Dodaj do ulubionych

Nasza FAUNA

21.04.13, 22:14
Podwłądni Pani Radnej Kubiniok wkraczają bezprawnie na teren prywatnej posesji,
zabierają psa a następnie tego psa usypiają bo jego utrzymanie za drogo kosztuje.
Czy to jest opieka nad zwierzętami ? Czy to jest ochrona zwierząt ?
Jakimi prawami kierują się podwładni Pani Radnej ?
Czy usypianie zdrowych zwierząt jest humanitarne ?
Obserwuj wątek
    • waple Re: Nasza FAUNA 22.04.13, 17:37
      Podaj fakty, bo wierzyć się nie chce.Kto bez powodu wchodzi na prywatną posesję, kto tam łapie psa aby go poddać uśpieniu?To mi się w głowie nie mieści.Przecież to sprawa sądowa z wyrokiem.Nie do wiary a może jednak?Pozdrawiam.
      • greenrs2 Re: Nasza FAUNA 22.04.13, 20:00
        Waple, nie nagrzewaj się tak. Może warto zapytać dlaczego tego psa zabrali? Bo nie wierzę, że ot tak, dla kaprysu...
        • meg114 Re: Nasza FAUNA 23.04.13, 19:35
          popieram wchodzenie na prywatne posesje. Takich działań jest wręcz za mało - zwierzęta się męczą. Uciążliwy, podaj fakty, bo w takiej postaci to pomówienie. Na pewno był powód. A skoro psa uśpili - najwyraźniej właściciel nie był zainteresowany wyjaśnieniem sytuacji i nie chciał niczego poprawić. Tak naprawdę powinien był zapłacić Faunie za akcję i za utrzymywanie psa, bo z jakiej racji inni mają płacić za nieodpowiedzialnych ludzi?
    • totolotto Re: Nasza FAUNA 23.04.13, 19:49
      Uciążliwy jesteś uciążliwy dla otoczenia.
      Podaj fakty, a nie mity.
      • uciazliwy1 Re: Nasza FAUNA 24.04.13, 08:08
        totolotto napisał:

> Uciążliwy jesteś uciążliwy dla otoczenia.
        > Podaj fakty, a nie mity.

Tak jestem uciążliwy dla otoczenia bo żądam przestrzegania prawa.
        Jak jesteś taki elastyczny to może bez pukania będą wchodzić ci do domu.
        Zapytaj w FAUNIE gdzie ostatnio interweniowali i w jaki sposób.
        A o usypianiu zbyt "żywotnych psów" opowiadał właśnie interweniujący pracownik FAUNY
        • greenrs2 Re: Nasza FAUNA 24.04.13, 08:23
          uciazliwy1 napisał(a):

totolotto napisał:

Tak jestem uciążliwy dla otoczenia bo żądam przestrzegania prawa.

I słusznie. Ale to również dotyczy właścicieli psów... A my ciągle nie wiemy dlaczego psa zabrano. Zamiast rzucać oskarżenia, po prostu napisz jaki był tego powód. Bo chyba nie dlatego, że się komuś spodobał?
          • greenrs2 Re: Nasza FAUNA 24.04.13, 08:25
            Przepraszam totolotto za błąd w cytowaniu powyżej. Cytowałem oczywiście uciazliwego1 a nie Ciebie.
          • uciazliwy1 Re: Nasza FAUNA 24.04.13, 09:04
            Właśnie tak, dlatego że komuś się nie spodobał pies albo właściciel.
            Jednak go nie zabrali ponieważ właściciel nie pozwolił a pies jest wykarmiony i łagodny.
            Szczegóły wraz z nazwiskami podam po wszczęciu postępowania o wtargnięcie na teren nieruchomości .
            • meg114 Re: Nasza FAUNA 24.04.13, 10:39
              nazwiska możesz zachować, ale skoro się już teraz żalisz, to podawaj fakty typu: jaki był powód interwencji? zabrali psa właścicielowi z domu, z działki czy z posesji? Pies biegał wolno czy był może na łańcuchu? Hasło, że był łagodny i wykarmiony to dla mnie pokrętna odpowiedź, prawo mówi o konkretnych obowiązkach właścicieli psów. Są one bardziej rozbudowane niż te dwa kryteria. Znasz je?
              Oczywiście, jeżeli psa uśpiono - szkoda mi go, ale raczej oskarżę właściciela niż Faunę, bo ileż psów, nieodpowiedzialnych właścicieli może utrzymywać gmina...
              • komes_nn Re: Nasza FAUNA 24.04.13, 11:03
                Eeeee tam, Fauna wkrótce otrzyma przynajmniej z 2 fotoradary i prawo do posługiwania się bronią palną, prawem do przeszukania i zatrzymania na 48 godzin. To będzie następny absurd na nie z tej ziemi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka