mrnatohk Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 19:00
              a) faktycznie masz rację - pomyliłem się - wybory przypadną w okolicach połowyu września - a kolejne w listopadzie następnego roku - więc jednak nie "zdecydowanie mniej" a rok + dwa miesiące :) (skąd wrzesień? A bo w Bytomiu tak było więc czemu u Nas miało by być inaczej... ps. Czemu październik lub listopad - skąd te terminy?)

Takie pytanie się rodzi: skoro jest dobrze to co chcesz ciąć, reformować i gdzie szukać oszczędności??? Przecież jest dobrze - a w każdym razie tak twierdzi Grażyna D. oraz jej świta... Więc co reformujemy? MOPS? UM? Podpowiedz mi bo nie rozumiem co chcesz reformować...
              Uprzedzając twoje pytanie my Referendyści jasno mówimy co trzeba ciąć, reformować i gdzie szukać oszczędności! Więc jak to jest?
              Ps. I od razu zadam pytanie na które możesz odpowiedzieć: a jeżeli widzisz gdzieś problemy to co mamy zrobić? Potulnie czekać do kolejnych wyborów - na kolejny festiwal obietnic przedwyborczych? Może wspomnieć o tych problemach na "spotkaniu w dzielnicy" i poczekać na odpowiedź? A może Pałac wiedzie o tych problemach tylko zachowuje się jak każde ugrupowania które tak zażarcie krytykuje? (Czyt. Obiecam, obiecam - a jak dorwę się do żłoba to i tak nic nie zrobię...)

I na koniec taki temat do przemyślenia:
              Ktokolwiek obejmie władzę teraz stanie przed dylematem co zrobić - ma dwa wyjścia:
              - pierwsze: czyli kolejna kadencja i festiwal obietnic. Ale chyba nie myślisz że konkurencja do "stołka" będzie siedzieć cicho i udawać że wcześniej nic nie obiecano - będzie na rączki patrzeć i czekać na każde potknięcie. (kandydat spalony)
              - drugie zreformować to co trzeba zreformować, obciąć to co trzeba obciąć, zwolnić tych których trzeba zwolnić nie patrząc na kolejną kadencję. Rok to wystarczająco dużo, aby zrobić to co trzeba zrobić w tym mieście. (tak - jestem idealistą)

• zzabciaa87 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 18:39
          enter32 Prawda jest tak, ze Ty nie chcesz wiedzieć. Masz swoją jedyną prawdę i nie przyjmujesz argumentów przeciwnika. Od razu uprzedę zarzut, że druga strona też nie słucha. Otóż ja chociaż jestem zwolenniczką referendum zadałam pytanie - a mianowicie poprosiłam o argumenty strony przeciwnej. I wiesz co poczytaj sobie ten wątek - argumenty mogę na palcach jednej ręki wyliczyć. Szczerze, robiąc rzetelny bilans - argumentów za i przeciw, z druzgocącą przewagą wygrali referendyści. Właściwie to dopiero po tym wątku nabrałam 100% przekonania co do referendum.
          Jeżeli śmieszy Cię los miasta to muszę stwierdzić, że masz specyficzne poczucie humoru.
          Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę bardziej otwartego umysłu.
          • skalar2011 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 21:10
            enter szkoda na ciebie słów, widać jak ci sie poli pod szłapkami, na biołe godosz czorne , na czorne czerwone, widać już że ciepło ci i ciepło
            hepik długo cie tu nie było ale widac ci władzunia nakazał ekstra aktywność, no cóż musisz sie synek starać. ale wiesz my swoje wiemy i te twoje żałosne wypociny nic tu nie zmienią
            • enter32 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 21:52
              Tak, to ten znajomy ton. Żartobliwie obraźliwy. Tacy jak Ty, skalar, powodują, że nikt nie chce już tu na forum dyskutować, bo jeśli jest przeciwko referendum, to od razu zarzuca mu się, że jest przekupiony. A może to Tobie płacą referendyści?? Przyznaj się, co z tego będziesz miał, że tutaj tak "naciągasz" argumenty, żeby nie czekać do wyborów, a już teraz robić "przewrót" w Rudzie?? I komu się tu - jak to napisałęś- "poli pod szłapkami"??
            • meg114 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 21:52
              Dajcie spokój enterowi i innym najemnikom - mają trudne zadanie. Tak naprawdę nie wierzę, że nie widzą brudu tej władzy, ale skoro mają polecenie - trzeba udawać wiarę i wyrażać ją. Nie mają za wiele do powiedzenia, stąd zamiast argumentów te ich niby śmiechy, oskarżenia o stołki, czy zapewnienia "nie chcę".
          • enter32 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 21:44
            Od jedynej prawdy to tutaj sa referendyści. Potrafią jedynie dużo pisać o niczym. A poważnych argumentów w wątku się nie doszukałem. Piszę poważnych, tzn. takich, które uzasadniałyby przeprowadzenie referendum na ROK PRZED WYBORAMI. To GŁUPOTA. To OŚMIESZANIE naszego miasta.
            Ponadto NIKT mi do tej pory nie wyjaśnił, dlaczego referendyści nie chcą odwołać radnych.

Jeszcze chcesz dyskutować o otwartym umyśle???
            Pozdrawiam serdecznie
            • 22burza Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 21:48
              enter twoje posty wskazują raczej na wąską furtkę,a nie na otwarty umysł,po ilekroć ci można odpowiadać na jedno i to samo pytanie ?
              • enter32 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 21:54
                22burza - Odpowiedz teraz, tutaj, : Dlaczego nie chcecie odwołać radnych??
                • meg114 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 22:07
                  Enter, naprzód! Już ci wyjaśnili, że zgodnie z maksymą pewnego radnego, odpowiada jedna osoba, reszta się nie liczy. Ale jeżeli ci zależy - możesz to zrobić. Nie marnuj energii, rusz się!
                • skalar2011 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 22:08
                  nie chcemy odwolać radnychbo oni pomogą nam
                  1.odwołać wielką szkodnicę
                  2.uchronią niektórych przed ,śmiercią,, tą rzeczywistą i publiczną
                  3 pomogą dojść prawdy
                  4.pomogą ,, znależć,, kasę pkzp
                  itp i itd
                  • fifik_rsl Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 22:40
                    Radni przyłączą się do referendum kiedy nie będzie istniało ryzyka odwołania ich ze stołka. W przeciwnym razie Ci drugorzędowi z partii koalicyjnych by go nie poparli, gdyż są świadomi że z taką postawą jaką prezentują o reelekcje będzie trudno.
                    To jedyna przyczyna.

Jak już pisałem, wróg mojego wroga jest moim przyjacielem.
                  • pipi43 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 23:12
                    skalar2011 napisał:

nie chcemy odwolać radnychbo oni pomogą nam
                    4.pomogą ,, znależć,, kasę pkzp

A, to w PKZP brakowało kasy, dowiedziała się o tym Dziedzicowo i daaaawaj do mediów i prokuratury!
                    Ciekaweeee.
                    A nawet bardzo.
                    Weź ty skalar lepiej urlop zdrowotny z forum.
                    Należy ci się - ja Pipi ci to mówię.
            • mrnatohk Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 22:07
              A dlaczego żądasz odpowiedzi od Referendystów? Jeżeli przeszkadza Ci nasza decyzja to proszę uzasadnij i przekonaj mnie że "źle zrobiliśmy nie chcą odwołać rady" - no chyba że tylko "pienić się umiesz" i od innych wymagać samemu nic nie robiąc...
              • mrnatohk Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 22:09
                Ps. Może raczysz oświecić Nas - maluczkich - kto ponosi winę za park wodny? Bo jak na razie to robisz dokładnie ta co innym zarzucasz...
            • zzabciaa87 Re: Sfera Polityki. 18.03.13, 08:56
              Mój drogi chyb źle odczytałeś wątek - argumenty miały padać ze strony zwolenników Pani Prezydent. I tu przyznaję Ci rację - też się nie doszukałam poważnego argumentu.
              Po raz kolejny dowiodłeś, że widzisz to co chcesz widzieć.
              Pozdarwiam:)
        • w36 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 22:18
          enter32 napisała:

> Ps. Za park wodny też ponosi winę obecna prezydent?? To już chyba przesada. Uś
          > miałem się.:))

Wiesz enter, akurat ta sprawa wcale nie jest śmieszna.

To właśnie Dziedzicowa jako jedyna osoba decyzyjna (oprócz organów ścigania) jest odpowiedzialna za kontynuację i upadek finansowy Aquadromu. I nic jej nie usprawiedliwia.

Przypomnę po raz kolejny, że Dziedzicowa rozpoczęła kadencję równocześnie z nowym prezydentem Bydgoszczy, który taki sam aqauapark jak u nas, według praktycznie tego samego scenariusza, z udziałem tych samych cwaniaków, zlikwidował jako szkodliwy dla finansów miasta.

To proszę wytłumacz, co widzisz śmiesznego w tym że prezydent Rudy, mniejszej, uboższej od Bydgoszczy, mimo dawanych przed wyborami zapewnień, mimo doświadczalnych danych z bankrutujących okolicznych aqauaparków, wpuszcza swoją świadomą decyzją miasto w bagno wielkiego długu? Mimo tego że nie było to w żadnym stopniu nieuchronne ani niemożliwe, jak ten w/w przykład dowodzi.
          • enter32 Re: Sfera Polityki. 16.03.13, 23:43
            A co mnie obchodzi park wodny w Bydgoszczy?!
            Śmiechu warte jest to, że obena prezydent ma "wylecieć" za Aquadromu, który wymyślił jej poprzednik. :)))))))))))))))))))))
            • w36 Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 00:20
              enter32 napisała:

> A co mnie obchodzi park wodny w Bydgoszczy?!

Powinien Cię obchodzić, bo tam właśnie poprzednik nowo wybranego prezydenta "wymyślił" aquapark. Sytuacja identyczna jak ta którą miała Dziedzicowa, kiedy obejmowała urząd.
              Czyli Twoja próba rozmydlenia odpowiedzialności Dziedzicowej za straty publicznego majątku, całkiem nieudana. Dziedzicowa mogąc uratować nasz majątek, świadomie tego nie zrobiła.

A pośmiać się to chyba tylko możemy z nieudolności Twojej obrony brudnych postępków Dziedzicowej. Dalej Ci wesoło?
              W tej sprawie nic jej nie usprawiedliwia. To ona teraz rządzi, nie Stania.
              • ciotka9 Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 01:06
                enter jesteś taki naiwny,czy taki ograniczony ?
    • enter32 Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 01:16
      Referendyści muszą Wam nieźle płacić za pisanie takich głupot.
      • ciotka9 Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 01:27
        porównaj z tym co tobie płacą,śmieszne by to było jak by tak jeden drugiemu placil za każdy podpis,za rozniesiono gazete,my to robimy bo chcemy,bo to jest nasze Miasto od pokolen iwstydem by było brać za coś takiego pieniądze.Jesteśmy potomkami Powstańców a oni by się w grobach poprzewracali ,jak coś robić to dla idei i dobra ogólnego.
      • aptykorz Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 08:23
        enter jestem ciekaw ile tobie płacą za pisanie tych mądrości
        bo jak zrozumiałem referendyści piszą głupoty
        a enter płodzi tylko mądrości
        to skoro opływasz taką mądrością to czego tak spieprzasz od konkretów
        jak na razie twoja mądrość to wrzut tematu , narobienie wrzawy
        i czepianie się innych wątków , niczego nie umiesz dokończyć
        synku jest niedziela , idź do kościoła , potem na spacerek
        nie zapomnij złożyć ukłonów przed pałacem na dziedzińcu
        wtedy poczujesz jak szczęście do ciebie wraca
        miłej niedzieli :):):))
        • zajec_pagadi Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 18:32
          Referendyści przestańcie z nas drwić i kpiny sobie urządzać. Obecnie nie mamy odpowiedniej kadry rezerwowej do walki na sensowne argumenty. Stara gwardia dzidziczna z poprzedniego roku awansowała i obecnie haruje na sowite premie, Jożin się obraził, Piórek robi w czeskiej gorzale, naczelny sierpuch Burakowski mozoli się na intelektualistę, a hynia, kajfasza i hepika przygotowujemy na stanowiska pomocnicze. Zostały nam tylko grudki, erudki, bródki, entery, shifty i sztifty. Do trzeciego obywatelskiego powstania będziemy jednak profesjonalnie przygotowani. Pozdrawiam.
          • 22burza Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 19:32
            a nim ten narybek w osobach erudki,entera itp to Ruda spadnie pare pięter niżej i wszyscy będziemy wspólnie pracować na zawał.
        • enter32 Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 18:44
          aptykorz - no cóż, każdy sądzi po sobie. Skoro musisz mieć jakiegoś Pana, to sie mu kłaniaj, a innych nie posądzaj.
          Powiem Ci w tajemnicy, że są w Rudzie jeszcze tacy ludzie, którzy potrafią myśleć samodzielnie. W głowie Ci się tonie mieści, no nie??
          I wyobraź sobie - widzą jak jest. I maja prawo nie życzyć sobie w ich mieście żadnego referendum.
          • 22burza Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 19:34
            enter ty do tej grupy nie należysz,samodzielne myślenie nie jest twoją mocną stroną,dowodem na to jest ciągle powtarzane pytanie,tak jakbyś się kręcił wkoło swego ogona
          • meg114 Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 19:40
            Zajec, a ty co, z ciepłych krajów wracasz? Jasne, że w odpowiedniej porze.
            A Enter, wreszcie rozszyfrowałaś tu wszystkich. ja tez nie umiem myśleć samodzielnie ( i w głowie mi się nie mieści, że można myśleć samodzielnie), więc powiedz mi : gdzie jest zapisane to prawo nie życzyć sobie żadnego referendum? Zacytuj jakiś paragraf i zaskarż tych wstrętnych referendystów.
            • pipi43 Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 19:51
              meg114 napisał(a):

więc powiedz mi : gdzie jest zapisane to prawo nie życzyć sobie żadnego referendum? Zacytuj jakiś paragraf i zaskarż tych wstrętnych referendystów.

Co prawda pytanie nie do mnie...
              Prawo człowieka do wolności myśli chyba pod to podpada.
              Ponadto, prawo do głoszenia swoich poglądów i opinii, bez względu na ich treść i formę.
              To ostatnie jest dość nagminnie na tym forum łamane.
              • aptykorz Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 20:08
                pipi43 napisała:

> Ponadto, prawo do głoszenia swoich poglądów i opinii, bez względu na ich treść
                > i formę.
                > To ostatnie jest dość nagminnie na tym forum łamane.

gdzie to prawo masz łamane ? ?
                • 1802ef Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 20:43
                  jak ktoś uważa,że jego prawa na forum są łamane,może zrezygnować z postów,nikt się nie pogniewa
                  • meg114 Re: Sfera Polityki. 18.03.13, 12:48
                    Pipi, niezupełnie. Prawa do myślenia, do życzeń nikt nie kwestionuje, jeżeli się rozumie, że chodzi o własny, wewnętrzny świat.Jaki jest sens o tym pisać? Dlatego jeżeli ktoś twierdzi, że ma prawo "życzyć sobie" - to coś tu nie tak. Albo jest zakompleksiony - i utwierdza się w tym, albo - w kontekście prowadzonych tu dyskusji - sugeruje, że ma jakieś szczególne prawa, co w zestawieniu z konstytucyjnym prawem mieszkańców do referendum, brzmi jak dziwnego rodzaju kontrargument. Stąd trzeba prostować: życzyć sobie możesz, ale mamy demokrację, która ci niestety, tego prawa nie może uszanować, albo: uszanuje, ale bez przełożenia na realizację.
    • aptykorz Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 22:32
      Zajec brawo za powrót i dobre pióro :):):))

enter jak na ten tydzień to na premie zarobiłeś
      współczuje jak będzie chciała dać buzi :):)))
      • komes_nn Re: Sfera Polityki. 17.03.13, 23:11
        A jo chca wom powiedzieć, że zaradno grupa już działo w Goduli, bo w sieniach na tablicach ogłoszyniowych wiszą już powiadomienia o BLISKIM SPOTKANIU III STOPNIA z mieszkańcami i panującej jak na razie. Ciekawe, bo jak ktoś w pierwszym referyndum chcioł takie ogłoszynia powiesić to zgody na to za bardzo nie chcieli wydać, że nie wspomna już o takim jednym co w sklepach społem tyż nie chcioł polityki referyndalnyj, ale polityka z Wiadomości Darmowo - Darymnych mu jakoś nie zawodzała.
        • czerwcowyreferendysta Re: Sfera Polityki. 18.03.13, 10:30
          To trzeba się na te spotkania się wybrać, tylko zabierzmy chusteczki higieniczne dla płaczliwie nam panującej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka