k-ers 24.07.13, 19:34 Witam. Interesuje mnie postawienie garażu blaszanego na terenie naszego miasta.Czy ktoś orientuje się ile wynoszą całkowite koszty jego postawienia zakładając że koszt garażu wynosi 2 tys zł.Proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brofran Re: Garaż blaszany 25.07.13, 14:13 Koszty to różne będą. Musisz uzyskać zgodę właściciela terenu i to on wyznaczy jego cenę ( zakup , lub dzierżawa działki ).Dojdzie rownież opłata dla urzędu miasta - tzw podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Garaż blaszany 18.09.15, 09:22 Zgodnie z przepisami, garaże o konstrukcji szkieletowo – blaszanej nie należą co do zasady do obiektów klasyfikowanych jako trwale związane z gruntem, także w rozumieniu art. 1a ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (t.j. Dz.U. z 2010 r. Nr 95, poz. 613 ze zm.). Zatem nie płaci się od nich podatku. Podatek płaci się, jeżeli w takim garażu jest wykonywana działalność gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
roonie42 Re: Garaż blaszany 22.12.13, 16:47 No to dolicz sobie do tego garażu koszt zrobienia podkładku i dwa piwa dla szwagra, dodaje jeszcze dwa popołudnia i garaż gotowy :) A tak serio to poczytaj tu jak to zrobić kalkulatorybudowlane.pl/teksty/2013/11/13/garaze-blaszane-ile-kosztuja-jak-je-wykonac/ Odpowiedz Link Zgłoś
roonie42 Re: Garaż blaszany 22.12.13, 16:48 kalkulatorybudowlane.pl/teksty/2013/11/13/garaze-blaszane-ile-kosztuja-jak-je-wykonac/ poprawny link Odpowiedz Link Zgłoś
atanor2 Re: Garaż blaszany 17.09.15, 10:51 Ostrzegam przed firma KONSTAL!!! Pułapka !!! Po zamontowaniu garaż przecieka i nie dają sie zamknąć drzwi. Mimoregulaminu gwarancji maja swoj wlasny polegający na "odezwiemy sie jak sie odezwiemy, prosze cierpliwie czekac". Szef nieuchwytny. Odpowiedz Link Zgłoś
niepolecam11 Re: Garaż blaszany 12.11.15, 13:01 To samo tyczy się firmy "Perfekt Blach" Emil Gocal. Garaż wykonany beznadziejnie. Rdza wychodzi już po kilku dniach, blacha II gatunek a zamawiany był I. Ogólnie z daleka od tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1008 Re: Garaż blaszany 13.12.15, 15:06 Ostrzegam przed firmą Konstal! Zamówiłem garaż w sierpniu. Po dwóch tyg. dostałem telefon, że może monterzy mogą być za 3 dni z rana, ale nie mogłem bo wtedy pracowałem. Uprzedzałem wcześniej o tym!Gdyby zadzwoniono choć 5 dni wcześniej, albo inną godzinę zaproponowano, ale nie bo szefowa sobie tak ustala, jak widać na ostatnią chwilę. Następny termin wyznaczono dopiero za miesiąc!!!I oczywiście bez podania konkretnego dnia! Bo przecież każdy może brać urlop kiedy chce! Odpowiedz Link Zgłoś
macho1492 Re: Garaż blaszany 19.12.15, 18:41 UWAGA DLA ZAMAWIAJĄCYCH !!!!!!! firma typu KRZAK. Złożone zamówienie zamówienie na garaż, oczekuję już ponad miesiąc. Zero telefonu z informacją dlaczego czas realizacji się przeciąga czy nawet jednego słowa przepraszam. Zadzwoniłem na infolinie, chamska i bezpardonowa pracownica zaczęła mi udowadniać abym się cieszył że czekam tylko miesiąc i z pyskiem co sobie nie myśle. Brak terminu realizacji, brak kontaktu, dobrze że za ten garaż nie zapłaciłem. Wysłałem maila że rezygnuję z ich usług i nie chcę mieć z nimi nic do czynienia, do dnia dzisiejszego zero odpowiedzi, po prostu zlali klienta i po sprawie. Firma ma znaczek Rzetelna Firma, postaram się aby ten znaczek został im zabrany gdyż przez nich straciłem ponad miesiąc czekając na garaż oraz poniosłem straty a teraz będę musiał szukać nowego wykonawcy. Obiecuje wam Firmo KONSTAL, że poświęcę dużo czasu na to aby godnie was zareklamować w internecie i na wszystkich forach branżowych nawet jeżeli usuniecie tego posta. Takie Firmy jak wy należy eliminować z rynku i ostrzegać innych przed popełnieniem błędu zamówienia u was czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
michalzielonagora1988 Re: Garaż blaszany 23.03.16, 12:39 Również ostrzegam przed firmą KONSTAL! Mam krzywy, dwustanowiskowy garaż, a zgłaszając reklamację do firmy otrzymałem odpowiedź że nie mają sobie nic do zarzucenia. Szkoda bo początkowe wrażenie dotyczące firmy było rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
michalzielonagora1988 Re: Garaż blaszany 23.03.16, 12:42 Również ostrzegam przed firmą KONSTAL ! Mam krzywy, dwustanowiskowy garaż, a zgłaszając reklamację do firmy otrzymałem odpowiedź że nie mają sobie nic do zarzucenia. Szkoda bo początkowe wrażenie dotyczące firmy było rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
jezioraniagara Re: Garaż blaszany 25.03.16, 00:26 Kupiłem trzy garaże najtańsze z blachy.Firma zrealizowała transport i montaż w 3 dni. Powstał jednak problem.Przywieziono nie trzy garaże a jeden składający się z trzech bram.Po interwencji rozdzielono garaże ale materiału starczyło na dwa garaże.Trzeci garaż obiecano przywieść za dwa dni i tak zrobiono.Koszt garażu wyniósł 1050,00 zł.Jakościowo wszystko jest nowe i solidnie wykonane. Jakość materiałów jest adekwatna do ceny .Myślę ,że dwóch zim kształtowniki nie wytrzymają.Ocynk jest tylko na blachach.Kształtowniki są pomalowane lipną minią. Ale gdyby były droższe nie wiadomo czy byłyby solidnie i trwale pomalowane .Kształtowniki powinny być ocynkowane i skręcone a nie spawane.Sam będę musiał wszystkie kształtowniki pomalować. Koszt garażu trzeba powiększyć o projekt architektoniczny i koszty administracyjne zezwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zay95 Re: Garaż blaszany 15.06.16, 10:21 Polecam firme www.cgt.com.pl/ Miła obsługa dbająca o klienta i regularne dostawy na terenie całej Polski Odpowiedz Link Zgłoś