Dodaj do ulubionych

Jak manipulować opinią

24.06.13, 15:01
Popatrzmy jak strona oficjalna Miasta manipuluje opinią publiczną. Mamy pokaz stronniczości i kłamstw. Mamy długi artykuł w którym atakuje się RIO, absurdalne zarzuty radnej Ani i dołączone pisma m.in. pismo skarbnik Miasta. Natomiast nie znajdziemy na stronie oficjalnej Miasta ani opinii KR ani też opinii RIO.
Mieszkańcy wiec nie mają wyboru. Mają tylko jedną opcję do poznania.
www.rudaslaska.pl/ruda-slaska/aktualnosci/2013/06/24/awantura-o-absolutorium/
Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 16:35
      Zwykły mieszkaniec zagląda na stronę miasta mniej więcej raz na 3 lata. Pomijam tu oczywiście rzeszę babć i dziadków nieposiadających nawet komputera.
      Przesadzasz więc jak fifik narzekający na "Prawdę...", której też prawie nikt nie czyta.
      Ponieważ od jakiegoś czasu trzeba do Ciebie pisać powoli i wprost - wyjaśniam co z tego wynika:
      mieszkańcy mają w d.pie to co się dzieje w Urzędzie Miasta. Mają w d.pie to, kto jest prezydentem. Jak bardzo mają to w d.pie - pokazali nie uczestnicząc w referendum i nie podpisując się na listach przed kolejnym.

A teraz zastanów się, dzięki komu mają to w d.pie.
      Czy dzięki "najgorszej" władzy?
      Czy może jednak dlatego, że dla Was, referendystów, odwołanie obecnej prezydent jest celem samym w sobie? Bez myślenia o przyszłości, bez alternatywy - po prostu: odwołać i wuj.
      • amarian2 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 16:50
        Widać u Ciebie jakieś takie ciągoty bhpowskie.
        A tak poważnie, nie jest ważne czy tą stronę czyta 100 czy 6 osób. To jest oficjalna strona Miasta i płacona przez nas z podatków jak i obsługa.. Ma informować mieszkańców rzetelnie i to jej obowiązek. Mietlorz, wiec nieważne co ty uważasz, co ty myślisz, co tam sobie wykombinujesz, czy co ci się przyśni. Strona ma obowiązek fakty. Jak ty i prezydentowa chcecie możecie sobie wykupić z 10 stron i pisać tam co wam się podoba. Powtórzę, abyś zapamiętał. TO JEST OFICJALNA STRONA MIASTA, nie prezydent.
        • pipi43 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 17:06
          amarian2 napisał:

Powtórzę, abyś zapamiętał. TO JEST OFICJALNA STRONA MIASTA, nie prezydent.

Amarian, dobrze byłoby, gdybyś sam to sobie parę razy powtórzył.
          Szczególnie słowo "prezydent"...
          • amarian2 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 17:25
            To jakaś próba zastraszenia?
            • pipi43 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 17:38
              amarian2 napisał:

To jakaś próba zastraszenia?

Co ty z tym zastraszaniem?
              To próba wskazania ci, że prawidłowe określenie kobiety sprawującej urząd prezydenta to "prezydent".
              Nie "prezydentowa"!
              • amarian2 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 17:44
                faktycznie, ale to nie w cytowanym zdaniu.
                Prawidłowa nazwa- pani prezydent
                • pipi43 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 17:48
                  amarian2 napisał:

faktycznie, ale to nie w cytowanym zdaniu.

Nie chciałam ułatwiać:)

• amarian2 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 17:49
                    :)
                    • aptykorz Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 19:32
                      pipi się modli na kolanach przed fotką wysokiej dostojności a poza tym jak to ma w zwyczaju zjeżdża z tematu :):)
                      • pipi43 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 19:50
                        aptykorz napisał:

> pipi się modli na kolanach przed fotką wysokiej dostojności a poza tym jak to m
                        > a w zwyczaju zjeżdża z tematu :):)

Słabe.
                        Baaardzo słabe.
                        • aptykorz Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 19:53
                          wróć do tematu , to będzie mocne , nie mogę się doczekać :):)
                          • pipi43 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 20:18
                            aptykorz napisał:

> wróć do tematu , to będzie mocne , nie mogę się doczekać :):)

Słabe było to o modlitwach...
                            Co do meritum - wielka mi manipulacja.
                            Zwykłe PR.
                            • amarian2 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 21:00
                              pr to sobie mogą robić na swoich stronach prywatnych. Od oficjalnych stron samorządowych wymagamy rzetelności.

• mietlorz707 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 21:13
                                No! Ta strona ma "obowiązek fakty". I wuj.
                                Staczasz się Marianie, nienawiść zaślepia.
    • aptykorz Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 22:38
      pipi ponoć latasz między tymi rudzkimi VIP-ami , to może byś ściągnęła to uzasadnienie z RIO zamiast popiskiwać , tamta przecudnej urody andzia coś beblała po prawniczemu , może od niej to dostaniesz , oby tylko bez jej jałowego komentarza ,
      czy ten dokument jest tak pilnie chroniony przed mieszkańcami ? ?
      • pipi43 Re: Jak manipulować opinią 24.06.13, 22:52
        Lecz się chłopie na nogi.
        Na głowę za późno:):):)
      • gejsza10 Re: Jak manipulować opinią 25.06.13, 10:31
        aptykorz napisał:

> pipi ponoć latasz między tymi rudzkimi VIP-ami , to może byś ściągnęła to uzasa
        > dnienie z RIO zamiast popiskiwać , tamta przecudnej urody andzia coś beblała po
        > prawniczemu , może od niej to dostaniesz , oby tylko bez jej jałowego komentar
        > za ,
        > czy ten dokument jest tak pilnie chroniony przed mieszkańcami ? ?
        Ten dokument stanowi informacje o mieście i każdy mieszkaniec ma prawo do niego miec dostep a dwór najjasniejszej powinien go ujawnic i żadnej łaski nie robi GD. Niestety jej działania polegają na samych manipulacjach i zaklamywaniu faktów i na tym wozie cały czas jedzie.Ponadto widzę w tym wszystkim troche winy radnych, oni nie potrafią dotrzec do opinii Rio, a dlaczego nie pokażecie wniosku kR co też niemacie dostępu?. Wasze działania są dupiowate i beznadziejne, brak w nich stanowczości i konkretów. Mieszkańcom sie to nie podoba! Jak co to robicie szum, a potem szybko sie wycofujecie i żadnej sprawy nie doprowadzacie do końca i dlatego ona najbardziej ewidentne nieprawidłowosci potrafi zatuszowac, ba nawet wygrać i z was zrobic głupoli.I tak to leci od sprawy Lucyny poprzez ewidentne przekręty przy referendum i cisza. Pytam dlaczego nie odwoływano sie od decyzji komisarza? Jesteście bezradni skoro zaden z radnych czy posłow nie potrafi dotrzec do dokumentu opinii z RIO.Ponadto taką opinia z RIO została rownież skierowana do Komisji Rewizyjnej, i co niemacie wglądu, ...jest to smieszne i żalosne.
        • skalar2011 Re: Jak manipulować opinią 25.06.13, 11:19
          To jak będzie kawa na ława?
          • 22burza Re: Jak manipulować opinią 25.06.13, 11:25
            i tak powinno być Skalar,aby zrozumiał i ten z łopatą w ręce i ten z ołówkiem za uchem,bo obaj są mieszkańcami tego Miasta i obaj winni wiedzieć co się w tym Mieście dzieje i na co idą ich podatki i dlaczego na to ,a nie na co innego.
            • amarian2 Re: Jak manipulować opinią 25.06.13, 16:02
              Gejsza, zarzuty są niesłuszne. Opinia RIO wpłynęła do UM w piątek o godz. 14. Sobota , niedziela a w poniedziałek po południu dotarła do mnie. Wniosek KR znam od czwartku. Jednak dopiero teraz mam możliwość włożenia go na forum.
              fotoforum.gazeta.pl/a/72000.html
              A przy okazji, chciałbym odpowiedzieć innym, na bip jest opinia RIO z kwietnia, nadal brak Sprawozdania Finansowego, wniosku Komisji oraz opinii RIO z czerwca.
              Tak się manipuluje.
              • gejsza10 do Amarian 25.06.13, 16:31
                Nie zaprzeczam, że trwa totalna manipulacja w dodatku nie pierwszy raz przez dwór i samą najjaśniejsza. Jednak nie moge zgodzic sie na indolencje i brak działania ze strony naszych radnych i innych zainteresowanych tym, by wreszcie ukrócic ich machloje i kretactwo!
                • amarian2 Re: do Amarian 25.06.13, 17:27

No cóż, trudno nie zgodzić się z tą opinią.
              • aloes69 manipulacja, a prosty człowiek 25.06.13, 19:28
                Nie uwierzycie, stara na studia mnie wysyłała. Uniwersytet prywatny, kierunek unikatowy, unia 100% dopłaca. Magisterkę za samą obecność dają. Wiecie po tylu latach do nauki wracać strach, ale ona mi gada, że papier jest papier, kierunek topowy i „magister manipulacji totalnej, politycznie zawsze jednostronnie nieobiektywnie uzasadnionej” na dyplomie dobrze wygląda. No myśle sobie faktycznie, niby praktyków w tym temacie dużo,fora się wręcz przelewają, ale takich z tytułem magistra w tej dziedzinie , to ze świecą szukać. No i polazłem na pierwsze zajęcia. Wykładowca taki brunet z brodą widać ,że fachowiec... pokazał fotki z tekstem i pyta - co widzicie? Aj ....trudno do myślenia po tylu latach wrócić, więc z pół godziny się w skupieniu na nie bez pomysłu gapiłem. W końcu zlitował się . Widzicie studenty tzw. informacje politycznie jednostronnie nieobiektywnie uzasadnioną. No ta ja się wyrwałem i pytam czemu jednostronnie i gdzie w takim razie ta druga strona ? No nie ma. No to ja konsekwentnie ...czemu nie ma? Nic nie napisała, nie mówiła, nie odniosła się ? To on mi na to, że i owszem, ale nie dał i za cholerę nie da, bo wtedy nie byłaby to informacja jednostronnie nieobiektywnie politycznie uzasadniona..... . Wiecie stara miała jednak racje...... te studia są fantastyczne .... niby ja prosty człowiek jestem, ale słowo manipulacja to ja wreszcie rozumiem...... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka