05.10.13, 16:14
Była w zeszłym roku lekcja po naszymu czyli po Śląsku i jakoś dziwnie jej nie ma.Pytałem w Wydziale Oświaty, to nie my to tam gdzię wyżej zapadła ta decyzja.To ja się pytam jak to jest?Kiedyś desydentów przywozili nam w teczkach a teraz sami nie możemy decydować co ma być a czego nie.Moim zdaniem to skandal.Tylko proszę nie pisać,że to taki program napięty i przykład: Dopiero po wakacjach a w szkole już organizowano kilkudniowe wycieczki, to wypowiedz jednego rodzica z naszych szkół.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: Edukacja. 05.10.13, 16:43
      waple napisał:

Kiedyś desydentów przywozili nam w teczkach a teraz sami nie możemy decydować co ma być a czego nie.

Waple, musisz wybrać jedną z wersji:
      1. Kiedyś dYsydentów przywozili nam w teczkach, a teraz sami możemy dysydować co ma być, a czego nie.
      2. Kiedyś dECYdentów przywozili nam w teczkach, a teraz sami możemy decydować co ma
      być, a czego nie.
      Jeszcze jedno - przymiotniki od małej litery piszemy (jezyk śląski np.).
      • waple Re: Edukacja. 05.10.13, 17:23
        No i widzisz pipi, zdradziłaś się, jesteś belfrem.Myślę.że języka polskiego, to i dobrze.Ja natomiast nie siedziałem nad zeszytam i ksiązkami tylko pracowałem jako górnik, to i myślę,że mi wybaczysz a o ile nie to możesz się wypchać.
        • greenrs2 Re: Edukacja. 05.10.13, 19:00
          Waple, a ja nie jestem belfrem ale to, że przymiotniki pisze się z małej litery nauczyłem się w szkole podstawowej a znaczenie słowa "dysydent" poznałem oglądając Dziennik Telewizyjny jakieś 30 lat temu...
        • konto_nikt Re: Edukacja. 05.10.13, 19:31
          Nie pamiętam już kiedy pisałem na tym forum. Wiele lat temu, podpisując się przy tym imieniem i nazwiskiem, niestety wyrażając niewygodne dla pewnych osób opinie. Waple, pozwolę sobie odpowiedzieć Ci, Pani, Panu, Misiu (właściwe sobie wybierz).
          Niestety widać, że nie pracowałeś nad własnymi ocenami lecz jako górnik - tutaj jednak ubliżasz większości górniczej braci, bo choć wielu z górników skończyło kilka klas podstawówki, zawodówki, to na ortografii i kulturze się zna.
          Może decyzja zapadła w Koszalinie? W Kielcach? Zapewniam Cię, że w rudzkich szkołach do śląskiej godki przywiązuje się dużą wagę. Wagę, nie uwagę - na wszelki wypadek, gdybyś chciał zaraz poprawić.
          • w36 Re: Edukacja. 05.10.13, 20:55
            konto_nikt napisał:

> Niestety widać, że nie pracowałeś nad własnymi ocenami lecz jako górnik - tutaj
            > jednak ubliżasz większości górniczej braci, bo choć wielu z górników skończyło
            > kilka klas podstawówki, zawodówki, to na ortografii i kulturze się zna.

Waple jest wporzo. Czepiasz się niepotrzebnie i to w mieście, z którego pochodzi posłanka na Sejm (nie zdradzę nazwiska), będąca dwukrotnie obiektem podśmiechujek w "Szkle kontaktowym" z powodu kaleczenia polszczyzny w sytuacjach oficjalnych. Na szczęście miłosiernie nie dodano że ta pani to rudzka wieloletnia nauczycielka... języka polskiego.
            • konto_nikt Re: Edukacja. 05.10.13, 21:15
              Właśnie z powodu podśmiechujek z w/w miałem rozmowę :)
              Pani się i tak wyrobiła, zresztą nie wiem, czy wolno mi ja krytykować - sam czasem polecę spoza słownika. Jak się słucha sesji w Sferze, to się słabo robi, jak się bezradni wypowiadają. Z jednej strony "Wysoka Rado", by pokazać jaka to ważna instytucja i jaki to mam do niej i do mieszkańców szacunek, a z drugiej jakość wypowiedzi... A rzeczywiście często to belfrowie.
              Niemniej wątek nie dotyczył tego, a problemu zniknięcia z rudzkich szkół edukacji regionalnej. Jest to oczywiście nieprawda - wystarczy się odrobinę zainteresować.
        • pipi43 Re: Edukacja. 05.10.13, 21:30
          waple napisał:

No i widzisz pipi, zdradziłaś się, jesteś belfrem.
          Myślę.że języka polskiego, to i dobrze.

Nie jestem belfrem. Pisałam już kiedyś na tym forum jaki mam zawód.
          Wątek dotyczył brakujących 2 mln...

Ja natomiast nie siedziałem nad zeszytam i ksiązkami tylko pracowałem jako górnik,

To musiałeś zostać górnikiem maksymalnie po ukończeniu 6 klasy, przy czym część lekcji przespałeś;)

to i myślę,że mi wybaczysz a o ile nie to możesz się wypchać.

hehehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka